Dodaj do ulubionych

POMOŻECIE???

27.03.13, 19:11
Kobiety mam prośbę ,pomożecie mi w zakupie wózka spacerowego???Muszę kupić coś na dniach bo zostałam bez wózka a bardzo mi potrzebny.
Może zacznę od tego że miałam już parę wózków smile Pierwszy to zupełnie nie porozumienie ale byłam jeszcze zielona w tych sprawach-było to tako warrior,potem jakaś chińszczyzna spacerowa na którą namówiono mnie w sklepie,szybko się jej pozbyłam,potem x-lander xa-tu już lepiej choć nie powalił mnie,następnie nipper-kochałam go lecz z czasem po prostu był już za mały dla mojego "kluska" .Po nipperze BJ City Elite-był też super ale powali mnie gabarytowo-widać mnie za niego nie było smile No i ostatni który sprzedałam to Mamas&Papas Ora.Hehe więc było ich trochę.
A więc zacznę od tego że potrzebuję spacerówki do około 700-800zł może być używana i nawet lepiej bo za tą cenę coś używanego byłoby w miarę chyba ok.Pozatym to będzie mój jedyny wózek.W zasadzie potrzebny na wyjazdy do sklepu-nie będzie jakoś mega eksploatowany no i czasami na spacer ,droga nie najlepsza.Synek ma już w styczniu skończone 2 lata,jest dość duży 91,5cm i 15 kg.Potrzebuję czegoś solidnego mimo że wózek już nie będzie tak potrzebny jak wcześniej (bo sam chce chodzić,jeździ już na biegówce) ale jak wypadnie gdzieś pojechać to nie chcę się męczyć z jakąś tandetą.Poza tym szukam coś z długim oparciem żeby dziecko miało wygodnie i głowa nie wystawała.Myślałam żeby coś na pompowanych kołach kupić bo amortyzacja dobra a na tym też mi zależy i na kiepską drogę ok ale z drugiej strony nie chcę cieżkiego i dużego wózka,wolałabym na piankowych ale tu już pewnie kiepsko z amortyzacją.Myślałam o maclarenie choć tych wózków nie znam i nie orientuję się za bardzo w tych modelach ale słyszałam że dobre.Oglądałam ostatnio 2 modele w sklepie i xlr fajny ale dość wysoki i oparcie wcale wysokością nie powala ,xt mniejszy-dla mnie poręczniejszy ale oparacie jeszcze krótsze. Pani wogóle xlr dla mojego dziecka i moich potrzeb odradzała sugerując się ceną że drogi i dla takiego dziecka już nie warto kupować ,poleciła mi chicco muliway który miał dłuższe oparcie o około 5cm i twierdziła że klienci chwalą i nie mają reklamacji na niego ale mnie jakoś nie przekonuje te coś sad
Jeśli przebrnęłyście przez ten mój post to bardzo dziękuję i proszę pomóżcie smile
Aha i przejżałam całego allegro z wózkami spacerowymi używanymi i w sumie nic ciekawego sad
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 19:17
      Britax B-agile lub City Mini, wystarczająco komfortowe i wygodne dla dziecka i mamy (parasolek nie trawię więc nie podpowiem wink)
      • annulka79 Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 19:52
        Też o BJCM pomyślałam smile
        • pomilak1 Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 20:02
          Jako jedyny wzięłabym BJCM GT.
    • alicja_wk Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 21:02
      Może jakiś Hartan? Ma piankowe koła, a przy tym świetna amortyzację. Regulowaną długość podnóżka, chyba dośc wysokie oparcie, jest wytrzymały. Tylko u nas kiepsko z uzywkami, lepiej szukac na niemieckim e-bay'u, tam ich jest od zatrzęsienia.
      • escapezone Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 21:27

Mon syn też ze stycznia, 98cm wzrostu i 15kg ponad i mamy teraz bj cm gt i mieści się spokojnie i śpi mu się wygodnie a na podróże super także polecam big_grin
        • martuska1982 Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 21:50
          escapezone napisała:

>
          > Mon syn też ze stycznia, 98cm wzrostu i 15kg ponad i mamy teraz bj cm gt i mieś
          > ci się spokojnie i śpi mu się wygodnie a na podróże super także polecam big_grin

pomilak1 napisała:

> Jako jedyny wzięłabym BJCM GT.

I przez takie własnie posty myślę o wyprzedaniu wszystkiego i dokupieniu do maclarena właśnie gt - jako już ostatni ( wink )
          • afroddytta martuska! 27.03.13, 22:02
            Chciałam Ci pisać wiadomość, ale od obcych nie przyjmujesz -to Ty sprzedajesz/wymieniasz tego Cama???
            • martuska1982 Re: martuska! 27.03.13, 22:08
              afroddytta napisała:

> Chciałam Ci pisać wiadomość, ale od obcych nie przyjmujesz -to Ty sprzedajesz/w
              > ymieniasz tego Cama???

Jak nie przyjmuje? Nic nie ustawiałam takiego. o.O

No dałam ogłoszenie eksperymentalnie, choć przekonania nie mam. Ale chodzi mi po głowie przez was gt i jak się uda dobry biznes zrobić to może się zdecyduje. ;P

No ale bez ciśnienia, bez parcia.

A czemu pytasz?
              • afroddytta Re: martuska! 27.03.13, 22:19
                Bo pisałam maila do Ciebie smile
                Starałam się wysłać Ci wiadomość przez profil na gazecie, ale mi napisało, że przyjmujesz wiadomości tylko od znajomych (trochę to chyba bez sensu nie?) więc wysłałam zaproszenie.
                Nie wiedziałam, że Ty masz gondolkę? A samej gondolki byś nie sprzedała?
                • martuska1982 Re: martuska! 27.03.13, 22:24
                  no na razie nie sad
                  bo ja w sumie wystawiłam go tylko dlatego, ze najchętniej zamieniłabym na gt.
                  Po świętach będę miała werszcie aparat to porobię zdjęcia i wystawię na all. Ale wcześniej jeśli chcesz mogę spróbować wystawić samą spacerówkę i jak pójdzie to gondolka będzie wolna dla ciebie.Oczywiscie gondola żadnych wypłowień nie ma. smile
                  • afroddytta Re: martuska! 27.03.13, 22:27
                    Wiesz jak na razie nie mam ciśnienia i czekam na łowy Mamydawidka, ale chętnie bym sie już za szycie wzięła wink
                    Ale jakby co to daj znać jakby ta gondolka Ci została, ile ona może kosztować?
                    • martuska1982 Re: martuska! 28.03.13, 10:33
                      zupełnie nie wiem. Musiałabym się ogarnąć najpierw z samą spacerówką.
          • escapezone Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 22:02

martuska polecam a jak jesteś z wawy to możesz podjechać i na żywo zobaczyć na spokojnie u mnie smile za mną jeszcze chodził Elite ale maz by mnie z domu wyrzucił big_grin ale jestem zadowolona z zakupu bałam się ze młody się nie zmieści albo będzie mu ciasno bo jest wysoki i masywny ale inne użytkowniczki mnie przekonały i miały racje smile
            • gorligorligor Re: POMOŻECIE??? 27.03.13, 22:59
              tak, tak, BJCM GTsmile wystarczy do końca i ciut dłużejwink, pcha się lekko, jest mniej "masywny" od Elitka i w sumie jedzie po wszystkimwink
              • sztucznamrowka Re: POMOŻECIE??? 28.03.13, 10:17
                O,ooo ja zaczynam chorować na BJCM GT - mój synek w styczniu skończył dwa latka, kupiłam PP Si ale nie wiem czy dobrze zrobiłam uncertain ? Jeszcze nim nie jeździłam po dworzu ale zaczynam się bać tej podwójnej rączki ale chciałam koniecznie regulowany podnóżek. Zastanawiam się czy nie sprzedać PP Si i zrezygnować z kupna Maca Globetrottera i kupić GT - ale mój M mie zabije - on nie cierpi trójkołowców sad i do tego bez regulacji podnóżka sad Dodam, że mój synek śpi we wózku. Co radzicie???
                • nicolcia9 Re: POMOŻECIE??? 28.03.13, 10:25
                  Mój też śpi big_grin i to ze 2-3 godz. dziennie (przeważnie na dworze tyle sypia, bo domu trochę krócej tongue_out) Więc ja wypycham podnóżek w GT niewielką podusią (wypchaną bodajże skrawkami gąbki) i git big_grin Nic nie wychodzi, nie wypada i nawet nie drgnie, a synek śpi spokojnie i wygodnie big_grin
                  • sztucznamrowka Re: POMOŻECIE??? 28.03.13, 11:25
                    A ile waży GT?
                    • escapezone Re: POMOŻECIE??? 28.03.13, 12:17

9 kg z kawałkiem jakoś

https://www.suwaczki.com/tickers/dqprx1hpde1opbml.png
                      • mama.24h Re: POMOŻECIE??? 28.03.13, 19:22
                        Dzięki kobiety za pomoc smile
                        Kurcze BJCM to używany bym jeszcze jakoś kupiła za tą granicę ceną co podałam ale GT nowy to już dużo więcej kosztuje a używek niestety nie widać sad
                        A ochoty mi strasznej na ten wózek narobiłyście smile
                        Kurcze zastanawiam się jeszcze nad tym britaxem o którym pisałyście bo widzę że on nawet nowy to około 800zł więc nie jest źle.Tylko bardziej od tego proponowanego spodobał mi się b-smart ( 3 kołowy) smile Oparcie ma chyba dość wysokie tylko nie wiem jak z jego wagą bo wygląda na sporego ,aha i kolorki ładne smile
                        A może któraś z Was miała bądź ma ten model i coś doradzi???
                  • pinik Do nicolcia 28.03.13, 22:53
                    wstawilabys fotke/fotki z ta poduszka???
                    • escapezone Re: Do nicolcia 28.03.13, 22:57

linii, Nicola wstawiala zdjęcia zobacz u niej na profilu albo na którymś z tematów o gt w tytule nalewki są big_grin ja ten sam patent robię co ona z poduszka big_grin
                      • escapezone Re: Do nicolcia 28.03.13, 23:05

cholerny słownik t9 , pinik zobacz temat : BJCM GT jako jedyny (lub ostatni) wózek , tam są zdjęcia Nicoli
                        • pinik Dzieki escapezone! 28.03.13, 23:17
                          Znalazlam! Tylko ja chcialam zobaczyc ta konstrukcje od spodu. U mnie poduszka sie nie trzymala zbytnio...
                          • escapezone Re: Dzieki escapezone! 28.03.13, 23:21

aha big_grin to ja jutro postaram się zrobić foto jaka poduche mam i jak się trzyma id spodu sama big_grin tylko najlepiej jak na maila bym ci wysłała bo z komórki zanim wkleję tu foty to krew mnie zaleje i piorun trafi ze tak delikatnie napisze big_grin

• pinik Re: Dzieki escapezone! 28.03.13, 23:41
                              Super! Wyslij mi na gazetowy. Dzieki!
                              • escapezone Re: Dzieki escapezone! 28.03.13, 23:53

--ok jutro do południa wyśle big_grin

• nicolcia9 Pinik 29.03.13, 08:54
                            Ja tą poduszkę wtykam między koszem a podnóżkiem i wypycham nią podnóżek do góry, a od spodu trzyma ją ten pasek od tapicerki (zdjęcie) i nic nie ma prawa wypadać wink
                            http://img829.imageshack.us/img829/5030/zdjcia001i.jpg
                            • pinik Re: Pinik 29.03.13, 08:59
                              Dzieki! Wyprobuje, jak wrocimy z urlopu, bo GT zostal w domu (wczoraj tego zalowalam, jak zlapalismy gume w Indie).
                            • sztucznamrowka Re: Pinik 02.04.13, 08:52
                              nicolcia9 - napisz mi proszę jakie wymiary ma siedzisko w GT i jaką ma amortyzację, czy rzeczywiście na rączce wózka nie można wieszać żadnej torby? A oparcie - czy rozkłada się na płasko? Barierka jest w komplecie czy trzeba dokupić? Dzięki za info smile
    • sztucznamrowka Re: POMOŻECIE??? 02.04.13, 08:54
      A czy do GT można zamontować gondolę? W ogóle jakiej jakości są gondole Baby Jogger - ktoś wie? Czy to dobry pomysł wozić noworodka w GT?
      • martuska1982 Re: POMOŻECIE??? 02.04.13, 09:09
        sztywną gondolę na pewno można zamontować na gt, skoro można na zwykłym mini 3 i 4 (widziałam), a co do jakości się nie wypowiem, może któraś miała to coś napisze. smile
      • nicolcia9 Re: POMOŻECIE??? 02.04.13, 09:15
        Można zamontować gondolę, jednak ja jestem zdecydowanie zwolenniczką gondoli na 4-kołowym wózku z rewelacyjną amortyzacją i tu moim jedynym faworytem jest Emmaljunga smile Jestem jej wielką zwolenniczką (zwłaszcza w wersji gondolowej) i obiektywna nie będę tongue_out Myślę, że GT w wersji z gondolą i noworodkiem w środku to jedynie po równiutkim chodniku, bo amortyzacji to GT nie ma, a jeśli takową posiada, to ewidentnie jest znikoma tongue_out mówię to o amortyzacji tyłu, bo przednie kółko jako tako ma (jak mocno nacisnę to coś się tam ugina) powiem jeszcze, że w porównaniu z GT to Maclaren XT ma lepszą amortyzację tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka