Dodaj do ulubionych

Szukam fajnej spacerówki ;)

31.08.12, 17:55
(tak, nudzi mi się wink )
Szukam fajnej spacerówki dla maluszka, który mi z gondoli wyrasta. Potrzebuję aby miała:
-przekładane siedzenie albo rączkę
-rozkładana na płasko (ale nie kubełeksuspicious)
-w miarę terenowa (ale bez przesady, na teren mam emmę)
-skrętne koła nie konieczne, ale mogą być
-w miarę kompaktowa po złożeniu, ale bez fanatyzmu
-wysoko rączka (dla rodziców wysokich)
Coś zaproponujecie? smile
Oczywiście, może być używana. Cena o tyle nie gra roli, że nie muszę jej kupić, tylko chcę wink, więc jak będzie za droga to zrezygnuję.
Obserwuj wątek
    • wiorka_mrau Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:02
      Może bj versa? Pinik ostatnio go opisywała i ponoć niemal ideał.
      • srebrno-listka Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:17
        Ale to chyba kubełek, prawda? Mam spacerówkę kubełkową i jakoś nie wydaje mi się, aby mojemu malcowi było wygodnie z nóżkami do góry, jak się położy siedzenie. On sam woli leżeć na płaskim.
    • ironia-losu11 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:17
      Ehh, no będę nudna do bólu, ale te wymogi to Sola spełnia smile Z tą terenowością tylko umiarkowanie, ale w sumie Sola ma całlkiem spore kółka...
      • srebrno-listka Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:40
        O, o niej nie pomyślałam smile dzięki. Wygląda fajnie. Doczytałam, że ją masz - jak wysoko jest rączka w maksymalnym położeniu? Wygląda, że siedzisko jest położone wysoko, tak jest?
        • pomilak1 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:49
          Również chciałam zaproponować solęsmile
          wg mnie w terenie (oczywiście umiarkowanym) radzi sobie b.dobrze.
          Siedzisko obszerne, łatwo się rozkłada do spania, super wypinany pałąk, b.miła tapicerka (miałam kolor red) śliczne kolory, koszyk niby dość płytki i nie za duży ale dostęp idealny, b.łatwo się przepina siedzisko (spokojnie robiłam to z dzieckiem,a np w joolzie wg mnie jest to nie możliwe) buda mogłaby być obszerniejsza -głównie chodzi o pozycję leżącą.
          Rączka reg.teleskopowo wg mnie dla wysokich osób będzie ok (nie mierzyłam wysokości)
          Składa się fajnie i nie jest jakaś ogromna po złożeniusmile
          Prowadzi i podbija się dobrze, również z siedziskiem przodem do mamy.
          ja byłam b. zadowolona z soli i gdyby nie zachcianka na joolza pewnie bym nią jeździłasmile
        • ironia-losu11 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:49
          Miałam, miałam, bardzo sobie chwaliłam, ale jakoś w maju czy czerwcu sprzedałam dalej smile Więc już nic nie pomierzę sad Siedzisko jest wysoko, wysokości rączki nie pamiętam - ale coś mi chodzi po glowie, że chyba 103 cm? Ale w sumie w moich starych wątkach powinno wszytsko być - i tu, i na tym drugim "wózkowym" forum, bo mierzyłam dla róźnych osób. Na pewno rączka da wysokich osób jest ok - ja mam 175 cm, mąż stosownie wyższy smile i dalismy radę bez problemu.
          • lukkoye Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 01.09.12, 08:13
            też pomyslałam o Solismile nooo albo Mylo też spełnia wymogi-chociaż w Soli wygodniej przekłada się siedzisko jak dziecko w nim siedzi. A no i Sola nie ma teleskopowej rączki tylko zwykłą łamaną wink
            • pomilak1 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 01.09.12, 08:55
              Lukkoy aż zerknęłam na moje zdjęcia!no ale tak to jest jak się ma wózek tydzień tongue_out tak rączka jest łamana smile
              Srebrna sory za wprowadzenie w błąd smile
              • lukkoye Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 01.09.12, 13:54
                smile smile heh ja jak przeczytałam Twój wpis to aż poszłam do drugiego pokoju obejrzeć wózek big_grin
                • srebrno-listka Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 02.09.12, 10:56
                  Ta sola coraz bardziej mi sie podoba smile a co z tym skrzypieniem kół i stelaża, o którym kiedyś było na forum? nie skrzypią Wam te wózki?
                  • pomilak1 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 02.09.12, 20:17
                    co do skrzypienia to mi trochę skrzypiał -byłam nim raz na spacerze na plaży i wtedy pewnie się piach dostał- wymyłam kółka i wypsikałam sylikonem i było ok.
    • ironia-losu11 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 31.08.12, 20:54
      Znalazłam te moje pomiary - jednak rączka wyższa, bo 108 cm smile
      tu link:
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,130744178,130749250,Re_Mamas_Papas_sola.html
    • rebelka1986 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 01.09.12, 08:47
      Ja ostatnio skusiłam się na mało popularny na tym forum wózek ABC Design, model Turbo 6S wink
      Ma duże piankowe koła, przednie podwójne i obrotowe, duży kosz, siedzonko przekładane (bardzo zresztą łatwo), rozkładane na płasko. Rączka teleskopowa, wysoka. Kupiłam go w sumie dla samego stelaża, bo pasuje do niego siedzisko kubełkowe z zooma i jak potrzebuję wózka dla jednego dziecia to korzystam z tej opcji wink Po kilku spacerach jestem mile zaskoczona, chociaż potrzebuję jakiejś wkładki, bo w spacerówce turbo maluch trochę zjeżdża do przodu.
      https://www.matama.pl/files/produkty/org/3/1334174970turbo6smagic_11.jpg
      • srebrno-listka Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 02.09.12, 11:06
        Nie jest tak ładny jak sola wink ale tez prezentuje się ciekawie. Nie mogę tylko znaleźć, ile kosztuje sama spacerówka. uncertain
        • rebelka1986 Re: Szukam fajnej spacerówki ;) 02.09.12, 19:50
          Nie pomogę w tej kwestii, kupowałam cały używany zestaw. Ale zdaje się, że ten model "odgórnie" jest z usztywnianym nosidłem a'la gondola.
    • srebrno-listka A Jane trider reverse? 02.09.12, 22:32
      Wypatrzyłam własnie na bobowózkach z czerwonym stelażem i naprawdę mi się spodobał. Ktoś widział ten wózek na żywo?
      • srebrno-listka Nie ma pytania, to kubełek n/t 06.09.12, 20:42

• saras-wati Re: Nie ma pytania, to kubełek n/t 06.09.12, 20:43
          udało Ci się go obejrzeć? Wybrałaś coś?
          • srebrno-listka Re: Nie ma pytania, to kubełek n/t 06.09.12, 20:49
            Nie, widziałam filmik na YT. Nie wybrałam, własnie szukam smile
            • saras-wati Re: Nie ma pytania, to kubełek n/t 06.09.12, 20:51
              a nie chcesz na pewno kubełka? mnie też spanie z nogami w górze nie do końca przekonuje, ale mojej małej nie przeszkadzałowink miałam przez chwilę pożyczonego Cameleona i wiem na pewno, ze jeśli będę mieć trzecie dziecko, to będzie to mój jedyny wózeksmile)
    • srebrno-listka a jak nie sola to co? 06.09.12, 20:47
      No podoba mi się ta sola smile ale może jakiś inny się spodoba?
      a jane slalom reverse? warto?
      • saras-wati Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 20:49
        a wiesz, co mi się ostatnio spodobało? buzz - siedziała w nim już duża dziewczynka, stelaż był czarny, a siedzisko w tęczowe paski - naprawdę ładnie wyglądałsmile
        • srebrno-listka Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 20:51
          buzz jest fajny, ale to kubełek wink
          • saras-wati Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 21:03
            a m&p mylo(wyślę Ci zaraz fotkę mojego)? fajniejszy od solismile no i może concord fusion? miałam przyjemność pojeździć fusionem koleżanki i gdyby nie ta buda, to bardzo spodobałby mi sięsmile a może w nowych coś jest poprawione?
            • srebrno-listka Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 21:05
              Concord mi się bardzo podobał, ale nie ma przekładanego siedziska. Mylo oglądam, fajne jest - nie jest to kubełek? i przekłada się siedzisko?
              • saras-wati Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 21:07
                nie jest kubełek, siedzisko się przekłada - ma fajny zagłówek dla malutkich dzieci i miałby odpowiednią wysokość dla Ciebiesmile
                • srebrno-listka Re: a jak nie sola to co? 06.09.12, 21:46
                  kusisz wink tylko nie widziałam dawno uzywanego nigdzie w sprzedaży suspicious
                  • kedro-dasos Re: a jak nie sola to co? 07.09.12, 20:25
                    allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=mamas+papas+mylo
                    • srebrno-listka Re: a jak nie sola to co? 08.09.12, 15:45
                      Właśnie znalazłam, dzięki smile tylko dlaczego tak dalekosuspicious?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka