Dodaj do ulubionych

Cała prawda o Buzz 3...

17.01.13, 10:19
Dziewczyny, pare dni temu pisalam na tym forum o moim dylemacie w wyborze pomiedzy Inglesina Balestrino a Quinny Moodd. Ostatecznie doszlam do wniosku, ze musze miec Balestrino (zawsze planowalam, ze jesli bede miec corke, to kupie te gondole). No a poniewaz sama gondola balestrino to wydatek ponad 3000 zl, musze wydac troche mniej na stelaz pod fotelik samochodowy+ spacerowke. No i wczoraj olsnilo mnie, bo moj kolor wybrany dla Moodda jest tez dostepny ze stelazem Buzza, a kosztuje 1000 zl mniej. Bylam cala szczesliwa, ze tak super sobie to wykombinowalam, do czasu az nie zaczelam czytac niektorych opinii nt. Buzza... No wlasnie: ze przednie kolko to katastrofa, bo nie da sie nim manewrowac wlasciwie w zadnych warunkach; ze siedzisko kubelkowe male, nieergonomiczne; ze daszek maly; ze skrzypi, ze rysze sie niemilosiernie, itd. itp. Oczywiscie pozytywne recenzje tez znalazlam ale wiadomo, jesli ktos pisze takie negatywy, to czlowiekowi zapala sie czerwona lamkpa.
Bardzo wiec prosze wszystkie dziewczyny, ktore testowaly Buzza o wszelkie komentarze- jaki Waszym zdaniem on jest. Dodam tylko, ze mieszkam w domu jednorodzinnym w glebokiej wsi wink (zero chodnikow, zero utwardzenia).
Obserwuj wątek
    • djulliet Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 10:36
      A może wyszukać używaną Balestrino (widziałam na allegro kilka egzemplarzy) i kupić wymarzonego Mooda. Gondolą pojeździsz ok pół roku, a spacerówka jednak zazwyczaj na dłużej wystarczy smile
      • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 10:41
        Myslalam o tym, ale jednak nie. Nie chce zeby moje Dziecie zaraz po urodzeniu jezdzilo w wozku po kims (nigdy nie masz pewnosci od kogo kupujesz), i to Balestrino jest bardziej wymarzona niz Mooddsmile.
    • aga_1980_31 Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 10:54
      Czytałam, że dziewczyny zamieniają przednie kółka na pompowane i wtedy jest o niebo lepiej. Natomiast niestety również czytałam niepochlebne opinie o tym wózku szczególnie o tym, że jest słabo osłonięty np przed wiatrem i ma bardzo malutką budę która w zasadzie nie spełnia swojej roli.
    • mama1dawidka Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 11:38
      Ja mialam buzza jako jednego z paru na poczatek dla Natali
      I powiem tak
      Moj nie skrzypial jechal spoko
      Jedyne co to na ch lepiej albo ten z dwoma przednimi albo z gerenowym
      Bo zwykla trojeczka sie ciut przednie slizgalo smile
      Buzz jest fajny bo rozklada sie praktycznie sam smile
      A siedzisko kubelkowe dle jednych jest zle a dla innych super
      Ja jestem zdania do ok 1,5 roku kubelek jest idealny smile
      Minusem jest tylko budka w spacerowce ale jak dokupisz zestaw pogodowy powinno byc ok
    • tereferefretka Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 12:26
      pewna jestes tego balestrino?
      nie wiem czemu ale mam nieodparte wrazenie,ze na wies,bez chodnikow i utwardzenia terenu lepiej spisalby sie jakis wozek,sorry za slowo 'mniej wyjsciowy'

mi by bylo nowki zwyczajnie szkoda w taki teren..co do buzza nie wiem, sa zwolenniczki,sa przeciwniczki

a co do uzywanych, nie wiem jak z tym,ale przewaznie wszystkie tekstylia da sie wyprac 'po swojemu' wiec nie wiem co rozumiesz poprzez to ze nigdy niewiadomo od kogo sie kupuje. pierzesz po swojemu i po klopocie(slyszalam ze nowe smierdzace nowoscia tez nie sa najzdrowsze)

ale co do quinny, ja bym chyba poszukala czegos innego
      ogladalam test moodda w pani gadzet,i niestety, okazalo sie ze jest troche niestabilny,przewraca się.

• deusmeus Do tereferefretka 17.01.13, 12:44
        Gdybym nie byla pewna Balestrino, to bym nie kupowala- ten wozek ma swietna amortyzacje i gondole, w ktorej dziecko moze jezdzic nawet do roku. I z calym szacunkiem, ale wyraznie napisalam, ze chodzi mi o opinie UZYTKOWNICZEK Buzza, bo program w TV to ja tez widzialam (zreszta pytam o Buzz a nie o Moodd a testy w TV zazwyczaj sa sponsorowane przez jednego z producentowsmile), opinie tez czytalam i nie o to chodzi. Zalezy mi, zeby dziewczyny, ktore same przetestowaly podzielily sie swoimi spostrzezeniami. A co do wozka uzywanego - to nie prosilam o komentarze: dla mnie to opcja nie do zaakceptowania, nawet po wypraniu wkladki, nie kupie dla noworodka uzywanego wozka i tyle - kazdy ma inne zdanie na ten temat.
        A jeszcze co do Buzza, to wlasnie zauwazylam tendencje, nie wiem skad wynikajacasmile, ze najbardziej krytykuja go dziewczyny, ktore nigdy nim nie jezdzilysmile.
        • djulliet Re: Do tereferefretka 17.01.13, 13:13
          O Buzz sporo było na forum pisane, budka już na pierwszy rzut oka widać że nie osłania zbyt dobrze, moim zdaniem jest to bardziej wózek miejski niż na wiejskie spacery.
          Rozumiem chęć zakupu Balestrino, to taka kwintesencja klasyki choć faktycznie już wizja tych pięknych białych kół w błocie jakoś mi zgrzyta smile Ale wiadomo, marzenia trzeba spełniać, najwyżej sprzedasz i kupisz coś bardziej praktycznego.
          Spacerówki szukałabym natomiast bardziej "terenowej" dla swojego komfortu.
          • deusmeus Re: Do tereferefretka 17.01.13, 13:24
            Mieszkam na wsi, ale to nie gospodarska wies, tylko sypialnia jednej z wiekszych metropolii w kraju, wiec choc chodnikow nie mawink, to jednak wkolo same eleganckie domki, a jakies 400 m dalej jeziorko z dluga wybrukowana promenadawink, zatem mysle, ze zgrzytu nie bedzie z Balestrino. Dla mnie ten wozek - tak jak napisalas - jest kwintesencja klasyki i elegancji, ktore lubie. Mam zamiar ja sprzedac po mniej wiecej 8-10 miesiacach, wiec w razie czego, jesli zdecyduje sie na Buzza i nie bedzie sie u mnie sprawdzal, wymienie na Mutsy (mialam 8 lat temu dla syna).
            • djulliet Re: Do tereferefretka 17.01.13, 13:52
              No to trzeba było od razu tak pisać big_grin Nad jeziorkiem Balestrina super będzie się prezentować.
              Ja dla kolejnego malucha też kupię klasyczną gondolę, może nie aż taką jak Inglesina, ale pewnie którąś Emmę czy Peg Perego Culla smile
              A spacerówkę to może jeszcze zobacz Joolz Day, jest w podobnej stylistyce co Mood i dziewczyny sobie go bardzo chwalą.
              • deusmeus Re: Do tereferefretka 17.01.13, 13:56
                Moja siostra miala (wieki temuwink) Peg Perego - super wozek, ciezki, ale swietnie amortyzowany, klasyczna duza gondola, miala taka opcje klasyczna ale z mniejszymi kolami niz w Balestrino (choc tez byly koloru bialego).
            • annulka79 Re: Do tereferefretka 17.01.13, 17:23
              Miałam Buzza, teraz używa go kolejna właścicielka. Wózek jest w zasadzie non stop w użyciu od 2006 roku. Nie skrzypi, kółka kręcą się tak jak powinny i wszystko działa. My mieliśmy stare siedzisko. Teraz budkę, jak już wielokrotnie pisałam, zepsuli. Była głęboka i ładnie osłaniała a teraz ... wręcz przeciwnie.

Miałam wersję 3 (tylko taka była) i kółko blokowało się (ustawiało bokiem i nie chciało obracać) na śliskiej nawierzchni (kafelki w sklepie). Na zwykłej drodze było ok.
              Kolejna właścicielka wymieniła kółko na terenowe i jest zauważalna zmiana na plus.

Ja buzza bardzo lubiłam, moje dziecko również ale znam osoby których nie zadowalał. Jest lekki ale nie jak piórko, ma jakąś tam amortyzację ale nie pobujasz nim i jeśli takie były oczekiwania właścicieli (a znam przykłady że były) to się oczywiście zawiedli. Znam też opinie "widziałam, jest bardzo niewygodny dla dziecka i dlatego go nie kupiłam" ... bez komentarza.
        • tereferefretka Re: Do tereferefretka 17.01.13, 14:26
          ale ja go nie krytukuje, stwierdzam fakt, korzystalam z innego quinny,i niestety to co jest od lat niezmienne,to to ze stelaze sie koszmarnie rysuja, nawet przy duzej dbalosci o wozek...
          i to dotyczy kazdego modelu moze z wyjatkiem senzz(bo ten bardziej plastikowy niż malowany na srebrno)

amortyzacja moze i w tej inglesinie jest, ja takze mieszkam w takiej sypialni, podwarszawskiej, i niestety mialam przyjemnosc spacerowac z dziewczyna ktora kupila ten wozek, ja nie mam nic do jego wygladu,podoba mi sie wizualnie,ale troche komicznie brodzila tymi pieknymi bialymi oponkami w blocie po kostki,ktore na kazdym kroku,bo wszedzie budowy nowych osiedli...
          suma sumarum,wozek po miesiacu wyglądał tak sobie, ja juz tam nie mieszkam pol roku,dziecko im wyrasta z wozkowania,a oni nadal nie moga go sprzedac, bo niestety, sami sie na wlasnej skorze przekonali,ze jest dosc niepraktyczny

ale rozumiem fascynacje,nie odradzam

aha, przejrzyj sobie aukcje buzzow na allegro, zdjecia tam zamieszczane duzo mowia o tym wozku wink
      • mama1dawidka A hesba condor coupe widzialas? 17.01.13, 15:54
        Ja mialam przez chwile
        Wlasnie w stylu tej inglesiny
        Zajrzyj w moje fotki wink
        I tak latwego w prowadzeniu wozka nie mialam!
        Wozek mial super lozyskowane kola
        Duza spacerowka i zdecydowanie sie latwo jechalo po wertepach
        Nie wiem jak inflesina ale ta hesba prowadzila sie idelanie i podbijanie jej tez bylo dobre smile
        I tak jak pisze a hesba bodajze tansza jest smile
        Noi jest recznie wykonana smile
    • deusmeus Do djuliette 17.01.13, 14:09
      Nie wiesz moze czy w jakims sklepie internetowym mozna tego Joolz skompletowac (sam fotelik i spacerowka), bo w ogole jesli chodzi o nowe wozki to u nas jest jakas totalna bieda: nawet sklepy pozornie bogato wyposazone, czesto maja tylko kilka egzemplarzy a jak juz chcesz kolor dobrac... to zaczynaja sie schody.
      • djulliet Re: Do djuliette 17.01.13, 14:38
        Napisz do pinik, gdzie kupowała swoją spacerówkę, pamiętam że była bardzo zadowolona z obsługi. Na pewno mają w Bobowózkach, ale niestety nie kupowałam tam jeszcze smile
        • djulliet Re: jeszcze napisz do everbaby.pl :) 17.01.13, 14:40
          to sprawdzony sklep smile
    • samantha_uk Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 14:38
      Jezdzilam buzz3 przez rok raczej po lasach i krzywych chodnikach i blotach i ogolnie nie jezdzilo sie jakos bardzo zle ale niestety buda nie chroni dziecka nawet z ta czescia dopinana siedzisko powiedzialabym jak na moje dziecko to male,stelaz zaczal sie zacinac i wcale sam sie nie rozkladal i ze zlozeniem tez mialam problem a koloprzednie przestalo sie obracac planowalam kupic terenowe kolo aloe zdecydowalam sie wtedy na Baby Jogger City Mini co prawda to terenowy wozek nie jest ale jakos dawal rade a i tak przeprowadzalam sie za granice.Teraz kupilam Joolz Day na probe bo tak zachwalaja na forum smile i go potestuje bo drugi dzieciaczek w drodze i moze przy nim zostane smile
      • samantha_uk Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 14:39
        A i jeszcze jedno kosz i ta torba dowieszana u mnie sie nie sprawdzily nisko zawieszone wiecznie mialam ublocone a zreszta z kosza mi sie wysuwaly zakupy.
        • mama1dawidka Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 16:02

A co do zacinajacych sie stelazy buzzow
          To przeciez autorka nowy chce kupic i bedzie miala gwarancje
          Ja mojego kupilam uzywanego a wygladal jak nowy
          I kadzy wozek jak sie dba o niego to jest w bardzo dobrym stanie
          Noi jak juz ktos pisal najwiecej maja te osoby do powiedzenia ktore go nie mialy
          A i na 40 buzoow z ktorymi sie spotkalam dwa mialy mechanispy podpsute ale to juz ze starosci
          To byly jeszcze te stare modele z sznurkiem przy raczce

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
          https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
    • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 16:54
      Kurcze, ten Joolz Day fajny i ma niemal same dobre opinie, ale nie ma koloru, ktory by odpowiadal, dla chlopca to i owszem, ale bedzie panna wiec odpada, jak dla mniesmile
      • annulka79 Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 17:29
        Ktoś to pisał o torbie. To mnie się akurat podobało. Jak wybierałam się gdzieś na dłużej to brałam dodatkową torbę (drugą) lub plecak i zawieszałam na rączce. Torba miała pokrowiec więc jeśli coś się ubłociło to właśnie pokrowiec.

Może nie tak ładny ale znacznie praktyczniejszy bo z mega fajną budą i dużym koszem, że o super składaniu nie wspomnę wink
        jest Baby Jogger Versa
    • samantha_uk Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 19:08
      Jeszcze napisze ze siedzisko bylo moim zdaniem wygodne dla dziecka i mile dla takiego maluszka ale za to ksztalt raczki troche dziwny taki kanciasty.
      • wiorka_mrau Re: Cała prawda o Buzz 3... 17.01.13, 20:48
        Ja też miałam buzz'a - z pompowanym przednim. To bardzo dobry wózek, ta budka - fakt, mała - ale dobrze chroni przed słońcem, a w jakąś wielką niepogodę ja na spacery nie chodzę ;P. Bardzo polecam, siedzisko dobre do ok. 1,5-2 latka max, ale bardzo wygodne.
        • martuska1982 Re: Cała prawda o Buzz 3... 18.01.13, 01:02
          a ja obecnie jeżdżę buzzem. tongue_out
          To moje trzecie podejscie do tego wózka. Do tej pory go nienawidziłam wręcz.
          Na pewno niemałe znaczenie ma tu fakt, ze obecnie mam kolor papillon - mam fioła na jego punkcie. Siedzisko starsze z tą super budką więc nie narzekam. Mam też w domu to nowe siedzisko, ale do 18 m-ca - faktycznie słabo zabudowane, osłonki niby przeciwwietrzne to jakas lipa, budka tragedia. Na lato super, na chłodniejsze meisiące nie używałabym.

Co do przedniego kółka - tym razem dokupiłam koło terenowe i jestem tym wózkiem zachwycona. smile

• pysia.78 Re: Cała prawda o Buzz 3... 18.01.13, 02:46
            Mialam i obecnie mam buzz 4 i bardzo go lubie,moje dzieci tez.Nam buda nie przeszkada,bo moje dzieciaki musza wszystko widziec i nawet w bugaboo bude mam do polowy zrozona,wiec u nas duza buda nie zdaje egzaminu,w ostatecznosci mam folie,parasolke.U mnie wozek po 3 latach wyglada jak nowy,rys brak,nie skrzypi,materialy w idealnym stanie(pralam recznie).teraz nowe buzy maja glebszy kosz,A co do torby dla mnie super,
          • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 18.01.13, 07:45
            No wiec dziewczyny, po lekturze waszych opinii widze, ze jednak wiekszosc uzytkowniczek jest zadowolonasmile. I bardzo mnie to cieszy, bo zaden inny wozek nie ma tak fajnych kolorow i nie podoba mi sie tak, jak Buzzwink, kupuje go. Jak juz bedzie u mnie, to podziele sie opiniasmile, w praktyce sprawdze go dopiero w czerwcu, ale testy przeprowadze zaraz po dotarciusmile
            • martuska1982 Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 18:15
              dodam jeszcze, że o ile buzz3 z kołem zwykłym piankowym doprowadzał mnie do szału bez względu na nawierzchnię o tyle buzz z kołem terenowym nawet w głębokim śniegu jedzie super.Jedynie jak było lekko pod górkę musiałam włożyć sporo siły w pchanie.

Z kołem terenowym to zupełnie inny wózek. smile
    • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 20:56
      Dziewczyny! Buzz i Balestrino kupionebig_grin, czekam na dostawe, juz nie moge sie doczekacsmile.
      • sylki Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 21:59
        Trochę szybko smile
        Schowaj te wózki gdzieś na dnie szafy, co by ci się nie opatrzyły big_grin

• paula2306 Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 22:32
          Deusmeus a jaki kolor Buzza zamówiłaś dla dziewczynki?
          <https://www.suwaczki.com/tickers/eikt9n73mlciwhqy.png>
          <Nataszka 19.03.2010>
        • martuska1982 Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 22:38
          dopóki nie zacznie używać nie powinny się opatrzeć.Bynajmniej mnie (kupiłam wózek w 15.tygodniu ciąży) nie opatrzył się.Bo co innego macac i pojeździć po dywanie, a co innego wyjechać w teren. wink
          Zresztą balestrino chyba nigdy nikomu się nie opatrzy. smile
          • sylki Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 22:54
            kupiłam tak dwa wózki, oba stały w salonie, po porodzie nie mogłam na nie patrzeć big_grin
            przestały mi się podobać i już, tak więc jednak radzę schować
            • paula2306 Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 23:06
              Haha, u mnie od tygodnia tak stoi w salonie Joolz i ja sama chętnie bym go złożyła i spakowała w kartony co by się nie kurzył, a tu moje starsze dziecię lament podnosi, mamusia nie chowaj wózeczkasmile Wózkomaniaczka mi rośnie czy co?smile
              • sylki Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 23:11
                Oj możliwe, może kup jej jakiś fajny wózek dla lalekbig_grin
                a Ty wiesz, że moja najmłodsza córka jest z marca 2010 big_grin
                --
                • paula2306 Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 23:17
                  Haha marcówki 2010 smile Moja mała ma na razie dla lalek 2 parasolki z marketu, teraz pokochała Joolza smile a tak na poważnie obiecałam jej, że jak się dzidziuś urodzi to przyniesie fajny wózek dla lalek, Twój Silver Cross mi się bardzo spodobał ale doczytałam, że dla 3 latki trochę duży, więc pewnie stanie na Hello Kitty ze Smoby (muszę go jeszcze na żywo obadać).
                  • sylki Re: Cała prawda o Buzz 3... 19.01.13, 23:36
                    moja ma 88 cm wzrostu, ten silver cross idealny jest od tak min. 104 cm
                    Smoby z HK też mamy i wielkościowo dla mojej 3 latki jest rewelacyjny.
                    • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 20.01.13, 09:38
                      Dziewczyny bez obawsmile, nie opatrza mi sie. Po pierwsze, jesli rozpakuje, to potem zloze, bo jednak troche czasu jeszcze zostalowink. Po drugie, to podobaja mi sie w zasadzie tylko te wozki (jeszcze Joolz, ale tylko dla chlopca), wiec nawet jesli by sie opatrzyly, to i tak nie zdecydowalabym sie na nic innegosmile.
                      • paula2306 Re: Cała prawda o Buzz 3... 20.01.13, 09:46
                        Ja mam Joolza dla dziewczynki smile Tzn chyba, bo mój lekarz czasami się myli w przepowiedniach z usg smile Deusmeus czy zamówiłaś tego różowego Buzza pink precious?
                        • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 20.01.13, 09:54
                          Nie no, Joolz moze byc dla dziewczynkismile, tylko ja wolalam Buzza, bo jednak kolory jakos bardziej mi sie podobaja. Tak mam Pink precious, ale jestem umowiona ze sklepem, ze w razie czego wink moge wymienic kolorwink, ale moj lekarz sie jeszcze nigdy nie pomylil (w ogole nie prognozuje, dopoki nie widzi naprawde wyrazniewink wiec mam nadzieje, ze nie bede musiala wymieniacsmile.
                          • paula2306 Re: Cała prawda o Buzz 3... 20.01.13, 10:05
                            To bardzo Cię proszę jak przyjdzie wózek daj znać jaki ten róż jest czy bardzo żywy czy raczej zgaszony. Ja muszę zamówić Zappa jako stelaż pod fotelik i właśnie ten pink precious mi się bardzo podoba, tylko nie mam okazji zobaczyć na żywo koloru smile Z tym, że ja muszę poczekać do usg gdzieś do 7 m-ca, bo moja pierwsza córka w 5 m-cu została "zdiagnozowana" jako chłopak na 100 % big_grin
                            • deusmeus Re: Cała prawda o Buzz 3... 20.01.13, 10:08
                              Jak przybedzie, to oczywiscie napisze, mysle ze jest ladny - wyraziste i soczyste kolory to moim zdaniem glowny atut Buzzawink.
                              • deusmeus do paula2306 21.01.13, 15:16
                                Paula, a Ty jesteś na forum czerwcowych mam? Bo widzę, że masz suwaczek z prawie takim samym tygodniem jak ja (u mnie jest błąd, nie wiem czemu, o 1 tydzień do tyłu)? Ale nigdy tam Ciebie nie widziałamsmile
                                • paula2306 Re: do paula2306 21.01.13, 15:20
                                  A widzisz, przegapiłam to forum, ale oczywiście się przyłączę smile Ja mam termin na 5 czerwca, a Ty?
                                  • paula2306 Re: do paula2306 21.01.13, 15:23
                                    Deusmeus proszę daj link, bo coś nie wyskakują mi te czerwcowe mamy smile
                                    • paula2306 Re: do paula2306 21.01.13, 15:34
                                      znalazłam forum smile
                                      • deusmeus Re: do paula2306 21.01.13, 17:19
                                        Paula, ja na 06.06 mam terminsmile
                                        • eve_81 Re: do paula2306 21.01.13, 23:33
                                          Miałam buzza kolor capri dla córki. Wygląd i kolor to był jego jedyny atut, wózek sprzedałam po pół roku. Syn jeździ obecnie w jane rider.
                                          • deusmeus Re: do paula2306 21.01.13, 23:48
                                            Kolor i wyglad tez sa wazne, a nawet bardzo wazne, jesli ktos jest estetawink.
                                            https://lbyf.lilypie.com/uQQnp1.png
                                            https://lbdf.lilypie.com/1vFGp1.png
                                            • eve_81 Re: do paula2306 22.01.13, 08:44
                                              Pewnie tak, ale wazne jest również apekt praktyczny i uzytkowanie wózka. Mam nadzieję, ze Ty znajdziesz się w gronie tych zadowolonych z posiadania buzza smile Gdybym nie była eststką (niestety) to bym go nie kupiła, jak i kolejnych moich wózków big_grin Mimo wszystko miłego użytkowania.

aha - mimo opinii ja tą torbę na zameczek lubiłam, kroś pisał że się brudziła - widocznie odkrył schowanego w niej pokrowca, korzystałam nie raz big_grin
                                              • kar-ula Re: do paula2306 08.05.13, 22:35
                                                Paktycznie zdecydowałam się na Buzza (marzę o Joolz, ale nie ta półka cenowa). Dręczą mnie jeszcze pewne wątpliwości, jak ta mało zabudowana budka - choć obecnie co mi po wspaniałej zabudowanej i ciepłej (!) Emmie, skoro na dworze 26 stopni, a dziecko (3 miesiące) żąda patrzenia na świat. Szkoda mi tej mojej Emmy, bo dla mnie ona bardzo wygodna, dziecko fajnie osłonięte, ale co z tego, skoro dantejskie sceny się odbywają: za gorąco, za mało widać. Do Emmy wracamy na zimę - mam nadzieję, ze nie będzie protestów przed zabudowaną nisko opuszczaną budką, która tak mnie cieszyła.
                                                Co do Buzza- Ma to być wózek na lato i wczesną jesień, więc mam nadzieję, ze problem budki nie bedzie nas nękał (choć osiedle, na którym mieszkam, bardzo jest wietrzne). Druga sprawa to to nieszczęsne kółko. Chciałabym to terenowe, ale jego koszt to połowa ceny, którą zapłacę za wózek. Trochę tańsze są te dodatkowe 2 kółka, które tworzą nam Buzza 4. Natknęłam się na wątek porównujący te dwa rodzaje kół, ale nic z niego nie wynika. Pytanie do Martuski i Pysi - co wybrać: terenowe czy te dodatkowe 2? Oczywiscie, najpierw sprawdzę, jak mi się jeździ z 3, bo może nie będzie tak źle? (choć teraz mam Emmę Nitro z 4 kołami, ale przednie małe i narzekam trochę).
                                                I jeszcze: czy Buzza można pchać 1 ręką? Rzadko kiedy mam obie wolne: starsze dziecko, hulajnoga itp.
                                                Czy na rączce można powiesić torbę taką sporą, pelnowymiarową, "dzieciową"?
                                                • martuska1982 Re: do paula2306 08.05.13, 23:03
                                                  pchać jedną ręką można, ale mnie było bardzo ciezko, dopiero z przednim pompowanym dawało radę.No ale tylnej części ciała nie urywa. uncertain

Natomiast jeśli chodzi o wybór między kołem buzz4 a kołem terenowym to ja zdecydowałam się na terenowe po przeczytaniu wielu opinii i podpytaniu tutaj na forum.Niestety nie umiem porównać z własnego doświadczenia, bo czwóreczki nie miałam, jeździłam tylko trójeczką piankową i terenowym.Dla mnie terenowe koło warte jest swojej ceny, bo zupełnie zmienia ten wózek.
                                                  • kar-ula Buzz 3 08.05.13, 23:09
                                                    Właśnie wiem, ale cena koło 250 trochę mnie przeraża, bo chcę miec ten wózek na chwilę. Może uda mi sie upolować tańsze na all- w sumie i tak szybciej niż za miesiac małej tam nie włozę, bo to byłaby przesada.
                                                  • martuska1982 Re: Buzz 3 09.05.13, 00:08
                                                    250? To chyba cena nowego koła terenowego. Miedzy 150 a 200 można kupić używane, przy czym 200 to już naprawdę górna granica.
                                                  • pysia.78 Re: Buzz 3 09.05.13, 02:08
                                                    Ja mam buzza 4,innych kolek nie mialam.Wozek bez problemu prowadzilam jedna reka,mam wozek od nowego i bardzo go lubie,uwazam ze dla tak malego dziecka jest super,siedzisko super wyprofilowane.Torby uzuwam tylko buzz box i jak dla mnie super sprawa,zwyklej dzieciowej nie mialam.Uzywalam na zmiane z bbo i uwazam ze buzz lepszy tak do ok8,9m.Dziecko siedzi prosto.Ja bardzo lubie buzza .Buda nigdy nie stanowla problemu,mam yen nowszy model z mniejsza buda,moje dzieci nie budowe,nawet ta od bbo dla nich za duz. Na lato do spania mam parasolke.Jest stabilna,daje cien i jest przewiewm a dziecko nie kisi sie pod ogromna buda.
                                                  • pysia.78 Re: do martuska 09.05.13, 02:12
                                                    Z tego co czytam na forum,dobrze sie orientujesz w cenach wozkow co i za ile.Ja bede w pl we wrzesniu i wtedy bede chciala zostawic swoje bbo i moze buzz a wrocic z joolz i czyms jeszcze.Moge do Ciebie na priv napisac i poradzic sie w spr ceny.Za ile wystawic zeby szybko sprzedac?
                                                  • martuska1982 Re: do martuska 09.05.13, 15:32
                                                    pysia.78 napisała:

> Z tego co czytam na forum,dobrze sie orientujesz w cenach wozkow co i za ile.Ja
                                                    > bede w pl we wrzesniu i wtedy bede chciala zostawic swoje bbo i moze buzz a wr
                                                    > ocic z joolz i czyms jeszcze.Moge do Ciebie na priv napisac i poradzic sie w sp
                                                    > r ceny.Za ile wystawic zeby szybko sprzedac?

jeśli chodzi o ceny bbu to pytaj MamyDawidka. smile
                                                    Ona jest oblatana.
                                                  • kar-ula Re: Buzz 09.05.13, 22:16
                                                    Tak patrzę sobie na te dodatkowe 2 koła i wydaje mi sie, ze ich rozstaw i wielkosć podobna jak w mojej Emmie Nitro więc i jazda pewnie podobna (a więc nieźle na niedużych nierównosciach, ale nie do przejechania np. po bruku).
                                                    Martuśka, tak, miałam na myśli cenę nowego, bo używek nie napotkałam, ale będę się czaić.
                                                    Pysia, też mi sie wydaje, ze na lato to fajny wózek, przewiewny, choć przy dzisiejszej wichurze cieszyłąm się, ze mała jeszcze w gondoli jakoś wytrzymuje czasem.A parasolka do Quinny jest cu-dow-na.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka