Dodaj do ulubionych

Peg Perego Book Completo alternatywą dla BJCM GT??

02.12.13, 13:45
Czy to możliwe?
PP Book Completo też ma dużą budkę, duży kosz, regulowaną rączkę, waga podobna, powiedzmy, że podobne składanie
Dodatkowo regulowany podnóżek i bardziej podoba mi się siedzisko, jego opuszczanie jest takie stabilniejsze, solidniejsze, a nie te paski i cienki materiał jak w BJ. No i PP ma szersze siedzisko i to sporo.
No ale kwestia kół i amortyzacji. Pan w sklepie zapewniał, że to prawie to samo tongue_out Ale mi się wydaję że CM GT jest o niebo lepszy (moje wnioski są na podstawie oglądania, nie jeździłam żadnym z nich)

Ten model PP jako jedyny wózek do końca to chyba nie bardzo bo na każdy teren się nie nada? (mam na myśli jakiś las, bruk) No i na razie dzidzia ma 6-miesięcy. Jeżeli amortyzacja w PP jest do kitu dla takiego maleństwa to wracam do CM GT. No chyba nie ma ideału smile

Pomóżcie mądre kobiety smile
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Peg Perego Book Completo alternatywą dla BJCM 02.12.13, 14:28
      W PP Book budka zdaje sie jest duza pod warunkiem ze siedzisko jest ustawione na siedzace - przy rozlozonym do spania budka juz do palaka sie nie zaciagnie.
      no i nie wiem jak z tym siedziskiem w realu ale w necie podja ze Book ma szeorkosc 34 cm a BJGT n wysokosci kolan 35 cm a na wysokosci ramion 34cm, wiec cos tu chyba jednak nie gra. z ta szerokoscia. Oparcie w GT jest duzo wyzsze niz w Book'u. Raczke w Booku mozna najwyzej podniesc do 105 cm - w gt do 110 cm (dla mnie to akurat wazne, choc rozumie, ze 105 dla wiekszosci osob wystarcza). System rozkladania oparcia - to oczywiscie rzecz wzgledna, ale w BJ te paski wcale nie sa takie zle - regulacja jest plynna nawet z opartym dzieckiem i nie trzeba wcale duzej sily, zeby to zrobic. No i podobno zima Book grzeznie w sniegu - male kolka z przodu.
    • maja1406 Re: Peg Perego Book Completo alternatywą dla BJCM 02.12.13, 19:25
      miałam rok temu booka, teraz mam gt. Book jeśli chodzi o osłonięcie dziecka i kształt siedziska fajny, ale amortyzacja i radzenie sobie na nierównościach jak dla mnie fatalne. Gdybym miała wybierać jeszcze raz wśród tych dwóch to zdecydowanie gt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka