Dodaj do ulubionych

quinny buzz 4

10.07.12, 23:27
Czy moge prosic o opinie na temat tego wozka? Cos nic nie moge znalezc na jego temat na tym forum? Nikt go nie ma/ nie mial? A moze wozek ma jakies powazne wady?

Wciaz czekam na premiere easywalker june ale rozgladam sie tez za innymi wozeczkami
Obserwuj wątek
    • wiorka_mrau Re: quinny buzz 4 11.07.12, 08:41
      Ja mam, ale od razu piszę, że po miesiącu kupiłam koło terenowe i już nie chcę 2 z przodu. Subiektywnie:
      zalety:
      lekko jedzie, nie tłucze się
      podoba mi się wizualnie wink
      świetnie się rozkłada (składa tak sobie - kwestia wprawy)
      kubełkowe siedzenie pasuje mojemu dziecięciu - wożę go od 5mc i planuję tak do zimy, potem speedi albo coś innego

wady:
      standardowo budka (mała, ale w sumie wystarcza jak głowka jest nieco wyżej)
      zmiana pozycji siedzenia wymaga obu rąk
      zmiana kierunku jazdy wymaga sporo praktyki i SIŁY aby to zrobić z dzieckiem w środku (chociaż wiem, że tak się nie powinno robić to nie wiem gdzie bym miała podczas spaceru go odłożyć??)

Ogólnie jestem na tak chociaż buzz nie jest tu jakimś hitem. Może lepszy byłby joolz? Może bardziej doświadczone wózkomaniaczki się wypowiedzą. Jak masz jakieś pytania to pisz.
      • czerwcowa_mamusia Re: quinny buzz 4 11.07.12, 09:29
        Miałam go przez trzy tygodnie, przy córci, i zaraz sprzedałam, ogólnie jak dla mnie porażka. Był mało stabilny, siedzisko spacerówki małe, ciasne, córcia wyrosła jak miała 14 miesiecy, było jej już nie wygodnie. A było to lato, więc nie była poubierana jakoś specjalnie grubo czy ciepło. Regulacja siedziska też masakra, przy większym dziecku, jak chciałam na pozycję do spania zrobić, to dziecko i siedzisko lecą gwałtownie do tyłu. Mała budka, która mnie do szału doprowadzała.
        Także ja nie polecam. Ale to tylko opinia.
        • wiorka_mrau Re: quinny buzz 4 11.07.12, 10:05
          Czerwcowa - a z ciekawości - na co zmieniłaś?
          • annulka79 Re: quinny buzz 4 11.07.12, 10:33
            Miałam kilka lat temu Buzza 3 (jest nadal sprawny i w użyciu z kolejnym już dzieckiem). Kolejna właścicielka dokupiła przednie koło terenowe i jest super. Jeśli mogę doradzić to właśnie przednie pompowane koło prowadzi się najlepiej.

Co do wózka, ja byłam zadowolona, syn też. Woziłam go od urodzenia do prawie 3 lat. Przekładałam siedzisko z dzieckiem w środku (wymaga wprawy ale da się), regulowanie/odchylanie siedziska nie sprawia żadnych problemów. W nowszych modelach zepsuli budkę bo mniej chroni. Dwa siedziska (dla mniejszych i drugie dla wiekszych dzieci) wydają się być fajnym rozwiązaniem.

Z podobnych wózków, ale lepiej pomyślanych jest moim zdaniem Baby Jogger City Versa. Ma obszerniejsze siedzisko, bajecznie głęboką budę, składa się jedną ręką niezależnie od ustawienia siedziska.
            • ju_mi Re: quinny buzz 4 11.07.12, 12:04
              Podpisuję się pod annulką79 smile Kupiłam cały zestaw Buzza dla pierwszego synka. Najpierw jeździł w gondoli, potem w spacerówce - siedzisko było wtedy inne niż teraz i miało wielką budę. Przez znaczna część okresu wózkowego był to nasz jedyny wózek. Potem kupiłam dwa samolotowe, ale Buzz i tak był w użyciu prawie 3,5 roku. Jeździłam nim ja, babcia, niania, wysoki tatuś. Nikt nie narzekał. Syn bez problemu przyzwyczaił się do kubełkowego siedziska. Minusem było przednie kolo, które czasem stawało okoniem. 4 miesiące temu urodziłam drugiego synka i Buzz, którego nie sprzedałam z sentymentu i lenistwa, wrócił do łask. Przednie koło wymieniłam na terenowe (zastanawiałam sie też nas tym podwójnym - własnie jak w Buzz 4, ale jednak pompowane koło to jest to) i jeździ się super! Ja sobie chwaliłam Buzza jeszcze za możliwość wpiecia fotelika Maxi Cosi w stelaż oraz za Buzz Box - małą wielką torbę przypinaną do wózka - tyyyle rzeczy ile da się tam napakować nie napchałam chyba nigdzie smile Jak dla mnie Buzz jest świetny, ale ja ogólnie fanką Quinny jestem smile
              • wiorka_mrau Re: quinny buzz 4 11.07.12, 14:15
                O ja też zapomniałam napisać o genialnej torbie - wchodzą tam całe moje zakupy, potem elegancko do rączki i do domu. Ja też mam inne quinny: speedi i zapp - oba lubię.
          • czerwcowa_mamusia Re: quinny buzz 4 11.07.12, 15:58
            Teraz mam Nune Pepp, w sumie to aż trzy smile A dla bliźniaków mam MACLARENA TWIN TECHNO, i osobno Maclarena XT, a miałam peg perego dla trojaczków na początku jak urodziłam bliźniaki smile
            Z wózków jakie miałam to Chicco trio for me, Deltim Leo, peg perego dla trojaczków, potem taki dla dwójki, quinny buz 3, oraz przez dwa tygodnie testowałam STOKKE smile
            • wiorka_mrau Re: quinny buzz 4 11.07.12, 17:00
              Zadowolona jesteś z tej nuny? Sprawdza się po markecie i parkingu?
              • czerwcowa_mamusia Re: quinny buzz 4 11.07.12, 22:18
                Zadowolona jestem bardzo. smile Mąż dorobił łączniki i mam dwie spięte nuny razem. Ten wózek jest świetny, bo jest malutki po złożeniu, i lekki. A jak się ma trójkę dzieci w podobnym wieku, to bardzo ważne. Bo jak wychodzę z całą trójką, to spokojnie znoszę po schodach dwa wózki na raz. smile Do marketu, i na takie równe uliczki ten wózek się sprawdza. Natomiast troszkę trzęsie po bruku czy nie równym chodniku. Ale moim dzieciakom to nie przeszkadza, szybciej zasypiają smile Jeśli miałabym polecić ten wózek, to polecam, z całą pewnością jest tego godny smile
        • mama1dawidka Re: quinny buzz 4 13.07.12, 08:29
          Uzywany do ok 10-12 miesiecy jest ok
          A do daszku idzie zestaw pogodowy dokupic i wtedy wpinasz w daszek taka oslonke smile
          Ja mialam na poczotku przygody wozkowej z Natzala mialam
          3,4 i terenowe
          I trojka sie strasznie slizgala w sklepach
          4 i terenowe jest ok
          Bardzo fajne ka skladanie i rozkladanie ten wozek
          Te siedzisko super jest dla malych dzieci mloda mi nie zjezdzala ani nic
          Ja bardzo buzza lubialam
          A m najbardziej lubial jego rozkladanie (rozklada sie prawie sam)
          • abulenka [...] 05.08.12, 19:20
            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • sylki regulamin 05.08.12, 19:51
              nie ten wątek
    • martuska1982 Re: quinny buzz 4 11.07.12, 18:40
      A ja miałam buzz 3,wersja z tą starszą dużą budką.
      Ogólnie wózek fajny, lekki, ale niestabilny, taki chwiejny więc, myślałam, że to kwestia tego, że miałam używany,ale w sklepie macałam i był taki sam. wink
      Ciężko się nim skręcało jak miałam rączkę mocno wysuniętą (lubię wysoko). System regulacji kąta nachylenia oparcia to porażka wrecz.
      A chwalona w tym wątku torba buzz box dla mnie masakra. Ciągle kopałam noga mimo, że rączkę zawsze miałam wysuniętą na maksa.
      • annulka79 Re: quinny buzz 4 11.07.12, 19:12
        Co Ty z tym "niestabilnym"? Nie uważam żeby Buzz był wózkiem idealnym (jednym pasuje innym nie - nic na siłę) ale niestabilny? Ciekawa jestem co przez to rozumiesz. Syn często gramolił się do wózka, wstawał na siedzeniu, odwracał i wózek nigdy się nie przechylił i nie miał nawet zamiaru wywracać, to znaczyłoby raczej ze JEST stabilny smile
        • czerwcowa_mamusia Re: quinny buzz 4 11.07.12, 22:22
          Chodziło mi o to, że nie raz jak chciałam jechać do przodu to to przednie koło stawało jakby w poprzek, i jak chciałam mocniej pchnąć do przodu, to wózek przechylał się mocno na prawą, albo na lewą stronę. Działo się tak i przy gondoli, i przy siedzisku przodem i tyłem do rodzica. Jak dla mnie ten wózek był wywrotny, w porównaniu z wózkami czterokołowymi, o bardziej klasycznej budowie smile Zależy kto co lubi. Ja miałam siedzisko to nowsze, niby do 18 miesięcy, ale i tak jakoś takie mało komfortowe mi się wydawało dla mojej córki. Ona mi jakoś nie pasowała do tego wózka smile
          • martuska1982 Re: quinny buzz 4 12.07.12, 10:17
            A mnie chodziło o to,że nie był sztywny jak inne które miałam tylko takie rozchwiany,delikatny bardzo. Mnie to nie pasowało i o tym piszę.
      • aniapi-rania Re: quinny buzz 4 12.07.12, 21:53
        Dzieki za opinie. Cos widze ze nie przekonuje was ten wozek do konca, ja generalnie nie slyszalam jakos pozytywnych opinii o wozkach quinny ogolnie, kazda z moich kolezanek ktora jezdzila miala jakies zastrzezenia.
        Wiec siedze sobie przed komputerem z jakimis skurczykami przepowiadajacymi i wciaz nie wiem jaki wybrac wozek... smile
        Bardzo dziekuje za cierpliwosc do mnie wink
        • martuska1982 Re: quinny buzz 4 13.07.12, 01:01
          Moim zdaniem ogólnie quinny to dobra marka. wink
          Wózki nie do zajechania raczej,tylko ten buzz jakiś taki delikatny.Ja osobiście jako dodatkowy chętnie bym go nabyła,ale jako główny nie chciałabym.
          • aniapi-rania Re: quinny buzz 4 13.07.12, 08:22
            Ja w zasadzie jako glowny wlasnie szukam, jako dodatkowe na pozniej mam jeszcze maclarena volo i bebe confort loola up. A mam jeszcze obiecana bee.
            Od wczoraj natomiast przygladam sie jeszcze joolz day, widze ze opinie ma bardzo dobre, a i cena nie jest jakas powalajaca. Bo obawiam sie ze jak juz sie pojawi upatrzony przeze mnie easywalker june to sie okaze ze z dodatkami wyjdzie 4 tys spokojna reka....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka