Dodaj do ulubionych

Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!!!

13.03.13, 11:29
Juhu! Wreszcie mam! Buffalo! Moj maz akurat dzis do teraz z domu pracowal (zdarza sie to dwa razy w roku i akurat dzis mi tu siedziec musial smile

Wyszedl, mala zasnela, a ja w spokoju biore sie za rozpakowywanie smile
Obserwuj wątek
    • maria.szymanowska Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 11:37
      Ale zazdroszczę smile Porób fotki i pisz jaki jest smile Ja chcialabym go miec dla trzeciego dzieciaka big_grin

-----------------------------------------------------------------
      Marysia

Zapraszam na mojego bloga: mamygadzety.pl
    • marimag85 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 12:47
      Wow, zaszalałaś. smile
      Czekam na relację - szczególnie na zdjęcia.
    • agju82 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 13:02
      ja też czekam na relację i foto bo się na niego szykuję jesienią.
    • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 13:10
      No niestety... Nie podbil mojego serca...

Chyba go oddam.
      • nicolcia9 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 13:29
        Opisuj jak wrażenia i co Cię w nim tak rozczarowało. Koniecznie wstaw zdjęcia!
      • pomilak1 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 13:30
        Dla mnie najważniejsze są dwie kwestie tongue_out
        Jak się podbija i czy zmieści szczupłą ponad dwulatkę tongue_out big_grin
        • lamciad Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 13:47
          Toś zaszalaławink
          Mnie by interesowała kwestia,czy buda pasuje na cama!!!Bo fajnie,ze ma daszek.
          Fotorelacja oczekiwana z niecierpliwością,nawet jakbys miała oddawac.
      • raf.anna Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 14:03
        A co Ci pinik w nim nie pasuje?
        Wydawało mi się, ze mógłby to być wózek idealny...
    • linkap_wawa Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 14:09
      no wlasnie czemu ci ne pasuje... a ja jestem ciekawa, czy rzeczywiscie to jest wozek na kazdy teren? (bo nie wygladawink)
    • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 22:32
      Wreszcie tu usiadlam!

Porobilam troche zdjec, ale nie przegralam jeszcze.

Nie wiem sama za dobrze, co z tym wozkiem robic. Zly nie jest. Ale za ta cene az tak swietny tez nie. W sumie (dzis bylam w sklepie sobie porownac) to ma cos z mura wspolnego. A Mura kosztuje mniej niz polowe (przynajmniej wersja spacerowa, a o taka mi teraz chodzi).

Wykonanie wozka ladne (jak to w bugaboo).

Ale mnie ten wozek jakis za wielki i za ciezki jest. Juz paka mi sie ciezka wydala. Niby wiedzialam, ze lekki nie bedzie, ale jakos mi to do koncepcji bugaboo nie pasuje. Cam byl lekki, maly, zwinny, miekki. Ten rama tez przypomina troche stokke crusi.

Te rurki ma tez szersze od cama, caly jest wiekszy, masywny. Dobrze pasuje do niego nazwa Buffalo.

Co mi sie tez nie podoba: nie ma wogole amortyzacji przy kolach (przynajmniej ja nic nie czuje). Amortyzuje siedzonko (jak w stokke), ale troche mi to malo.

Podbijanie podobne do stokke (moze lepsze).

Koszyk fajny, duzy z dobrym dostepem i fajna kieszonka w srodku np. na portfel itd, zeby nie wypadl.

Palak mi sie tez malo podoba. Jest bardziej oddalony od siedzonka. Niby przez to dziecko moze ma wiecej miejsca, ale jak ustawie siedzonko na pollezaco (bylaby to narazie nasza glowna pozycja), to mala ma palak na wysokosci twarzy.

Siedzonko faktycznie spore, budka tez duza, masywna (nie bedzie pasowac do cameleona - ktos pytal).

Raczka nie ma luzow.

Fajne jest to poszerzanie budy na zamek (sliczne zamki - taki detal, a mnie ucieszyl).

Wozek niby da sie zlozyc z siedzonkiem. Tylko jest wtedy tak nieporeczny i duzy, ze ta opcja jest troche bez sensu.

To tyle na szybko (mala mi placze).
      • lucyna_1980 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 22:41
        Po pierwsze wiedziałam, że go kupisz tongue_out że nie wytrzymasz big_grin
        Po drugie też go sobie w necie oglądałam, bo może jednak.... ale nie.... właśnie poza budą nie ma w sobie nic szczególnego, czego nie można dostać w wózkach z niższą ceną. Trochę dla mnie pokrętna jest teoria, że to wózek terenowy, bo przecież on nie ma w sobie nic terenowego.... jakie inne właściwości ma ten stelaż, niż np. Mutsy Transporter? Bo takie sam koła, tak samo sztywny i może nie wizualnie, ale właśnie możliwościami jezdnymi tak mi się skojarzył.
        Ciekawa jestem czy się do niego przekonasz?
        • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 13.03.13, 22:52
          Lucyna, ja tez wiedzialam, ze go kupie smile Ile sie da, to chce poprobowac jeszcze smile

Ale na 95% go odesle spowrotem.

Joolz mi o wiele bardziej pasowal. I sie zastanawiam, czy do niego nie wrocic.

Lucynka, masz moze granacik??? smile

A jeszcze co do buffalo. To chyba faktycznie mocny wozek. On ma ta rame i wszystko dosc mocarnie zrobione i jest zrobiony na wozek, ktory wytrzymuje duze obciazenie. Ale do jazdy w terenie to on mi troche twardy. Moglby miec jakas np. regulowana amortyzacje (przeciez cam tez ma!).
          • lucyna_1980 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 14.03.13, 08:06
            Nie mam ale mogę mieć - więc pisz na gazetowego, co konkretnie chcesz.
    • pinik Fotki 13.03.13, 23:27
      [img]http://www.iv.pl/images/69899814062745191515.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/57402632569247210419.jpg[/img]
      • mariolaer Re: Fotki 13.03.13, 23:33
        Bardzo mi się z Joolzem kojarzy. Tylko Joolz przy tym Bufflo znacznie zgrabniej wygląda, może trochę bardziej elegancko.
      • martuska1982 Re: Fotki 13.03.13, 23:48
        nooo, na to czekałam. smile
        Z pszczółką jak siostry wyglądają smile
        • agju82 Re: Fotki 13.03.13, 23:55
          na zdjęciach mi się podoba smile
          • sweetmelongirl Re: Fotki 14.03.13, 07:04
            uroczy smile w porównaniu do bee ... taki postawny
      • zurekgirl Re: Fotki 14.03.13, 08:30
        Pinik, czy ja moglabym prosic o zmierzenie rozstawu tylnych kol lacznie z tymi kolami? Mam wrazenie, ze mi ten wozek w autobusie miedzy siedzeniami nie przejedzie, a podoba mi sie bardzo.
      • tereferefretka Re: Fotki 14.03.13, 10:06
        zrobiłaś zdjęcia z boku, dla mnie wygląda identyko jak donkeywink

jednak cameleon mi sie bardziej podoba,ten doslownie,taki byk big_grin
        • pinik Re: Fotki 14.03.13, 10:10
          Forma jest podobna do Donkey. Ale jest masywniejszy, wiekszy. Samo siedzonko jest duze, buda. Donkey ma takie waziutkie malutkie siedzonka.
      • anka8811 Re: Fotki 14.03.13, 21:37
        Przypadkiem weszłam na watek i rzuciłam okiem na fotki .Jak dla mnie wózek super.Bardzo ładny wizualnie ,zwraca uwagę swoim kształtem,bardzo mi sie podoba .
    • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 14.03.13, 17:47
      No i zaczynam sie zastanawiac, czy go oddawac, czy nie. Jesli mialabym oddawac, to tez mialabym z tym sporo zachodu (musialabym z nim do Niemiec jechac, a to niezly kawalek).

Wiec moze lepiej go jednak wyprobowac?

Z bumbleride hustalam sie z tydzien. Nawet go do Niemiec na wycieczke zabralam, a potem stwierdzialam, ze moze go oddam, wiec tam nie uzywalam (dobrze, ze na miejscu juz tez Si czekalo). Pozniej mialam go z Czech odeslac spowrotem, az jednak stwierdzilam, ze go zostawie. Teraz to moj ulubiony wozek (dzis bylam wiele godzin z mala na starowce wlasnei Indie i dziecko wyjatkowo dlugo spalo w wozku). Bardzo lubie, jak jedzie.

Wiec moze i do tego buffalo sie przekonam? Ma on kilka dobrych stron. Ciezki jedynie strasznie, ale gdzie go w sumie nosic bede?

Podbijanie tez nie bajka, ale w stokke tez mi nie pasowalo, a mialam go troche i i na rzecz buffalo sie go pozbylam.

Moja mala cieszy sie, jak ja do tego wozka w domu wkladam.
      • lady2009 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 14.03.13, 20:07
        zakochałam się w budce smile
      • afroddytta Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 14.03.13, 20:40
        Nie wiem czy tylko mnie, ale strasznie podoba mi się jego stelaż, te kołka z białymi elementami mają coś w sobie, już w Donkeyu to mnie urzekło (prawie jedynie to). Co do siedzonka to ono mnie nie przekonuję, choć podobno sporo większe niż w D, ale jakoś na tej ramie i przy tym masywnym stelażu mogłoby być normalne siedzisko (mówiąc skrótem jak w XA). Trochę jestem zdziwiona, że on masywniejszy niż Doneky, w sumie dziwne tam cieńsza rama na dwa siedziska, a tu potrzebna była grubsza na jedno. No i podbijanie w Donkeyu moi zdaniem było idealne, nie prowadziłam nigdy Stokke, więc trudno mi tu ocenić Buffalo. Mi też wydawał się bliski ideału uncertain
    • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 14.03.13, 21:53
      Piszecie, ze on ladny. Tak! Ja nie twierdze inaczej! Ale ta jego nazwa mowi wszystko. To taki czolg. W poronaniu do cameleona to SUV w porownaniu ze zwyklym kombi.

Boje sie o to podbijanie. Czy jak go zostawie, nie bede tego przeklinac. Tym bardziej, ze ja robie prawie codziennie spore zakupy wozkiem, czyli kosz mam wypchany bardzo.

Oj, znow sie mecze, co z tym wozkiem robic sad((

Mysle, ze dla wyzszych osob on jest lepszy. Raczke mozna mocno wydluzyc i wtedy tez podbijanie lepsze, ale ja mala jestem sad (165 cm)
    • agju82 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 20.03.13, 12:16
      Pinik i jak decyzja ? smile jestem bardzo ciekawa opinii po kilku dniach używania bo sama chciałabym go kupić na jesień..
      • pinik Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 20.03.13, 22:34
        No niestety nie przekonalam sie do niego. Najgorsza to jego waga i podbijanie. Nie do porownania z cameleonem. Jeszcze specjalnie pojechalam do sklepu i obejrzalam donkey. Dwa swiaty! Donkey sie super podbija! Niby wygladaja prawie identycznie, a srodek ciezkosci jest inaczej umiejscowiony i buffalo wypada tu marnie. Ja tez czesto zjezdzam ze schodow. Buffalo jest mocny i by sie niby nadal i te jego duze kola, ale az trudno bylo mi go przy tej wadze utrzymac. TAk wiec pojechalam 160 km w jedna strone, zeby go oddac smile I wrocilam z Baby Jogger City MIni GT i tego sobie chwale smile
        • gorligorligor Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 21.03.13, 00:49
          hmm...a ja się zastanawiałam, czemu Ty jeszcze mini gt nie masz?smile
    • minininja Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 28.12.13, 16:46
      Sorki, że odgrzebuję stary wątek...

Ciekawi mnie jedna kwestia, jak Buffalo wygląda po złożeniu. W porównaniu z Cameleonem 3. Cameleon mieści mi się ładnie na styk do bagażnika, pytanie czy Buffalo też się zmieści (ze zdjętym siedziskiem tak jak w Camie)?
    • truskawka2013 Re: Przyszedl! Przyszedl! Nowy Bugaboo Buffalo!!! 30.12.13, 19:01
      a gdzie można ten wózek kupić ? Bo nie widziałam w sklepie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka