Dodaj do ulubionych

Bebecar Stylo city

11.04.12, 19:31
Witam,
jestem tu pierwszy raz, ale od jakiegoś czasu czytam to forum i proszę o pomoc.
Bardzo mi się podoba wózek Stylo AT Bebecara, ale jest dość duży, a ja jestem drobna i boję się że wersja na kołach pompowanych jest dla mnie za masywna. A w jednym ze sklepów zaproponowano mi wersję na kołach piankowych, przy którym czuje się zdecydowanie lepiej, ale mam obawy jak ten wózek zachowa się na śniegu, na błocie. Bo z jednej strony wszyscy mówią, że koła pompowane lepiej jeżdżą w takich warunkach, ale z drugiej strony jest masa wózków na kołach nie pompowanych, które też jeżdżą po lasach i parkach. Czy są tu użytkowniczki wózka w wersji city i czy mogą się wypowiedzieć , jak ten wózek się zachowuje w takich warunkach?
Obserwuj wątek
    • katazan Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 20:10
      Moja wersja Bebacra to Stylo Class z duzymi bialymi kolami ale mam tez koła pompowane i lekkie. Roznica w wadze miedzy kolem pompowanym a lekkim jest wyraznie wyczuwalna. Musze powiedziec ze uzywam kol duzych bialych i lekkich. Pompowane zaklada maz gdy razem idziemy na spacer.
      Jesli zalezy Ci aby wozek był wyraznie lzejszy to mozesz smialo kupic wersje na kolach lekkich.
      Zawieszenie w Stylo Bebecara jest wedlug mnie najbardziej milym i miekkim na rynku.
      Prowadzi sie swietnie. Wykonanie cud malina. Gondola wielka. Dla kogos kto lubi takie konstrukcje wedlug mnie najlepszy wybor.

Ka
    • gaga-sie Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:03
      Znajoma ma bebecara ze skrętną osią ( nie wiem, który to dokładnie model). Wózek wydaje mi się bardzo duży, zwłaszcza szeroki! Dla mnie byłby nie do przyjęcia,też jestem drobna. Na dodatek sporo waży. Znajoma jeździ teraz spacerówką, ogólnie jest zadowolona, narzekała jedynie na jego wagę oraz to,ze trzeszczy ( to słychać). Podobno zaczyna trzeszczeć, jak robi się ciepłowink
      • gaga-sie Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:06
        Doczytałam o tym twoim-z gondolą ponad 18 kg, spacerówką-ponad 16...Duuużo.
        • zosi-a26 Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:14
          Mała poprawka. Z gondolą ta wersja o której myślę-wg producenta 17,60 kg. Ale jak jeździłam tym wózkiem po sklepie, to w ogóle nie czuć tej wagi. I jak porównywałam z innymi, lżejszymi, to ten wydawał się w prowadzeniu najlżejszy. Sprzedawca mi tłumaczył że jest to zaleta miękkich konstrukcji i chyba coś w tym jest, bo ogólnie te do bujania wydają się lżejsze. A Ty na jakich kółkach jeździłaś?
          • gaga-sie Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:19
            Ja nie miałam tego wózka, ostatnio widuję go na placu zabaw i trochę o nim rozmawiałam, wiem tyle, co napisałam powyżej od znajomejsmile Jesli chodzi o prowadzenie-ona też była zadowolona, gorzej z pakowaniem do bagażnika. Ona ma koła pompowane, więc wózek z tych cięższych.
          • sylki Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:24
            no różnica wielka 17,6 a 18 big_grin
            może i pcha się lekko, ale jak się nim będzie podjeżdżało po podjazdach, albo wciągało po schodach, bo o wnoszeniu mowy nie ma. Pakowanie do bagażnika, to chyba najmniejszy problem, bo przecież gondolę się ściąga.
            Do tych 17,6 kg, dodaj jeszcze torbę na pieluchy, w której zapewne będziesz woziła sporo dzieci, zakupy pod wózek, wagę dziecka, która z każdym dniem będzie co raz większa.

Nie ujmuję tym wózkom, ale za tę cenę, można mieć wózek dużo lżejszy, równie dobry jak nie lepszy.
            • zosi-a26 Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:39
              Masz rację, różnica jest niewielka, ale to było tak tylko "gwoli ścisłości" smile
              A jeśli chodzi o Twoje zastrzeżenia to właśnie tym mnie ten wózek zachwycił, bo się super podjeżdżało na podjazd (mój sklep miał możliwość takiego testowania), a dodatkowo włożyli mi do gondoli obciążenie mniej więcej 9-10 kg, czyli jak myślę dość sporego dziecka i właśnie w tym wózku jeździło mi się najlepiej. W tym samym wózku na kołach pompowanych nie było już tak różowo, ale jak mówiłam jestem dość drobna, więc i siły mam mniej. I jedyny dylemat jaki mam, to właśnie komfort jeżdżenia po błocie i śniegu.
              • sylki Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 21:54
                Ech te testy sklepowe smile
                Kup na piankowych, ja tam różnicy nie widzę w prowadzeniu smile
      • katazan Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 22:34
        Wersja na kolach lekkich wazy tyle co kazdy zwykly wozek na takich kolach. Nie jest ciezki.
        Importer ma chyba zawyzone dane w katalogu. Troche ciezsza jest wersja na kolach pompowanych dochodzi chyba przeszlo dwa kilogramy.
        Zadnen oglodany przeze mnie wozek nie byl tak dopracowany jak Stylo Bebecara. Z Emaljunga wlacznie. Najlepiej jak wybiezes sie tam gdzie jest i porownasz. Jeden lubi biale kwiatki drugi fioletowe.
        W moim nic nie trzszczy. Jest cichy a dzis bylo na sloncu dosc cieplo. Poza tym wozek robi duze wrazenie estetyczne i chyba stalam sie powodem paru dobrych utargow dla sklepu. Bede kupowac jeszcze spiwor to sie przypomne.
        • katazan Re: Bebecar Stylo city 11.04.12, 22:52
          To nie Bebecar.
          Dane tego popularnego wozka.
          Waga wózka spacerowego
          18,1 kg
          Waga wózka z gondolą
          17,5 kg
          A wedlug mnie bardzo licho wykonany. Szczegolnie gondola ale nie tylko.Trzeba uwazac zeby nie pokalecyc sie zszywkami. Gondola nieocieplana. Chyba jest dosc popularny bo cena wyraznie nizsza. Dosc czesto pojawia sie na forum.Ladnie wyglada na zdjeciach wyraznie gorzej w rzeczywistosci. Nowy caly rozklekotany w sklepie no i trzeszczy niemilosiernie i w sklepie i na drodze bez wzgledu na temperature. Koncert do sluchania w niedziele w lesie Kabackim. Kolor niebieski. Nie pisze jaki to wozek bo nie o to chodzi. Polecam przed zakupem dokladnie obejrzec i nie sluchac sprzedawcow. Tez uwazam ze wystarcza Ci lekkie kola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka