Dodaj do ulubionych

Wasz wymarzony wózek 2w1 to???

07.05.13, 12:47
Zastanawiam się niemal każdego dnia jaki kupiłabym wózek głeboko-spacerowy (miejsko-terenowy) gdybym była w ciąży z drugim dzieckiem......
Dziecko urodzone marzec-kwiecien.
Moje wymagania to: amortyzacja, pompowane koła (przednie skretne) i przekładane siedzisko.
Oczywiście GT i Si bym zostawiła wink
Myślałam nad Joolz Day, Mutsy 4 Rider, Jedo Fyn, Easy Walker Qtro i nie wiem nadal, który bym
wybrała a Wy?
Napiszcie prosze Wasze typy smile
Obserwuj wątek
    • nicolcia9 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 13:00
      Moim wózkiem (2w1) nr 1 jest Emmaljunga (Edge Duo Combi) i jak dla mnie nic jej nie przebije big_grin
      Oczywiście do ok. roku czasu, a potem szaleństwo z innymi wozami (trójkołowcami) tongue_out
    • lucyna_1980 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 13:03
      Ja się własnie waham... Stokke Xplory czy Joolz Day??? I nie wiem co wybrać, jeszcze Mima Xari chodzi mi po głowie, ale sama nie wiem..
    • linkap_wawa Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 13:20
      jak bym miala trzecie to mysle ze skusilabym sie jednak na Bumbleride Indie - ale juz trzeciego nie planuje, wiec to takie czysto teoretyczne rozwazania.
    • tereferefretka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 13:48
      ale po co kupować 2 w 1? dla mnie strata kasy,jest wiele wózków które jako gondole są spoko,ale spacerówki się do d...nadają. a mutsy bym skreśliła, przede wszystkim za to,że godnola jest zamocowana pod lekkim kątem i dzieciak mam wrazenie sie zsuwa, a poza tym za siedzisko

jakbym JA miała wybierac,to teutonia beyou albo..nie wiem.
      • jotka_k Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 14:00
        moim niespełnionym marzeniem jest Mutsy, tak ogólnie po prostu Mutsy
        nie kupiałam go nigdy bo ma za dużo wad tongue_out ale kocham jego wygląd (w wersji z gondolą)
        no i jeszcze trochę Teutonia BeYou smile
        • funnybaby Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 14:03
          Joolz Day zdecydowanie. Jako wózek głęboki jest rewelacyjny a jako spacerowy boski wink
      • mja-15 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 15:13
        A ja mam zamiar kupić 2 w 1, a nawet 4 w 1. I ma mi starczyć na max. 3 lata. I git. Nie ma wózka idealnego, żeby spełnił wszystkie oczekiwania. A zresztą wózek to nie para butów, którą będę zmieniać co kilka miesięcy albo częściej.
        • pomilak1 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 19:23
          mja-15 napisała:

A zresztą wóze
          > k to nie para butów, którą będę zmieniać co kilka miesięcy albo częściej.

I tu się mylisztongue_out niektóre z nas zmieniają wózek co kilka m-cy albo i częściej tongue_out big_grinbig_grinbig_grin i dobrze nam z tym tongue_out
          • martuska1982 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 20:33
            częściej. smile

A co do wózka to ja w sumie tez już nie patrzę na żaden w sensie 2w1.
            Na pewno mając dziecko gondolowe będę kupowała i sprzedawała, a potem mając diecko spacerówkowe to samo, z tym, że pewnie do niektórych w wersji spacerowej wrócę. wink
            • mja-15 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 23:18
              No cóż, de gustibus non est disputandum. smile Ale chyba, dziewczyny, albo macie za dużo wolnego czasu na dyskusje, poszukiwania, wymiany, kupowanie i sprzedawanie kolejnych wózków albo po prostu nie macie żadnych innych zainteresowań. big_grin
              • mama1dawidka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 08:20
                Mamy tez inne zainteresowania ale wozki sa tez jednym z nich wink
              • tereferefretka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 10:31
                hmm,jedni mają takie hobby, i w ten sposób zapełniają sobie wolny czas, bo sprawia im to przyjemność, i od tego także mamy to forum, inni nie.

wchodzą szukają informacji, dostają je, wychodzą idą kupić a potem przez 3 lata jeżdżą jednym, co kto lubi.
              • linkap_wawa Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 10:55
                mja - grunt to dobra organizacja smile- patrz, ja pracuje na pelny etat, po pracy do ogarniecia dom i dwojka malych dzieci, a i czas na forum wozkowe sie znajdzie i na spotkanie ze znajomymi i na poczytanie ksiazki tezsmile
              • pomilak1 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 21:14
                Tak, dyskusje, poszukiwania, wymiany, kupowanie i sprzedawanie kolejnych wózków to jedno z moich licznych zainteresowań, ale rozumiem, że Twoje też jak tu zaglądasz big_grin
                • martuska1982 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 21:42
                  wiecie co?Kiedyś na innym forum poznałam kobietę, której hobby były markowe perfumy i lakiery do paznokci.
                  Jak wspomniałam, że moim hobby są wózki, to trochę drwiła, ale napisałam jej otwarcie, z e ja kupuję i sprzedaję, a ona kupuje i jej te 200 flakonów stoi.Pewnie używa, czasem dla frajdy wyciąga i wącha, ale kasa poszła.
                  Oczywiscie nie omieszkałam dodać, ze każdy ma jakiegoś bzika i ja to szanuję, nie wyśmiewam, aczkolwiek posiadanie 100 czy nawet 200 flakonów perfum to już istna głupota.

Ale prawda jest taka, że jeśli kogoś czymś nie krzywdzimy to co w tym złego?
                  • pomilak1 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 22:00
                    Wiesz, bo niektórzy są tak zapatrzeni w siebie, że nie potrafią zrozumieć innychsmile osobiście szanuję każdego bzika czy to "torebkowego", "obuwniczego" "książkowego" i obojętnie jakiegosmile ale są ludzie, którzy potrafią drwić z innych i wytykać palcami i to jest właśnie ich największe zainteresowanie, to również przyjmuję z przymrużeniem oka, takie mają hobby, więc się nie czepiam tak jak oczekuję, że ktoś nie będzie się czepiał mojej wózkomanii smile
                    • afroddytta Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 22:10
                      Tym bardziej, że to akurat nam minie wink
                      • martuska1982 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 23:05
                        i to jest własnie najgorsze. uncertain

Ona do emerytury może tracić hajs na perfumy, ja tylko do czasu gdy odchowam wózkowo ostatnie dziecko, chociaż... tongue_out
                        jeśli mam być szczera to jeśli mi nie minie bzik to będąc babcią może sprawię sobie wózeczek, na wypadek gdybym wnusiami musiała się u siebie zajmowac. tongue_out

A już na pewno synowa moja będzie miała przerąbane, bo babcia w zakupie wózka będzie brała czynny udział i na pewni da się we znaki. tongue_out
    • blueaha Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 14:08
      bugaboo cameleon
    • gniesia007 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 14:19
      M&P Mylosmile
      Ogólnie podobają mi się ich wszystkie modele.
      Nawet teraz znów myślę nad spacerówką ale chyba ciut za duże mam dziecięsmile
      • emakowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 15:25
        Joolz Day,który sprzedałam,ale dla trzeciego dziecka też bym go kupiłasmile
        • igalo Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 20:25
          Emakowka, sprzedałaś joolza? No wiesz! tongue_out
    • aga_1980_31 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 15:36
      Ja na chwilę obecną chyba nie mam takiego marzenia, zostałabym przy tym co mam no może kupiłabym Cama3
      • mama1dawidka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 16:20
        Heh wymarzonego hmmm
        Chyba origami mi sie marzy ale to spacerowka
        A teraz przy trzecim mam nadzieje go wkoncu kupic
        Bo moje marzenie mima stoi czeka na wlasciciela
        Do tego cam3 moze jakas emma i wsio
        Oczywiscie zamierzam wymieniac wozki srednio co 3-4 miesiace big_grin
        • martuska1982 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 18:07
          To i tak długo. wink
          Dla mnie miesiac z wózkiem to już lata swietlne, ale oczywiście sa takie co zostają dłużej. smile
          Ja na pewno przy drugim kupię cama z gondolą, bo spacerówka super, gondolę chcę sprawdzic.
          Joolz to od dawna mi chodzi po głowie, ale to póki co dla mnie taki koszt, ze na końcówkę wózkowania dla dwulatka nie warto, dlatego teraz tylko oglądam. tongue_out
          Ale dla drugiego przynajmneij na chwilę kupię.

A tak to pewnie na bieżąco co mi w oko wpadnie.
          No chyba, ze to miałby być wózek jeden jedyny od początku do końca, to się nie da niestety. tongue_out
          • blondynkapoznan Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 19:15
            Stokke i cam 3. Ale już ich nie wyprobuje . Młody dobija zachwile do 2 lat a juniora nr3 nie planuje tongue_out
        • ka-puha Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 12.05.13, 18:09
          czemu sprzedajesz mimę? Mnie osobiście bardzo się podoba. Niestety jak pisałam w wątku o origami, musiałam ją skreślić z listy sad
    • pomilak1 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 19:25
      Teraz to już w sumie mało fajnych wózków mi się podobasmile Jedynie "chodzi" za mną MBUJ ale raczej go kupię na zimęwink

Wózek dla noworodka już raczej mnie nie będzie interesował bo nie planuję już 3 dzieckatongue_out
      ale wink teraz bym nie kupiła wózka 2w1smile kupiłabym używaną emmę jako gondolę a potem to na pewno joolza i stokke smile
    • chubabubba Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 07.05.13, 19:44
      Na ta chwile mima ale tylko w wersji z gondolasmile moze orbit bo gondola i fotelik super ale wkurzalo mnie prowadzeniewink kiedys chcialam cama ale sie zrazilam, moj syn nie chce w nim siedziec czyli dupawink dla noworodka stokke z gondola, origami juz mam... No i gondola do mbuj czekawink
      Aaa wiem co- batmobile czyli the roddler stroller bedzie na pewno dla no5/6wink
      • agusia041 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 10:34
        Emmaljunga Mondial na stelażu sport cryptonite, chociaż obawiam się, że spacerówką raczej długo bym nie pojeździła smile
        • monika_kas Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 10:46
          właśnie miałam pisać dokładnie to samo!!! smile

agusia041 napisała:

> Emmaljunga Mondial na stelażu sport cryptonite, chociaż obawiam się, że spaceró
          > wką raczej długo bym nie pojeździła smile
    • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 15:08
      Dzięki Dziewczyny za wszystkie wpisy smile
      Najbardziej skłaniam się ku osobnej gondoli (może właśnie Emma) i osobnej spacerówce - tutaj Joolz Day wink
      No ale najpierw trzeba by "machnąć" maluszka big_grin
      • gniesia007 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 19:06
        Sztucznamrowka zaglądasz czasem na priv?
        • monika_kas Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 20:32
          rzadko... sad

gniesia007 napisała:

> Sztucznamrowka zaglądasz czasem na priv?
          • lamciad Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 08.05.13, 22:31
            cameleon 3 !!!
        • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 09.05.13, 11:12
          Tak zaglądam smile sorki ale wczoraj miałam "szalony dzień".
          Już Ci odpisałam.
          • monika_kas Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 09.05.13, 11:19
            sto lat sto lat... smile

sztucznamrowka napisała:

> Tak zaglądam smile sorki ale wczoraj miałam "szalony dzień".
            > Już Ci odpisałam.
            • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 11.05.13, 13:20
              Dzięki za życzenia smile
    • saras-wati Bugaboo Cameleon 09.05.13, 08:45
      Kupiłabym wyłącznie ten i żaden innysmile Choć z teutonii fun,którą miałam,jako ten pierwszy wózek, byłam również bardzo zadowolonasmile
      Jednak Cameleon pozostał moim niespełnionym marzeniemsmile
      • sylki Re: Bugaboo Cameleon 11.05.13, 11:33
        jako, że stokke miałam, to chyba padło by na joolz Day. Na szczęście dylematu mieć nie będę, bo nie planuje więcej się rozmnażać wink
    • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 11.05.13, 13:22
      A jak wczoraj "macałam" wózki w Smyku to babka wzięłam mnie za ciężarną i pytała synka co będzie miał za rodzeństwo wink tongue_out
    • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 12.05.13, 13:23
      Szperałam ostatnio po allegro i znalazłam nową wersję Jedo Fyn4 Memo 2013 - z dwoma rodzajami budki (do gondolki i do spacerówki osobno).
      Jakbym się na niego zdecydowała to oczywiście stelaż czarny i koła z felgami z tworzywa a kolor nr 328 (czarno-zielony) wink
      Dobrze, że w końcu dali osobną budkę do spacerówki. Plusem tego wózka jest amortyzacja i gondolka no i cena wink
    • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 12.05.13, 13:24
      Po okresie "gondolowania" pewnie i tak bym go sprzedała i kupiła inną spacerówkę wink tongue_out
    • sztucznamrowka Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 12.05.13, 13:40
      A wiecie co mi się podoba w moim wózkowym hobby (oczywiście malutkim)?
      A no to, że wózki można sprzedać i odzyskać chociaż część wydanych pieniędzy. Jak pomyślę ile wydałam forsy na ciuchy czy buty, które teraz na mnie nie pasują to mnie szlak trafia i sprzedać bardzo ciężko a rzeczy dziecięce łatwiej się sprzedają.
      Mi po porodzie oprócz rozmiaru ubrań zmienił się też rozmiar buta - masakra sad
      Mam pełne szafy ubrań prawie nowych i bielizny a wyrzucić szkoda.....
      Pewnie jak siłą rzeczy minie okres wózkomanii znajdę sobie coś "innego" big_grin
      • martuska1982 Re: Wasz wymarzony wózek 2w1 to??? 12.05.13, 17:05
        mi też! Nosiłam 40,teraz 41 i ciężko coś kupić. sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka