Dodaj do ulubionych

Wózek dla listopadowego maleństwa

28.05.12, 16:56
Dziewczyny

z racji tego że na moim ciążowym forum zblizamy sie z moimi kolezankami do zakupu wózka i chciałabym im pomoc w tym wyborze zeby po fakcie nie klely swojego nabytku a i dzidzi bylo wygodnie

chcialabym abyscie kategoriami podzielily wozki na

wyższa polke
średnią półke
niska połka to taki ktorego byście nie kupily (z uzasadnieniem dlaczego)

chodzi o wózek z gondolą i który byście poleciły do zakupu chodzi o jakość a ze cena idzie z jakościa wiec smile

a to moje typy

Wyższa półka

- Bugaboo -z czystym sumieniem polecam
-Stokke
-Joolz - chyba mozna go do wyzszej klasy zaliczyc
-Orbit Baby

Średnia półka

Baby Jogger Elitte -
Mb
Musty - chyba ze sie mysle i zaliczycie go wyzej to mnie poprawcie smile

o niskiej polce nie pisze bo nie mialam takich wozkow a nie chce dawac zlej renomy, chociaz za sam wyglad bym ich za darmo nie chciala smile
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc wpis womysi 28.05.12, 16:58
      agnes, a wiesz, że ja mam po 9M macierzyństwa zupełnie inną logikę teraz? ja polecam moim ciężarnym koleżanką zakup wygodnego wózka głębokiego i sprzedaż go w momencie ukończenia przez dziecko 6M. i wtedy dopiero na przykład BB czy Stokke. bo nie oszukujmy się, gondola w BB jest beznadziejna. na wysokości psa i do tego te małe kółeczka przednie z noworodkiem. stokke z gondolą z tego co czytałam na różnych forach słabo się też podbija i doprowadza świeżo upieczone mamy do nerwów.

dlatego ja radzę jako pierwszy wózek coś z dużymi kołami - na przykład UJ z gondolą albo mutsy 4rider albo mura albo quinny speedi. po 6M dziewczyna będzie wiedziała, czy chce sobie ten ciężki wózek zostawić i kupić coś leciutkiego dodatkowo - parasolkę na przykład typu onyx, maclaren, bee+ - czy kupić wózek spacerowy droższy, sprzedając pierwszy wózek. to jest moim zdaniem dużo lepsza ścieżka.
      • agnes_nyc Re: wpis womysi 28.05.12, 17:01
        zgadza sie tylko my to juz wiemy i jestesmy po a te mamy przed i nie uwierza nam ze to najlepsze wyjscie smile jak narazie u mnie na forum kroluje na oku musty , x-lander , symbio

a i widzisz gondola nisko jest w BB ale mi to nie przeszkadzalo wiec nawet o tym nie pamietam juz bo krotko jezdzilam gondola
        • womysia Re: wpis womysi 28.05.12, 17:25
          agnes, to musisz nieść tam kaganek oświaty i tłumaczyć, że nie ma wózka uniwersalnego na 3 lata, że jak coś jest niby do wszystkiego, to tak naprawdę do niczego będzie pod niektórymi względami. cała przyjemność z wózkowania w zmianach właśnie. a gondolę wygodną to akurat tym bardziej powinny dziewczyny kupić, jak czeka je zima z maleńkimi dziećmi.

cameleon - jasne, że i gondola da radę, ale nie będzie to taki poziom zadowolenia jak ze spacerówki - a gondola na dużych pompowanych kołach zimą to sama frajda...
      • tereferefretka Re: wpis womysi 28.05.12, 17:08
        no co do wpisu Womysi, to sie w 100% zgadzam(choc moje niegondolowe) do 6mca moze byc fajna emmaljunga, teutonia, roan, czy ktorys z jedo, przekroj cenowy jest duży, takze kazda cos dla siebie znajdzie wink) grunt żeby maluchowi bylo fajnie i miekko, no a jesli opcja samochodowa wchodzi w gre, to jakis maly stelaz pod fotelik i chyba tyle wink

co do mutsy, no te gondole tak jak i w x-landerze wielkosciowo szalu nie robia, ale znowu co dziecko to inna syt. jedno pojezdzi 8mcy drugie po 3 bedzie sie darlo i chcialo widziec wiecej niż daszek i bimbająca zabawka wink
      • tygisek Re: wpis womysi 28.05.12, 17:09
        ja tez mam podobne zdanie do Womysi
        z moich przekonan wolalabym jednak gondole miec wyzej niz nizej, mimo ze nie naleze do wysokich osob, moze wyjatek zrobilabym dla cameleona, no ale wlasnie ze tak powiem nisko osadzona gondola byla chyba glownym powodem dla ktorego zrezygnowalam z zakupu tego wozka dla mlodszego potomka, choc strasznie na niego "chorowalam" i obiecalam sobie ze tylko bbo kupie przy drugim dziecku, nic innego....
        no i kolejna rzecz: MB wrzucilabym jednak do gornej polki smile nie ze wzgledu na cene, ale ze wzgledu na inne walory....
      • mama1dawidka Re: wpis womysi 28.05.12, 18:54

Gorna
        Stokke joolz bbo mb brio go emmaljunga
        Srednia
        Teutonia hartan easywalker mutsy 4 rider tylko wersja gleboka,
        Concord quinny mamas papas mylo Abc design 4 tec bbo frog wink
        Bee plus jako stelaz pod fotelik
        Niska gdzie w miare jakosc
        Herlag rimini
        Roan(z tego co slyszalam)
        Moon

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
        https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
    • annulka79 Re: Wózek dla listopadowego maleństwa 28.05.12, 16:59
      Co do Mutsy nie mylisz się smile
      Dorzuciłabym jeszcze Jedo (w sumie wygodny, dobrze amortyzowany i solidny wózek za niewygórowana cenę) gondolka super a spacerówka ... niektórym pasuje. Tylko jaka to półka? Średnio-niższa, czy też wyjątek w niższej ? wink
    • sylki Re: Wózek dla listopadowego maleństwa 28.05.12, 17:14
      Srednia
      Jedo Fyn
      Xlander
      Quinny buzz, transporter, speedi
      Jane slalom, nomad, unlimit
      concord
      Nipper, ale ten nie ma gondoli wink
    • lucyna_1980 Re: Wózek dla listopadowego maleństwa 28.05.12, 23:52
      Hmmm... ja tak czasem się zastanawiam jaki ja wózek bym kupiła dla drugiego malucha...
      Trochę tych wózków już przeszło przez moje ręce i mój sklep i chyba by to wyglądało tak, że słuchając głosu rozsądku gdyby to miał by być mój jeden jedyny wózek to bym wzięła Joolza bo gondola ogromna (80 cm), siedzisko i gondola dosyć wysoko ustawiona co po przygodzie ze Stokke jest dla mnie ważne i bardzo wygodne, spacerówka starczy na upartego do końca wózkowania. Sam wózek w miarę lekki, design godny uwagi. Wydaje mi się bardzo dobrą propozycją i kiedyś tam będę go miała na uwadze bo jest naprawdę super.
      Dalej w czołówce jest Stokke, Bugaboo ale z inna gondolą bo tej na wysokości kolan bym nie zdzierżyła, Orbit choć do końca sama nie wiem - ten desing nie do końca powala mnie na kolana... - ale wiadomo to wozki najdroższe
      Ale gdyby nie było funduszy na taki exclusive wózek to: BJ np Elite z gondolą, Quinny Speedi lub Buzz jakiś X-lander.

No i na sam koniec wózki z niższej półki cenowej - żadnego nie miałam osobiście, ale biorąc pod uwagę że siedzę w branży to poleciłabym
      - Tako np. jumper X, Warrior, Mohican, Laret
      - Babyactve Elipso, Jet Alu
      - Lonex Speedy i Speedy Verts
      To nie są czołgi, ale wózki zmierzające w dobrym kierunku tzn. coraz ciekawszy design, dobra jakość (sporadyczne reklamacje - większość z winy uzytkownika), mają możliwość wpięcia fotelika Maxi Cosi lub Recaro.
      Natomiast nikomu nie polecę typowego czołgu czyli wózka na czterech równych kołach który tak naprawdę jest monstrualną spacerówką z miękką gondolą w środku - nie i koniec!
    • dzastwa Re: Wózek dla listopadowego maleństwa 31.05.12, 11:12
      Bardzo fajny wózek MARSEL 3w1 -wózek trzyfunkcyjny. Dodatkowo można samemu zestawić swoją wersję kolorystycznąsmile

allegro.pl/wozek-marsel-3w1-najwyzsza-jakosc-dobra-cena-i2367032268.html

• tereferefretka Re: Wózek dla listopadowego maleństwa 31.05.12, 11:17
        wywal taka drzwiami to oknem wroci...uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka