magda79pn 25.05.12, 19:45 zdaję sobie sprawę, że całkowicie na płasko, to żadna się nie rozkłada, ale niektórym naprawdę niewiele brakuje ma mieć małe koła (już chyba nawet pojedyncze przeżyję jakoś) = będzie mała po złożeniu waga i cena nie ma większego znaczenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 19:49 czy najnowszy quest rozkłada się na płasko? bo gdzieś czytałam że ten 2012 ma się tak właśnie rozkładać Odpowiedz Link
pinik Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:06 Tak, tzn podobnie jak wczesniej juz XT Odpowiedz Link
zurekgirl Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 20:36 Nie wiem jak quest, ale XT i XLR maja do poziomu niewiele. Tak samo Pliko. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:03 cybex onyx- przynajmniej w modelu który ja miałam oparcie rozkładało się praktycznie na płasko (miałam zielony na jasnym stelażu) Odpowiedz Link
lwicasalonowa Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:12 polecam cybex callisto rozłada sie na płasko prawie, a dodatkowo mozna go prowadzic jedną ręką - idealne jak musisz drugą prowadzić dwultaka Odpowiedz Link
magda79pn Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:39 pomilak1 napisała: > cybex onyx- przynajmniej w modelu który ja miałam oparcie rozkładało się prakty > cznie na płasko (miałam zielony na jasnym stelażu) ===== z którego mógł być roku? pewnie ciężko będzie takiego kupić Zapomniałam dodać, że po złożeniu, jeden z wymiarów nie może przekroczyć 30cm, a im mniej tym lepiej quest i onyx się w tym mieszczą Odpowiedz Link
saras-wati Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:41 ja bym w tego questa celowała, bo na pewno jest lżejszy, m&p cruise rozkłada się prawie na płasko(jak xt) Odpowiedz Link
magda79pn Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 25.05.12, 21:48 cybexy też mi się podobają zaraz obejrzę te m&p Odpowiedz Link
madziarek26 Re: a MILA bebe confort? 26.05.12, 16:27 ja mam pliko mini - rozkłada się na płasko ale nie polecam - stelaż coś ala rozklekotanie i źle się podbija. Inglesina chyba też się rozkłada na płasko? Odpowiedz Link
saras-wati Re: a MILA bebe confort? 27.05.12, 18:45 madziarek26 napisała: > ja mam pliko mini - rozkłada się na płasko ale nie polecam - stelaż coś ala roz > klekotanie i źle się podbija. > > Inglesina chyba też się rozkłada na płasko? w sklepie oglądałam pliko mini(na szybko) i utkwiło mi w pamięci, że nie rozkłada się właśnie na płasko, a tak jak questy sprzed 2012...to jak z tym pliko mini jest? Odpowiedz Link
annulka79 Re: a MILA bebe confort? 27.05.12, 19:40 saras-wati napisała: > ...to jak z tym pliko min > i jest? Dobrze ci się wydawało. Inglesinie Trip jak i Pliko Mini i staremu Questowi do rozłożenia na płasko jednak nieco brakuje. Jeżeli oczywiście założymy że płasko to 180 stopni ... jeśli ktoś uważa że oparcie rozłożone na "płasko" to to samo co "znacznie rozłożone" to mamy różnice w opiniach właśnie Wszystkie te trzy wózki rozkładają się bardzo mocno, jednak nie zupełnie płasko. Odpowiedz Link
annulka79 Re: a MILA bebe confort? 26.05.12, 18:05 Nowy Quest ma dodatkowo taką siateczkę/ogranicznik zabezpieczający na podnóżku dla młodszych dzieci. Co do Mila (Bebe confort czy tam Maxi Cosi) to nie znam specjalnie ale znalazłam zdjęcia. Zamontujesz na niej fotelik. Odpowiedz Link
magda79pn Re: a MILA bebe confort? 26.05.12, 19:52 ta mila mi się bardziej podoba i można używkę kupić i fotelik wpiąć Odpowiedz Link
lukkoye Re: a MILA bebe confort? 26.05.12, 22:58 a nuna pepp? ona też się dosć płasko rozkłada,jest lekka i ma małe wymiary po złożeniu ( wchodzi do bagażnika toyoty yaris) Odpowiedz Link
pomilak1 Re: najmocniej rozkładająca się do spania parasol 27.05.12, 19:28 Magda to chyba był rocznik 2009 ale ja go kupiłam w 2010 tu masz zdjęcia fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2581404,2,100,P1160015.html Ja byłam zadowolona, ale z tego co kojarzę to dość sztywny był. Odpowiedz Link
berciunia1 cybex 27.05.12, 20:10 mam ten na białym stelażu i nie rozkłada się całkowicie na płasko tylko tak jak twój zielony Odpowiedz Link
pomilak1 Re: cybex 27.05.12, 20:15 Berciunia masz rację całkowicie się nie rozkładał, ale chodziło mi o to że dość leżąca pozycja była Odpowiedz Link
magda79pn Re: cybex 27.05.12, 23:01 dzięki dziewczyny zdaję sobie sprawę, że całkowicie na płasko to żaden się nie rozkłada, ale takie właśnie bardzo "prawie" na płasko wystarczy ja też miałam tego chicco ct05, ale kolor discovery (czarny z zielonym) z tym beznadziejnym materiałem przy budce, oparciem na pasek i wiecznie opadającym hamulcem właśnie przypomniało mi się że chicco echo rozkłada się na płasko, oglądałam w sklepie, to jeszcze nowsza wersja ct05, ale sztywny jak cholera jest, no cóż nie można mieć wszystkiego muszę jeszcze te cybexy pooglądać, bo bardziej mi się widzą niż chicco a wózki typu pliko p3, zippy, chicco ct01, enjoy itp odpadają, bo są bardzo duże po złożeniu questa za 900zł to mi się chyba odechciało już wolałabym kupić cybexa callisto bo jest śliczny Odpowiedz Link
kornnella Re: cybex 28.05.12, 10:36 i w Quescie mimo ulepszeń i podwyżki cen amortyzacji nie dodali twardziel jak wcześniej malucha do roku w nim nie widze A jakbyś spróbowała PP Si lub Mini. W ub roku oglądałam je w sklepie i Mini było naprawde lekkie. A ma taki rozklekotany stelaż i przez to amortyzacje jakby lepszą (osobiście nie wiem czy z takimi luzami bym dała rade?). Składało się też troche jak parasolka, ale na krótsze. Odpowiedz Link