Dodaj do ulubionych

hamulec w si

07.10.13, 21:36
w moim pp si właściwie hamulec działa tak nie do końca pewnie - tzn. jak wcisnę go po lewej stronie, to jeszcze dla pewności muszę wcisnąć po prawej i vice versa. Jak wcisnę tylko z jednej strony, to nie do końca trzyma, jak powinnien.
Czy któraś tak miała, czy to powód do reklamacji? Niby nie jest to jakaś wielkie utrudnienie, ale wkurzające, bo sprawdzam, jak jedziemy w autobusie zawsze, czy na pewno wcisnęłam z obu stron i czy działa... ech
Obserwuj wątek
    • darusia2012 Re: hamulec w si 07.10.13, 21:55
      One tak mają. To jest hamulec z trybikami i jak nie wejdzie dobrze w rowek to nie zaskakuje. Wg mnie to normalne.
    • gosia_mrufka Re: hamulec w si 07.10.13, 22:05
      Ja bym reklamowała, w moim Si tak było jak wypadła z jednej strony sprężynka z takim plastikiem, która jest właśnie w dźwigni hamulca. Akurat zauważyłam, że wypadła, ale gdybym nie zauważyła, to też bym się zastanawiała czemu hamulec nie działa jak wcześniej. Hamulec jest zespolony na dwa koła i powinien tak działać.
    • sztucznamrowka Re: hamulec w si 07.10.13, 23:00
      Ja miałam dwa PP Si i w obydwóch hamulec musiałam wciskać z obu stron a i tak nie trzymał tak mocno jak bym chciała...niestety
      a w autobusie to na zakrętach musiałam wózek przytrzymywać całym ciałem...ech
      • darusia2012 Re: hamulec w si 07.10.13, 23:05
        Dlatego napisałam, że one tak mają - konstrukcyjnie.
        W autobusie niestety często wózki latają i żaden hamulec nie pomoże. Najgorzej jak zdazyło mi się nie zablokować kółek /)
        • martuska1982 Re: hamulec w si 07.10.13, 23:28
          ja podłoga w autobusie pełna wyschniętego błota (padało,nanieśli, wyschło i się kupa piachu zrobiła) to przy zakrętach i ostrzejszym hamowaniu nawet na gumowych oponach wózek może latać. uncertain
        • ajserped Re: hamulec w si 08.10.13, 15:42
          to chyba sobie daruję tę reklamację skoro one tak mają. aż tak długo wózkiem w autobusie nie jedziemy- jest po drodze tylko jeden zakręt 90 stopni. najgorzej jak hamulec nie zaskoczy i jeszcze do tego przednie kółka są odblokowane. będę uważać w takim razie smile
          • darusia2012 Re: hamulec w si 08.10.13, 19:49
            Wydaje mi się, że zablokowanie przednich kółek to konieczność w autobusie. Czasami miałam trudności z wjechaniem do autobusu, gdy mi się zapomniało zablokować, już nie wspomnę o jeździe trolejbusem, bo one bardzo szarpią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka