Dodaj do ulubionych

Mamas&Papas Beat czy Tempo ?

29.07.11, 19:10
Wybierałam między Beat a Chicco Liteway, ale gdy zobaczyłam Litewaya z wykrzywionymi przednimi kółkami to od razu się odkochałam. Teraz szukam Beata w bdb stanie lub Tempo. Tempo podobno nowszy, ale ma mniejszą budkę i b.wysoko rączki, a ja mam 169cm wzrostu. Co byście wybrały? Macie doświadczenie z tymi spacerówkami? Córka ma 1,5 roku.
Obserwuj wątek
    • hanna79 Re: Mamas&Papas Beat czy Tempo ? 29.07.11, 22:10
      Ja mam Beat'a, wysokość rączek jest w porządku, choć dla mnie mogłoby być wyżej ciut wyżej, ale ja mam 178cm. Uważam, że Beat to solidna parasolka, Tempo nie miałam, więc nie mam porównania, różnią się chyba tylko budką, w tempo można ją pochylać, naciągać do przodu, w Beacie - nie. W Beacie spokojnie miesci się mój trzyletni, wysoki bratanek. Jeśli mogę ci jeszcze w czymś pomóc, to pytaj smile
      • mala_malgo Re: Mamas&Papas Beat czy Tempo ? 30.07.11, 10:49
        Czy to wózek z solidnym, mocnym stelażem, czy nie czuć luzów itp. Czy koła się szybko scierają? Czy czuć amortyzację? Czy warto kupić używany? Czy 2cm wyżej rączki moga być dla mnie za wysoko (mam 169cm)? Bardziej podoba mi się Beat, no i budke ma większą, ale Tempo jest więcej na Allegro... no i budkę mozna naciągać ...
        • hanna79 Re: Mamas&Papas Beat czy Tempo ? 30.07.11, 12:01
          Mojego Beata kupiłam używanego na allegro, przyszedł w super stanie. Mój egzemplarz nie ma luzów, ma właśnie solidny stelaż, koła się nie ścierają za bardzo. Z amortyzacją to nie wiem co Ci poradzić, bo ja tam w żadnych parasolkach nie czuję amortyzacji wink ale czytałam opinie innych użytkowniczek, które były zadowolone z amortyzacji w tym wózku. W budce Beata podoba mi się to, że jest długa (do przodu) i jak zakładałam folię, dziecko miało pod nią dużo miejsca, a mój mały i tak by sobie nie dał budy zaciągnąć do pałąka wink
          • mala_malgo Re: Mamas&Papas Beat czy Tempo ? 30.07.11, 14:04
            No z tym naciąganiem budy do pałąka to chyba masz rację, bo ona nie ma okienka, to raczej dziecku nie byłoby tam miło smile Bardziej jestem za Beat, ale ciężko trafić prawie nowy model ...
            • hanna79 Re: Mamas&Papas Beat czy Tempo ? 30.07.11, 14:58
              Mnie bardzo podobają się budy naciągane, ale dziecko mam totalnie "niebudkowe, niefoliowe, niekapturowe" wink Mam ten kolor jeansowy, bardzo fajny, te czarne już mi się mniej podobają.
              Faktycznie Beatów jest teraz mniej na allegro, a były czasy kiedy było ich pełno i schodziły po niżej 100zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka