Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o chicco echo?

20.06.13, 09:01
Potrzebuję spacerówki dla niemowlaka, lekkiej, z amortyzatorami, rozkładanej do pozycji leżącej, po złożeniu jak najmniejszej. Aha 3-kołowych nie lubię (może zacofana jestem ale się nie przekonam) no i mam ograniczone fundusze, a opinie w necie są niezłe.
Obserwuj wątek
    • my_way Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 13:15
      Osobiscie nie mialam, ale wielokrotnie "badalam" ten model i ogolnie nie polecalabym. Jest dosc ciezki jak na swoja, z pozoru, lekka konstrukcje. Ponadto, siedzisko jest plytkie a podnozek, mimo, ze regulowany, jest tez krotki. Widzialam dzieci ok. 8 miesieczne, ktorym juz wystawaly nozki poza podnozek.
      • magda79pn Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 13:35
        miałam ct05 a echo jest jego udoskonaleniem, poza tym że leżącemu dziecku wieje w głowę (nie wiem czemu tego nie zmienili) to jest całkiem OK, tyle że on jak dla mnie nie ma wcale amortyzacji

a może zooper twist? nowy kosztuje podobnie 370-400zł
        • truskawka-00 Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 14:34
          Zooper twist bardzo mi się podoba, ale nie mogę go nigdzie znaleźć do kupienia, jeszcze 3tyg temu był nowy na allegro, a teraz amba.
    • nati_28 Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 14:42
      Miałam kiedyś spacerówkę Chicco. Pewnie inny model, bo to było 6 la temu. Była z nami na wakacjach, syn w niej spał. Ale po kilku miesiącach sprzedaliśmy, bo był to jak na parasolkę dość ciężki wózek. Kupiłam Maclarena i jest z nami do dziś. I teraz dla córki kupiłam Maca, choć lubię zmiany,dla mnie to najlepsza parasolka. Jednak dla takiego malucha na codzienne spacery lepszy jest wózek z amortyzacją. Parasolka natomiast jako dodatkowy wózek.

-
      https://www.suwaczki.com/tickers/7a4avcqg2lgwuc9g.png
      • truskawka-00 Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 14:47
        Co do wagi to piszą, że ten chicco waży niecałe 7kg, więc leciutki a to dla mnie bardzo ważne, bo swojego głębokiego nie daję rady znieść z dzieckiem po schodach. A wszystkie kubełkowe itp to już trochę ważą sad
        • nati_28 Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 15:56
          Z tą wagą to jest bardzo różnie. Nie wiem od czego to zależy, ale czasami wózek A, który waży podobnie ile wózek B, wydaje się przy podnoszeniu sporo lżejszy. Może to zależy też od poręczności. Nie wiem. Poza tym, producenci nie zawsze podają realną wagę wózka. Mnie też się wtedy Chicco podobało. Nie rozumiałam jak można się zachwycać smutnym szarym Maclarenem (wówczas nie było wersji kolorystycznych). A potem mi się odmieniło wink
          • martuska1982 Re: Co sądzicie o chicco echo? 20.06.13, 20:16
            dokładnie.Jakiś czas temu w Smyku (zanim wymietli wszystkie fajne wózki i wstawili same espiro i bebetto uncertain) macałam maclarena xt(wtedy jeszcze nie miałam własnego) i jakiegoś chicco coś tam enjoy czy jakoś tak.Niby w necie wyczytałam, ze oba waża podobnie, ale maclarena jedną ręką mogłam unieść, a tego chicco dwiema było ciężko.Wydał mi się krową.Powiedziałam nawet mężowi, że strasznie ciężki jak na parasolkę, a w domu w necie potem sprawdziłam, że waży podobno 7,5 kilo. o.O

Nie mogę w to uwierzyć.
    • truskawka-00 Re: a PEG PEREGO PLIKO MINI CLASSICO ? 20.06.13, 14:56
      Bo też mi się podoba, opinie jeszcze lepsze, jeszcze lżejszy o amortyzacji piszą że bardzo ok i ma pokrowiec, a ja bym chciała go mieć także na chłodne dni.
      • blueaha Re: a PEG PEREGO PLIKO MINI CLASSICO ? 20.06.13, 16:07
        generalnym dystrybutorem zoopera jest fartlandia z Białegostoku- możesz do nich zadzwonić i zapytać. Ja ostatnio widziałam ,że mają jeszcze. Miałam zoopera i bardzo go lubiłam, bardziej niz maclarena questa, którego szybko sprzedałam, no i wózek nie do zajeżdżeniawink
        • magda79pn Re: a PEG PEREGO PLIKO MINI CLASSICO ? 20.06.13, 20:49
          Pliko mini jest od 12misiaca, ma bardzo cienka tapicerke, a zoopera maja na fartlandia.pl za 369 i 399 smile
    • alundra79 Re: Co sądzicie o chicco echo? 21.06.13, 07:44
      Cam Micro - warto nad nim się pochylić..

ja miałam Cam Pretty Cross i z firmy byłam zadowolona.. powyższego Cam Micro "mierzyłam" w sklepie i wydał mi się ciekawy..

pierwsza wyszukana w necie opinia np. mamarysia.blogspot.com/2013/02/cam-micro-pierwsze-wrazenie.html
      • truskawka-00 Re: Co sądzicie o chicco echo? 21.06.13, 08:36
        No fajny rzeczywiście, znalazłam jeszcze kilka opinii i są naprawdę niezłe, poza oceną materiału. A pomarańczowy jest super smile
    • afroddytta Re: Co sądzicie o chicco echo? 21.06.13, 13:53
      Dziś widziałam ten wózek w świecie dziecka i jedno co zwróciło moją uwagę to że jest strasznie wąski tzn. stał wśród innych parasolek np. chicco multi way, coneco, też city mini i siedzisko faktycznie mięciutkie (akurat było rozłożone na płasko) ale odległość między rurkami stelaża z przodu siedziska była bardzo mała, przy tych wózkach obok to on wyglądał jak dla lalki. Nie wiem może to tylko złudzenie, ale raczej bym to dokładnie sprawdziła z centymetrem, żeby potem dziecko się wcisnęło. Nie przyszło mi do głowy sprawdzenie amortyzacji, ogólnie wyglądał miło i kolorowo (był turkusowy), ale sprawiał wrażenie malutkiego.
      • truskawka-00 Re: Co sądzicie o chicco echo? 21.06.13, 15:09
        Idę jutro do sklepu to jest sobie obejrzę i pomacam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka