Dodaj do ulubionych

Przyjechał Buggster! :-)

21.03.12, 20:41
Dziś kurier przywiózł z Niemiec mojego Buggstera S Air. Trzy dni robocze, niezły wynik, zważywszy, że na dziadowską Loolę czekałam 2 tygodnie a wysyłana była z Dąbrowy Górniczej...
Wózeczek jest suuuper! W końcu jestem zadowolona! Kolor czekoladowy jest piękny, świetny materiał na tapicerce, wewnątrz specjalna "oddychająca" wkładka, bardzo dobre materiały, wykończenie bardzo staranne, nic nie skrzypi, nie huśta się, bardzo dobra amortyzacja i podbijanie - pompowane koła robią swoje, duża buda - wydaje mi się, że nie będzie potrzebna parasolka. No po prostu wszystko mi się podoba! Nie testowałam jeszcze na dworze, bo przyjechał późnym popołudniem, ale w domu jeździł świetnie. I synuś bardzo zadowolony smile
https://img831.imageshack.us/edit_preview.php?l=img831/7537/p3210387n.jpg&action=rotate
https://img94.imageshack.us/edit_preview.php?l=img94/2464/p3210391.jpg&action=rotate
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 20:51
      cudny jest, ależ ci zazdroszczę smile
      • isabel_o Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:08
        O ja też! big_grin Super jest! GRATULACJE wink
        • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:14
          bardzo ładny kolor ciekawe czy rączki są wyżej niż były bo regulacji pewnie dalej brak a buda albo mi się wydaje albo ciut głębsza jest
          • pomilak1 Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:27
            piękny!no i ten kolor!cuuudosmile
          • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:30
            Rączki na bank są wyżej, bo koła w Air są większe smile
            Co do budy, to może to być złudzenie, ale mi się też wydaje, że jest lekko dłuższa.
            • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:36
              w opisach tego nowego modelu coś było ze koła pompowane i ulepszona buda bardzo ładny! gdyby nie GT to bym go kupiła
              • isabel_o Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:48
                Ja teżbig_grin No ale czekamy na gt i nie ma co już kombinowaćwink Ale jakbym miała młodsze dziecko to napewno buggster zagościłby u nas po raz trzeci, a jeszcze w tej zmodernizowanej formie to już wogóle cud miód big_grin
                • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 21:52
                  gdybym wiedziała ze będę z niego korzystać, to bym wysprzedała się (nie z wózków tongue_out) i kupiła go, szkoda tylko ze nie ma mozliwości kupienia na czarnym stelażu, bo ten fiolet i czarny stelaż, no miodzio big_grin
                  • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:09
                    Nie wiem jak było w starym modelu, ale tu rączki są wysoko. Nie ma regulacji, ale wysokość jest prawie taka jak w moim Joolzie, którego mam ustawionego na 106cm od ziemi. Oboje z mężem jesteśmy wysocy i to akurat bardzo nam pasuje. Aha, jedną ręka prowadzi się leciutko i bez najmniejszego problemu nawet z "załadunkiem" smile Bardzo prosto się składa, po złożeniu jest mały, a siedzisko ma bardzo szerokie i wygodne. No i ładny jest bardzo! Śmiem twierdzić, że sylwetkę ma ładniejszą niż BJCM. Chciałam też najpierw zasadzić się na BJCM GT, ale ja niecierpliwa jestem, a na GT musiałabym czekać wink
                    Bardzo jestem ciekawa jak będzie szedł na dworze po wertepach. Będę relacjonować na bieżąco.
                    Ale się cieszę, że mi się podoba mimo, że nie widziałam go na żywo i że nie muszę znów odsyłać! smile
                • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:11
                  A właściwie dlaczego nie można już kupić Buggstera na czarnym stelażu? Wie któraś z Was? To jakaś limitowana seria była? Mi by się podobał taki jasny beżowy na czarnym stelażu... Chociaż ten czekoladowy na pewno bardziej praktyczny.
                  • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:22
                    Te na czarnym stelażu to była edycja limitowana
                    nazywał się buggster SL

zwykły buggster ma rączki na wysokości max 107 cm
                    • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:36
                      starszy model też miał tyle jakoś dla mnie był za niski pewnie to ustawienie rączek szybko się go pozbyłam ale siedzisko pamiętam było super i jeszcze miałam dodatkowo przednie koła podwójne kurcze do GT jeszcze miesiąc! a ja nie mam zbytnio czym jeżdzić może tak kupić i mieć oba! zaraz sobie wejdę na kiddy24....albo włączę horror aby o głupotach nie myśleć!
                      • saras-wati Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:50
                        Gratulacje! Bardzo ładny wózeksmile
                      • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 22:51
                        dima wyluzuj, na chusteczke ci gt i buggster? Nie przesadzaj tongue_out
                        na tvn jest jakis horror big_grin
                        • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 21.03.12, 23:05
                          właśnie oglądam! klątwa ..... oczywiście już mi przeszło z buggsterem
                          • saras-wati Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 06:02
                            Ciekawe, jakby wypadło porównanie tych wózków? o ile zwykłe mini bardziej podoba mi się niż buggster, to do gt nie mogę się przekonać i ten na pompowanych kołach wygląda zdecydowanie ładniejsmile

No i macie rację, jakby była czarna rama, to już w ogóle cudnie byłobysmile
                            • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 08:35
                              Długo się zastanawiałam nad BJCM GT ale ostatecznie jestem zadowolona z wyboru.
                              W Buggsterze brakuje mi okienka w budzie i chyba jednak wolałabym pełna rączkę niż taką "rogatą", poza tym widzę same zalety w porównaniu z BJ. Zwłaszcza w porównaniu z BJCM Buggster wygrywa, bo pompowane koła robią swoje. W konkury może stawać z BJCM GT smile Co do ogólnego wyglądu to oczywiście kwestia gustu ale mi Buggster wydaje się taki bardziej, jakby to powiedzieć, subtelny smile Na pewno lepszy materiał na tapicerce ma Buggster, większy wybór kolorów ( te kolory w GT w głównej mierze odciągnęły mnie od tego wózka ), składanie wymaga wprawdzie jednego ruchu więcej niż w Mini ale po złożeniu jest jednak bardziej kompaktowy, można go wsunąć nawet za przednie siedzenia w aucie. Nie ma żadnych rzepów, ma regulowany podnóżek. Buda w BJ jest bezkonkurencyjna. Ceny porównywalne, póki co żaden niedostępny w Polsce, ale Buggstera można mieć w trzy dni! smile
                              Mam nadzieję, że testy w terenie wypadną pomyślnie i mój zachwyt nad Buggsterem będzie trwał długo smile
                              • sylki Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 08:48
                                Buggster ma na pewno lepszą jedną rzecz od każdego BJ, a mianowicie boską wkładkę big_grin
                                • pomilak1 Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 10:52
                                  Fajny, fajny, mi się tylko ta buda taka rozlazła nie podobała tongue_out ale air nie widziałam na żywo więc może coś zmienilismile
                                  Raf Ty to chyba gdzieś na Śląsku mieszkasz więc może kiedyś się spotkamy tongue_outtongue_outtongue_out
                                  • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 11:38
                                    ja miałam oba wózki więc porównanie mam dobre dla mnie jednak w przedbiegach wygrywa mini buda,oparcie(wysokość) pełna rączka podnóżek i koła jednak większe w mini a teraz w GT pompowane to już bajka w Buggsterze jedynie materiał i kolorystyka
                                    • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 14:05
                                      Dima - a jaką wysokość oparcia ma Mini? Mierzyłam własnie w Buggsterze i ma 50 cm. Wydaje mi się, że to dużo, no chyba, że nie... A co do podnóżka to na pewno Mini nie ma regulowanego. chyba nie ma co porównywać tego nowego Buggstera z Mini, co najwyżej z GT.
                                      • afroddytta Re: Przyjechał Buggster! :-) 23.03.12, 20:08
                                        Ja też miałam oba (buggstera na czarnym stelażu), choć praktycznie kilka dni, bo dla mnie wybór był prosty i zostało mini smile Choć siedzisko w buggsterze było fajne, buda też trochę taka rozlazła, kiepsko to dla mnie wyglądało, ale ogólnie cały wózek był ładny, poza tymi rączkami, podobał mi się też kosz, bo wykorzystywał całą powierzchnię pod wózkiem i zdecydowanie bardziej odpowiada mi po złożeniu mini. Ale ogólnie dla mnie był zbyt rozklekotany, może ten na pompowanych kołach inaczej się zachowuje, choć i tak ja chyba muszę mieć całą sztywną ramę jak np. w mini.
                                        Tutaj są fotki moich fotoforum.gazeta.pl/a/63779.html
    • mme_marsupilami Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 12:23
      Super, ze spelnia twoje oczekiwania i tez uwazam, ze po dluzszym uzytkowaniu odpuscisz sobie parasolke.
      • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 13:50
        No i jesteśmy po spacerze. Jedzie mięciutko, amortyzacja wyczuwalna. Bardzo skrętny i mega cichutki. Zero terkotania czy skrzypienia. Testowany był na kostce granitowej, betonowej, krzywych chodnikach i żwirze na "drodze" przed moim domem. Wszędzie sobie dobrze radził. Joolz podbija oczywiście lepiej, ale Buggster podbija nadspodziewanie dobrze. Nawet z zakupami w koszu. Synuś smacznie spał, a jak się zbudził świat podziwiał i wcale nie domagał się widoku mamusi. Chyba w Joolzie tez odwrócę siedzisko.
        Pomilak - tak mieszkam na Śląsku, a dokładnie w K-Koźlu wink
        • pomilak1 Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 14:54
          raf.anna no to całkiem nie daleko, bo ja z Katowictongue_out a dom mam na wsi nieopodal Kędzierzynasmilesmile jak będziesz miała go do lata to może się gdzieś umówimy smile
          Ja mam porównanie tylko do "zwykłego" buggstera-mnie się troszkę lepiej prowadziło i podbijało mini ale to chyba zaleta pełnej rączkismile za to buggster miał super obszerne siedzisko, z bardzo fajnego materiałusmile
          • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 15:00
            Myślę, że do lata z nim wytrzymam wink Na razie bardzo mi się podoba. Na chwilę obecną prędzej sprzedam Joolza i dokupię np MB UJ albo Swifta niż tego Buggstera smile
            • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 20:29
              stary mini miał chyba 52 a nowy GT ma jeszcze więcej dla mnie to wymóg z racji dużego dziecka ale oczywiście patrząc po twoim synku to buggster wystarczy,podnóżek regulowany mi nie potrzebny nawet w Elicie go nie rozkładałam no i ja zawsze muszę mieć mocno osłaniającą budę ale tobie nie potrzebna a ja z Gdyni jestem ciągle wiatr tak czy owak w tym kolorku Bugster jest bardzo ładny
              • gonik111 Re: Przyjechał Buggster! :-) 22.03.12, 21:21
                piękniusi ten Buggster , gratulujęsmile
    • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 23.03.12, 08:25
      A jak myślicie Kochane, jaki kocyk do takiej czekoladowej tapicerki? Może turkusowy? Te które mam do czerwonego Joolza średnio pasują.
      • isabel_o Re: Przyjechał Buggster! :-) 23.03.12, 08:28
        Turkus, chabrowy, zielony, pomarańczowy...
        • tygisek Re: Przyjechał Buggster! :-) 23.03.12, 08:43
          do tych co powyzej Isabel wypisala ja dodam jeszcze zimny fiolet, khaki, slicznie wyglada musztardowy i morski niebieski/zielony, ladnie rowniez sie prezentuja pastelowe kolory, delikatny blekit, ecru, choc ja osobiscie wole zdecydowane ploaczenia i kolory, soczysta limonka, ciemna zielen, granat, ...monostwo kolorow - ale czerwien moim zdaniem tez nie! (nielubie czerwonego smile) tez mam czekoladowy wozek wink
          nielubie tez parasolek, ale buggster AIR, podobnie jak micralite - to takie sliczne brzydale parasolkowate, ktore mnie urzekaja smile a Twojemu Malemu chyba rzeczywiscie wygodnie - pasuje mu ten wozek widac na zdjeciach smile kolorek miodzio i Model tez smile
          • pomilak1 Re: Przyjechał Buggster! :-) 23.03.12, 09:31
            Turkussmile uwielbiam połączenie brązu (szczególnie takiego intensywnego) z turkusemsmile miałam wiele ciuszków dla synka właśnie tak łączonych lub wykańczanychsmile
            • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 10:12
              Ha, własnie widzę, że nie tak prosto będzie z turkusowym kocykiem. Albo takie bladziochy są albo bardziej w chaber... Są wprawdzie la millou z turkusowym spodem, ale nie lubię tych kocyków, takie gąbczaste. Poza tym ostatnio gdzie się nie obejrzę widzę te sówki la millou wink
              • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 10:50
                jasno szary śliczny niedawno kupiłam w Mothandcare w Klifie bardzo ładny splot
                • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 15:25
                  Szary do brązowego nie bardzo...
                  • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 17:48
                    no chyba żartujesz bardzo ładnie! jaśniutki szary nie ciemny oczywiście tylko poddałam pomysł nie musisz gustować w tym kolorze ale pasuje
                    • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 17:54
                      Jakoś, kurcze, nie widzę tego jasno szarego z ciemno brązowym... Ale dziękuję oczywiście za dobre chęci smile
                      Ja bym chciała trochę ożywić ten w sumie ciemny wózek, a z jasno szarym kocykiem byłoby smutno.
                      Chyba zdecyduję się na coś intensywnie niebieskiego albo fioletowego, bo turkusowego kocyka za nic znaleźć nie mogę.
                      • dima1312 Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 17:56
                        dokładnie taki www.mothercare.com/Humphreys-Corner-Knitted-Shawl/dp/B005NISHUY?ie=UTF8&ref=sr_1_44&nodeId=44397031&sr=1-44&qid=1332521695 ale oczywiście pełno innych kolorów dobierzesz ja jestem zwolenniczką stonowanych
                        • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! 23.03.12, 19:36
                          Przecudny ten kocyk! Do mojego czerwonego joolza by pasował
    • saras-wati Re: Przyjechał Buggster! :-) 17.05.12, 11:40
      raf.anna i jak tam użytkowanie? jesteś dalej zadowolona?

mam do Ciebie wielką prośbę, mogłabyś mi odpowiedzieć na kilka pytań?

* czy koła są bezdętkowe, jak w bj mini gt czy trzeba je pompować?
      * jaki jest rozstaw tylnych kół
      * jakie ma wymiary po złożeniu
      * jaka jest wysokość oparcia - do ilu lat dziecko może w nim komfortowo podróżować?

z góry dziękujęsmile
      • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 29.05.12, 12:25
        Sorry, saras-wati, ale dopiero dziś przeczytałam ten Twój post.
        Co do użytkowania to jestem generalnie bardzo zadowolona. Jedyne co mnie denerwuje, to fakt, że oparcie nie jest całkowicie pionowo w pozycji siedzącej. Synuś podciąga się czasem na pałąku. Mąż narzeka na zbyt nisko osadzone rączki, ale chyba przesadza wink Ja mam 171cm wzrostu i jest mi wygodnie. koła mają normalne wentyle, więc chyba trzeba je pompować. Rozstaw tylnych kół to 54cm, a wysokość oparcia niecałe 50cm. Trudno mi ocenić jak długo dziecko będzie mogło nim jeździć. Póki co mój syn ma 8 miesięcy i mnóstwo miejsca. Po złożeniu zajmuje w bagażniku naprawdę mało miejsca. Składa się w dwóch etapach, najpierw tak jakby na "amen", że obie rączki zbliżają się do siebie, a potem w pół, na wysokości łączenia siedzenia z oparciem. Nie jestem go w stanie teraz złożyć bo synuś właśnie w nim śpi na tarasie smile No i buda mogłaby niżej schodzić na przód, jeżdżę z parasolką w słoneczne dni. Ogólnie udany zakup.
        • saras-wati Re: Przyjechał Buggster! :-) 29.05.12, 12:38
          dziękismile mojemu dziecku odchylona pozycja nie przeszkadzasmile szkoda, że nie masz sąsiadki z bj mini gt, aby zrobić zdjecia porównawcze...

a tak z ciekawości, wyczytałam, że szukasz terenowego wózka, to te koła nie zdają egzaminu w terenie?
          • raf.anna Re: Przyjechał Buggster! :-) 29.05.12, 12:48
            Sąsiadki z GT niestety nie posiadam smile
            Jeżdżę Buggsterem po dziurach, bo muszę, mieszkam na osiedlu domków, gdzie nie ma jeszcze asfaltu, tylko utwardzona żwirem droga. Koła się nie blokują na dziurach i mam wrażenie że dają radę lepiej niż te małe przednie w Joolzie, ale telepie wózkiem. Kółka w Buggsterze są pompowane i amortyzowane ale o stosunkowo niedużej średnicy. Nie ma to jednak jak wózek amortyzowany na dużych kolach.
            • jprzeczek Re: Przyjechał Buggster! :-) 07.03.14, 12:15
              Czy Buggster radzi sobie na śniegu (nie ubitym i twardym)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka