Dodaj do ulubionych

Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos jeszcze

10.02.13, 09:13
Czekalam na ten wozek jak szalona. Mam piekny bez w polaczeniu z niebieskim. Jezeli chodzi o design, to wizek jest super. Rowniez latwo sie sklada i rozklada. Ale jakos ciezko mi go pchac i ta "latajac" raczka. Uwazam tez, ze nie podbija tak dobrze mniejszymi kolami, a podbic raczka tez jakos mi ciezko i musze pchnac podnozek. Ochrona przeciwdeszczowa jakos nie lezy tak, jak powinna. Musze nawet przyznac ze Joolz i Emma sie latwoej i wygodniej pchaja i podbijaja. Hm... Co mi w nim nie pasuje. Szkoda. Uwazam ze jest ok, ale nie wpadlam w euforie. Ktos jeszcze tak ma?
https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3350091,5,2,70242,Bugaboo-Cameleon-3,Bugaboo-Cameleon-3.html
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 10.02.13, 11:10
      ja ma starego froga ale kocham ten wózek. Co do podbijania kiedy duże koła są z przodu to jest to... niewykonalne, ponieważ przednie kółka maja taką amortyzacje jaką mają, ale to dla tego, ze na dobra sprawę, jeśli są duże koła z przodu, to na niewielkie krawężniki można wjechać bez podbijania, przy większych przeszkodach trzeba po prostu przełożyć rączkę. A jeśli jesteśmy już przy tej rączce, to ten luz jest częścią systemu amortyzacji. Ja np. chodze bardzo energicznie, i gdyby rączka była sztywna trzęsłabym po prostu tym wozkiem przy każdym kroku. Co do folii przeciwdeszczowej, to np, moją tez jest trudno idealnie założyć , ale np sąsiadka swoja zaklada z łatwością. No i jak dla mnie prowadzi sie super- sąsiadka moja i jednoczesnie przyjaciółka wozi w wózku swoją córcie plus 4-latka na dostawce i pcha wózek jedną reką- aż ją kiedyś babka na ulicy zaczepila bo nie mogła uwierzyć, ze to możliwe i jak ona to robiwink
      • agnes_nyc Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 10.02.13, 11:19
        ja tez jestem zakochana w swoich Bugaboo mimo ze maja wady jak kazde wozki ale latwosc prowadzenia wygrywa ten wozek plynie

wiec kompletnie nie rozumiem tego co piszesz ze ciezko sie go prowadzi dla mnie to nieprawda
        • afroddytta Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 10.02.13, 11:57
          Ja bugaboo chcalam zawsze sprobowac, ale nie moglam sie przelamac, bo zdecydowanie wole wozki duze terenowe. Teraz kupuje dla koleknego dziecka wlasniebugaboo, bo akurat spelni moje potrzeby (lekki, stelaz pod fotelik itd.) i tez jestem ciekawa jakie bede miala wrazenia, bo jezdzialam Donkeyem 2 tygodnie i tez mnje nie zachwycil, choc mial tez kilka fajnych rzeczy. Idealnego wozka nie ma, zawsze trzeba pojsc na kompromis.
          • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 09:38
            A czemu cie Donkey nie zachwycil? Bo ja za rok, dwa planuje nastepne dziecko i wlasnie mialam zamiar wybrac ten model wozka na dwojke dzieci.
            • afroddytta Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 22:21
              Nie będę się powtarzać, zerknij w moje opinie dość obszerne po testowaniu. Ogólnie jak na najdroższy wózek podwójny dostępny na rynku po prostu nie jest doskonały, za tę cenę oczekiwałabym w sumie kilku może drobnych ulepszeń np. lepsze budy (grubszy materiał, okienka, rozszerzane, bo po rozłożeniu siedzisk są krótkie), regulowany podnóżek, kładzenie siedzonek kiedy są przodem do kierunku jazdy, lepszy kosz, wózek jest mało stabilny (przewrócił mi się z dwójką dzieci na pochylni), b. duże rozmiary po złożeniu, na pewno na plus doskonałe prowadzenie, fajne obracanie siedzisk. Ja na pewno bym go nie kupiła i nie poleciła nikomu, chyba, że jako nie jedyny wózek.
              Generalnie od niedawna mam wózek podwójny Easywalker duo i on zdecydowanie bardziej zaspokaja moje potrzeby.
              • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 22:43
                O kurde... Dobrze wiedziec. u mnie w Zurichu na kazdym kroku Donkey z blizniakami.
                Nie chce reklamowac Emmaljungi, ale oni tez maja fajny model MONKEY. smile
                Sorry, ale ja mam podobne wrazenie z Cameleonem. Jak za ta pieniadze, uwazam, ze powninen byc lepszy. W sklepie bylo super. W realu juz mniej. Wlasnie - jako nie jedyny wozek, jak najbardziej. Ponadto ma oczywiscie pare plusow. Bee+ jako spacerowka bardzo mi sie spodobala.
    • sylki Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 10.02.13, 15:39
      Chyba nikt tak nie ma, a wszystko co opisałaś jest w postach na forum, za wyjątkiem tego, że ciężko się go pcha, w to nie uwierzę, bo nawet moja mama i teściowa stwierdzily, że ten wózek płynie, nie jedzie i pchać go w zasadzie nie trzeba
      • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 09:37
        Nie wiem, jakie wozki Ty jeszcze mialas/masz, ale ja jestem rozpieszczona Emmaljunga i Joolzem. I albo wozek naprawde plynie, albo nie. I calkiem niezle to juz dla mnie jest zle. Sorry. Jestem rozczarowana jakoscia. Bede oddawac swojego Cameleona i juz zamowilam Emme Ozone.
        • agnes_nyc Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 10:49
          love-mind napisał(a):

> Nie wiem, jakie wozki Ty jeszcze mialas/masz, ale ja jestem rozpieszczona Emmal
          > junga i Joolzem. I albo wozek naprawde plynie, albo nie. I calkiem niezle to ju
          > z dla mnie jest zle. Sorry. Jestem rozczarowana jakoscia. Bede oddawac swojego
          > Cameleona i juz zamowilam Emme Ozone.

Nie porownuj Emmaljungi do bboo bo to dwa rozne wozki
          • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 10:54
            Chyba wszystkie wozki sa rozne, wie mozna je do siebie porownywac jak kto chce.
          • tereferefretka Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 11:15
            no właśnie,toż samo napisałam w poprzednim wątku

ale jeśli ktoś nie zrozumie,że nie porównuje się mini morrisa do range rovera pod względem własciwości jezdnych...to tak będzie wink)

(i nieważne który jest który ;P)
            • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 11:38
              Dlaczego mam nie porwnywac? Emma ma rozne modele, zarowno jak Bugaboo. Obie marki roznia sie stylem. Emma jest o wiele bardziej profesjonalna i stabilna. Ale taki np. OZONE jest w wielu punktach podobny do Cameleona.
            • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 11:51
              Ale momencik. Jest tak: Oba sa podobne do siebie pod wzgledem wielkosci. Tyle ze przy Bugaboo czuje asfalt, kamienie, mam latajaca raczke i zle misie podbija. Ta raczka pozatym jst tak zrobiona, ze mi jest po prostu ciezko pchac! A Emma naprawde jezdzi super i sie superlekko podbija. Jezeli chodzi o design, to sa to 2 rozne bajki! Oczywiscie Bugaboo jest nowoczesny i superfajny. Juz z racji tego, ze moge sobie zmieniac kolory budek kiedy mi na nie przyjdzie ochota. Dodam tez ze przekladana raczka w BB wcale nie jest praktyczna, bo skretne kola zle sie prowadza gdy sa z przodu i przeszkadzaja moim nogom. Jezeli chodzi o komfort i jakosc to Emma zdecydowanie wygrywa.
              • tereferefretka Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 12:12
                no to może to kwestia tego ze nie jestes przyzwyczajona do teleskopowej rączki,są przeciwnicy i zwolennicy,ja akurat wole teleskopy, mi luzy nie przeszkadzały,bo dla mnie to bylo logiczne ze skoro rączka jest przekladana,ma prawo mieć luz wink

co do prowadzenia

wózek z przekręconą rączką duzymi kolami do przodu a małymi skretnymi NIEZABLOKOWANYMI z tylu? no tego jeszcze nie słyszałam wink

ta opcja jest raczej po to,zeby przebrnąć przez bloto i snieg , a jesli malych kol nie blokujesz to wcale sie nie dziwie ze jest ci niewygodnie,bo wozek staje się nadsterowny.

co do profesjonalizmu i stabilności emmy ja sie nie wypowiem,bo dla mnie nadal to porownanie z kosmosu wink
                • sylki Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 15:32
                  miałam w sumie coś odpowiedzieć, ale witki mi opadły wink
                  jak widać nie przetłumaczysz big_grin
                  • tereferefretka Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 20:04
                    odczucia jasne ze kazdy może mieć swoje,ale wydaje mi się, ze oceniasz go niesprawiedliwie, bo nie korzystasz zgodnie z przeznaczeniem wink

nie spotkalam sie z lepszym podbijaniem,w zadnym wózku,czy to tylem czy przodem do mamy,ale jak jestes nastawiona na jakis tam inny model emmaljungi,to jasne,nic na silewink
                    • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 21:25
                      tereferefretka napisała:

> odczucia jasne ze kazdy może mieć swoje,ale wydaje mi się, ze oceniasz go niesp
                      > rawiedliwie, bo nie korzystasz zgodnie z przeznaczeniem wink
                      >

Nie korzystam zgodnie z przeznaczeniem? Jedzie ok, ale nie uwazam ze plynie. Ja go byc moze sobie zostawie, bo mi sie podoba jego wyglad i jest wygodny dla synka. A dodatkowa Emme tez wezme z innych powodow smile
    • pomilak1 Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 10.02.13, 16:28
      Myślę, że prowadzi Ci się go gorzej, bo przesiadłaś się z joolza, który wg mnie lepiej się prowadzi i podbija niż cam.smile
      Ale ja cama bardzo lubiłamsmile
      • mariolaer do love minde 11.02.13, 10:30
        Gdzie zamawiasz emme? Masz jakiś sprawdzony sklep? Chcę zmówić scooter s i nie wiem w jakim sklepie najlepiej. Podpowiedz proszę....
        • love-mind Re: do love minde 11.02.13, 10:37
          Ja zamwiam w Szwajcari (tu mieszkam), w ktorym zamawilam wczesniej sowja Emme Nitro. W Polsce niestety nie wiem, ale zobacz na stronie Emmaljungi. Tam podaja oficjalne sklepy prowadzace sprzedaz w kazdym kraju. Scooter S jest fajny! smile
          • lamciad Re: do love minde 11.02.13, 16:55
            Tez jestem zszokowana wpisem,ze cam ciezko sie prowadzi...toż to cudo samo jedzie!!!Porównujac do emmy nitro to powiem tak,stawiajac oba wozki w domu emme kazdy widzi,jako kawał wózka,a bugaboo zgrabnie się prezentuje.Podbijanie mozliwe,ze lepsze w emmie,nie przeczę,ale tu tez jest bardzo dobre (zwracam na to szczegolna uwage).
            W obu tych wozkach materiały sà kompletnie inne,wiec nie ma co porównywać.Za to na pewno wszystkie mechanizmy o niebo lepiej chodzą w bugaboo.Opcja stelaz plus fotelik niezaprzeczalnie zgrabniejsza i wygodniejsza w camie.Folia u mnie zakłada się super,kwestia jej wyrobienia,leży idealnie,nic nie fruwa,w emmie ten ortalion to przegięcie,wózek wyglàda jak amfibia.
            Masz oczywiscie prawo do innych odczuc,ale napisałam tu swoje uwagi,zeby te,ktore sie nad wozkiem zastanawiają nie odpuściły sobie przyjemnosci zakupuwinkTo moj 9 wozek i jak do tej pory spelnia najwiecej funkcji,jakich oczekiwałam.
    • marimag85 Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 20:49
      A recenzja Emmy Ozone będzie? smile Bo ja nadal nie wiem, czy Nitro czy Ozone, a Ty będziesz miała porównanie. smile Sprawdź mi też proszę, czy w OZone budę da się naciągnąć do przodu tak, jak w Nitro. Z góry dziękuję.
      • love-mind Re: Jestem rozczarowana Cameleonem.... :( Ktos je 11.02.13, 21:21
        Na pewno bedzie recenzja. Budki nie da sie naciagnac. Juz sprawdzalam. W joolzie tez nie. W Cameleonie tez nie. Tak zle nie jest z Bugaboo... Bardzo spodobal mi sie bee+ smile Na pewno bedzie w kolekcji jak tylko sie ciut ociepli. ie spodziewalam sie, ze stne sie taka wozkomaniaczka... Nie porownywalam Cameleona do Nitro, tylko do Ozone. Aha. ty sie zastanawiasz, czy Nitro, czy Ozone? Ja mam Nitro. Super fajny wozek. Ja uwazam ze duzy komfort dla dziecka i swietnie jedzie, podbija sie, uzytkuje. Skladanie tez ok. Koszyk do niczego w wersji spacerowki, bo ciezko cis w niego wlozyc, ale w Cameleonie tez nie najlepiej. Koszyk dla mnie w miedzyczasie nie odgrywa tak wielkiej roli. W Joolzie jest super dostepny plus wielka siatka, bardzo praktyczna. Na zakupy spacerem zabieram wiec Joolza. Jak masz zamiar zostac przy jednym wozku do konca, to kup ten Nitro. Jest duzy. Starczy na dluuuuugo. Ja w miedzyczasie wole Ozone. Jest zgrabniejszy, bardziej sportowy, super lekki, podbijanie fantastyczne, mieciutki, kubelek, to uwielbia moj synek. Podoba mi sie bardzo. Najlepiej idz do sklepu i przetestuj oba. Na stronie Emmaljungi pokazane sa adresy handlarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka