linkap_wawa 03.05.13, 12:15 mamy nowa artystke na forum Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kedro-dasos Re: ladne? 03.05.13, 12:55 czy to nie czasami sztucznamrówka matakie zdolności? Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: ladne? 03.05.13, 13:18 A czyje to dzieło? Zazdroszczę dostępu do fajnych materiałów, bo u mnie w sklepach nie ma nic atrakcyjnego. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: ladne? 03.05.13, 13:31 Fajnie Dziewczyny, że się podoba A ta flanelka w kwiatki jest Suuper!!! Piękne zestawienie kolorów - dla dziewczynki do czarnego wózka idealnie pasuje Odpowiedz Link
monika_kas Re: ladne? 03.05.13, 14:49 wiedziałam że to Sztucznamrówka! Bo któż by inny... No jak będę miała już w domu Urbana to w końcu się zgłoszę po kocyk no i jakąś wkładkę... Tylko czy dla chłopca można znaleźć równie atrakcyjne materiały... Ta flanelka fajna... No ale dla mnie to napewno nie kwiatki... Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ladne? 03.05.13, 20:14 a to flanelka jest? identyczny wzór, ale z bawełny widziałam w Jysku, ale jeszcze przed zimą i na wyprzedaży, więc może to jakies końcówki były. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: ladne? 03.05.13, 15:42 wkladka na zywo jest jeszcze fajniejsza - jakby zywsze kolory sa. I jest naprawde milusia w dotyku. Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: ladne? 03.05.13, 16:56 to bardzo dobrze ze konkurencja rosnie bo ostanio jak widzialam wkladki p.Helenki to cena 130 zl az mnie wrylo Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: ladne? 03.05.13, 19:53 cena 130 jest w Pakamerze (z marżą tej galerii), bezpośrednio u p. Helenki jest 100 p. Helenka szyje niemal wyłącznie a tkanin sprowadzanych z USA (kilka jest z Ikei i chyba 2 z innych sklepów) a tamtejsze tkaniny sa i wąskie i drogie, nie mówiąc o kosztach transportu. Ale są trwałe i postanowiłyśmy szyc tylko z takich. Ale konkurencja dobra rzecz Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: ladne? 03.05.13, 20:05 piekne sa wkladki a konkurencji to ja akurat nie lubie Oczywiscie pisze tu o mojej konkurencji sprzedajacej w de wozki A co do wkladek hmm napewno material kosztuje ten wklad i amortyzacja maszyny noi takich wkladek sie nie robi 20 na tydzien wiec krawcowa jakiegos grosza tez musi zarobic Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: ladne? 03.05.13, 21:05 a ja uwazam że jak uczciwie - to konkurencja to dobra sprawa sprzedający czy tworzący musza się wciąz doskonalić a kupujący ma wybór - czy to wzorów czy cen. Jest szansa, zę kazdy znajdzie coś dla siebie. ja chciałam po pierwsze zdementowac info o cenie a po drugie - niedawno zrobiło mi się trochę przykro, bo ktoś się chwalił wkładką i pisał że koszt produkcji to niecałe 15 zł... i pomyślałam sobie wtedy "no tak, to pewnie teraz dziewczyny myślą, że moją mamę też to tyle kosztuje..." moja mama szyje te wkładki od ponad 5 lat, udoskonaliła z czasem "produkt" i do róznych wniosków doszła. Także na podstawie relacji stałych klientek. Jeden z nich jest taki, że będzie szyć z droższych tkanin. I z nietanim wypełnieniem. Jak dokładnie policzyłyśmy - koszt na jedną wkładkę to ponad 50 zł. Rozumiem, że cena mojej mamy nie dla każdego będzie przystępna, dlatego myślę - fajnie że będą różne produkty. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: ladne? 04.05.13, 09:38 Tak, tak popieram - ja u p. Helenki juz 2 wkladki szylam i jakosc koncowego produktu jest bardzo dobra a za obie p,acilam cos kolo 100 zl wlasnie. Ta od sztucznejorowki tez jest bardzo ladnie wykonczona i uszyta - cenowo zblizona,, wiec moim zdaniem jak najbardziej jest to zdrowa konkurencja Odpowiedz Link
magda79pn Re: ladne? 07.05.13, 00:24 to moja była wkładka za 15zł, tyle mnie kosztowała, więc tyle napisałam (logiczne że swojego czasu i prądu nie policzyłam więc nikomu bym jej za 15zł nie sprzedała, bo jeszcze byłabym stratna), uszyta jest ze zwykłej bawełny, takiej można powiedzieć pościelowej, choć nie do końca, bo minimalnie się ta tkanina ciągnie i nie jest taka "surowa" w dotyku. materiał kupiłam w hurtowni, a w środek dałam cienką ocieplinke, a nie gąbkę, gąbka jest droższa, akurat nie miałam w domu, i stwierdziłam że nie warto mi całego arkusza dla jednej wkładki kupować ja nie lubię konkurencji więc sama też się nikomu nie wcinam, nie szyję wkładek na sprzedaż, ani innych pierdołków, faktem jest, że nie lubię takich rzeczy szyć wolę w tym czasie uszyć dwa śpiworki, które uwielbiam Odpowiedz Link
gosia_mrufka to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:26 A oto moja pierwsza wkładka, uszyta przeze mnie osobiście. Wersja testowa, już widzę szczegóły, które będę chciała poprawić. Jeszcze brak wycięć na pasy naramienne, ale chciałam już dzisiaj wam pokazać. Kolorystyka zdecydowanie nie wiosenna, ale w mej mieścinie o ładną bawełnę trudno. Niedługo będę w Poznaniu to może uda mi się coś weselszego zakupić, nawet w Ikei widzę na stronie fajne wzory. Chyba że sprowadzicie mnie na ziemię i dam sobie spokój z wózkowym szyciem. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:49 z tego co kojarze to takie baranki są wrozem materiału pościelowego? Takie pościele na all widywałam. Kto by pmyślał, że fajna wkładka z tego wyjdzie. Bo fajnie wyszło. Kurcze, jak ja wam zazdroszczę. Ja sama chciałabym kupić maszynę, bo jako dziecko szyłam na dziadkowej maszynie (spoko, spoko, nie na prund tylko na pedał) ubranka dla lalek, więc może coś tam drygu szwalniczego mi zostało, ale jakoś się boję, ze zapał mi minie i maszyna będzie stała. Odpowiedz Link
monika_kas Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:50 Bardzo ładne te czarne owce! Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:55 ładne ja lubie połączenia czarno-białe Ikea ma bardzo porządne tkaniny, nie wszystkie - ale te grubsze bawełny, tak. Te baranki, choć wzór mi się podoba to nie radziłabym z nich szyć - materiał jest cienki, łatwo się zniszczy, zwłaszcza po praniu i po kilku spacerach. Na materacyk lepiej wybrac bawełnę grubsza lub bardzo gęsto tkaną. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:59 aa a co do tkanin to kiedys wlasnie mialam wizje szycia budek do bbo i obkupilam sie na promocjii w ikeii i do tego Taki Latex hehe i lezy teraz to i sie kisi ba nawet mialam kupione szablony tych budek i wiem ze szyc trzeba umiec.. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 20:57 ha Martuska ja to kiedys tam i maszyne kupilam zaplacilam jak za zboze i od paru dobrych miesiecy lezy u rodzicow w garazu bo ja szyc nie umiem ale za to m sie przymierza do szycia kocyka Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 03.05.13, 22:04 Baranki jak najbardziej pościelowe są. Szyłam z tego, co miałam dostępne. Ja moją maszynę co jakiś czas wyciągam, jak mam zryw, ale więcej się kurzy niż szyje. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 04.05.13, 16:36 do gosia_mrufka - bardzo fajna wkładka Ci wyszła Ja materiały kupuję głównie przez neta. Na all jest fajny sprzedawca, który ma bardzo ładne flanelki, bawełnę i minky. Są wzory także chłopięce - ja głównie takie szukam bo mam synka Dla dziewczynek oczywiście dużo większy wybór Co do szycia wkładki - to materiał wychodzi dużo taniej niż np. na kocyk minky ale pracy nad nią jest o wiele więcej. Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 04.05.13, 21:41 Ładna I czy ja dobrze widzę, że o bj sumit? jak się sprawuje? Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 04.05.13, 21:57 Tak, tak to moja nowa miłość. Pisałam tutaj . Póki co nie mogę znaleźć minusów, jest świetny. Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: to i ja się pochwalę przy okazji 07.05.13, 00:05 dziękuję, wątek mi jakoś umknął, już idę czytać Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: ladne? 04.05.13, 17:02 Uważam, że wkładka z flanelki jest super np. do tapicerki w BJCM czy GT - bardzo miękka i milutka A to przykładowe "męskie" wzory flaneli: Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: ladne? 04.05.13, 17:21 Faktycznie fajne, będę musiała coś poszukać dla siebie. Chociaż też widzę, że na all łatwo się naciąć, bo ledwo weszłam to natrafiłam na "bawełnę" z Jysk. Kupowałam taki sam materiał i była to 50% bawełna, ale o tym w aukcji oczywiście nie ma ani słowa, a widzę że sprzedająca ma więcej wzorów tej "bawełny" z Jysk. Ech, na każdym kroku oszuści, aż się odechciewa zakupy na odległość robić. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ladne? 04.05.13, 17:33 zawsze możesz się szyjących forumek poradzić gdzie i za ile przez internet kupują. Jak sprzedawca sprawdzony to ryzyka praktycznie nie ma. I od razu głowa spokojniejsza. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: ladne? 05.05.13, 00:01 A taka flanelka w lecie nie grzeje? Nie mechaci się w praniu? Do jakich materiałów masz jeszcze dostęp? Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: ladne? 13.05.13, 07:01 Ta flanelka jest bardzo dobrej jakości (made in USA) stąd też nie jest tania ale coś za coś i nie jest to taka typowa "pościelowa" czy "pieluchowa" flanela. Ja ją na prawdę bardzo polecam Patrz wątek dla sprzedawców Odpowiedz Link