Dodaj do ulubionych

do kiedy kupujecie wozki?

29.10.13, 10:27
tzn do jakiego wieku dziecka? bo moj konczy za 2 mce 3 lata i troche duzy jest i sie cykam nad bjcm bo mlody lubi zasnac w aucie i trzeba go niesc do domu. bee siedzi w kartonie, noa tez a cm to jedyne co da rade go wiezc na lezaco bez wyginania stelaza we wszystkie strony i nie jest parasolka. po za tym specjalnie jezdzic juz mu sie nie chce.
w przyszlym roku juz pewnie bedzie koniec wycieczek.
mam tez dylemat bo kupujac wozki bede musiala kupic auto z wiekszym bagaznikiem a tak kupie sobie jakis hatchback
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 10:57
      mój pierwszy jeździł do 3lat, potem urodził się średni i nie miałam wózka podwójnego, starszy czasem siadał razem ze średnim smile zawsze mieliśmy w domu dwa wózki, ale jakoś nigdy z dwoma nie wychodziliśmy smile starszy chodził do przedszkola i chodził po nogach raczej wszędzie już, nie spał w dzień

średniemu kupiłam ostatnie volo jak miał coś koło 3 lat, ale on już wtedy tez nie spał w dzień, jeździł we wózku do 3,5r.ż.

z małym będzie krócej, bo już teraz nie lubi jeździć, śpi raz dziennie i to raczej w domu, i ze spacerów wraca po nogach smile no, chyba że mu się odmieni...
      planuję mieć jakąś małą parasolkę do 3 - 3,5r
      • linkap_wawa Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 11:12
        starszak mial 2,5 roku kiedy przestal korzystac z wozka (ale wtedy zajmowal sie nim w ciagu dnia tata, ktory po prostu stwierdzil, ze on woli bez wozka, maly wtedy juz raczej nie sypial na spacerach a tata w razie czego nosil go na rekach - ja tego nie moge zakumac - no ale to nie ja sie meczylamwink)
        Wydaje mi sie, ze w wieku 3 lat to juz bym tak duzego wozka jak CM dzieciakowi nie kupila - ewentualnie jakas leciutka podwiezdupke (np. volo albo yezza)... no ale to pisze ja, ktora w volo wozi swoja aktualnie potoraroczna corke (o ile nie wybieramy sie na dluzszy spacer czy wyjscie i wiem, ze spanie bedzie murowane - wtedy xt lub gt)
        • martuska1982 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 11:27
          Thea, mój syn jest w tym samym wieku co twoja pociecha. smile
          Też za około 2 miesiace skończy 3 lata.Mamy obecnie 4 sztuki, z czego dwie zupełnie przypadkowe i juz powoli myślę o wyprzedaży floty.
          Na pewno pozbędę się questa, bo zupełnie mi nie podszedł, na zimę zostaje UJ, ale jak tylko zrobi się w miarę ciepło w przyszłym roku to on też pójdzie w swiat, bee dziś zostanie spakowany do wysyłki i zostaje mi micra, ale ją chcę zostawic do końca i jeszcze może dokupię yezza, na końcóweczkę, ale to raczej z ciekawosci.
          Zakładam, że najpóźniej na jesieni przyszłego roku wózek nie będzie nam juz zupełnie potrzebny.Oczywiście dopuszczm opcję modyfikacji tych założeń z uwagi na preferencje dziecka. Trafił mi się egzemplarz wyjątkowo wózkowy i nawet teraz sypia jeszcze na dłuzszych wyjściach, więc zobaczymy jak się dalej sytuacja będzie rozwijała.

Co do kupowania starszakowi nie parasolki to dla mnie zaden problem, zwykłe mini jeszcze bym może kupiła, ale z założeniem, że będzie głównym i może jedynym wózkiem po zimie.
          • eve_81 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 11:54
            Córka jeździła questem do 3 rż, ale na wakacje wózek nadal by się przydał, trzeba ją było nosić na plecachuncertain Jeszcze w tegoroczne wakacje (4 l 3mieś) jeździła na dostawce. Syn lubi wózek i pewnie tez koło 3 lat skończymy, chyba ze ja to przedłużę tongue_out to moje ostatnie dziecko uncertain
            • gosia_mrufka Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 12:07
              Mój najstarszy miał 3 lata i 5 m-cy jak jeszcze go woziłam w wózku, ale to raczej z własnej wygodny, bo byłam przed porodem, mieszkaliśmy w centrum a on bardzo ruchliwy i szybki, więc bałam się, że mi inaczej ucieknie wink Poza tym pakowałam sobie zakupy do wózka i było mi lżej.
              Średnia miała 3 lata, to jeszcze mieliśmy wózek na wakacjach, jak miała 4 to już nie, więc musiała przestać się wozić w międzyczasie, ale dokładnie nie pamiętam. Za to teraz mając 7 lat chętnie pakuje się do wózka najmłodszego, oczywiście wcześniej pytając o dopuszczalną ładowność. Jak tylko widzi nowy wózek, to od razu pyta do ilu jest kg i czy będzie mogła wypróbować big_grin
              Przeważnie dzieci, które zaczynają chodzić do przedszkola, to przestają jeździć wózkami, u nas tak było. Ewentualnie jeszcze podwieźdupka na jakieś dłuższe wypady czy wakacje.
              • renata725 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 12:32
                Moje dziecko ma 4,5 i jak tylko wychodzimy na spacer to pyta czy bierzemy wózeczek bo jak nie to będę ją nieść więc bierzemy mamy mclaren volo
    • pagaa Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 12:54
      mój starszak miał 2,5 roku jak już nie chciał jeździć na wózku, ale młodsza jeździła a on na dostawce, teraz ma 4,5 i lubi czasem na dostawkę wskoczyć, ale woli swój rower.
      młodsza ma 2 latka i kocha swój wózek, więc pewnie trochę się z nią zejdzie zanim go zarzuci. moja znajoma obawia się, że niebawem już dzieci jej z wózka wyrosną i nie będzie po co jeździć wózkami, więc zaplanowali sobie kolejnego potomkatongue_out można i takwink
    • spirit1982 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 15:38
      mój synek miał jakoś 2,5 roku jak wózek poszedł w odstawkę. Wolał jeździć na rowerze. Teraz ma prawie 3,5 i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie go w wózku.
    • sole78 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 17:42
      mój mały ma 2l4mce i już mało korzystamy z wózka. W ciągu dnia jeździ na rowerze, albo chodzi na nogach, wcześniej służył nam głównie do spania w dzień na polu, teraz już nie śpi w dzień. Korzystamy gł. w weekendy na dłuższe spacery. Mamy od roku tylko nippera, super się sprawdza i choć na koniec przetestowałabym jeszcze jakiś wózek to boję się zaryzykować wymiany, zwłaszcza przed zimą, więc on pewnie zostanie z nami do końca.
    • pomilak1 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 19:27
      Starszak miał 2,5 i w sumie odwózkowałam na siłę uncertain byłam z córką w ciąży i jakoś nie dopuszczałam myśli że mam mieć wózek podwójnytongue_out trzymałam jeszcze parasolkę ale w sumie rzadko kiedy z niej korzystaliśmy.
      Teraz młoda ma 2,3 i w sumie w wózku siedzi 8minut rano jak biegnę do żłobka, z powrotem już idzie na nogach i nawet nie chce słyszeć, że ma do wózka wsiąśćsmile W weekendy na dłuższy spacer biorę wózek, ale wówczas bardziej służy do przewożenia gratów tongue_out Także wózkowania już praktycznie koniecsad
      a odpowiadając na Twoje pytanie, wózki zamierzam zmieniać do 3rż córkiwink Potem to już raczej bezsens, chyba, że doczekam się w końcu jakiegoś siostrzeńca/nicy big_grin
    • aga_1980_31 Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 19:51
      Moja starsza jeździła w Stokke do 3 lat i 4 miesięcy ale była drobna i wyglądała na 2,5. Teraz druga córka ma za miesiąc 3 latka ale problemy z nogami i wózek jest na razie koniecznością. Za miesiąc ma zabieg i dwa miesiące w gipsie potem rehabilitacja więc wózek na pewno posłuży nam do wiosny wszystko zależy od postępów córki i jej ścięgien.
    • sztucznamrowka Re: do kiedy kupujecie wozki? 29.10.13, 22:33
      Mój synek za 3 m-ce skończy 3 lata. Obecnie mam GT i zostawiam go na zimę - ale używam go tylko na dłuższe wypady, kiedy wiem, że synek będzie zmęczony lub będzie jego pora na drzemkę, w zapasie mam jeszcze M&P Tour (na razie stoi w kartonie) ale rozważam jeszcze zakup jakiejś podwieźdupki na przyszły sezon wiosna/lato typu Volo lub Yoyo lu Yezz wink i wtedy to będzie koniec...niestety sad
      Jak idziemy na spacer po osiedlu to bez wózka lub z rowerkiem biegowym smile
    • thea19 no to kupilam 30.10.13, 07:46
      maz juz sie nie pytal po co mi kolejny wozek smile
      musze dokupic sobie jakas mala torbe albo organizer bo genialnie sprzedalam od bbo i nie bede miala gdzie kluczy wkladac
      • gniesia007 Re: no to kupilam 30.10.13, 08:41
        Co kupiłaś, na co się zdecydowałaś?
        Moja córka w lutym skończy 3latka, nie chodzi do przedszkola jak większość obecnych 3latków, mamy obecnie Mb i przed blok jak ide na plac to go nie biorę wiadomo, ale praktycznie jak jesteśmy zdrowe to spacerujemy codziennie do parku czy na deptak tak na 2-3h w tym jakieś zakupy, nie przesiadujemy juz tyle na placu zabaw co latem więc siłą rzeczy jest więcej chodzenia więc i młoda więcej jeździ, ogrzewa się w wózku i często w nim śpismile
        Co prawda cały czas się zastanawiam czy nie sprzedać Mb przed zimą i wziąść coś innego bo mnie korci a kasy nie mam dopóki nie sorzedam tego co mam, zimą pewnie sankami będziemy jeździć, ale tak sobie myślę, że przecież nie zawsze lezy piękny śnieg, często i gęsto jest plucha i co wtedy, młoda do parku to może i dojdzie ale zeby tam spacerowac i jeszcze wracać o własnych siłach nie ma mowyuncertain
        • thea19 bjcm 30.10.13, 23:35
          w kolorze sand, sztywne toto i wujowo sie podbija ale z moim klockiem zaden maly wozek dobrze sie nie podbija. z miesiac pojezdze a przynajmniej dopoki wiekszy snieg nie spadnie, wiosna sie zobaczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka