Dodaj do ulubionych

Joolz - który kolor?;-)

03.03.12, 16:32
W ciąży z Kajem bardzo chciałam Cameleona, jednak dobrze się stało, że nie wygrałam aukcji w której licytowałam, bo zajawka na Bugaboo już mi przeszławink
Doszłam do wniosku, że umilę sobie oczekiwania na GT kupując dla Kaja spacerówkę Joolz'a - nie mogę jednak zdecydować się na kolor - na pewno czarna rama, a tapicerka...hmmm...czarna (Swift jest czarny, Gt też będzie ciemny), beżowa (nie miałam nigdy tak jasnego koloru wózka -najjaśniejszy to Elite w kolorze Sand) - myślicie, że będzie się brudził? Jeszcze zastanawiam się nad kolorem Silver czy to faktycznie jest w realu srebrny czy może jednak jakiś odcień szarości, stalowy - może widziałyście te kolory w realu?

https://www.everbaby.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/cf0f3799e23026389a2b20febae34eeb.jpg&maxwidth=200&lang=plhttps://www.everbaby.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/295b2bfb15d2a13bc9da363519339c67.jpg&maxwidth=200&lang=plhttps://www.everbaby.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/5013cc289d34412d1a1f5f1bbd93c0b5.jpg&maxwidth=200&lang=pl

Jest jeszcze jeden kolor - edycja limitowana - oliwkowy, jednak nigdzie nie znalazłam samej spacerówki w tym kolorze, no i jednak brązowa rączka i barierka nie przemawiają do mnie aż tak bardzowink Chociaż sam kolor jest fajnywink

I co ja mam wybrać?

Mam jeszcze kilka pytań do dziewczyn które miały Joolz'a:
- czy ta budka nie jest za mała, można ją jakoś powiększyć czy to jest tylko to co na zdjęciach? Budka w ogóle chroni dziecko - przyzwyczajona jestem do budek w BJ'ach oraz w MB, więc ta wydaje mi się taka malutkawink
- czy łatwo przekłada się siedzisko przód/tył -da rady z dzieckiem?
- czy łatwo się czyści tą tapicerkę?

TO chyba tylewink

Pozdrawiam!

D.
Obserwuj wątek
    • womysia Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 18:08
      ja wzięłabym cały czarny! smile
    • ollasja Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 18:27
      To ja tylko co do koloru sie wypowiem wink
      Słaniałabym się ku temu srebrnemu, o ile byłby faktycznie bardziej taki stalowy, popielaty. Czarny wózek to dla mnie jednak ostateczność (choć oczywiście o gustach się nie dyskutuje). Zawsze mam wizję upalnego lata i takiego czarnnego, rozgrzanego wozu. Plus w tym taki jedynie, że pasują dodatki (jak np. wkładka) w każdym kolorze i można sobie taki wózek na szczęście troszkę rozweselić.
    • nicolcia9 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 18:36
      A ja bym wybrała beżowego, jak dla mnie najładniejszy kolor smile
    • saras-wati Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 18:51
      mi ten szary się podoba - o ile to szarywink
      • magdashero Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:09
        co do koloru to mi najbardziej podoba się szary/srebrny

co do budki to jest mała tzn. płytka, przeszadza to jak położysz siedzisko do spania, ale koleżanka dokupiła taki daszek przeciwsłoneczny i dawał radę, chociaż ładnie to to nie wyglądało
    • aga_1980_31 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:13
      Zdecydowanie beżowy kolor smile
      • emakowka Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:16
        Beżowy najładniejszy (bo taki właśnie mamsmile )
        • agnes_nyc Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:20
          bezowy

fajny ten joolz taka odmiana cameleona
        • calineczka793 Emakowka 03.03.12, 21:30
          A mogłabyś wrzucić real foto swojego wózka?wink Patrząc na twoją sygnaturkę, to Ty chyba nie miałaś jeszcze okazji pojeździć tym wózkiem w terenie z pasażeremwink Ta buda nie daje mi spokoju...
          • emakowka Re: Emakowka 04.03.12, 07:50
            calineczka793 napisała:

> A mogłabyś wrzucić real foto swojego wózka?wink Patrząc na twoją sygnaturkę, to
            > Ty chyba nie miałaś jeszcze okazji pojeździć tym wózkiem w terenie z pasażerem;
            > -) Ta buda nie daje mi spokoju...

Owszem nie używałam jeszcze,dlatego o jego funkcjonalności się nie wypowiadam,zdjęcia wózka fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2998493,2,1,100-9175.html
    • calineczka793 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:26
      Znalazłam real foto koloru Silver, ale jeśli to jest ten sam kolor to odpada w przedbiegach - więc zostaje beż lub czarny, tzn. łamię się jeszcze jak patrzę na jeansowy, ale on w realu tak mdło jakoś wygląda.

Właśnie ta budka taka mała mi się wydaje...hmmm...
      • saras-wati Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:28
        okropny...beżowy też...zostaje Ci czarnybig_grin
      • mirtillo1983 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:34
        ale to chyba JOOLZ one grand a Ty chyba chcesz DAY ten ze zdjęc z pierwszego posta?!
        materiał w day jest zupełnie inny niz w one grand nie świeci się a silver jest super taki właśnie popiel a nie srebrny...
        • calineczka793 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:40
          Mirtillo spadasz mi z niebawink Widziałaś ten kolor w realu? Tak, ja chcę Joolz Day - faktycznie nie wiem jaki model Joolza jest pod linkiem z real kolorem, ale szczerze mówiąc ten silver mnie przeraziłwink
        • mirtillo1983 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 21:50
          oto kilka real linkow poogladaj sobie
          deti.bazos.cz/inzerat/14697941/Kocarek-Joolz-Day-2010.php
          www.ebay.de/itm/Joolz-Day-Schlafsack-silver-/130653091915?pt=DE_Baby_Unterwegs_Kinderwagenzubeh%C3%B6r&hash=item1e6b87f84b
          • mirtillo1983 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 22:02
            a teraz bezowy miała go moja kolezanka z Holandii - bardzo zadowolona genralnie z wózka miała taki:
            anuncios.ebay.es/compraventa/carrito-de-bebe-joolz-day/11396468
            tak widziałam i beż i silver są one jasne - mnie by chyba wkurzało, ze wszystko bedzie na nich widać ale ja tam już mam smile generalnie ładne oba kolorki na czarnej ramie super wyglądają

mnie osobiście podoba się antracytowy (obojętnie na jakiej ramie) i czerwony smile
            www.ebay.co.uk/itm/Joolz-Travel-System-/110833962523?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item19ce380e1b
            • j.e.kaczmarek Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 22:18
              Ja mam właśnie ten antracytowy i jest super, taki w sam raz, ani zbyt jasny ani zupełnie ciemny. Bardzo przyjemny kolor, dokładnie taki jak na zdjęciu wklejonym przez Mirtillo. Ja mam akurat na srebrnej ramie, choć też długo się wahałam między czarną, a srebrną. Ta srebna dodatkowo rozjaśnia wózek.A sam wózek polecam, jest naprawdę super pod każdym względem, jedynie kosz jest mały, ale dla mnie to akurat mało ważne.
      • lucyna_1980 Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 22:44
        Ten zalinkowany to akurat bloom, day jest bardziej matowy.
        Ale i tak najładniejszy jest bezowy na czarnej ramie... gdyby moja corka była mniejsza to już bym go dawno miała... smile
        A ten oliwkowy (kaktus) to wersja limitowana dostepna tylko z gondolą.
        Bierz beżowy - bedziesz zadowolona.
        • sylki Re: Joolz - który kolor?;-) 03.03.12, 22:47
          czarny albo beżowy
          • malenstwo2010 Re: Joolz - który kolor?;-) 04.03.12, 12:23
            Miałam Joolz Day na czarnej ramie i jest śliczna. Weź na czarnej ramie. Co do koloru albo antracyd tym razem bym wzięła albo sand. Budka faktycznie mało chroni przed słońcem zwłaszcza jak dziecko jest w pozycji leżącej, może ten daszek który oferuje Joolz by pomógł (sama go nie mialam), w koszyku wózka mieścił mi się latem zrolowany cienki koszyk, paczka chusteczek nawilżanych, kilka pampersów, mała woda, ubranko na zmianę dla dziecka.
            • sylki Re: Joolz - który kolor?;-) 04.03.12, 12:33
              eee to całkiem sporo jak na taki niepozorny koszyk smile
              • madziarek26 Re: Joolz - który kolor?;-) 04.03.12, 12:44
                ja mam akurat czerwony na srebrnej ramie
                używamy prawie rok - chyba sprzedam bo mamy małą parasolkę peg perego teraz.

Budka - mała - ale dla nas wystarczająca - da radę zmienic ustawienie wozka z dzieckiem /przod /tył bo zapina się bardzo łatwo - tylko wsadza ale trzeba miec duzo siły, żeby unieść dziecka i połowę wózka. Przy prawie 10 m-c dziecku to nierealne.
                • sylki Re: Joolz - który kolor?;-) 04.03.12, 12:47
                  hahaha, sorki że się śmieję, ale ja przekładam siedzisko w stokke z moja 2latką big_grin
    • calineczka793 Sand;-) 04.03.12, 15:35
      Zamawiam jednak Sand - nie miałam takiego jasnego koloru, na zdjęciach emakowkej bardzo ładnie wygląda...no i czarna rama będzie więc miodziowink

Maleństwo o jakim daszku piszesz? Może kupię od razu...bo jednak obawiam sie tej budywink

Wiecie, że to jest mój prezent na 6 rocznice ślubu - masakra prawda...wózek na rocznicęwink

Pozdrawiam!
      D>
      • sylki Re: Sand;-) 04.03.12, 16:07
        hahaha, spoko, tu już były prezenty w postaci wózka z okazji urodzin wink
        • pomilak1 Re: Sand;-) 04.03.12, 18:29
          No, ja tak dostałam od M bee+ tongue_out (na urodziny tongue_out )
          • calineczka793 Re: Sand;-) 04.03.12, 19:01
            Kupionewink Zapłaconewink Ciekawe kiedy będzie...
            Kupiłam też tą osłonkę UVwink Zapomniałam, że w zestawie nie ma folii i muszę ją dokupić.
      • funnybaby Re: Sand;-) 01.08.12, 17:33
        Calineczko bardzo proszę pokaż jakieś zdjęcia wózeczka. Ostatecznie z Mężem wybralismy Joolza po dokgłębnych oględzinach sklepowych i pozostaje do wyboru kolor. Chciałam kupić używany ale widzę, że narazie marnie z tym bo nikt sprzedać nie chce big_grin ale to dobrze, bo znaczy że wózeczek superancki wink Proszę więc o zdjęcia koloru sand na czarnej ramie wink
        • calineczka793 Re: Sand;-) 01.08.12, 20:39
          Hej,

faktycznie zamówiłam Sand - przyszedł i wymieniłam go na Silver - zdjęcia są w mojej galerii - kolor Sand miał taki odcień khaki - no sama nie wiem jak to inaczej ująć. Jeśli chcesz Sand to gdzieś jeszcze mam real foto tego koloru, ale wydaje mi się, że zdjęcia wyszły troszkę przekłamane.

Pozdrawiam!

D.
          • funnybaby Re: Sand;-) 01.08.12, 20:47
            Dziękuję za szybką odpowiedz wink czyli ten sand wcale taki ładny nie jest uncertain hmm a silver jest ok? Jak się do tej galerii wchodzi?
            • pomilak1 Re: Sand;-) 01.08.12, 21:20
              Ja mam cały czarny i wg mnie jest śliczny! szkoda że buda w środku jest jasna (ja bym wolała całą czarną)
              wg mnie to super wózek,a ten czarny kolor nadaje mu styl i elegancję smile
              • sylki Re: Sand;-) 01.08.12, 21:43
                zamaluj farbą w sprayu tongue_out
              • calineczka793 Re: Sand;-) 01.08.12, 22:06
                Hahahha...buda w środku to masakra, a przy czarnej tapicerce to już w ogóle chyba porażka ( Elite notabene też, jednak tam jest inny materiał, no i nie widać jak okienka są zamknięte) - najlepiej wnętrze budy wyglądało właśnie przy tym nieszczęsnym Sand - było bardzo zbliżone kolorystycznie.

Sylwia, Ty się nie śmiej, bo ja czekam na foty dziewczyn, które ten spray kupiły i jak efekt będzie zadowalający to "malne" Elitesmile W Joolzie bym się nie odważyła, bo ten materiału duuużo i na bawełniany wygląda.
                • sylki Re: Sand;-) 01.08.12, 22:08
                  hehehe, tak myślałam, że któraś na to wpadnie tongue_out
                  a swoją droga, buda powinna być koloru takiego jak na zewnątrz i już wink
    • calineczka793 Re: Joolz - który kolor?;-) 01.08.12, 22:08
      Aaa tutaj fotki mojego Joolza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka