Dodaj do ulubionych

Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :(

13.12.13, 12:52
szlak mnie trafi zaraz......

sprzedałam BJCM GT i inne rzeczy. Zamówiłam wczoraj z rana dwie paczki. Czekam... Kurier nie przyjechał. Patrzę na necie.... Odbiór odłożony. Cholera...

Dzisiaj od rana dzwonię do siedziby K-EX w Gdańsku... Nie ma wolnego konsultanta... Proszę oczekiwać na linii... I tak w kółko chyba z 10 razy, albo więcej.... Patrzę na status przesyłki.... O 11.25 odbiór przesyłki.... PRZEŁOŻONY!!!! No przecież.... K.....

W końcu udało mi się dodzwonić do nich. "Proszę Pani.... Kurier ma JUŻ zgłoszone paczki do odbioru i dzisiaj przyjedzie... Tak tak napewno będzie........ Nie nie mogę Pani podać numeru do kuriera, ochrona danych osobowych!..."

Ludzie... to są jakieś szczyty. Szybciej bym sama do Warszawy te paczki dowiozła... Na rowerze.
Obserwuj wątek
    • maja1406 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 12:57
      ja miałam ostatnio to samo tylko, że z DHLem. Paczka miała wyjść ode mnie w poniedziałek a odebrana została w końcu w środę.
      • martuska1982 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 13:02
        jak ja się cieszę, że już nie sprzedaję, kurierów nie zamawiam.
        Własnie przed chwilą odebrałam paczkę nadaną DPD i rewelacja, podpisałam na tym ich czytniku magicznym pisadełkiem i bach, w sieci juz info, ze doręczona.
        Kurier zadzwonił spytać czy ktos jest, dodam, że paczka wyszła zgodnie z planem.Bez pitolenia.
        K-ex chyba rzeczywiscie coraz gorzej sbie radzi, bo z powodu podpisanych umów na niskie ceny paczek z pośrednikami mają dużo zamówień, chyba dla nich za dużo.
        • monika_kas Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 13:09
          ahh no właśnie nie nadążają z paczkami.. niech to szlak. to niech podwyższą ceny. jednak wolałabym dopłacić niż się wkurzać... nigdy takich cyrków nie było.

ja czekam na dpd, mają mi dziś summita przeywieźć. o 9 rano był na stacji w moim mieście, stację mam 5 minut na nogach od domu i jakoś przesyłka wciąż do mnie nie trafiła...

jak teraz są takie cyrki to co będzie przed samymi świętami??
          • magda79pn Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 13:51
            u mnie też nerwy, zamówiony EW sky, za pobraniem, wysłany wczoraj, dzisiaj go nie ma sad
            dodzwoniłam się po 2 godzinach, facet mi mówi że dowiozą w poniedziałek, tylko że ja w niedzielę wyjeżdżam na 3 tyg...

i teraz czekam do 17-tej, będe dzwonic (o ile się dodzwonię) i pojadę sama go odebrać (o ile dojedzie do Poznania)

a jak nie, to mam to w doopie, wymieniam kasę na euro i niech się bujają w tym wózkiem, Bogu dzięki że wzięłam pobranie

Monika, mi wczoraj dpd przywiózł paczkę o 20-tej !!! mają bardzo dużo paczek, ale pracują do rozwiezienia ostatniej smile
          • wiedzma000 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 13:52
            ja woże paczki sama do punktu nadawania dpd
            Właśnie dlatego żeby na nich nie czekać
            o 17 wysyłam a o 10 na drugi dzień już potrafi być dostarczona
            • monika_kas Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 14:02
              o widzisz nie pomyślałam o tym... kurcze mam dpd bardzo blisko, mogłam im zlecić wysłanie... no nic jak tamten kurier K-EX dzisiaj nie odbierze to będę dzwonić do DPD może im zaniosę.
              • dziustynka Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 14:21
                Spokojnie, ważne że paczkę mają. Bo moja k-ex zgubił w sortowni... na szczęście po tygodniu jakaś kobitka się ruszyła, poszła na magazyn szukać no i dzisiaj znalazła uff
                to tak na pocieszenie smile
              • wiedzma000 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 15:07
                monika_kas nie ma sensu dzwonić. Wejdz na ich stronę. Oni chyba przy każdej sortowni maja punkt gdzie do 18 przyjmują paczki do wysyłki i wydaja nie odebrame.
                • magda79pn Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 15:57
                  mój wózek będzie w Poznaniu dzisiaj w nocy, więc jutro rano jadę go odebrać...
                  mam nadzieję że dojedzie...
                • kkitka Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 16:31
                  U mnie w mieście k-ex to też porażka uncertain bez przypominania się na drugi dzień nie ma szans na odbiór paczki
      • eve_81 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 16:29
        To samo Siódemka uncertain
        • wiedzma000 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 17:40
          rok temu nie mogłam odebrać paczki więc zadzwonłam na infolinie i przełożyłam termin dostawy o kilka dni. Kurier przyjechał dokładnie jak było ustalone. śmiał się ze to była paczka którą najdłużej woził smile to było... dpd smile
          nie ma z tą firmą nic wspólnego oprócz kilku otrzymanych i wysłanych paczek
    • monika_kas Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 17:38
      no i nie przyjechał.... sad
      • pomilak1 A u mnie ... 13.12.13, 17:48
        dziś k-ex się spisał na 6!!!mam moje GT wczoraj nadane z Poznaniatongue_out big_grinbig_grinbig_grin Pan zadzwonił i uprzedził, że już jedziewink
        jakoś zawsze gorzej im idzie odebranie paczki ode mnie niż dostarczenie tongue_out wink
        • monika_kas Re: A u mnie ... 13.12.13, 17:53
          a ja nadałam wczoraj rano o 9 i paczki nadal są u mnie. szlak by to trafił. jestem zła zła zła.
    • sztucznamrowka Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 18:27
      Ja przy sprzedaży wózków zawsze korzystałam z ich usług. Od czasu orkana Xawerego mają problemy z dostarczaniem i odbieraniem paczek....jak wysyłałam wózek to co innego było w śledzeniu przesyłki a co innego w "realu" i do tego mimo zapewnień, że paczka będzie na drugi dzień była po dwóch dniach....a na kuriera czekałam od rana do 17-tej...no ewidentnie nie wyrabiają chłopaki....
      • monika_kas Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 18:33
        Najgorsze jest to że... Zamówiłam kuriera w czwartek rano... Do teraz paczka nie odebrana. Czyli przez weekend przeleży u mnie w domu. Może zostanie odebrana w poniedziałek czyli dotrze najwcześniej we wtorek! Po 5 dniach od nadania! Koszmar jakiś.
        • gniesia007 Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 18:38
          Moja paczka właśnie dziś pojechała, wczoraj mnie nie bylo jak byl kurier więc przyjechal dziśsmile ale fakt dopiero koło 16'troche pozniej niz zawsze. U mnie na dzielnicy na szczescie jest cały czas jeden kurier od nich juz od wakacji, mam do niego numer i jakoś wszystkie paczki idą nam jak po maślesmile ja póki co jestem zadowolonasmile
          • magda79pn Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 19:42
            "Mój" kurier k-ex'u też odbiera ode mnie często paczki i zawsze mniej-więcej o tej samej godzinie smile

natomiast z dostarczeniem ma problemy, no bo jak do Poznania nie dotarła i mu nie dali na samochód, to nie ma sad
    • gaga-sie Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 22:06
      Wysyłałam w tym tygodniu wózek PACZKERSEM, oni korzystają z usług K-EX. Zapłaciłam przelewem z konta, miły pan podpowiedział mi, żebym przesłała potwierdzenie wpłaty ( nie mieli jej jeszcze zaksięgowanej). Rozpoczęto proces realizacji przesyłki, kurier był u mnie po południu, a wózek u odbiorcy na drugi dzień. Tel. do kuriera-dostawcy też bez problemu dostałam od konsultanta z miejscowego oddziału. Do tego ceny przesyłek atrakcyjne.
      Co prawda, trochę zajęło mi połapanie się, jak to wszystko funkcjonuje, gdzie mam śledzić przesyłkę i co wydrukować, ale miły pan z Paczkersa drogą mailową poprowadził mnie za rączkęwink Ale ja z tych kobiet, które powinny otrzymywać instrukcje obrazkowe.
      Myślę,że teraz gorący okres i do świąt będzie ciężko z przesyłkami.
      • gaga-sie Re: Nigdy już nie zamówię kuriera K-EX !!!!! :( 13.12.13, 22:08
        Ale dla sprawiedliwości dodam, że sama otrzymałam wózek wysłany pocztą ( paczką ekonomiczną)- NA DRUGI DZIEŃ.
    • pagaa ja odradzam GLS 14.12.13, 17:21
      też mnie wkurzył niedawno. zamówiłam cosika z netu, cały dzień czekam pod telefonem, a tu nic. nie ma awizo, pytam sąsiada czy był kurier-nie widział. ale to był piątek, to mówię, może w p[oniedziałek będzie. w poniedziałek dzwoni kurier, że był u mnie i nikogo nie było, więc paczka do odbioru u nich w siedzibie. mówię, że halo, był pan pierwszy raz, nie zadzwonił pan jak był pod blokiem, nie zostawił u sąsiadów nawet. chyba powinien przyjechać jeszcze raz?! a on, że nie ma obowiązku dzwonić, ze był w piątek i awizo zostawił....NA BLOKU!?!?!...mogłam się kontaktować. no szlag mnie trafił, gdzieś na bloku zostawił awizo, oczywiście je pewnie zwiało, albo dzieciaki wyrzuciły. zadzwoniłam do firmy, mówię co i jak, a Ci, że skoro był to był....
    • monika_kas jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 13:29
      wiecie co.... kurier w końcu łaskawie odebrał paczki odemnie.. ale... tylko dlatego, że w końcu dostałam do niego numer telefonu z biura w Gdańsku, zadzwoniłam do niego a on że nie ma wogóle do odebrania paczek odemnie!!!! po długich poszukiwaniach znalazł... 1 list przewozowy.. paczki nadałam dwie. masakra. NIGDY WIĘCEJ K-EX.

napisałam do nich że chcę złożyć reklamację. zobaczymy co z tego wyjdzie.

a z takich różnych "śmiesznych" historii to w piątek czekałam na DPD i na mojego SUmmita.

o godz. 20 dzwonek do drzwi.. patrzę... sąsiadka. pyta się czy mam na nazwisko tak i tak.. no to ja jej mówię, że tak a o co chodzi... kurier był u nas. zostawił paczkę. mówił że pod 15 ale tam nikogo nie było to zostawił u nas (oni mieszkają pod 14). ale tamtych to my znamy i oni mają inne nazwisko więc się przyjrzeliśmy tej paczce a tam jak byk napisane że adres mieszkania to 13.... masakra. nigdy więcej nie zamówię wózka wcześniej opłaconego. tylko za pobraniem.
      • magda79pn Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 13:54
        najważniejsze że jest smile
        ja po swojego (pobraniowego) musiałam jechać w sobotę rano do siedziby k-ex, bo miał być doręczony w poniedziałek, a my w niedzielę wyjeżdżaliśmy... dodam że wysłany w czwartek rano...

po długich perypetiach też już go mam wink
        • martuska1982 Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 14:01
          a u mnie dziś kolejny raz kurier z dpd zostawił dwie paczki. Bez zgrzytów, dzwonił, nie odebrałam, bo nie mogłam więc mnie ominął.Zadzwoniłam później, przyjechał ponownie bez szemrania. Paczki nadane w piątek, wszystko bez problemu.Musze chyba wyczaić gdzie można bez umowy nadawać tanio paczki DPD.Wiecie gdzie? Który pośrednik obsługiwany jest przez ta firmę?
          • monika_kas Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 14:06
            ooo właśnie ja bym chciała wiedzieć gdzie można nadawać tanio bez umowy siódemką albo właśnie dpd, bo w razie czego mam ich siedziby bardzo blisko.
            • wiedzma000 Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 14:38
              Proszę bardzo : www.strefapaczki.pl/
              to jest strona DPD dedykowana klientom indywidualnym. Po prawej stronie jest link do mapy gdzie można znalesć punkt nadawczy.
              • wiedzma000 Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 14:53
                Właśnie patrzę gdzie jest punkt w którym ja nadaję i na ich mapie jest zaznaczony na drugim końcu ulicy hehe adres jest prawidłowy tylko znaczek dpd wyświetla się w złym miejscu. sprawdźcie sobie lokalizację adresu same w googlemaps bo może być źle zaznaczona na ich stronie.
                • martuska1982 Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 15:28
                  ale punkt nadawcy w sensie że trzeba im tą paczkę zawozić?Kurier po nia nie przyjeżdża? o.O
                  • wiedzma000 Re: jak złożyć reklamację? składałyście?? 16.12.13, 16:34
                    Jak zamówisz do domu to pewnie przyjedzie, Ja wole zawieść bo wtedy nie musze na nikogo czekać i chyba taniej jest.
                    • kar-ula K-EX 17.12.13, 21:52
                      Ja z K-EX mam akurat dobre doświadczenia. Pani dzwoni, pyta, ostatnio się z nią umówiłam gdziew locie, nie było problemów.Odbiór paczki ode mnie też jak w zegarku. Tyle że ja generalnie kurierów nie lubię, wolę pocztę. Tam zawsze wszystko na czas i przewidywalnie. jak nie ma mnie w domu, to zostawią awizo i sobie odbiorę. A kurierzy stroja fochy, nigdy im nic nie pasi, potem każą jechać 60 albo 80 km po paczkę. Gdyby tylko poczta nie była taka droga, to bym w ogóle z kurierów nie korzystała.
                      • maja1406 Re: K-EX 17.12.13, 22:01
                        ja też z tych względów wolę pocztę
                        • martuska1982 Re: K-EX 18.12.13, 08:31
                          a ja do "gdyby tylko poczta nie była taka droga" dodam " i gdybym nie musiała paczek targać do nich, bo nie mam auta" wink
                          dla mnie dużą przewaga kuriera, w moim przypadku decydującą, jest to że przyjeżdżają po paczkę, a na pocztę bez względu na wage i gabaryt trzeba dostarczyć samemu, co w przypadku braku auta jest nie do przeskoczenia, gdy chce wysłac np.wózek.
                          • gniesia007 Re: K-EX 18.12.13, 09:21
                            A ja jeszcze dodam, ze jak mam stać w kilometrowej kolejce u mnie na poczcie z wielką paczką, to juz wolę cały dzień siedzieć w domu o ile mogę i czekać na kuriera, a przeważnie to pisze do niego smsa i pytam kiedy u mnie bedzie czy to po paczke czy to z paczką, ja jestem zdecydowanie na tak, pomimo że czasem im się przedłuzy i paczki nie wezmąuncertain
                            • maja1406 Re: K-EX 18.12.13, 09:37
                              a ja mam wyjątkową pocztę, bo kolejek na niej brak smile Jak są trzy osoby to max smile. No i mam ją pod blokiem.
                            • wiedzma000 Re: K-EX 18.12.13, 20:08
                              Ja za pocztą polską nie przepadam. Pomijając kolejki to już kolejny raz mam sytuację, że cały dzień siedzę w domu a w skrzynce pojawia się awizo, że listonosz był. I musze zasuwać żeby odebrać na pocztę. Reklamacji oczywiście nie mogę złożyć "bo to nie ich listonosz tylko z sortowni"
                              Teraz czekam na paczkę, która miała być dziś do 20 wrrr
                              • martuska1982 Re: K-EX 18.12.13, 20:49
                                jeśli chodzi o listonoszy to na poczcie są inni od listów i inni od paczek i o ile ta moja listonoszka od listów to super fajna babka o tyle kurier paczkowy z PP to jakaś pomyłka losu. Siedzę w domu, a ten zamiast do mnie zapukać zostawia paczkę u sąsiadki, której kompletnie nie znam, obca dla mnie kobieta. Innym razem jestem, a ten awizuje paczkę i nawet awizo nie zostawia. Awizo z datą wczorajszą na drugi dzień włożył do skrzynki jak już paczkę w domu miałam. wink
                                Jednak najlepszy numer był ostatnim razem jak zapukał tylko pro forma, bo chwilę potem chwycił za klamkę i sobie chciał bez zaproszenia do mieszkania wejsć. wink
                                Całe szczęście, ze mamy nawyk zamykania zapadki nawet jak w domu siedzimy, bo jeszcze by mnie złapał na golasa czy coś. wink
                                Swoją drogą to kiedys dawno dawno w pierwszym wynajmowanym mieszkaniu, gdzie większosc lokatorów to w niedługim czasie przyszli klienci zakładów pogrzebowych i tam też zdarzały się przypadki, ze sasiadka chcąc nas o coś spytać (np.czy nam też korki wywaliło i prądu nie mamy) sobie naciskała na klamkę i wchodziła. wink
                                To wtedy nauczyliśmy się zamykać drzwi no matter what. wink
                                • flower_v Re: K-EX 19.12.13, 22:43
                                  a ja byłam w szoku dzis, bo jedna paczka zamówiona/opłacona wczoraj, dzis rano ok 9.00 juz była! i to był kurier PP. a druga kupione/oplacone wczoraj ok 16.00 kurier k-ex (az sobie zaklnełąm jak zobaczyłam jakim kurierem wysyłają).... a dotarł dziś ok 19.00!
                      • negi66 Re: K-EX 11.07.14, 03:21
                        Ja jak na razie miałam same złe doświadczenia z firmą K-EX. Raz kurier przyjechał, a w bloku był domofon zepsuty więc zostawił jedynie awizo chociaż byłam w domu - mógł chociaż zadzwonić i się zapytać tak jak to robią kurierzy innych firm, opowiadał później że oni nie mają obowiązku dzwonić i powiadamiać , i wszystko było by jeszcze w porządku gdyby nie fakt że ja mieszkając w Poznaniu musiała bym jechać do .... Kórnika w celu odbioru owej przesyłki. Narobiłam w firmie rumoru, i przywieźli na drugi dzień.
                        I żeby to był tylko jeden raz.... Innym razem złożyłam reklamację na swój skuter, firma reklamację przyjęła, nadała kuriera który miał na drugi dzień przyjechać po przesyłkę w konkretnych godzinach a tu.... kuriera ani widu , ani słychu - zobaczyłam w internecie status przesyłki a tam napisane : odbiór przesyłki przełożony (i to bez wyznaczonej następnej daty) - myślałam że na następny dzień przyjadą odebrać ale lipa - czekałam tydzień i w końcu zadzwoniłam do nich a tu była odpowiedź "no cóż, przepraszamy, błędy w systemie" - ja w tym czasie zdążyłam zawieźć skuter do serwisu, a przesyłkę odwołałam. I miałam w życiu więcej takich, właśnie z ta jedną firmą, więc niestety nie jestem zadowolona.
                        • magda79pn a ja nie lubie dpd 11.07.14, 11:38
                          juz kolejny raz się nacięłam, pierwszy raz przywieźli paczkę po godz 21 !!! duzo nerwów mnie to kosztowało, bo był to piatek, a w niedzielę wyjeżdżaliśmy

drugi raz zamiast przywieźć paczkę w piatek, to sobie sami przełozyli doręczenie na poniedziałek i musiałam w sobotę jechać na jakieś zadupie odbierać paczkę, paczka z wózkiem (EW Sky) i podobnie jak za pierwszym razem w niedzielę mielismy wyjeżdżać

dziś dostałam tel o godz 9 rano, że w ciągu godziny będą, jest 11:30 a ich jak nie ma, tak nie ma... mają tylko szczęście że mały śpi i akurat teraz nigdzie nie muszę wyjść, ciekawe o której dotrą...
                          • monika_kas Re: a ja nie lubie dpd 11.07.14, 12:10
                            no właśnie ja czekam teraz na gls-a na wózek (a właściwie wózki tongue_out ) i też już się doczekać nie mogę... ostatnim razem gls pomylił gdzieś na sortowni paczki i moje poszły w inny region Polski i zamiast w piątek dotarły w poniedziałek. nienawidzę czekać na paczki przed weekendem bo wtedy zawsze się coś dzieje..... a tak wogóle to najgorsze jest to że u mnie w mieście obojętnie jaka firma kurierska NIKT NIGDY NIE DZWONI! sad ewentualnie dzwonią, że będą za 15 minut... więc jak czekam na paczkę to najczęściej cały dzień spędzam w domu (ewentualnie mąż)... masakra. czy to tak trudno zadzwonić wcześniej i dać znać o której mniejwięcej będzie paczka? ludzie... eh...
                            • silke85 Re: a ja nie lubie dpd 11.07.14, 13:05
                              a ja dpd uwielbiam smile fajnego mam kuriera akurat na mój teren to może dlatego wink
                              • martuska1982 Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 03:05
                                jak dobre ciacho to nie ważne jaka firma. wink
                                mnie dziś rano, zaspaną, podrywał goniec z urzędu miasta, który pismo mi przyniósł. wink
                                grunt to małe codzienne przyjemności tongue_out
                              • magda79pn Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 07:07
                                a ja mam fajnego z k-exa big_grin i tez nie narzekam na nich

====

silke85 napisał(a):

> a ja dpd uwielbiam smile fajnego mam kuriera akurat na mój teren to może dlatego ;
                                > )
                                • monika_kas Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 07:43
                                  Ooo ja też miałam kiedyś fajnego kuriera ale z dhl.. a teraz zastąpił go jakiś emeryt i czar prysł...
                                  • silke85 Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 08:09
                                    hehe big_grin my w dhl-u mamy babkę tongue_out
                                    • monika_kas Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 08:15
                                      Wiesz babka też może się komuś podobać wink w tych czasach... tongue_out a swoją drogą jak ona znosi takie większe paczki? 30kg na przykład... Hmm... Ciężka praca to chyba dla kobiety.
                                      • magda79pn Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 08:59
                                        u mnie z poczty paczki rozwozi Pani Iza smile zgrabna jak cholera wink i targa biedna te wózki do mnie ciągle big_grin mój M powiedział, że jak będę następny wózek kupować z wysyłką pocztą polską, to on wolne weźmie i będzie czekał za paczką big_grin
                                        • martuska1982 Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 11:14
                                          magda79pn napisała:

> u mnie z poczty paczki rozwozi Pani Iza smile zgrabna jak cholera wink i targa biedn
                                          > a te wózki do mnie ciągle big_grin mój M powiedział, że jak będę następny wózek kupow
                                          > ać z wysyłką pocztą polską, to on wolne weźmie i będzie czekał za paczką big_grin
                                          >

Jeszcze, żeby się opłacało, ale to praca ciężka, a do tego marnie płatna. uncertain
                                          Jednak sama teraz jestem kobietą szukajacą pracy, mam nóż na gardle i powiem wam, że jak jest możliwośc to się bierze jak leci, liczy się by zarobić chociaż kilka stów do budżetu. Chory kraj i chory klimat ekonomiczny. Na temat "pomocy" naszego państwa dla samotnych matek wiele moge napisac, zwłaszcza, ze mam na bieżąco porównanie z kobietą w identycznej sytuacji jak moja, z tą różnicą, ze ona mieszka w Niemczech. Niebo a ziemia, sorry taki mamy klimat kuźwa. uncertain
                                          • magda79pn Re: a ja nie lubie dpd 12.07.14, 12:42
                                            bardzo dobrze cię rozumiem, znam samotną matkę, która pracuje w szpitalu i zarabia na rękę 1370zł i odebrali jej rodzinne na córkę (są tylko we dwie), bo przekracza 550zł/os !!!

a nam z trójką dzieci nie należy się nic, nawet rodzinne, program dla rodzin 3+ jest śmieszny, np 10% rabatu w restauracji, sorry ale jeśli muszę zapłacić za obiad 120zł, to mi 12zł różnicy nie robi uncertain

w naszym kraju aby coś dostać, to trzeba być rolnikiem wink cudzoziemcem wink alkoholikiem wink albo żulem wink dla normalnych ludzi nie ma nic

mam rodzinę w NL i tam socjal to niebo a ziemia, ale niestety mój M nie chce tam mieszkać sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka