Dodaj do ulubionych

maxi cosi mila czy noa?

21.02.13, 14:39
chcialam jakas mala spacerowke. obie sa podobne wagowo ale jedna ma szersze siedzisko a nizsze oparcie a druga wezsze siedzisko i dluzsze oparcie. mila bardziej mi sie podoba. 44cm na oparcie to duzo?
Obserwuj wątek
    • kropkowo_11 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:01
      Raczej mało, mierzyłam córkę, które miała 12 m-cy do Mili i główka jej wystawała troszkę nad oparcie. Ogólnie fajny i lekki wózek ale niestety z krótkim oparciem. Fajnie się go prowadziło (po sklepie), budka taka sobie bo żeby ja naciągnąć mocniej trzeba było odczepić ją z rzepów i robiły się dziury po bokach więc w zimie lipa. Malutki po złożeniu i poręczny.
      • thea19 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:03
        na limango sa dosc tanie i tak sie zastanawiam bo szukam czegos sklepowego. budka nie ma znaczenia, wielkosc kolek tez. ma sie zmiescic ponaddwulatek 15kg i ma byc to male po zlozeniu. maclareny i wszelakie inne druciaki mnie nie kreca
      • kropkowo_11 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:05
        Z tych dwóch kupiłabym jednak Mile, szersze siedzisko jest ważniejsze niż wysokość oparcia (moim zdaniem). a przy cenie na Limango to już w ogóle super okazja.
        • thea19 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:08
          tylko dostawa za miesiac i pewnie polski serwis ich nie obsluguje. w dziale reklamacje napisali, ze zwracaja kase.
          • kropkowo_11 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:37
            Aha dziwne, że nie można serwisować, jak na wózek galeriowy to jest super. Ew. PP pliko mini, równiez leciutki, mały po złożeniu i sam stoi.
            • thea19 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:41
              nie wiem czy nie mozna. wszystko zalezy od tego z jakiej dystrybucji maja wozki. w dziale reklamacje maja, ze wysyla sie fotke i opis uszkodzenia i oni kase zwracaja. teraz sie nuny pozbywam i ona tez ma 44cm i nie wiem czy to nie zamiana siekierki na kijek
              • kropkowo_11 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 15:44
                Ale nuna chyba wąska jest, jak widziałam wciśnięte w nią dzieci w sklepach to mi ich szkoda było hehe, w sumie jak dziecko nie śpi na zakupach to oparcie nie jest aż tak istotne.
                • thea19 Re: maxi cosi mila czy noa? 21.02.13, 16:11
                  na forum wygrzebalam porownanie noa i nuna. noa jest szersza od nuny a mila jeszcze szersza. nuna tez jest plytka dla dwulatka
                  • zona.102 Re: maxi cosi mila czy noa? 22.02.13, 23:50
                    Nuna wydaje sie byc duza ale to mikro wozek, wsadzilam swojego 2latka do niej i wygladal jak w wozku dla lalek smile Tez myslalam o Maxi Cosi Noa ale nie miala gdzie zobaczyc a balam sie ze raczki beda za nisko.
                    • thea19 noa 23.02.13, 20:05
                      dzisiaj mierzylismy noa. mlody miescil sie spokojnie na dlugosc i szerokosc w zimowej kurtce mimo, ze wozek jest dosc plytki. pozycja do spania wystarczajaca dla dwulatka. wady wozka: chwiejny stelaz jak w bee, brak podnozka takiego jak w nunie, budka z materialu wierzchniego jak w cabriofixie - dla mnie na deszcz odpada. zalety: lekka, mala po zlozeniu, mlodemu nie wystaje glowa przez bude na lezaco, podbija sie niezle, nie jest klasycznym druciakiem.
                      przymierzalam tez yezz - calkiem odpada, wozek na malenkie dzieci - wszystko ma malenkie
                      bjcm - nie da sie za chiny podbic no i chcialam cos malego
                      globetrotter - lekki ale krotkie oparcie - takie jak w nunie
                      do cybexa i zappa nie chcial wsiasc

poszukiwalam wozka podwiezdupki do sklepu i chyba ta noa zostanie. w koncu tanio mnie wyszla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka