Dodaj do ulubionych

Emmaljunga - Nitro City czy Ozon City?

31.03.12, 17:18
Juz sie zdecydowalam - na pewno na wozek Emmaljunga.
Tak lekki do prowadzenia, jazdy, podbijania, skladania i zmieniania kierunku jazdy, tak cichy - nie jest zaden inny. Za to inne wozki, maja zupelnie inne fajne gadzety... smile
Ale teraz pytanie : Nitro City czy Ozon City?
Nitro ciut ciezszy ( o ile mozna to nazwac "ciezki" 11,3 kg) , za to bardziej komfortowy dla dziecka. Tu mam wrazenie ze tu jest wiecej wozka...
Ozone jezszcze bardziej latwy do podbijania, pomimo ze wazy tyle samo co Nitro. Jednak na pozniej, gdy dziecko siedzi, niepraktyczne jest brak podstawki na nozki... Niby jest , ale taka malutka.
Ktoras z Was cos doradzi? Bede wdzieczna!
Obserwuj wątek
    • aamarzena Re: Emmaljunga - Nitro City czy Ozon City? 31.03.12, 21:43
      Ja mam city crossa czyli z tym samym siedziskiem do spacerówki, co nitro. Siedzisko jest duże i na prawdę komfortowe dla dziecka. A w ozone z tego co pamiętam mniejsze jest. W nitro oparcie można ustawić w 4 pozycjach (w tym zupełnie płasko), ozone 3 (właściwie nie oparcie a całe siedzisko, ono jest takie jakby kubełkowe). I buda w nitro naciąga się do pałąka (świetne podczas dużego wiatru czy śniegu/deszczu)
      I jeszcze filmiki ozone, nitro
    • bindella Re: Emmaljunga - Nitro City czy Ozon City? 03.04.12, 18:11
      Zdecydowalam! Nitro City! smile

bindella napisała:

> Juz sie zdecydowalam - na pewno na wozek Emmaljunga.
      > Tak lekki do prowadzenia, jazdy, podbijania, skladania i zmieniania kierunku ja
      > zdy, tak cichy - nie jest zaden inny. Za to inne wozki, maja zupelnie inne faj
      > ne gadzety... smile
      > Ale teraz pytanie : Nitro City czy Ozon City?
      > Nitro ciut ciezszy ( o ile mozna to nazwac "ciezki" 11,3 kg) , za to bardziej k
      > omfortowy dla dziecka. Tu mam wrazenie ze tu jest wiecej wozka...
      > Ozone jezszcze bardziej latwy do podbijania, pomimo ze wazy tyle samo co Nitro.
      > Jednak na pozniej, gdy dziecko siedzi, niepraktyczne jest brak podstawki na no
      > zki... Niby jest , ale taka malutka.
      > Ktoras z Was cos doradzi? Bede wdzieczna!
    • pinik Re: Emmaljunga - Nitro City czy Ozon City? 03.04.12, 21:49
      Ja mam Emmaljunge Ozone City. Narazie uzywam jej z gondola, wiec jest identyczna z modelem nitro. Bardzo sobie chwale ten wozek. Jestem nim baaaaaaardzo pozytywnie zaskoczona. Przetestowalam wszystkie teutonie (niby podobne do Emmaljung) i nitro wygrywa z nimi. Jest leciutki, swietnie sie prowadzi/podbija, leciutki.

Gdybym miala miec jeden jedyny wozek na pierwszy rok dla dziecka, to chyba bylby to wlasnie ten!

Ja mam siedzonko ozone, bo kupowalam uzywany i to sie pierwsze trafilo. Ciesze sie tez, ze jest troche lzejszy. Ale nitro chyba rzeczywiscie lepsze na dluzsza mete i jako jedyny wozek (ja mam ich zawsze wiecej na stanie).
      • bindella Do "pinik" 04.04.12, 12:01
        Pinik - jakie jest sidzisko OZONE?
        Ja zdecydowalam sie na NITRO, bo
        - siedzisko jest bardziej komfortowe dla dziecka
        - jest podnozek
        - mokiterka.
        NITRO jest lekki, ladny, podbijanie i pchanie jest marzeniem, ale wiem, ze OZONE z siedziskiem jest o jeszcze jedna dodatkowa klase lepszy! Wlasnie dlatego ze siedzisko ma inna forme, bardziej polozona do przodu....

pinik napisała:

> Ja mam Emmaljunge Ozone City. Narazie uzywam jej z gondola, wiec jest identyczn
        > a z modelem nitro. Bardzo sobie chwale ten wozek. Jestem nim baaaaaaardzo pozyt
        > ywnie zaskoczona. Przetestowalam wszystkie teutonie (niby podobne do Emmaljung)
        > i nitro wygrywa z nimi. Jest leciutki, swietnie sie prowadzi/podbija, leciutki
        > .
        >
        > Gdybym miala miec jeden jedyny wozek na pierwszy rok dla dziecka, to chyba bylb
        > y to wlasnie ten!
        >
        > Ja mam siedzonko ozone, bo kupowalam uzywany i to sie pierwsze trafilo. Ciesze
        > sie tez, ze jest troche lzejszy. Ale nitro chyba rzeczywiscie lepsze na dluzsza
        > mete i jako jedyny wozek (ja mam ich zawsze wiecej na stanie).
        >
        • malenstwo2010 nitro 04.04.12, 16:22
          Ja miałam nitro city. Jak masz jakieś pytania, to chętnie odpowiem. smile
          • bindella Re: nitro 04.04.12, 21:00
            Ok, to opowiadaj! smile
            - jak sie podbija i prowadzi z dzieckiem
            - czy material i materacyk sa miekkie i komfortowe
            - uzywalas moskiterki
            - jestes zadowolona z wanny
            - masz tez siedzonko do samochodu
            - czy jestes generalnie zadowolona
            Pieknie dziekuje i pozdrawiam!
            • malenstwo2010 Re: nitro 05.04.12, 16:47
              bindella napisała:

> Ok, to opowiadaj! smile
              > - jak sie podbija i prowadzi z dzieckiem.
              Ja używałam wózek jak moja córka miała 9 mies. Miałam go przez 2 mies. potem sprzedałam bo chciałam nowy wózek ale byłam z niego zadowolona. Prowadził się dobrze, na dużych nierównościach trochę gorzej ale generalnie Ok. Podbijanie też było fajne.

> - czy material i materacyk sa miekkie i komfortowe
              Ja miałam wersję spacerową z ekologicznej skóry.

> - uzywalas moskiterki.
              Używałam moskitery jak mała spała. Z moją białą tapicerką (miałam white leatherette), czarna moskitiera wyglądała elegancko smile

> - jestes zadowolona z wanny
              Z wanny? smile
              > - masz tez siedzonko do samochodu
              Fotelik miała Cabrio Fix, ale nie używałam go w połączeniu z żadnym z moich wózków, bo nie czułam takiej potrzeby smile

> - czy jestes generalnie zadowolona
              Byłam zadowolona, jedyne co mnie denerwowało to opadająca buda i regulacja podnóżka, ciężko mi było go obniżać, ale w sumie nie robiłam tego bo moja córka była mała więc podnóżek był w pozycji poziomej. Nie myślałaś o modelu city cross? Bo ja w zasadzie go chciałam, ale przez przypadek wysłali mi nitro i tak już u mnie został smile
              > Pieknie dziekuje i pozdrawiam!
              >
              • bindella Re: nitro 05.04.12, 19:16
                Ja bede uzywac najpierw Wodka z wanna. Urodze pod koniec czerwca.
                Tapicerka Capri Creme. Tu moskitera tez bedzie wygladac bardzo ekegancko.
                Siedzonko tez chce kupic oddzielne.
                Przy testowaniu przeroznych wozkow mialam wrazenie ze Ten jest najlzejszy do pchania i podbijania. A City Cross nie chce, poniewaz nie ma w nimm obrotowych kolek przednich...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka