magda79pn 14.12.13, 22:57 w sumie niewiele nim jechałam, bo M się przyssał ale bardzo fajny ten wózek, dużo fajniejszy od Elite Jakby co to pytajcie, w poniedziałek odpowiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona.102 Re: MAM :) Easy Walker Sky 14.12.13, 23:06 Super wygląda no i napisz cenę bo mnie to zawsze ciekawi ile dałaś, Ty potrafisz wyszukać promocje ))) Odpowiedz Link
koala0405 Re: MAM :) Easy Walker Sky 14.12.13, 23:12 no widać że synek zadowolony hmmm przekupiłaś go Kinder niespodzianką? Odpowiedz Link
flower_v Re: MAM :) Easy Walker Sky 14.12.13, 23:24 bardzo mi sie podoba!!! gdzie go wyhaczyłaś? jak z amortyzacją? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 14.12.13, 23:39 kinder jajko musi być ewentualnie mogłaby być mamba, ale ona na krócej wystarcza rajtki, hmm, przeciez nie są różowe zona- no ten kosztował więcej niż 245 flover- właściwie to jechałam nim chwilkę, kolejny spacer w poniedziałek Odpowiedz Link
shinee5 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 01:29 fajny! ciekawe jak w porównaniu do MB? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 06:03 nie miałam MB widziałam tylko w sklepie, ale nie prowadziłam. pisałam ostatnio, że nie mam tyle kasy na MBUJ, z używanymi kiepsko, więc kupiłam tego, poza tym ja najbardziej lubię nowe wózki Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 06:39 najbardziej podoba mi się w nim to, że składa się siedziskiem na zewnątrz (jak BJ, oczywiście nie tak prosto, ale źle nie jest), można mieć śpiworek założony i on nie przeszkadza w składaniu, druga rzecz to rozstaw tylnych kół, który wynosi 63cm, a nie 67 czy 70 jak niektóre. I ostatnie dla mnie najważniejsze to, że nie jest wysoki i krowiasty, nie lubiłam Elite, bo rozłożona budka zasłaniała mi całą drogę i rączka mimo regulacji była dla mnie jakoś dziwnie niewygodna, a ja wysoka jestem (175-177cm) Odpowiedz Link
kkitka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 09:53 Fajnie wygląda czarny szkoda, że tak mało używek jest tych wózków Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 10:11 Bo easy jest Malo popularny w Pl Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 11:56 dla mnie MBUJ ma tylko trzy malutkie wady: 1 jest większy po złożeni 2 ma węższe siedzisko 3 jest droższy poza tym bardzo mi się podoba, ale niestety finanse zdecydowały za mnie Odpowiedz Link
zona.102 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 15:18 Fajnie, ze nie jest szeroki, dla mnie to wazna kwestia bo tez nie lubie krowiastych wozkow. Kiedys miałam na niego chrapkę ale wybrałam GT. Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 18:28 ja właśnie swojego żółtego GT sprzedałam w czerwcu miałam czerwonego GT, we wrześniu miałam Elite czarnego który mi się nie podobał, potem Elite sand przez chyba tydzień, i w końcu stwierdziłam że nie lubię tego wózka i ponownie kupiłam Gt GT nie lubił za to synek, nienawidził nim jeździć z tego póki co jesteśmy zadowoleni Odpowiedz Link
zona.102 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 19:20 Szkoda, ze synek nie mowi bo chetnie bym go zapytala czym dla dupci rozni sie GT od Sky bo widze, ze w nim spał )) Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 09:51 Dziewczyny juz nie raz byl porownywany easy z uj Uj sie lepiej pcha i podbija Reszta To kwestia Gustu A easy sie sklada do mniejszych rozmiarow Tzn nie jest taki dlugi i ma regulacje amortyzacji Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Easy vs uj 15.12.13, 15:44 No i to II zdjęcie MamyDawidka zdecydowało za mnie Buda po złożeniu w EW stanowczo za wysoko w porównaniu z UJ to jakieś 15cm wyżej? oparcie znacznie niższe, ale za to materiał budy nie wisi na oparciu Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 19:33 Miałam okazję kilka razy "macać" go w sklepie. To zgrabny wózek jak na trójkołowca. Ma fajne koła i amortyzację, nie podoba mi się jego hamulec i regulacja rączki. Ma płytkie siedzisko jak na wózek tej wielkości ale za to wysokie oparcie z tego co pamiętam. Pani w sklepie powiedziała ku mojemu zdziwieniu, że "ten model jest wywrotny" Z EasyWalkerów bardziej podoba mi się Qtro bo ma regulowany podnóżek. Magda - fajny kolorek Ci się trafił i widać, że synek zadowolony A zdradzisz za ile go kupiłaś???? Widać, że do Ciebie to już okazje same się garną Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 19:38 W porównaniu z MBUJ - to moim zdaniem Sky ma ładniejszy podnóżek Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 19:49 co to za rożnica za ile? trochę więcej niż GT... malemu się podoba i to jest najważniejsze - ja już teraz wiem chyba o co mu chodziło i co mu się w GT nie widziało, zresztą nie on jedyny co nie lubi GT jeździć, z tego co ostatnio czytam na forum... nie zauważyłam aby był wywrotn siedzisko faktycznie nie jest głębokie, oparcie niskie? nie mierzyłam, może jutro pomierzę, ale co z tego że BJ mają 53cm skoro 10 zabiera wisząca budka... nie porównam go do MBUJ bo nie miałam, ale dla nas od Elite jest lepszy wygląd, jak już ktoś pisał, rzecz gustu, mnie się akurat jego "surowy" stelaż bardzo podoba, sprężyny na wierzchu oraz widoczne spawy Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:01 magda79pn napisała: > malemu się podoba i to jest najważniejsze - ja już teraz wiem chyba o co mu cho > dziło i co mu się w GT nie widziało, zresztą nie on jedyny co nie lubi GT jeźdz > ić, z tego co ostatnio czytam na forum... > Proszę napisz co podejrzewasz: dlaczego dzieci nie chcą jeździć GT ? Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:15 No właśnie, ja też jestem ciekawa, dlaczego woli Sky od GT - czy to kwestia zabudowania "boczków"? Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:36 Magda dzieki tym sprezynom uumiesz sobie nastawic amortyzacje easy jest fajnym wozkiem z tym ze ma ciut gorsze wlasciwosci juezdne i sie nie podbija tak latwo ale jest super wozkiem wg ma lepszy material niz uj rzydziej ten material plowieje latwiejszy do czyszczenia ma super z tylu kieszonki na drobiazgi gondolka wiesza gebsza i z grubasnym materacykiem a t regulacja raczki jest tez fajna Odpowiedz Link
monika_kas Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:01 Bardzo fajny Magda ten Twój easy walker. Mi on się też bardzo podoba. Na wiosnę chyba go sobie sprawię Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:21 Dlatego napisałam, że oparcie niższe, ale buda wysoko Mi się ten czarny podoba, ale złożona buda chyba za wysoko dla prowadzącej wózek mierzącej jakieś 160cm Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:31 nie pomogę, bo jestem wysoka, może Mamadawidka jest Twojego wzrostu? jestem teraz u teściowej, ona będzie miała tyle wzrostu, mogę podpytać czy jej budka nie zasłania widoku Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:45 Magda podpytaj Wózkowanie się kończy, więc mogę zaszaleć, co nie? Tylko ten srebrny nie bardzo mi się widzi Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 20:53 ten srebrny juz sprzedany jest ale na zywo wyglada lepiej ale Pomilak z tego co Pamietam to masz coreczke no nie? bo sa tez rozowe easywalkery Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 15.12.13, 21:52 Pomilak pisała o srebrnym, bo tam gdzie ja kupiłam mieli tylko czarnego i srebrnego, czar ego wzięłam ja, został srebrny ; mojemu małemu w BJ (i elite i gt) nie pasowało to, że jest jakby schowany, siedzi jakby w środku, a on bardziej woli siedzieć na wierzchu i wszystko widzieć, budka w bj mogła być tylko rozłożona ta pierwsza część od oparcia i to tylko do momentu aż się nie skapnął, potem już się tylko wkurzał, bo chciał mieć ją zlożoną, a ona wtedy ocierała mu o czapkę, i całą drogę kazał ją zabrać, a nie było jak w wózkach typu parasolka nie mamy problemu z budką, choć też za bardzo ich nie lubi, za to śpi bez problemu, a budząc się w GT zrywał się jak szalony, cały był schowany i budził się wystraszony Odpowiedz Link
1mysiak Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 11:12 Mi się też bardzo podoba- lubię takie surowe wózki. Magda a mogłabyś go porównać jakoś do nippera- czym się różnią? który lepszy? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 11:15 później napiszę, na pewno ma większe siedzisko, tak na prawdę to nawet dobrze nie pojeździłam (w sensie nie prowadziłam) bo maly jeździł już w sobotę i wczoraj i dzisiaj na pewno też będzie Odpowiedz Link
magda79pn wymiary 16.12.13, 13:50 oparcie 48,5cm x 38-39cm siedzisko 21-22cm i z brzegu ma szerokość 36-37cm, a w głębi mniej, ale mam przywiązany śpiworek więc nie mogę zmierzyć od nippera wydaje się być cięższy i trochę wyższy, siedzisko jest dużo większe amortyzację rozkręciłam na maxa, i jest odczuwalna, właściwości jezdnych nie mogę porównać do nippera, bo wtedy synek ważył z 8kg, a teraz 13 ale prowadzi mi się go bardzo dobrze, bardzo dobrze manewruje, a podbija tak samo jak GT lub ciut lepiej (ciężko mi ocenić) Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: wymiary 16.12.13, 14:45 Czy ja mogę prosić o wymiary złożonego ? z kołami bo niehce mi się co chwilę ich ściągać i zakładać Odpowiedz Link
magda79pn Re: wymiary 16.12.13, 14:55 na pewno jest mniejszy od mutsy urbana bo znieścił nam się w całości do boxu dachowego, a mutsy sie nie mieścił, musieliśmy koła zdejmować. jak pójdę do garażu to pomierzę. Odpowiedz Link
magda79pn Re: wymiary 16.12.13, 15:56 złożony ma wymiary 90cm x 63cm i wysokość 40cm ale... ta szerokość 63cm to jest szerokość z oponami, a w środku koła są przyciski do ich zdejmowania, i one wystają około 1cm z każdej strony, co daje szerokość całkowitą 65cm Odpowiedz Link
pomilak1 Re: wymiary 16.12.13, 17:53 Magda wiem, że to głupie, ale mogłabyś mi zmierzyć ile cm jest od ziemi do końca złożonej budy?Kurcze zaczęłaś mnie nakręcać na tego EW ale boję się, że nie będę nic widzieć jak złożę budę Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 17:54 tak mam córeczkę (wózkową, bo synka też mam ) No przygarnęłabym takiego różowego, ale skąd kasę na to wziąć do 500zł to bym kupiła, ale używek brak w tym temacie Odpowiedz Link
1mysiak Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 18:07 na tablicy jest jakiś taki limonkowy ale nie umiem ocenić stanu cena nowego trochę wysoka jak dla mnie (: Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 18:47 Pomilak, budka w najwyższym punkcie ma 105cm od ziemi a ten ma tablicy to nie wiem czy staruszek, ale nie ma skrętnego koła Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 18:58 Kurcze to dość dużo cholera no napaliłam się ten z tablicy to jakiś stary model classic, a ja chcę sky, nawet ten 4 kołowy mi sie nie podoba Odpowiedz Link
pomilak1 Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 20:24 Kurcze nie mam porządnej metrówki (jak zawsze, jak potrzebuje to jej nie ma na swoim miejscu ) i mierzyłam linijką Wyszło mi jakieś 90-95cm Odpowiedz Link
kar-ula Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 22:44 Dziewczyny, a wytłumaczcie mi, bo ciemna masa jestem, jak to wózek może nie mieć skrętnego koła, skoro ma je jedno z przodu? Tak się nie rusza jak np. w Emmaljundze bez skrętnych? To jak się tym wózkiem manewruje? czy o coś inneo chodzi? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 16.12.13, 22:59 zwyczajnie, kiedyś trójkołowce nie miały skrętnego koła niektóre joggery do dzisiaj nie mają, np x-lander x-run miałam osobiście na działce haucka roadstera, też nie mial skrętnego koła, ale akurat w lesie to było zaletą skręcasz nim tak samo jak emmą tzn podbijasz na każdym zakręcie Odpowiedz Link
1mysiak Re: MAM :) Easy Walker Sky 17.12.13, 13:10 Magda a napisz jeszcze w jaki sposób reguluje się oparcie w tym wozie? (jest wajcha czy tak jak w bj? Odpowiedz Link
magda79pn Re: MAM :) Easy Walker Sky 17.12.13, 13:48 są po dwa zamki z każdej strony, rozpinasz po jednym, to masz pólleżąco, rozpinasz po dwa to masz płasko, a jak zapniesz je wszystkie, to masz siedząco ale lekko odchylone w tył i są jeszcze dwie klamerki do spięcia, wtedy oparcie jest zupełnie w pionie. Można powiedzieć, że są 3 pozycje Odpowiedz Link
afroddytta Re: MAM :) Easy Walker Sky 17.12.13, 14:02 A jeszcze napiszę Wam coś ciekawego, bo ja mam siedzisko czerwone z 2009 i srebrne chyba 2010 i jest już ulepszone tzn. na tych spinaczach do pionizacji oparcia w starszej wersji te klamerki są na stałe natomiast w nowszej są na regulowanych paskach co jeszcze daję dodatkowe możliwości ustawienia oparcia. Poza tym samo siedzisko jest dodatkowo poprzeszywane jakby solidniejsze. Ogólnie bardzo mnie to zaskoczyło, bo znaczy, ze firma cały czas coś ulepsza i to w dobrą stronę. Odpowiedz Link
afroddytta Re: MAM :) Easy Walker Sky 17.12.13, 13:52 Pomilak te budy są ok, ja mam 160 cm i nic mi nie zasłania, on też chyba jest krótszy do przodu niż UJ (oczywiście zakłądam, że podwójny EW jest taki sam jak Sky na wysokość). A dla zainteresowanych tematem wklejam moje porównanie forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145276294,145295837,Porownanie_MB_UJ_EW_Sky_zdjecia.html Odpowiedz Link
afroddytta Jeszcze coś :) 17.12.13, 13:56 A dla kupujących dodam od siebie, że nie polecam wersji Silver, bo ja w tej chwili mam gondolkę i siedzisko spacerowe w kolorze srebrnym i dosłownie jakaś masakra jest, brudzi się to starsznie. Nie wiem jak inne tapicerki srebrne, ale zdecydowanie ta jest najgorsza ze wszystkich które miałam, nawet sam materiał wydaje się fajny, taki plastikowy, grubo pleciony (podobny do speedi), ale brudzi się na brązowo Odpowiedz Link
magda79pn Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 14:27 ja mam klamerki z regulacją, fajne to jest, zapinam byle jak i zaciągam na maxa, bez siłowania sie z dnia na dzień coraz bardziej lubię ten wózek, dzisiaj dokupiłam organizer EW Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 14:29 Mówiąc szczerze ja z tych klamerek nigdy nie korzystałam, bo oparcie wtedy jest za bardzo pionowe dla moich, a że mam te bez regulacji to też trudno je zapiąć, dziecko trzeba wysadzić. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 14:46 mój synek właśnie lubi taki pion a wiesz może gdzie znajdę na wózku jakąś naklejkę z datą? kupiłam nowy ale nie z najnowszej kolekcji i ciekawi mnie to, ten czerwony na youtube ma inaczej stelaż przy tylnych kołach i schowany hamulec nie przeszkadza mi to, a nawet bardziej podoba, jestem tylko ciekawa który to rok Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 15:19 Magda twoj To ok 2010-2011 bo nowsze Maja inne Logo I ulepszny hamulec Tzn inaczej wygiety Zobacz pod podnozek Ta srebrna czesc Od Afrodyty na zdjeciach bodajze jest Ten nowszy Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 16:27 O nawet tego nie zauważyłam-mój duo ma taki sam hamulec jak Magdy, ale jeszcze szare metki np. przy suwakach, i nie ma kosza otwieranego z tyłu, był kupowany w 2009 roku. A to srebrne siedzisko które mam jest nowsze i już ma pomarańczowe metki przy suwakach i to chyba 2010, podobnie jak Magdy. A ten Sky na moich zdjęciach jest najnowszy bo ma kosz otwierany i nowe logo, a hamulec to myślałam, że jest inny po prostu w pojedynczym wózku, nie widziałam wcześniej Sky z takim hamulcem jak u Magdy. Na zdj. chyba najnowszy Sky Odpowiedz Link
magda79pn Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 20:02 tak, ten Twojej koleżanki to nowszy jest ja mam zamki w koszu i pomarańczowe końcówki przy zamkach i pomarańczowe metki wszyte w budzie, mam też budkę z tym daszkiem przeciwsłonecznym, a kiedyś była budka prosta jak daszek i bez osłonki przeciwsłonecznej, ale hamulec mam inny (starszy) i stelaż też (rurkę między tylnymi kołami) z tabliczki pod podnóżkiem nic nie wynika, cos tam jest napisane E2003, E2005 - na moje oko to certyfikaty jakieś są, daty tam nie ma, tylko dwa numery seryjne w których ja daty nie widzę podejrzewam że on własnie 2010 będzie Odpowiedz Link
magda79pn Re: Jeszcze coś :) 17.12.13, 20:09 według tej stronki strollersandprams.com/brands/easywalker/ mam 2010 lub 2011 którego nie ma na foto Odpowiedz Link