Dodaj do ulubionych

Czy macie spiworki od Magdy do city mini

18.09.11, 20:43
jesli macie to jak je zakladacie na siedzisko bo przeciez jest siatka i pojecia nie mam jak to rozwiazac

macie jakies pomysly
i jesli mozna to poprosze o fotki
Obserwuj wątek
    • czekolada85 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 21:10
      To ja się podpinam.
      Zamówiłam śpiworek od Magdy i czekam na niego.
    • saras-wati Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 21:26
      ja go zakładałam normalnie - póki wózek miał podniesione oparcie, to nie było problemusmile Jak mała zasnęła, rozkładałam wózek, a potem podnosiłam oparcie, to trochę zjeżdżał i trzeba było poprawić...
      myślę, że jeśli Magda doszyłaby dodatkowe troczki na wysokości najwyższej szlufki na pasy w bj, to byłoby idealniewink
      • gonik111 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 21:29
        Dżizas , a ja też zamówiłam i nie pomyślałam o tej siatceuncertain
        • tygisek Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 22:25
          Dziewczyny, nie przesadzajcie, nie bedzie tragedii, przeciez wkladki od Pani Helenki tez nie maja mocowania od gory i dajemy rade wink fakt, zgadza sie ze material wierzchni spiworka jest bardziej sliski (slizki??) niz bawelniana wkladka, ale jesli bedzie spiworek mial troczki do przywiazania do kolek, plus dziury na pasy ofkors, no to nie wyjedzie z dzieckiem z wozka "za chiny", jak to sie mowi....no a ze po spaniu trzeba bedzie raz poprawic ewentualnie, to chyba nie problem....
          Dodam, ze ja mam spiworek od Magdy do urbana, tam rowniez nie ma jak zamocowac go od gory, na pasach trzyma sie swietnie i na troczkach w zalamaniu siedziska, i dodam jeszcze, ze Bunkery nie maja zadnego innego mocowania niz pasy - nie maja troczkow, sa polarowe i tez dziecko jest tam gdzie je posadzimy w wozku, czy to w czasie snu czy nie smile bedzie dobrze i nie zadreczajcie sie myslami, ze cos bedzie nie tak smile
          • gaga-sie Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 22:55
            Ja zamówiłam u Magdy, czekam. Ma mieć 2 pary troczków, jedne w miejscu łączenia siedziska z oparciem ( do kółek), drugie wysoko-przy pasach naramiennych.
          • gaga-sie Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 18.09.11, 23:01
            Dodam jeszcze,ze teraz jesteśmy nad morzem, w wietrzne dni zakładałam do city mini cienki śpiworek, który nie ma żadnego specjalnego mocowania na oparciu (poza otworami na pasy)
            i trzyma się on całkiem dobrze. Jestem zatem dobrej myślismile
          • saras-wati Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 07:10
            Aga, do urbana/swifta, pomimo tego materiału pasuje idealniesmile w mini jednak warto mieć te dodatkowe troczkismile dół się nie zsuwa, ale jak napisałam tą górną część po złożeniu oparcia trzeba poprawićwink

a jak jest w oryginalnym śpiworku?
            • justynek2009 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 12:05
              Dziewczyny, a czy śpiworek do wózka jest aż taki konieczny zimą? Moje dziecko w tej chwili pół spaceru spędza poza nim,zimą będzie tak samo więc codziennie musiałabym taki śpiwór prać, albo przynajmniej czyścić środek z błota i śniegu.Moje dziecko nie śpi na dworze ,więc może jednak ciepły kocyk wystarczy?
              Kusi mnie ten śpiworek od Magdy ale czy to nie będą wyrzucone pieniądze??
              • sylki Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 12:34
                Osobiście nie lubię kocyków, bo spadają, są mało praktyczne. Wiosną ok, ale jesienią, gdy zawiewa dość silny wiatr, kocyk odlatuje wink
                Zimą, dziecko biega no, ale jak usiądzie, to automatycznie robi się chłodniej.
                Śpiworki Magdy na dole mają wszyty ortalion, na ok 20 cm długości. Więc nie musisz prać non stop smile. Niektóre dziewczyny zakładają dziecku woreczki na buty wink by śnieg czy błoto nie spływało w śpiwór.
                • pomilak1 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 13:20
                  ja nie miałam typowego śpiworka do wózka, dostałam w spadku gruby śpiwór do spania, przemieniłam u krawcowej zamki (zapinał się od góry) i w tym moje dziecko jeździło tongue_out nie miał żadnego troczka i też było ok. Buty trzepałam ze śniegu i też dałam radę tongue_out dodam że w śpiworku mały jeździł jak miał 1,5 roku jak miał 2,5 to za nic w świecie nie dał się w nim zapiąć, pozostawał kocyk lub bez smile
                  Teraz przed nami zima gondolowa, więc w ogóle luz smile
              • 1mzeta Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 20:20
                Ja uważam,że śpiworek lepszy niż kocyk- bo kocyki i inne okrycia spadają, zsuwają się, w koło wkręcają. Śpiworek o niebo lepszy i lepiej dziecko chroni. Co do butów- zawsze można dziecku z nóg zdjąć i wsadzić do wózka, a brudne buty do reklamówki.
    • aguti_1 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 15:03
      A ja właśnie zrobiłam sobie takie rozwiazanie do spiworka - z podgumowanego podkładu do przeiwjania. Z jednego końca przecięcie na pas krokowy, na rogach tasiemki do przywiązania do kółek przy pasach. Generalnie leży na siedzeniu, sadzam dziecko, podkład składam na pół do góry i zapinam na rzepu, które doszyłam wzdłuż krawędzi. Jak się mocno zabrudzi, to wyjmuję tylko podkład do prania.
      A wie ktoś może, po co jest zamek rozpinany od dołu? Bo nie mogę wymyślić.
      • misiunia22.0 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 19:42
        ja mam spiworek rozpinany od dołu i po środku na całej długosci a od dołu jest aby wystawic brudne buty i nie zabrudzic spiworka póki brud scieka potem mozna zapiac;d
        • aguti_1 Re: Czy macie spiworki od Magdy do city mini 19.09.11, 20:22
          Tak myślałam, ale to sprawdza sie tylko w przypadku mnieszego brudu... Spiworek jest biały w środku.
    • 1mzeta Mój patent 19.09.11, 20:17
      Wprawdzie nie mam tego śpiworka ale mam własnej roboty wkładkę i własnej roboty śpiworek też tak będzie mocowany.
      Na samej górze oparcia w rogach i na środku doszyłam takie poziome szlufki (1,5 cm)- do wkładki i śpiworka w tych samych miejscach doszyte rzepy (jak troczki), które przechodzą przez te szlufki-trzyma jak trzeba.

Jeśli nie jasno opisałam to daj znać prześlę fotki na priva.
      • agnes_nyc Re: Mój patent 19.09.11, 21:25
        poprosze fotke smile
        • 1mzeta OK. 20.09.11, 10:36
          Jak będę wychodzić na spacer to zrobię i wyślę.
        • 1mzeta Re: Mój patent 22.09.11, 13:27
          Na śmierć zapomniałam- czy agnes_nyc to twój mail gazetowy bo tam wysyłam fotki.
          • sylki 1mzeta 22.09.11, 14:14
            To ja też poproszę big_grin
            sylki@gazeta.pl smile
            • 1mzeta Aaaa... i jeszcze jedno 22.09.11, 19:06
              Wysłałam. To najprostsze rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy- 3 szlufki - można więcej jak się chce. Nie zsuwa się .
              Dodam jeszcze, że w Jedo miałam na całej długości u góry doszyty zamek błyskawiczny i do górnego brzegu śpiworka- to był luksus. W BJ-u po prostu nie chciało mi się walczyć z tapicerką żeby ją zdjąć i doszyć ten zamek- to tak a propos drugiego mojego patentu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka