Dodaj do ulubionych

Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techno xt?

03.04.13, 06:26
Wacham sie miedzy zakupem modelu Quest albo Techno xt.
Quest jest fajny, zgrabny, maly, lekki. Techno ma super rozkladany daszek i amortyzacje. Jest za to "wiekszy"... Jak to jest z tym rozkladanym daszkiem? Uzywacie go tak czesto? I czy dobrze widac dziecko przez okienka w dachu?
Dzieki za opowiedzi! smile
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 08:53
      uzywam daszka jak swieci slonce, bo wtedy daje cien a nie przeslania widoku i jak pada deszcz - wtedy daszek dodatkowo chroni - oczywiscie jak jest ulewa to wyciagam foliewink Jesli chodzi o okienko, to ja mam starszy model, w ktorym okienko jest tak jakby za oparciem i widac dziecku porzez nie czubek glowy - ale ja i tak z okienek nie korzystam, wiec mi jest wszystko jedno. Dla mlodszego dziecka kupilabym xt ale tak dla 2-latka, ktory juz wiecej biega niz siedzi w wozku raczej Questa (chociaz ja bym akurat Questa wogole nie rozwazala bo dla mnie ma za nisko raczki).
      • martuska1982 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 11:42
        ja w xt nie mam okienka w budce tylko w tym materiale za siedziskiem jest wszyta folia. Z rozkładanego daszku korzystam zawsze jak syn zaśnie (a spi niemal na każdym spacerze).Opuszczam u oparcie, podnoszę podnóżek, okrywam spiworkiem pod szyje i zaciągam budkę.Ma warunki jak pączek w masełku. wink
        Tego foliowego wyciąganego daszka nie używamy, bo mój syn protestuje. uncertain
        mimo, ze przezroczysty to jemu nie pasuje, nie chce nic mieć przed twarzą.
    • pinik Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 12:45
      Nowy quest w wersji denim tez ma ta fajnie rozsuwana budke!

A ja wczoraj XT zakupilam!

Ciekawe, czy tym razem go polubie smile

Wiec piszcie tu, jaki to on swietny jest smile
      • nicolcia9 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 12:53
        Ja swojego Maclarena XT pokochałabym chyba jedynie jakby był w wersji Denim big_grin ha ha wtedy pewnie zostałby on obdarzony przeze mnie miłością wielką, jedyną i nieskończoną tongue_out niestety takowego nie ma w ofercie sad (uff, może i na szczęście tongue_out)
        • martuska1982 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 12:56
          ja swojego bardzo polubiłam, zaskoczył mnie pewnie przez moje negatywne nastawienie do parasolek.
          Jednak jako jedyny wózek na każdy spacer nie nadaje sie.Po takim naprawde długim spacerze miałam dośc i tęskniłam do czegoś z dużymi kołami, przejechałam sie camem i zostałam na tamtą chwile zaspokojona. wink
      • martuska1982 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 12:56
        jaki kolor kupiłaś Pinik? smile
        • pinik Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 13:08
          Pokaze Wam, jak dojdzie smile

Denim to sliczny quwst jest!
          • pinik Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 13:15
            Nie no dluzszych spaceow nie zamierzam nim robic. to juz wole sie Si lub bee przejechac, bo w nich chociaz na kola nie wchodze i nie kolebia sie tak na bomi jak XT. No wlasnie zastanawiam sie troche nad zastosowaniem tego XT, ale ten kolor mi spokoju nie dawal smile
            • linkap_wawa Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 13:42
              ja na kola wchodze jak mam raczki nizej - jak je wysune na maksa to jest o niebo lepiej w tej kwestii, a to kolebanie na boki w niczym mi nie przeskzkadza, wrecz to lubie bo mam wrazenie ze przez to wozek lepiej amortyzuje. Ja lubie maca xt za to wlasnie ze jest to wozek z serii gniotsja nie lamjotsja i przezyje wszystko.
              • martuska1982 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 14:37
                jakie kolebanie?Mi nic nie kolebie, albo nie zauważyłam? o.O
                • nicolcia9 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 15:43
                  Takie lekkie huśtanie na boki wózka tongue_out tzn. stelaża tongue_out nie zauważyłaś? To pewnie teraz zwrócisz na to uwagę tongue_out mi ono tam nie przeszkadza smile bardziej już ta wyginająca się budka na silnym wietrze uncertain
                  • martuska1982 Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 17:06
                    ej, faktycznie.Buja lekko.Ale to nie na tych sprężynach amortyzacji własnie?Takie mam wrażenie.W każdym razie nie przeszkadza mi to wcale, w koła też nie kopię, choć tego się bałam po przeczytaniu opinii. Mnie ten wózek pasuje.
            • love-mind Re: Jak czesto uzywacie daszka w Maclarenie techn 03.04.13, 13:45
              A ktory ma wiecej miejsca dla dziecka? Maclaren czy Bee?
      • love-mind quest denim - pytanie 03.04.13, 13:14
        Rozsuwana budka tylko w denim??? sad
        Mi sie strasznie podoba model czarno-bialy.

pinik napisała:

> Nowy quest w wersji denim tez ma ta fajnie rozsuwana budke!
        >
        > A ja wczoraj XT zakupilam!
        >
        > Ciekawe, czy tym razem go polubie smile
        >
        > Wiec piszcie tu, jaki to on swietny jest smile
        • nicolcia9 Re: quest denim - pytanie 03.04.13, 15:41
          Tak, tylko w Denim - bo to edycja limitowana big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka