sylki 25.04.12, 11:56 znalazłam coś takiego, pod fotkami jest szeroki opis, nie chce mi się wczytywać w niego, ale zastanawiam się ile ta dziewczynka może mieć wzrostu www.bestbuggy.co.uk/2012/03/easywalker-june-at-harrogate-nursery-fair-2012/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki aaaa już mam wzrost :D 25.04.12, 11:58 102 cm i 3,5 r Tylko cena mnie zabija, w bobowózkach 2500 plus 120 zł za czarny stelaż hahaha, oczywiście za pałąk kolejne 150 itd - kogoś mocno pipipip Odpowiedz Link
afroddytta Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 11:59 Nie wczytując się w pierwszym akapicie jest podane 102 cm 3,5 l. Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 12:04 toż napisałam chyba, że slepa jestem, za szybko przewinełam w dół Odpowiedz Link
afroddytta Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 14:44 Nie nerwuj się, pisałam to równocześnie z Tobą, więc nie widziałam tego posta Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 15:00 ja się nerwuje phi wcale, przecież ja oaza spokoju Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 12:39 Bardzo mi się ten wózek podoba i byłam nastawiona, że go kupię, ale jak mam zapłacić okrągłe 3 tysiące za wózek z "super bajerami", czyli folią przeciwdeszczową, pałąkiem, uchwytem na kubek i na czarnym stelażu (no faktycznie bajery, że hej ), no to niestety podziękuję. A szkoda, bo wózek wg mnie naprawdę fajny. Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 12:57 kolezanka czeka na ten wózek fajnie wygląda ale mikry taki to juz bee+ ma chyba więcej miejsca dla dziecka na tych zdjęciach dziewuszka szczuplutka a miejsca za wiele nie ma Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 15:18 Fajny, ale kurcze rzeczywiście siedzisko dość małe dziewczynce głowa wystaje za oparcie, strzelam że tak do 2,5 lat będzie ok (przynajmniej dla moich, dość małych dzieci ) Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 15:40 Czemu wy postów nie czytacie wszystkich dziewcze z foty ma 102 cm wzrostu i ma 3,5 roku, więc maleństwem nie jest Ale cena nie dla mnie, wolałabym bee plus all black Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 15:53 ale szczuplutka i drobna dziecko-grubas by miało ciasno,dlatego napisałam ze fajniejszy bee+ bo więcej miejsca i jeszcze taka kasa moim zdaniem zbyt wygórowana ale może na żywo jest fajny Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 15:58 , wiesz co mam nadzieję, ze ktoś porówna te 2 wózki Choć EW dla mnie przegiął z ceną za bardzo Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 16:00 tak cena mega zobaczymy ktoś w końcu kupi Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 16:05 Moja córa jest szczupła i drobna i myślę, że ten wózek dla nas nawet by starczył do końca wózkowania, ale cena jak dla mnie ostro przesadzona Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 20:25 Sylki ale jak ma 102 cm a jej głowa spokojnie wystaje z jakieś 5-7cm to wg mnie siedzisko maławe czytałam wszystkie posty fakt, może tylko tak ze zdjęcia może się wydawać zobaczymy która pierwsza się skusi Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 22:22 Pomilak, moja 5 latka ma 104, a że Liwka idzie takim tempem jak Weronika, to o wielkość/wysokość siedziska bym się nie martwiła. Na pewno ma ok 50 cm (znaczy się, łudzę się ) Odpowiedz Link
kornnella Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 22:25 Na moje oko to ta dziewczynka ma ten wózek mocno przymaławy. A rozmiarowo wg centylów to jest przeciętna młody miał na bilansie 4-latka 107 i to był chyba 50 centyl jak pamiętam. Ogólnie jakoś wybujały w grupie to nie jest. Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 22:33 Moje wzrostowo 10-20 centyl, więc ja bym się nie martwiła, zresztą dlatego istotny jest wzrost nie wiek dziecka Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 26.04.12, 06:58 Sylki no moje też bardziej z tych mniejszych niż większych, Liwa obecnie ma 8,5kg i ok 70cm więc łudzę się, że może jednak za rok (może cena trochę spadnie ) będzie jeszcze dobry dla niej Kuba prawie 4 lata waży jakieś 14kg a ma ze 100cm więc też by wlazł Jakoś ta dziewczynka na wciśniętą wygląda, ale ja bym chciała ten wózek dla mojej wówczas 2 latki więc na razie siedziskiem się nie przejmuję ech marzę już, marzę Odpowiedz Link
saras-wati Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 18:50 sylki napisała: > Pomilak, moja 5 latka ma 104, a że Liwka idzie takim tempem jak Weronika, to o > wielkość/wysokość siedziska bym się nie martwiła. > Na pewno ma ok 50 cm (znaczy się, łudzę się ) Moja 6-latka ma 121cm Odpowiedz Link
saras-wati Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 18:53 saras-wati napisała: > sylki napisała: > > > Pomilak, moja 5 latka ma 104, a że Liwka idzie takim tempem jak Weronika, > to o > > wielkość/wysokość siedziska bym się nie martwiła. > > Na pewno ma ok 50 cm (znaczy się, łudzę się ) > > Moja 6-latka ma 121cm Wysłał mi się post za wcześnie Kontynuując...też czekałam na ten wózek, jako alternatywę bee, ale nadającą się w teren Te zdjęcia jednak mnie nie urzekły, cena tym bardziej, a że moja 6-latka ma 121cm, to i nie sądzę by młodsza była niska, więc dla mnie odpada...u nas wzrost chyba w 75 centylu...przynajmniej tak zawsze było na bilansach Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 19:00 Saras i jego waga - 12 kg! sorki, to już wolałabym nippera Odpowiedz Link
saras-wati Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 19:32 sylki napisała: > Saras i jego waga - 12 kg! > sorki, to już wolałabym nippera no pewnie 12kg, to zdecydowana przesada...w ogóle fajniej wyglądał na katalogowych zdjęciach...ech...no to co teraz? Odpowiedz Link
sylki Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 19:36 Ja już nic Stokke mi w zupełności wystarcza, czasami mam ochotę na bee all black, ale przechodzi mi na moich fantastycznych chodnikach Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 27.04.12, 19:51 No ja tam się na niego czaję ale mam czas więc może jakaś używka za rok się trafi mi się to siedzisko bardzo podoba Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 25.04.12, 23:11 dima, to jak koleżanka będzie już miała, to koniecznie napisz jakie wrażenia! ja go chcę, pod warunkiem, że jeździ jak swift Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 29.04.12, 23:01 tu też jest przegląd i jest napisane, że waży 9 kg spudandspike.co.uk/2012/02/highly-anticipated-easywalker-june/ Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 29.04.12, 23:09 a w tym zestawieniu 9.9 kg: www.bestbuggy.co.uk/category/single/easywalker-june/ Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 06.05.12, 20:14 właściwie się zdecydowałam, że kupię ten wózek po powrocie z urlopu. tak, że jak jakaś się waha, to może poczekać na moje wrażenia spędzam urlop z camem i po pierwsze rozkładanie w 2 częściach mnie zaczęło wkurzać, po drugie te małe koła potrafią bardzo wrednie terkotać na bruku. faktem jest, że ciągle jeździmy po starówkach, więc bruku co niemiara muszę to june wypróbować, czy rzeczywiście jest terenowe i cichutkie na nierównościach ;-P Odpowiedz Link
sylki OMG cena kompletu OJP 25.04.12, 22:40 dino.sklep.pl/nowy/easywalker-june-spacerowka-z-budka-gondola-z-przykryciem-cabrio-2012-kurier-gratis-p-13795.html Odpowiedz Link
magdulina79 Re: OMG cena kompletu OJP 25.04.12, 22:51 nic tylko brać - całe 50zeta upustu Odpowiedz Link
sylki Re: OMG cena kompletu OJP 25.04.12, 22:55 haha, a najlepsze, że dostaje się wózek goły bez dodatków Cenią się, oj cenią Odpowiedz Link
mamamia1234 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 11:44 Moja bratowa zastanawia się nad kupnem jesienią, bo wydaje się fajny do jazdy w mieście (mały) i w lesie (duże koła) ale rzeczywiście wózek dość drogi. Na easywalker.nl/pl-PL/product/id=2/june.html są w końcu podane wymiary wózka June Tutaj jeszcze można zobaczyć jeszcze z zdjęcia wózka June z jakiś targów jp.aving.net/news/view.php?articleId=171983&mn_name=news Na zdjęciach wygląda rewelacyjnie no ale wiadomo, że trzeba na żywo się przekonać. Wie ktoś kiedy easywalker June będzie już w sklepach? Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 14:47 dziewczyny przed chwilą rozmawiałam z panią z przedstawicielstwa zadzwoniłam z ciekawości oni się mieszczą w Gdańsku więc mogłabym podjechać i pstryknąć wam fotki ale wózka jeszcze nie ma będzie koniec czerwca czyli jeszcze nigdzie w Polsce nie do kupienia pani twierdzi że wózek jest dosyć spory i siedzisko też że powinien starczyć do ok.4 lat Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 15:08 o Dima to jak już będzie w PL to proszę zrób jakieś foty ja tam się czaję na niego, bardzo, bardzo Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 15:29 Ok. jak dojedzie do końca czerwca to pojadę tam i zrobię fotki mnie on też się bardzo podoba ale juz niestety buuu!! Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 19:31 Dima jakby rzeczywiście siedzisko było duże to mogłabym nawet czekać do następnej jesieni/zimy moja mała wtedy będzie miała 2,5 latka Odpowiedz Link
dima1312 Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 19:38 jak już dojedzie to pojadę tam z moim synkiem jak on się zmieści to będzie to spory wózek hihi! Odpowiedz Link
saandej Re: Easy Walker June - fotki 10.07.12, 12:50 Hej i co byłaś już? Jak wrażenia? Jeśli jeszcze nie byłaś to mogłabyś wpaść do nich? Ja niestety mam za daleko Dzwoniłam do nich to jeden model już otrzymali, że można do nich zajrzeć i zobaczyć/przetestować na miejscu. Z tego co wspomnieli to w holandii bedzie ok. 15 lipca więc pewnie w Polsce troszkę później, że pod koniec lipca. Z góry dziękuję za info z relacji! Odpowiedz Link
mamamia1234 Re: Easy Walker June - fotki 09.05.12, 11:17 dima1312 dzięki za info easywalker June w czerwcu w sumie by pasowało, nazwa zobowiązuje To pozostaje nam czekać i przekonać się jak już będzie w sklepach, ale jak będziesz miała możliwość wcześniej zrobić zdjęcia to byłabym wdzięczna za umieszczenie ich Na youtube znalazłam jeszcze filmik z prezentacja funkcji wózka easywalker www.youtube.com/watch?v=C1gdl4y1QU4 Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 08.05.12, 22:55 super te zdjęcia z targów! to może być mój idealny wózek (oczywiście z czarnym stelażem ) kurczę, szkoda, że jeszcze tyle czekania na niego! Odpowiedz Link
aniapi-rania Re: Easy Walker June - fotki 10.07.12, 23:33 Aktualizacja co do ceny tego wozka: dostalam odpowiedz od hipkids.pl, wozek bedzie dostepny pod koniec lipca w cenie 3060 zl za spacerowke, gondolke i adaptery do fotelika. Przesylam tresc maila od Pani z tego sklepu dla zainteresowanych: Witam Koszt wozka gleboko-spacerowego to 3198 pln , Adsptery to koszt 199 pln , mozemy udzielic rabatu 10 % i koszt bylby 3060 pln z adapterami,pod koniec lipca bedzie dostepny kazdy kolor budki prosze o kontakt jesli mam dla Pani zestaw taki zarezerwowac pozd serdecznie Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 15.07.12, 21:59 W sobotę odbierałam swojego EW Duo w Gdańsku i zobaczcie co "macałam" Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 15.07.12, 22:20 Na początku nie zaskoczyłam, że to June Wiedziałam, że EW wypuszcza nowy model, wiedziałam jak się nazywa, jak wygląda i tyle Wygląd super ta wkładka taka milutka, daszek fajnie rozkładany (nie trzeba dużo siły ale też nie skacze przy każdym ruchu wózka). Prowadzi się rewelacyjnie, bardzo gładko i płynnie (ale tam była gładziutka podłoga). Nie widziałam jak się składa i jak się przekłada siedzisko, bo Pani jeszcze do końca sama się nie orientowała. Ale ... podbija się beznadziejnie, a próbowałam to zrobić z pustym wózkiem. musiałam użyć bardzo dużo siły, żeby go postawić na tylnych kołach. (no chyba, że źle to robiłam. Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że tylne koła są tak jakby w tej samej linii co koniec rączki, co z kolei wynika z tego, że wózek jest "krótki". Dla porównania w duo nie mam z tym problemów. No i rzeczywiście wydawał mi się jakiś taki mały (ale producentowi chyba o to chodziło). W każdym razie jak usłyszałam cenę (ok 3000zł) to padłam. Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo za ten wózek. Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 15.07.12, 22:53 Wróć ! właśnie widzę, na fotkach ,że kółka nie są w linii rączki. To może złe podbijanie to wina małych kółek? Odpowiedz Link
pinik Re: Easy Walker June - fotki 16.07.12, 01:16 Ojej, no prosze!!! Jakis sklep kuz go ma! Ale wlasnie tego sie bardzo obawialam... Podbijania... Kurcze, to dla mnie chyba odpada. Zaczynam chyba zaglebiac sie w remat BJ versa... Zaloze chyba o nim watek Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 16.07.12, 07:02 Baby universe jeszcze go nie mają w sprzedaży. Pani coś mówiła o dacie ale jej nie pamiętam Za to powiedziała, że ciągle się "premiera" opóźnia Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 16.07.12, 16:28 No to już nie choruję na june dla mnie wózek musi się dobrze podbijać Odpowiedz Link
saandej Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 12:52 Dzięki za zdjęcia i zazdroszczę, że "macałaś" ! ciekawe co z tym podbijaniem, może trzeba było nogą sobie pomóc, nie wiem... a mam pytanie masz może jakieś zdjęcia z dzieckiem w środku? albo jak on wygląda przy easywalker duo? Bo wtedy łatwiej byłoby zobaczyć jakich dokładnie rozmiarów jest ten wózek i jak dziecko się mieści. Widziałaś może jak niebieska budka wygląda na żywo? Bo też mnie ciekawi jaki to odcień dokładnie. Pytanie do Pań z Gdańska i okolicy Czy mogłaby, któraś z Was zajechać do nich z dzieckiem i zrobić zdjęcie? Byłabym bardzo wdzięczna Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 14:02 Nogą nie próbowałam sobie pomagać, bo ta poprzeczka między kółkami jest dosyć wysoko. Niestety ani nie mam zdjęć z dzieckiem w środku (byłam sama) ani nie widziałam niebieskiej budki (był tylko model pokazowy z jasną budką)ani też nie mam zdjęcia z Duo ale co do ostatniego, to mogę spróbować załatwić Kurczę, szkoda, że wcześniej nie zaglądałam do tego wątku, bo wtedy byłabym przygotowana- wiedziałabym na co mam zwrócić uwagę i jakie fotki porobić Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 21:30 a ja nadal nie mam mojego zamówionego june - podobno ma do mnie dotrzeć na koniec lipca fajnie, że już macany - podbijanie - wydaje mi się, że to trochę indywidualna sprawa jednak, więc się jeszcze nie załamuję Odpowiedz Link
saandej Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 21:45 trzeba uzbroić się w cierpliwość jak już będziesz miała to napisz koniecznie jak june sprawdza się w terenie Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 21:47 koszmarnie długo już czekam, gdyby nie to, że to wyjątkowa okazja, to bym już dawno się z tego dealu wycofała a tak to czekam i czekam, jeżdzę pszczołą i camem, i nawet nie myślę o innych wózkach, bo w zawieszeniu takim jestem przez tego juna w drodze... Odpowiedz Link
pona85 Re: Easy Walker June - fotki 18.07.12, 00:23 Womysia, no pewnie, że się nie załamuj Jak będziesz go już miała to sama ocenisz womysia napisała: > a ja nadal nie mam mojego zamówionego june - podobno ma do mnie dotrzeć na koni > ec lipca > > fajnie, że już macany - podbijanie - wydaje mi się, że to trochę indywidualna s > prawa jednak, więc się jeszcze nie załamuję > Odpowiedz Link
saandej Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 21:43 może w między czasie, ktoś inny tam zajdzie Jak na razie to dla mnie za duża kwota żeby na tym etapie kupować, skoro mam czas to poczekam na więcej informacji o tym wózku Odpowiedz Link
ninaorkandia Re: Easy Walker June - fotki 17.07.12, 22:56 Witam wszystkich, dla zainteresowanych podaję wymiary EW June gondola wewn. 74x31 siedzisko spacerowe : wxgxsz 53x32x34. Gondolka trochę mała ale spacerowka ok. Dla porownania BJ VERSA ma tylko 29,5 cm szer. Odpowiedz Link
pona85 June obok EW Duo ;) 18.07.12, 14:12 Nie wiem na ile Wam pomoże to porównanie, bo to zupełnie inne wózki, ale może każda coś dla siebie wychwyci Odpowiedz Link
saandej Re: June obok EW Duo ;) 18.07.12, 23:57 dzięki za zdjęcia Można powiedzieć, że szerokość siedzenia w june podobna jest do siedziska w duo, tylko w june wydaje się głębszy. A Twoim dzieciom wygodnie jest w siedziskach duo? Ogólnie przy porównaniu z tym duo w kolorze piaskowym widać jak jasny jest ten june, ponieważ wcześniej myślałam, że ten june jest bardziej zbliżony do tego piaskowego koloru, a to jednak biało/kremowy. Odpowiedz Link
pona85 Re: June obok EW Duo ;) 19.07.12, 23:03 Moim Dziewczynkom jest chyba wygodnie nie uciekają przynajmniej Co do koloru wkładki June, to zdecydowanie jaśniutki kolor, coś jak w Bugaboo Off White. saandej napisała: > dzięki za zdjęcia Można powiedzieć, że szerokość siedzenia w june podobna je > st do siedziska w duo, tylko w june wydaje się głębszy. A Twoim dzieciom wygodn > ie jest w siedziskach duo? > Ogólnie przy porównaniu z tym duo w kolorze piaskowym widać jak jasny jest ten > june, ponieważ wcześniej myślałam, że ten june jest bardziej zbliżony do tego p > iaskowego koloru, a to jednak biało/kremowy. Odpowiedz Link
lucyna_1980 Dokładne wymiary: 19.07.12, 11:02 W związku z ty, że od wczoraj jestem nim baaaardzo zaintersowana poprosiłam o dokładne wymiary - wysokość siedziska 53 cm - brzmi obiecująco Może w sobotę będę tam osobiście co by go sobie dokładnie obejrzeć to wtedy zdam dokładniejsze relacje Odpowiedz Link
nutnut Re: Dokładne wymiary: 19.07.12, 11:56 Halo, lucyna_1980 - czy mogłabyś dodatkowo obejrzeć/zapytać o mocowanie dostawki dla starszaka? Dowiedziałam się, że EW nie ma dedykowanej, ale nie tracę nadziei, że uda się podczepić jakiś model uniwersalny. Pewnie po prostu trzeba przymierzać. Będę bardzo wdzięczna! A dostawkę potrzebuję, bo starszej się szybko męczą nogi... Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Dokładne wymiary: 19.07.12, 12:01 na bank podjadę go dokładniej zobaczyć bo boję sie zakupu takiej nowości w ciemno... tym bardziej że nigdy nawet innemu EW nie przyglądałam się wnikliwie, ani materiałom... No muszę kilka rzeczy obejrzeć dokładnie zanim się zdecyduję. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Dokładne wymiary: 19.07.12, 14:35 Co do wagi, znalazłam jeszcze: stelaż+koła+kosz 7,5kg siedzisko z budką 2,4kg Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Easy Walker June - fotki 22.07.12, 22:16 Jutro jadę go zobaczyć - jak byście chciały żebym coś dokładniej podpatrzyła, albo fotki to piszcie Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Easy Walker June - fotki 23.07.12, 21:32 Byłam, widziałam ....i tak: Podbijanie może rewelacyjne nie jest, ale na pewno nie gorsze niż bee+ który też wcale się aż tak rewelacyjnie nie podbija, ale pomiędzy tylnymi kołami jest taka belka, że można sobie pomóc nogą (tak jak przy wózku typu parasolka) i z kopa już całkiem nieźle to wychodzi. I to by było tyle minusów tego wózka Rozkładanie siedziska uważam że fajne, mimo że nietypowe. Materiały identyczne gatunkowo jak w bee+ tzn. siedzisko i budka oraz wkładka materiał taki sam, albo bardzo, bardzo prawie taki sam Koła amortyzowane i pompowane i w sumie samo koło nie jest ciężkie w dodatku te malutkie kółka są cudne (mam sentyment do swifta Patent z regulacją wysokości budy - rewelacja. Sam daszek ten wyciągany z pod spodu obszerny, będzie ładnie osłaniał. Składanie rewelacja - bardzo kompaktowo prawie płaski, jak się wypnie koła to zostaje naleśnik przyznam szczerze że tak płaskiego wózka nie widzialam! Sama czynność składania/rozkladania banalnie prosta. Sama konstrukcja wózka prosta jak budowa cepa - tam nie ma się co popsuć (podobnie jak MB) Zamówiłam już sobie beżowy na czarnym stelażu z wkładką i pałąkiem (ten beż - to taki off white jak w bugaboo) i już się nie mogę doczekać, a czekać muszę do około 1 sierpnia. Przyznam, że zrobił na mnie bardzo duże i bardzo dobre wrażenie, nie spodziewałam się że tak bardzo mi się spodoba. Na żywo wypada dużo lepiej niż na zdjęciach w necie. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 23.07.12, 21:38 no nieeeee! to znowu na niego choruję Lucyna a siedzisko wg Ciebie duże/obszerne? Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Easy Walker June - fotki 23.07.12, 21:54 Na wysokość super bo 53 cm to jest naprawde sporo, w dodatku ta regulowana na wysokość buda nie będzie siedziała dziecku na głowie tylko można ją wysunąć na jakieś 15 cm wyżej niż oparcie. Na szerokość 38 to też całkiem nieźle, generalnie wózek pomieści spokojnie starsze dziecko Będę go miała to wrzucę fotki z moją 2,5 -latką Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Easy Walker June - fotki 23.07.12, 22:32 Jak już będziesz go miała, to proszę o zważenie i zmierzenie rozstawu kół. Jak już Ty Lucy jesteś pod wrażeniem, to można ślepo wierzyć,że to fajny wózek (i to nie jest pusty komplement...) Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki 24.07.12, 09:51 o to fajne ma wymiary to mam jeszcze czas, bo moja mała z tych mniejszych jest no i tak to jest, kupuję "ten wymarzony" a tu następny w kolejce Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 01.08.12, 22:30 lucyna, ale mnie podbudowałaś!!! NADAL czekam na swojego czarnucha juna, nie wiem, powinien w końcu dopłynąć w połowie sierpnia. ale po twoim review się uspokoiłam, że to będzie na jesień idealny wózek dla nas Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Easy Walker June - fotki 01.08.12, 22:35 No moja ostatni informacja od dystrybutora to taka, że mają być najpóźniej 6 sierpnia w PL Odpowiedz Link
saras-wati Re: Easy Walker June - fotki 01.08.12, 23:09 a ja w ogóle nie czytam tego, co piszecie;P nie wiem, dlaczego tu zaglądam...w sumie pewnie moja mała będzie już za duża na ten wózek... ale i tak czekam z Wami bardzo ciekawią mnie Wasze opinie i zdjęcia ze starszym dzieckiem Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 01.08.12, 23:12 tia, tych "najpóźniej" to ja już się nasłuchałam - powtarzam sobie, że do pierwszego śniegu pewnie dotrze Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Easy Walker June - fotki 01.08.12, 23:15 Nie no ostatecznie ten termin który napisałam.. ewentualnego poślizgu nie planują... Saras, zaglądaj tu zaglądaj... Odpowiedz Link
nutnut Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 10:33 Moje drogie, jestem w kropce więc proszę o poradę. Mam Juna, świeżo rozłożony, tylko po domu oglądamy. W mojej prywatnej, osobistej ocenie - po załadowaniu 15kg trzylatkiem wózek się nie podbija. Jakakolwiek próba postawienia go na tylnych kołach wymaga popchania nogą. Pytanie czy można z tym żyć? Czy warto wydawać konkretną sumę na pojazd, który będzie wymagał użycia kończyn dolnych przy krawężnikach, kamieniach i schodkach? Po załadowaniu 7kg dzieckiem jest nieco lepiej, ale nadal daleko do czegoś, co określiłabym prostym podbiciem. Różnice z materiałami reklamowymi: - 3 pozycje siedzenia (nie rozkłada się na zupełnie płasko), a nie cztery, - do złożenia siedzenie musi być postawione do pionu, a rączka złożona (czyli nie składa się w każdej pozycji siedziska), - folia przeciwdeszczowa nie ma okienka wentylacyjnego. Jest słodziakowy ogółem, zgrabniutki, baardzo mały po złożeniu. Ale. Decydować się, czy nie decydować? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 11:26 Ja mam dużo krawężników w okolicy więc lubię wózki które się świetnie podbijają, ale wg mnie do gorszego podbijania da się przyzwyczaić tylko czy nie będzie Cię to wkurzać?? wklej proszę fotki, bo chyba masz go pierwsza tu na forum moja córka ma ok 9-10 kg ale na jesień może z 11 będzie więc też zależy mi na dobrym podbijaniu i prowadzeniu Odpowiedz Link
didis Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 11:58 Wózek za który dałaś min 2400 i sie nie podbija?! Ja bym oddała - za tyle możesz kupić inny. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 14:09 Teoretycznie można się przyzwyczaić do używania nóg do podbijania, ale po co... - w tej cenie na pewno znajdziesz coś co spełni Twoje oczekiwania. Odpowiedz Link
nutnut Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 15:05 No niby znajdę, ale co...już długo dumam i czytam i wydawało się, że znalazłam...bo June ma w teorii wszystko. Potrzebuję: - lekki (4piętro bez windy i wózkowni), okolice 10kg, - kompaktowy (bagażnik mały i żeby cokolwiek weszło poza wózkiem), - składany w jednym kawałku, - z przekładanym siedzeniem (mała ma 5 mies, jeszcze nie próbuje siadać), - na polskie chodniki w klasycznym, nierównym dziurawo-brukowym wydaniu oraz okazjonalne wypady do ekoturystyki. Jakieś pomysły poza BJ Versa GT (którego jeszcze podobno nie ma w EU). Siedzenie przekłada się bardzo prosto i szybko jak już człowiek przedrze się przez manual. Składanie i rozkładanie - dla mnie bez zarzutu (trochę trzeba ręką popchnąć, żeby naleśnik się zrobił). Boczki będą w miarę od wiatru chroniły, ale głowa wystaje i widok ma. Wyjęłam szelki naramienne i zrobiło się jakby wygodniej. Zdjęcia postaram się jakieś zrobić. Odpowiedz Link
djulliet Re: Easy Walker June - fotki - już jest 09.08.12, 20:38 a może Bugaboo Cameleon plus dodatkowo koła zimowe i masz wszystkie warunki spełnione Sąsiadka jeździ Cameleonem po naszym osiedlu i dróżkach żwirowych i aż w szoku jestem że te małe kółka dają radę Odpowiedz Link
nutnut Re: Easy Walker June - fotki - już jest 10.08.12, 10:45 Mam czarny stelaż z white-off wkładką. Budkę zamawiałam czarną, ale dostałam omyłkowo białą. Zostawiłam, bo po przymierzeniu zaczęło mi pasować. Kupiłam online od dystrybutora (składałam pre-order). Muszę przyznać, że pani z Babyuniverse cierpliwie odpowiada pisemnie i telefonicznie na moje rozliczne pytania . Na 80% sobie zostawię, bo w następnym tygodniu urlop (no i słodziak taki zgrabny naleśniczek, przekładanie siedzenia w porównaniu do Bee to pikuś). Zobaczę czy dam radę w praktyce z tym kopaniem. A jak się nie przyzwyczaję, to odsprzedam. Fotki zrobiłam, ale jakoś tak nieumiejętnie, nie są specjalne....(praktyki nie mam w fotografiach wózkowych). Okazuje się, że wstawić nie umiem, więc mogę zainteresowanym wysłać na maila, tylko dajcie adresy. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy Walker June - fotki - już jest 10.08.12, 10:52 ja poproszę fotkę na pomilak1@gazeta.pl Odpowiedz Link
emma301 Re: Easy Walker June - fotki - już jest 10.08.12, 11:12 i ja bardzo proszę o fotki emma301@gazeta.pl dzięki Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki - już jest 10.08.12, 23:51 ojej, zmartwiłam się. ale z drugiej strony 15 kg to nie mało. też proszę o fotki! Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki - już jest 13.08.12, 11:50 halo, halo - i jak z tymi zdjęciami? Odpowiedz Link
nutnut Re: to trudna miłość - but I'm in love... 14.08.12, 21:32 Halo, sorrki za zwłokę w testach terenowych (oddawałam się goszczeniu stada gości kilka ostatnich dni). Został ze mną. Byliśmy już na dwóch spacerach. Cały czas trzymałam go za rączkę. On mi zaimponował swoją zwinnością, całkiem pokaźną siłą i spokojem z jakim pokonywał przeszkody pomimo swojej raczej drobnej budowy. Nie jest idealnie. W żadnym związku nie jest. Na krawężnikach zdecydowanie musiałam go popychać nogą. Są momenty, gdzie doprowadza mnie to do pasji....a potem patrzę na niego jeszcze raz...patrzę na spokój i zadowolenie mojej malutkiej i wychodzi mi na to, że się powoli zakochuję.... PS: jutro jedziemy w terenowy teren, dam znać jak było Odpowiedz Link
womysia Re: to trudna miłość - but I'm in love... 15.08.12, 23:37 dziękuję za fotki! jest ładniutki. a podbijanie - no, zobaczymy. różnie to bywa, trochę zależy od osoby też. cały czas na niego czekam i liczę, że będzie moim zimowym wózkiem... Odpowiedz Link
womysia Re: to trudna miłość - but I'm in love... 16.08.12, 20:00 a w ogóle to MB swift podbija się doskonale? bo to jest wózek do którego ja porównywać będę juna - trójkołowce chyba nie podbijają się rewelacyjnie. mój cam doskonale się podbija, dzięki malutkim kółkom przednim, ale ta cecha to jednocześnie wada, która sprawia, że zimowego wózka szukam Odpowiedz Link
saras-wati Re: to trudna miłość - but I'm in love... 16.08.12, 20:50 womysia MB płynie i sam właściwie podbija! Odpowiedz Link
womysia Re: to trudna miłość - but I'm in love... 16.08.12, 21:38 eh, ale nie ma siedziska obracanego, a to dla mnie minus nie do przejścia... Odpowiedz Link
pinik Re: to trudna miłość - but I'm in love... 16.08.12, 23:39 Womysia, kto ci powiedzial, ze wozki z malymi przednimi kolkami sie lepiej podbijaja? To raczej nie ma znaczenia wiekszogo chyba. Wiele trojkolowcow z duzym przednim kolem sie b. dobrze podbija, za to wozki z malymi kolkami (dla mnie BJCM, Buggster czy BJ City Select i wiele innych) czesto sie zle podbijaja. Wieksze znaczenie ma miejsce srodka ciezkosci wozka (geometria stelaza itd). Swift sie swietnie podbija, ale faktycznie nie obracane siedzonko. Tez mi to narazie przeszkadza. Ale to dobry wozek. Na pozniej (jak dzieci beda chcialy juz tylko do przodu patrzec) naprawde fajny! Odpowiedz Link
womysia Re: to trudna miłość - but I'm in love... 17.08.12, 08:43 to naturalne, że przy tak dużej dysproporcji jak w kołach cama, podbijanie jest lekkie. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: to trudna miłość - but I'm in love... 17.08.12, 09:39 wedlug mnie to nie zaleta dysproporcji kol,tylko budowy stelaza. nie ma zadnej wzdłużnej rury, przez ktora podlijanie mialoby byc ciezkie,ani stelaz nie jest 'kopniety' w zadna strone, siedzisko tez jest w takim polozeniu,ze podbijania nie utrudnia. Odpowiedz Link
nutnut Re: to trudna miłość - but I'm in love... 17.08.12, 10:19 Dzień dobry! My już po testach terenowych.No i w sumie się zastanawiam jak opisać wrażenia, bo to przecież takie indywidualne, zależne od techniki prowadzenia itp.... Byłyśmy na kilku spacerach poza miastem, gdzie trzeba było jeździć na gruntowych ścieżkach w parku. Kamienie się zdarzały, trochę piachu też. No i jechał bez problemów (niezależnie czy z małym dzieciem czy z dużym). Amortyzacja jest jak dla mnie wyczuwalna (ale ciężko mi to porównać, wydaje się, że lepiej niż cam i zdecydowanie lepiej niż bee). Dzieciem trzęsie na dziurach jak w każdym wózku, ale nie żeby dokuczliwie. Chyba najlepszym wyznacznikiem będzie, że mała szybko zasypia i śpi długo. Mam wrażenie, że lubi to dziwne siedzonko - widzi wszytko, a jednocześnie jest na tyle leżąco, że wygodnie. Nie zsuwa się na boki, często trzyma się tych materiałowych boczków, czepiam też tam zabawki i łatwo dosięga. Po trawie June jedzie bez najmniejszych problemów. Do noszenia jest bardzo wygodny (dla osoby o moich gabarytach, czyli konkret-mamuśki o 173cm wzrostu) jest na tyle mały i stabilny, że bez problemu daje się załadować do środków transportu (przetestowane na małym pociągu w zoo). Mieścił się w szeregu obok parasolek i zajmował podobną ilość miejsca co Maclareny - bezcenne jak dla mnie! A jeszcze bardziej bezcenne, że za- i wyładunek do tramwaju jestem w stanie zrobić sama (bo przecież współpasażerowie tak startują do pomocy, że się kurzy). Na swoje nieszczęsne 4piętro wnoszę z dzieciem w środku i jest mi wygodniej niż przy bee, chyba kwestia punktu uchwytu). Mogę zważyć później, jak wtarabanię na górę z samochodu. Kończąc ten przydługawy wywód: - w terenie gruntowym (ścieżka w parku) daje radę -choć czasem trzeba pomóc nogą, - na trawie daje radę, - bardzo wygodny do noszenia (tramwaj, kilka schodków itp) nie trzeba prosić nikogo o pomoc, - rzeczywiście kompakt (zajmuje malutko miejsca w tramwaju), - dobrze manewruje tam gdzie ciasno (sklep). Odpowiedz Link
pinik Re: Easy Walker June - fotki 09.08.12, 22:46 Ale cameleon nie sklada sie w jednej czesci. Ja tez szukam wozka wlasnie typu june. Mam nadzieje, ze zastapilby bee i swifta. Ale tez bardzo obawiam sie od poczatku tego podbijania. To juz na zdjeciach widac, ze powinno byc problemem, niestety. Zmartwilo mnie, to co napisalas, nutnut... Wstaw koniecznie fotki. A jaki masz kolor? Kupilas ta dodatkowa wkladke? Warto? Masz jeszcze jakies dodatki? Zostawiasz go? No i: gdzie zamawialas, ze juz masz????? Dla mnie alternatywa moze byc wlasnie ten BJ City Versa GT, ale kiedy on bedzie???? Odpowiedz Link
pinik Re: Easy Walker June - fotki 10.08.12, 11:17 A odczuwalne sa w nim przy malym dziecku resory? Masz porownanie moze do bee? Duzo gorzej sie podbija? No i ile masz wzrostu? Czy raczke w June wyciagnelas na maksa? Wtedy sie powinien lepiej podbijac, ale tu trzeba byc pewnie z tych wyzszych Odpowiedz Link
lukkoye Re: Easy Walker June - fotki 10.08.12, 11:34 ja też chętnię obejrzę może któras dziewczyna wstawi Twoje fotki na forum jeżeli wyrażasz zgodę,bo pewnie więcej zainteresowanych będzie mój mail lukkoye@o2.pl Odpowiedz Link
sylki poprosze o fotki 10.08.12, 15:43 sylki@gazeta.pl i jeżeli się zgodzisz, mogę je wrzucić na forum Odpowiedz Link
annulka79 Re: poprosze o fotki 16.08.12, 14:10 Czy również mogę prosić o fotki? I jak z rzeczywistą wagą tego wózka? Da się wnosić bez problemów? annulka79@gazeta.pl Odpowiedz Link
eve_81 Re: Easy Walker June - fotki 11.08.13, 12:04 Ten wózio jest teraz na limango za 1429 zł, lub z dodatkami za 1600 zł chyba się opłaca. Odpowiedz Link
womysia Re: Easy Walker June - fotki 20.08.12, 19:06 pinik, wyczytałam w innym wątku, że już się pozbyłaś juna - ile testowałaś i co było takie fatalne, że się rozstaliście tak szybko? Odpowiedz Link
pinik Re: Easy Walker June - fotki 21.08.12, 00:54 No june mi nijak nie podszedl, niestety... Napisalam w watku o versa, dlaczego. Dziwie sie, ze EW wypuscil taki wozek wg. mnie niedorobiony na rynek. To podbijanie jest wyjatkowe zle (chyba jeszcze w zadnym wozku, a juz napewno nie tej klasy i w tej cenie takiego nie widzialam). Co mnie dziwi, to to, ze ten wozek jest dopuszczony do 30 kg. Jak tym wtedy jezdzic??? Nim sie tez ciezko wg. mnie manewruje. Wogole nie ma porownania do bee. Mi z moja nawet nie 10-kg corcia ciezko bylo, a co dopiero z wiekszym dzieckiem i czyms w koszyku. Oj, ja sie dzis baaaaardzo ciesze, ze sie june pozbylam. Gdybym miala wiecej czasu w sklepie kupujac napewno bym go wogole nie kupila. Jedna rzecz byla slodka: oponki Odpowiedz Link
nutnut Re: Easy Walker June - fotki 14.06.13, 14:06 Ponieważ June i ja jesteśmy razem już prawie rok (w sierpniu minie) i przejechaliśmy sporo kilometrów postanowiłam dać Wam znać, jak nam idzie. Przy czym zaznaczam, że to tylko i wyłącznie moje indywidualne doświadczenia…Na początek kilka danych: mam 173cm wzrostu, jestem silna i lubię ruch. Moje słodziaki mają obecnie 3 lata i 10 miesięcy (16kg, około 104cm) oraz 15 miesięcy (około 12 kg i wzrostu nie wiem, bo rośnie jak smok – ubrania na 86?). Obie jeżdżą Junem. Najpierw wady: • Nie podbija się wcale (trzeba wypracować technikę jazdy, albo pomagać sobie nogą naciskając na tylnią oś). Ja byłam pogodzona z tą cechą od zakupu – w ciągu roku pamiętam tylko jedną sytuację, gdzie mnie to zirytowało, • Manewrowanie jedną ręką jest ciężkie, • Z uwagi na sposób montowania siedzenia – oparcie nie trzyma pionu i przy dziecku starszym się jakby rozsuwa do półleżenia, przy mniejszym trzeba podkładać pod plecy poduszkę (mniej więcej jak w Speedi, ale mniej niż w środkowej pozycji w Bee) – to jest absolutnie do dopracowania technicznego i ulepszenia. • Koszyk jest idiotycznie mały (wchodzi na wpych kocyk, folia, i wiaderko do piachu, zakupy trzeba nieść w ręku). • Nie zjedzie się nim po więcej niż 1-2 schodkach z uwagi na umiejscowienie hamulca. Teraz zalety:• Do małego bagażnika (Golf ) wchodzi razem z gigantyczną walizą o pojemności 154 litry, rozłożoną dostawką, fotelikiem do karmienia z ikei (tym białym) i siatą z jedzeniem (kapcie mi spadły jak zobaczyłam, że się wszystko zmieściło). Jest genialny w swej małości i naleśnikowatości. • Jedzie jak czołg. Po galeriach, po piachu można ciągnąć, po trawie i wszelkiego rodzaju off-road jeździłyśmy. W pewnych momentach było nawet lżej niż z dużym, trójkołowcem (HighTrek), bo łatwiej było go po prostu przenieść nad wielgaśną dziurą czy rowem. • Można iść bardzo szybko i nie kopie się w stelaż, • Amortyzacja – rewelacja. Nie wiem czy to zasługa kółek, czy zawieszenia – trzęsie raczej mniej niż więcej. Po żużlu i żwirze dziecko (moje) nie czuje dyskomfortu. • System chowania budki jest super – praktycznie tylko do spania używamy, a tak - widok panoramiczny jest. Mała i tak wyłazi mi spod budy na słońcu… • Mała śpi do 3 h w jadącym wózku, bo jest wygodnie. Duża bez skrępowania korzysta z podwieźdupki, a ja bez skrępowania ją wożę (nogi tyko helikopterują), głowa pod budą ma jeszcze dużo miejsca do sufitu. • Wniesienie wózka do tramwaju, sklepu po schodkach itp. to pestka (dla przypomnienia waga: 9.8kg), do każdej restauracji można wjechać, bo spokojnie się mieści gdziekolwiek. • Stabilny, nie chybocze się w żadną stronę, ani obwieszony ciężarami, ani z rozłożonym oparciem jak dziecko po nim skacze nie przewraca się do tyłu. • Nie trzeba pałąka, bo rozstaw jest tak akurat, że jak trzeba się trzymać, to mała się trzyma bocznych rurek i jest ok. • Domatorskim nieautoryzowanym sposobem – można do niego doczepić dostawkę Bugaboo i fajnie się jedzie (no trzeba power mieć ale z takim załadunkiem, to do każdego wózka trzeba mieć energię), • Składanie w sekundę, w jednym kawałku – dla mnie bezcenne. Może mi się trochę uda Juna „odczarować”. A nuż znajdą się osoby takie jak ja, którym nie przeszkadzają wady wylistowane wcześniej przez Pinik i potwierdzone empirycznie przeze mnie. Do polecenia dla osób hmm…silnych, mających mało miejsca, zmuszonych do częstego noszenia wózka po schodach i innych atrakcjach; szukających przekładanego siedzenia i składania w jednym kawałku. Tak jak wcześniej już pisałam, to trudny związek, ale się kochamy! Odpowiedz Link
nutnut Re: Easy Walker June - fotki 14.06.13, 14:08 zapomniałam dodać do opisu, że w tym bagażniku, to było jeszcze łóżeczko turystyczne.... Odpowiedz Link
mamaklaudi1980 Re: Easy Walker June - fotki 22.06.14, 22:53 Zastanawiam sie nad tym wózkiem. Głownie ze względu na składanie i możliwość przewożenia własnie w golfie. Szukam wózka dużego gdyż moja 19 miesięczna Panna ma 17 kg i ok. 90 cm wzrostu i boje sie ze June mi nie wystarczy do końca wózkowania a taki własnie wózek bym chciała zakupić. Proszę użytkowniczki tego wózka o pomoc jako alternatywę ma urbana ale boje sie, ze on nie będzie sie nam mieścił do auta lub składanie będzie uciążliwe Odpowiedz Link