Dodaj do ulubionych

Teutonia - spirit s3, cosmo czy lambda?

22.09.12, 14:56
Jak już pisałam, szukam spacerówki z przekładanym siedziskiem lub rączką, nie kubełkowej, rozkładanej na płasko, ze skrętnymi kołami, w miarę kompaktowej i miejskiej. Jestem na etapie oglądania teutonii - która jest najfajniejsza? Ma najlepszą amortyzację, będzie dobra dla maluszka? Może jakas inna?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Teutonia - spirit s3, cosmo czy lambda? 22.09.12, 15:08
      ja bym brala cosmo smile
      jakbym oczywiscie wybierala smile
    • aga_1980_31 Re: Teutonia - spirit s3, cosmo czy lambda? 22.09.12, 15:45
      Mi też się najbardziej podoba cosmo gdybym miała wybierać z tych trzech smile
    • srebrno-listka A Mistral S? 22.09.12, 19:58
      Jaka jest w użytkowaniu? Cięższa, ale poza tym?
      • tereferefretka Re: A Mistral S? 22.09.12, 20:07
        dwie znajome miały, jedna jeszcze używa ze spacerówką, druga chyba sprzedała, zadowolone obie, super amortyzacja, ale jak dla mnie to już za miekki, prowadzilam go przy okazji mojej jazdy cameleonem, i byl baardzo miękki, poza tym, jak na moje oko,(z gondolą alvi) ciężko się manewrowało.

drugiej nie prowadziłam, z uwagi na to, że koleżanka miała z gondola fashion, młody pojeździł około 4.5mca a potem dość szybko się przesiedli do innego wózka, bo chłopaczek wyrósł jakoś dziwnie z tego siedziska.
        • srebrno-listka Re: A Mistral S? 22.09.12, 20:31
          To, że siedzisko może nie być duże mi nie przeszkadza, potrzebuje jej dla maluszka, jak będzie starszy to będzie jeździł BJCE, teraz potrzebuję coś fajnego z przekładanym siedzeniem.
          Sugerujesz przed kupowaniem używki obejrzeć w jakimś sklepie, aby sprawdzić co z tym manewrowaniem?
          • mama1dawidka Re: A Mistral S? 22.09.12, 21:15

Mialam Wozek lepiej jedzie niz lambda ale to przez stelaz krzyzakowy
            Jest mieciutka ale zastanawialabym Sie na twoim miejscu nad cosmo
            Ew spiritsmile
            Noi mistral s ma obracane siedzisko i raczke z czego jak jest raczka na sro ie gdzie male koleczka nie idzie wygodnie jechac
            • tereferefretka Re: A Mistral S? 23.09.12, 13:04
              no ale masz obracaane i siedzisko i rączkę,więc jak ci wygodnie, a nie samą rączkę na przyklad-wtedy jest do kitu

wózek dla malusza, więc lambde bym odpuściła,mi się wydaje wywrotna, a cosmo, jak dla mnie jest nieproporcjonalne, grube rury przy kołach, a taka cienka od rączki, mi się nie widzi.

spirit podobno jest twardy? nie wiem, nie sprawdzałam.
              mistral płynie, wczoraj wieczorkiem sobie pośmigałam z półroczną dziewczyneczką smile fakt, dla mnie płynie,i buja ale teraz to nic dziwnego, powożę na co dzień parasolką.

obejrzec w sklepie i tak nie zaszkodzi, wink
              • maja1406 Re: teutonia spirit 24.09.12, 11:03
                Ja używam teutonię spirit od 2 dni dla 4miesięcznego dziecka, jak dla mnie amortyzacja ok, trochę małe siedzisko ale my potrzebujemy tego wózka tylko teraz na zimę, a dziecko jeszcze małe więc się spokojnie mieści.
                • ela.86 Re: teutonia spirit 24.09.12, 15:19
                  ja własnie wystawiłam na allegro swoje cosmo, bo okrutnie denerwowało mnie siedziskouncertain
                  Jeździ super, delikatnie buja, bardzo zwrotna i lekko sie prowadzi, ale waga i to siedzisko mnie dobiłouncertain
                  kupiłam tez dla maluszka wówczas 5-mcy.
              • atwar1 Re: A Mistral S? 24.09.12, 22:55
                Ja mam mistral s- zaczęłam użytkowąc jak mała miała ok 4 miesięcy (teraz ma prawie 10) i jestem zadowolona. Dla mnie na początku była nawet za twarda ale "przesiedliśmy" się do niej z mięciutkiej Marity. Za to zwrotność i podbijanie super. Przekładana raczka tez przydatna- nie za często bo wygodnie się z dużymi kołami z przodu nie prowadzi ale w awaryjnych sytuacjach super- ostatnio moja się wystraszyła ciężarówek przy ruchliwej ulicy i musiałam ją szybko do mnie obrócić- przekładanie siedziska z dzieckiem w trakcie spaceru niezbyt do mnie przemawia.
    • srebrno-listka aaaa, zrobiłam sobie krzywdę! ;) 27.09.12, 17:27
      Byłam w sklepie Piotruś Pan, aby obejrzeć sobie Teutonie. Jestem wysoka, więc chciałam sie upewnić, czy rączka nie jest dla mnie za nisko - to by skreśliło wózek.
      I obejrzałam beyou! Dawno mi się żaden wózek tak nie podobał. Włączyło mi się takie dziecięce "Ja chcę!" big_grin Oglądałam taką czarno-turkusową i naprawdę, szalenie mi sie podobała, żadna inna.
      I co gorsza, mył ze mną Małż i też teraz chodzi jak struty, bo jemu tez się podobała big_grin
      tylko jedno nam się nie podoba: cena!!!! big_grin
      • djulliet Re: aaaa, zrobiłam sobie krzywdę! ;) 27.09.12, 19:41
        Haha no bo BeYou to naprawdę fajny wózek. Choć Cosmo też niczego sobie wink
        A tu moje BeYou z wkładką Color-it grafit tongue_out
        https://lh6.googleusercontent.com/-RL0wwXKukaQ/UGR_xCI1-LI/AAAAAAAACpI/T91xrcO9Nk0/s640/DSCN3520.jpg
        • srebrno-listka Re: aaaa, zrobiłam sobie krzywdę! ;) 27.09.12, 20:28
          Pamiętam big_grin pamiętam big_grin ale ja szukam samej spacerówki, z Twój zestaw jest bardzo duży big_grin
          • magda79pn Re: aaaa, zrobiłam sobie krzywdę! ;) 27.09.12, 21:50
            mi też się bardzo beyou podoba (te na ciemnym stelażu), ale niestety stać mnie tyko na cosmo i to używkę...

srebrnolistko - czy przymierzałaś synka do tej spacerówki? jak wyglądał?
            bo mój niestety akurat spał jak byliśmy w sklepie i żal mi go było budzić, tym bardziej że paskud nie śpi prawie wcale, zasypia mi rano i popołudniu na 15-20 minut i raz śpi dłużej w południe, dłużej =godzinkę, półtorej....

ja kupiłam sama spacerówkę, i już nie mogę się doczekać (pani jednak wysłała dzisiaj rano, więc będzie jutro)

jak będzie czysty (a znając moje szczęście, to pewnie nie...) to jutro porobię fotki, a jak będzie brudny, to pewnie dopiero w niedzielę wink
            • srebrno-listka Re: aaaa, zrobiłam sobie krzywdę! ;) 28.09.12, 19:50
              Nie mierzyłam, bylismy bez dzieci. Ale mój szkarb choć ma 4 miesiące to wygląda jak półroczniak, więc ogólnie jest dość niemiarodajny big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka