Dodaj do ulubionych

co do kompletu do BJCElite

08.07.13, 09:48
Dziewczyny poraujcie;
mam elita i maclarena xlr; widze jednak ze jezdzimy tylko elitem ; xlr jest wielki wiec nie jest dla mnie zadna alternatywą; szukam więc czegoś na podmiankę
Wózek musi byc kompaktowy zeby latwo bylo sie nim poruszac tramwajem, autobusem, zeby wejsc do osiedlowych sklepów. musi sie rozkladac prynajmniej prawie na plasko - kąt 45 stopni to minimum, zeby Młody mógl w nim spokojnie spać jak mu sie zachcewink
No i syn jest duuuuzy, wazy jakies 14 kg a ma 14 miesięcy;
Polecicie coś? Nie upieram sie zeby to ie byla parasolka bo maclarena kochałam baaardzo ale jak poprowadzilam wózek z jedną rączka.....same wieciewink
No i cenowo chcialabym zamienić uzywanego xlr'a z doplatą może stówkiwink
Moj tez nie musi byc nowy, ale nie chce na niego "polować" miesiącami
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 10:16
      może baby jogger citi mini? Wagowo chyba nawet ciut lżejszy od xlra, a jeśli chodzi o wielkość to pewnie tylko niewiele większy i szerszy bedzie.
      • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 10:31
        niestety mini (62cm) bedzie sporo szerszy od XLR (49 cm) a wagowo bardzo zblizone... zreszta mini gorzej sie prowadzi...
    • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 10:22
      Ja do gt mam maca xt i w sumie byloby super gdyby - no walsnie brak pelnej raczkismile mam kilka typow, tyle ze jakos nie moge sie zdecydowac na zmiane, bo boje sie zamienic siekierke na kijek - w sumie wymagania mamy podobne - dzieci zreszta tez (moja ma 14 miesiecy i jest dosyc duza 83 cm i 11,5 kg) - ja bym jeszcze chciala, zeby raczka byla wysoko i zeby byl lekki - tu sa moje typy:
      - bugaboo bee plus (ale drogi)
      - inglesina espreso (niby ok. - choc jak dla mnie troszke wizualnie mi nie podchodzi)
      - peg perego vela (ale raczka moze byc ciut za nisko jak dla mnie)
      - z tylu glowy - moze???? Eurocart lira 4 2013 (choc jak dziewczyny pisza raczka opada po jakims czasie, no i nie wiem jak z jakoscia na dluzsza mete)
    • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 10:33
      aaaa. jesli masz wzrost ponizej 170 cm to super opcja bylby dla ciebie Valco Snap - tyle, ze trzeba go ze stanow sprowadzac.
      • martuska1982 Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 10:40
        a może którys z parasolkowatych z pełną rączka? Peg perego lub cybex na przykład?
        • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 12:01
          tylko ze pegi - book, switch easy drive i cybex calisto sa drogawe - pewnie ponad tysiaka na nowego trzeba wydac a book do tego ciezki... zreszta cybex z waga 8 kg tez do tych lzejszych nie nalezy
          wiec z pegow to wlasnie vela - no ewentualnie aria (ale raczka w ari to juz wogole niziutko jest)
        • e-kasia1 Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 12:04
          dzięki dziewczyny za info
          cybexy mi sie nie podobają, tak nie bo nie wink po prostu
          ze stanów nie chce mi sie sprowadzać
          lecę oglądać te 2 pozostale
          może któryś z mniejszych maclarenów jednak? albo PP? tylko jak kupowalam swojego xlr'a to zastepował mi Roana wiec wydawal mi sie malutkiwink traz potrzbuje czegoś na prawe małegowink
          • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 12:18
            wiesz, jesli bylabys w stanie zrezygnowac z pojedynczej raczki to wybor bedziesz miala duuuuuzo wiekszysmile jesli ja mialabym wymieniac xt na cos innego typowo parasolkowatego - w sensie z dwoma raczkami to pewnie rozwazalabym pp si albo questa.
            • e-kasia1 Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 14:33
              oba mi sie podobają
              z jednej raczki musze pewnie zrezygnowac bo wazniejszy dla mnie jest rozmiar wózka
              czy któraś z forumowiczek porównywala te wózki np z XLR'em? PP Si na zdjeciach wydaje mi sie spore;
              Quest finansowo wychodzi drożej bo to chyba golas bez foli, osłonki na nogi itp a PP z oslonka chociaż - sama nie wiem....a myslalam ze to juz koniec dylematów
              Quest jest sporo mniejszy od XT? Bo jak mam wymieniac XLR na XT to za duzo zachodu za malo korzyściwink
    • e-kasia1 Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 14:47
      pogooglowałam i właściwie zdecydowalam sie na Questawink
      tylko pytan mam mnóstwo
      na poczatek czy seria 2013r to tylko sport czy jeszcze coś? ew. na co zwrócić uwage przy zakupie? są różne wersje? Jakieś wentylowane budki? inne systemy skladania/rozkladania? inne tkaniny tapicerek?
      Aaa i strasznie podoba mi sie tapicerka Denim. Jest tak w Queście? Wchłonę wszystko o tym wózkuwink
      • linkap_wawa Re: co do kompletu do BJCElite 08.07.13, 15:52
        na questach to za bardzo sie nie znam - ale akurat jesli chodzi o wersje denim to wiem, ze jako jedyna ma taka duza bude jak w XT - pozostale wersje nie maja tego rozszerzenia.
      • maja1406 Re: quest denim 08.07.13, 15:59
        tu masz prezentację questa denim www.youtube.com/watch?v=R0z633sDvJI
        Ja miałam questa przez 2 lata (u mnie to absolutny rekord smile) i byłam bardzo z niego zadowolona, bo mały i lekki gabarytowo a siedzisko całkiem ok.
        • e-kasia1 Re: quest denim 08.07.13, 22:40
          kupilam denima maclarena; questa
          za tydzien opowiem jak mi z nimwink na piewrszy rzut wydaje sie super; zobaczymy tylko czy ta budka nie bedzie przemakała; mam nadzieje ze nie zrobili lipy
          • remip Re: quest denim 08.07.13, 23:36
            A możesz napisać gdzie kupiłaś? bo wszędzie gdzie patrzyłam to jest niedostępny..
          • sztucznamrowka Re: quest denim 09.07.13, 08:16
            Napisz proszę gdzie kupiłaś tego Denima, bo on mi się "szaleńczo" podoba big_grin
            I jeszcze proszę o info jak Ci się jeździ Elitem - ja myślę o nim coraz bardziej wink ale mam 161cm wzrostu, nie będzie dla mnie za wielki???
            Dzięki smile
            • martuska1982 Re: quest denim 09.07.13, 08:27
              szkoda, ze używanych questów denimów nie ma.Na nowy szkoda mi kasy, a chętnie bym xt wymieniła na mniejszy lżejszy, tylko taka budka jak w xt to dla mnie wymóg obowiązkowy i kropka.
            • remip Re: quest denim 09.07.13, 09:21
              jA mam 164 i mam BJCE i jeździ mi się ok.. wcale nie jest za wysoki. Też podoba mi się quest denim ale nigdzie go nie mogę znaleźć w sklepie.
              • e-kasia1 Re: quest denim 11.07.13, 12:37
                a ja trafiłam swojego maclarena questa w wersji denim w Świecie Dziecka za 883 złwink
                jestem po podróży pociągiem i było ok; zmiescil się w przedziale i mielismy miejsce na nogiwink
                powiekszana budka i maleńkie, ale zawsze amortyzatory na przód zdecydowaly o wyborze wersji denim (podobal mi się jeszcze czarny ze srebrem)
                Młody duzy a miesci się w nim bez problemu;
                powiozlam tez kawalek 5latkę dla testu i tez się miesci bez problemu - tylko wiadomo prowadzenie nie jest już tak komfortowewink
                budka jest amortyzowana, folia w komplecie...no super; teraz tylko musze sprzedać XLR'a bo mąż mnie zabijewink

a co do Elita - mam 168 cm i jest ok, mysle ze te kilka cm nie robi różnicy;
                prowadzi się bosko, jak dla mnie nie ma konkurencji i nie wyobrażam sobie go nie mieć do końca wózkowania;
                mam nadzieje ze teraz mam komplet idealnywink
                w niedziele może wstawie fotki bo poki co jestem na wyjeździe

Małżeństwo - zdarzenie, po którym mężczyzna przestaje kupować
                kwiaty, a zaczyna kupować warzywa.
                • remip Re: quest denim 13.07.13, 14:38
                  mogłabym Cię prosić o zmierzenie i podanie wymiarów siedziska i oparcia questa denim? jak głębokie i szerokie jest siedzisko i jaka wysokość oparcia. W jakim wieku jest Twoje dziecko?
      • 1basia8 Re: co do kompletu do BJCElite 19.09.13, 11:08
        I jak sprawuje się ta spacerówka denim? Faktycznie ma amortyzatory?? I jak tapicerka? Przemięka podczas deszczu czy nie? Mam zamiar własnie zakupić tylko wlasnie zastanawiam sie czy denim czy zwykly quest? Bardzo prosze o odpowiedz smile
    • 1basia8 Re: co do kompletu do BJCElite 19.09.13, 11:14
      I jak sprawuje się ta spacerówka denim? Faktycznie ma amortyzatory?? I jak tapicerka? Przemięka podczas deszczu czy nie? Mam zamiar własnie zakupić tylko wlasnie zastanawiam sie czy denim czy zwykly quest? Bardzo prosze o odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka