Dodaj do ulubionych

Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc!

04.06.13, 09:53
Dziewczyny chyba juz podjelam decyzje co do zakupu wozka dla dziecka, ktore urodzi sie w sierpniu. To bedzie Bugaboo Bee.
Teraz mam zagwozdke z gondola-dla B Bee gondola jest miekka, w wersji letniej leciutka z wlokien bambusowych uzywana kosztuje u mnie ok 60 €, dzisiaj pojawilo sie na portalu ogloszen wozkowych gondola Micralite Toro, ktora za pomoca adapterow Maxi cosi tez pasuje do Bee. Wiem, ze jedna z uzytkowniczek tego forum uzywala wozka w ten sposob z gondola Micralite. Kosztuje 70€ w oryginalnym opakowaniu
I teraz nie wiem sama-czy kupowac miekka gondole (nosidlo raczej) bugaboo Bee czy skusic sie na to micralite Toro. Obawiam sie, ze u nas (Francja) sierpien, wrzesien beda bardzo gorace, wiec nawet lekka gondola z Bee moze byc za cieplym kokonem, a taka Micralite troche wiecej przewiewu w sumie...? Z drugiej strony nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo z tymi adapterami itd. No i kolor Micralite troche nie w moim guscie-zielony, a Bee moge dobrac do budki...
Prosze o pomoc uzytkowniczki Bee lub po prostu wozkomaniaczki bo musze sie na cos zdecydowac!
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 10:51
      Ja kupiłabym gondolkę Toro. Jak to będzie wyglądało? poszukaj zdjęć, nie było źle. Kolorem się nie przejmuj, w środku jest jasna a jak dobierzesz jakiś fajny kocyk, czy tam podkładko-materacyk bawełniany to będzie dobrze i ta zieleń się stanie do zniesienia wink
      Maluszek będzie osłonięty ale nie otulony i będzie miał więcej miejsca. Takie kokony i miękkie gondolki bardziej nadają się na zimniejsze pory roku.
      • aniapi-rania Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 14:21
        Ja tez nie decydowalabym sie na kokon, maluch w nim będzie sie gotował. Zawsze możesz czekac na inna okazje, do sierpnia jeszcze trochę czasu wink
        I przede wszystkim ode mnie czy jesteś pewna wyboru bee na wozek dla niemowlaka? Ja tez przez chwile rozwazalam ta opcje, ale szybko zrezygnowalam, utwierdzily mnie w tym dziewczyny na forum. Robiłam tez drugie podejście do bee jakieś 2-3 miesiące temu, przymierzalam małego do wózka i znów zrezygnowalam. Jakoś mi nie pasowało ze on w nim taki nieosloniety siedzi a dwa uznalam ze jeszcze trochę i wyrośnie z tego wózka (a Amis ma teraz 10 miesięcy)
        • elmo34 Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 15:25
          Kurcze no ja prawie na 100% jestem pewna tego Bee.
          Faktycznie to dziecko nieosloniete jakies takie, ale wozek jest malutki, skretny, miesci sie w bramki do metra i to mnie przekonuje. Mamy maly samochod, do tego starszaka, ktoremu czesto woze rowerek, hulajnoge wiec miejsca w bagazniku niewiele. U mnie to rozmiary wozka przewazyly na korzysc Bugaboo Bee. Miesiac temu sprzedalam peg perego switch bo byl za duzy i za ciezki wiec u mnie to takie standardy...
          Bylam dzis w sklepie i babka za bee z budka i miekka gondolka w wersji letniej daje mi 100€ znizki...i to mnie kompletnie rozbilo bo juz sie nastawilam na gondole, a tu prosze-taniej wyjdzie kupic nowa miekka gondole.
          Aniapi a co dziewczyny Ci doradzily? Bo ja juz raz wrzucilam temat Bugaboo Bee ale bez echa gdzies przepadl...
          • blueaha Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 16:44
            To ja dopytam, bo piszesz,żeś we Francji, czy to Paryż może jest twoim miastem, bo jeśli tak, to bee się tam w bramki nie mieści, chyba, ze bramki wymienili od mojego pobytu tam 2 lata temu. Byliśmy tam z 3,5letnim synkiem i z wózkiem zooper twist- on ma rozstaw kółek 49-50 cm a i tak musiałam odblokowywac i delikatnie go składać żeby sie przepchnąć przez bramkę. Bee co prawda jest wąski z tyłu ale przednie koła ma dosyć szeroko.
            Co do gondolki ja bym jednak chyba postawiła na tą od toro- mam wrażenie, ze dziecko bedzie w niej bezpieczniejsze, no i nie będzie mu za gorąco, bo w takim kokonie to jednak nie bardzo. generalnie z pfert tej pani mozesz skorzystać a potem sprzedać miękką gondolę a kupić tę od toro.
            • elmo34 Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 19:38
              Blueaha mieszkam w Lyonie, tutaj w bramki oprocz maclarena (mam questa ) miesci sie wlasnie Bee. To akurat widzialam i to miesci sie swobodnie, bramki sa rozsuwane.
              W Paryzu mieszkalam gdy moj starszak byl wozkowy i tam moim zdaniem zaden wozek nie przejedzie-nie ma bramek (poza linia 1) tylko obrotowe kolowrotki, maclarena musialam skladac. Uzywalam glownie nosidla.
              Toro mowisz...hmmm zobacze jak to wyjdzie cenowo, mowiac szczerze ten wozek i tak na styk z moim budzetem dlatego nie chcialam juz inwestowac w gondolke. Sprawdze ile bedzie kosztowac przesylka, jak do 30€ to moze faktycznie kupie gondole. Mam czas do piatku!
              Ta miekka gondolka od Bee jest w wersji letniej wiec jest cieniutka, bez polaru w srodku, taki przewiewny material, okrycie odsuwa sie calkowicie i mozna je zdjac, w dodatku ma ochrone glowki dlatego naprawde mi sie podoba.
              No i bede miala Pebble jako fotelik wiec wzorem francuskich mam i tak pewnie bede wozic dziecko glownie w foteliku. A tam jest dopiero parowar!
              Kurcze no mysle, mysle...
              • blueaha Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 20:50
                to kamien z serca, ja mieszkam w Bruxeli i tu metro jest mlodsze i lepiej przystowane dla matek z wózkami- mój bugaboo frog przechodzi przez zwykłą bramkę, nawet nie musze korzystac z tej specjalnej dla matek z dziecmi i inwalidów
                ps, podczas pobytu w paryzu, jak spotykaliśmy te głupie kołowrotki to przeżucaliśmy wózek góra, ale generalnie te podróże metrem z wózkiem to koszmar jakiś był w Paryżu
    • pinik Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 20:03
      Ja mialam bee z gondolka toro. Ogolnie tyaiac razy lepiej niz z tym kokonem bee, ktory jest zupelnie bez sensu. Sprzedalam ta gondole tez super.

Wiecej napisac moge pozniej z komputera.
      • aniapi-rania Re: Bugaboo Bee gondolka-prosze o pomoc! 04.06.13, 20:34
        Hmm u mnie stanęło na joolz'ie ale zupełnie co innego brałam pod uwagę, ja mam wielki bagażnik, a wozek choć dla dzieciaka od urodzenia chciałam kupic ze względu na fajna spacerowke a nie gondole, bo i tak pierwsze miesiące uzywalam głownie fotelika samochodowego i chusty. Do gondoli prawie nie wsadzalam.
        Dziewczyny mnie przekonywały ze na nasze krakowskie chodniki bee sie nie nadaje jako jedyny wozek i ze w zimie małego wywierać na każda stronę... Ale wierze ze w Lyonie chodniki lepsze a zimy lagodniejsze smile

• elmo34 Re: Pinik! 04.06.13, 21:00
          To czekam na opinie!!! Jesli wygodniej mozesz pisac na priva. Ta gondola Toro jest w kolorze zielonym-szmaragdowy chyba to sie nazywa. Tu jest ogloszenie, ktore mnie wlasnie bardzo interesuje...:
          www.leboncoin.fr/equipement_bebe/478832170.htm?ca=22_s
          no przysiegam jakos mi ta kombinacja wyglada niezbyt stabilnie i estetycznie dlatego bardzo jestem ciekawa opinii kogos kto uzytkowal taki wariant.
          Czekam cierpliwie i z gory bardzo dziekuje!!!
          • pinik Re: Pinik! 04.06.13, 21:06
            Napisze na szybko, bo wybieram sie wlasnie na biegi.

U mnie bee byl jako samochodowy wozek. Glownie jakos stelaz, ale tez na poczatku po cesarce jakos wozek do auta, bo byl lekki i sama moglam sie z nim uporac. Ta gondolka jest spora, ma porzadny materacyk, okrycie na zimniejsze dni. I jest lekka. Na tych adapterach jest troszeczke pod katem, ale tak, ze glowka wyzej, wiec jest dobrze. Wozek moze smiesznie wyglada, ale jest praktyczny, jesli chcesz cos lekkiego.

Ten kokon bugaboo to moze jeszcze dla noworodka jesienia czy wiosna ok. Choc chyba tez nie. Malenki, strasznie sztuczny i wg. mnie zupelny niewypal. Spotkalam kilka osob, ktore zamiast kokonu odrazu sobie spiworek do bee kupily, ktory sie dluzej przydaje.

Ja mialam gondolke na pierwsze miesiace, pozniej spacerowka plus spiwor (ale jak pisalam: to byl moj wozek samochodowy na poczatku). Duzo z niego jako stelaz pod fotelik korzystalam.

Gondola toro sklada sie na plasko.

Ja mialam czarna. Kupilam w PL i sprzedajac zdajsie wogole na niej nie stracilam. Napisalam na ebayu, ze nadaje sie do bee (o czym prawie nikt w DE nie wie) i poszla szybciutko.

Jak ci sie zielona nie podoba, to poczekaj. Moze wyczekasz jakas okazje. A moze z GB sciagnac? Nie sa tam tansze? Ja wozek Micralite Fastfold sciagalam stamtad.
            • elmo34 Re: Pinik! 04.06.13, 21:52
              No wlasnie we Francji takich gondolek praktycznie nie ma wiec nie sadze zebym ja sprzedala zbyt szybko i zbyt dobrze. O i ile w o ogole bym sprzedala. Jesli sie zdecyduje to musze brac to co jest bo na innny kolor nie mam co liczyc-wozkow Micralite w ogole tu nie widzialam.
              Gondolka z ogloszenia wyglada tak:
              www.leboncoin.fr/equipement_bebe/478832170.htm?ca=22_s
              no jak dla mnie dziwacznie troche-wlasnie ten spadek dziwny taki...
              Moj noworodek bedzie polowa/koniec sierpnia najpierw myslalam, ze bedzie jezdzic tylko w foteliku bo Pebble jest dosyc komfortowy, ale potem sie pojawila opcja z "kokonem" w wersji letniej wiec sie napalilam na zakup.
              Potem przeszperalam internet i znalazlam opcje z toro albo gondola quinny ( Womysia z tego forum zalaczala zdjecia). We Francji gondoli Toro nie znalazlam wiec sobie odpuscilam, a tu dzisiaj taka niespodzianka, ze jest jedno ogloszenie ! A sledze je od paru miesiecy! Cenowo wyjdzie z przesylka ok 90-100€ sama gondolka toro bez adapterow wiec mowiac szczerze jak na uzywana dosyc droga... Na stronach UK szukalam, ale nie znalazlam opcji dostawy do Francji. Z jakiego sklepu kupowalas w UK?
              Na zimniejsze dni czyli kolo stycznia-lutego mysle, ze kupie spiworek, dziecko bedzie mialo ok 5-6 miesiecy wiec i tak za duze na jakakolwiek gondole.
              Napisz mi jeszcze-kupowalas taka "poduszke " do bee? ta jakby wysciolke siedziska kolorowa ?
              • pinik Re: Pinik! 04.06.13, 22:39
                Ja wtedy wlasnie kupowalam ta gondolke z tego samego zrodla, co Womysia (ona mi w tym troche pomogla, bo w DE tez tych gondolek wogole nie bylo - i mysle, ze dlatego ja dobrze odrazu sprzedalam).

A zaden inny wozek dla Ciebie nie wchodzi w gre? Ja z bee dla noworodka i wogole malego dziecka nie bylam zadowolona (do auta tak, ale dalej nie).

Jak szeroki moze maks byc?

Z GB to kupowalam z ebaya. Tam jest taki sprzedawca begeebee... jakos tak sie nazywa. Ma duzo produktow micralite. Super szybcy byli. I wysylali nawet do Czech.
                • elmo34 Re: Pinik! 04.06.13, 23:07
                  No juz sie prawie zdecydowalam na Bugaboo Bee...
                  Ale jestem otwarta na inne pomysly wink Mam jeszcze troche czasu do namyslu.
                  Generalnie szukam wozka malych rozmiarow, typowo miejskiego do jezdzenia po asfaltowych, waskich chodnikach, z obracanym siedziskiem i rozkladanym nie kubelkowym. I z opcja wpiecia fotelika ma sie rozumiec.
                  Mialam do tej pory Quinny buzz- za wielki, Peg Perego Switch-teraz tez okazal sie za duzy do bagaznika, poza tym dwie raczki mnie denerwowaly bo nie mozna prowadzic go jedna reka. Zaczelam poszukiwania wozka wlasnie od Peg Perego w opcji z jedna raczka ten model Easy Drive, ale on jest dosyc ciezki. Po sklepie jezdzilam jeszcze Phil&Teds Smart, nowa Loola no i Bee i prowadzenie Bee jak dla mnie jest bajeczne!
                  Myslalam tez o Bebe Comfort Streety, ale nie ma dobrych opinii tzn rozklekotuje sie po pierwszym roku.
                  Dzis w sklepie ogladam jeszcze Inglesina Avio-cudna tylko siedzisko sie nie obraca, a ja po utracie z 10 par bucikow uwazam ta opcje za must!
                  To co mi sie bardzo NIEPODOBA w bee to brak oslon z boku wozka i brak barierki-no oszczednosc wagowa jasna sprawa i widzialam ze dziewczyny tez kombinuja z tymi barierkami wiec to jeszcze do przelkniecia...
                  A cos innego bys mi poradzila zamiast Bee?
              • pgoral15 Re: Pinik! 02.05.14, 17:59

WITAM! Tylko 40 zł - idealne na lato
                Mam na sprzedaż śpiworki znanej i cenionej firmy Aden&Anais.
                Śpiworki są nowe, i co najważniejsze ORYGINALNE!!!
                Każdy śpiworek zapakowany jest w oryginalny kartonik.
                W sklepie kosztują one ponad 120 zł.
                Posiadam w sprzedaży
                śpiworki w każdym rozmiarze, o różnych wzorach:
                -S (0-6 miesięcy, 4-8kg),
                -M (6-12 miesięcy, 7-11kg),
                -L (12-18 miesięcy, 10-13kg),
                -XL (18-24 miesięcy, 12-16kg)
                W celu ustalenia dostępności śpiworku o danym wzorze proszę o kontakt. Przy zakupie większej ilości, daję możliwość negocjacji ceny.
                Polecam
                Jeżeli są Państwo zainteresowani -oto mój email - paulinka1597@wp.pl - mogę wysłać zdjęcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka