Dodaj do ulubionych

Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie;-)

20.01.14, 13:11
Witam,

Kobiety są jednak niezdecydowanewink To wina tego forumsmile

Dziewczyny co byście wybrały na moim miejscu?

Zestaw 2 w 1 z gondolą od urodzenia, cenowo Joolz drożej...ale dłużej na rynku. Jednakże dostać używkę w dobrej cenie b.ciężko. Oferty szybko znikają albo ceny nieadekwatne.

Właściwości chyba podobne (mam na myśli wagę, składanie, amortyzację, komfort dziecka, komfort rodzica) a może się mylę. Prośba o opinie osób, które miały do czynienia z dwoma wózkami (są takie?)

Poproszę o głosowanie- bo chyba innego wyjścia nie ma.

Pozdrawiam ciepło w ten bardzo zimny dzień.
Obserwuj wątek
    • sztucznamrowka Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 13:16
      Ja zdecydowanie Joolz Daya to moje niespełnione wózkowe marzenie wink tongue_out
      • anmaszy Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 13:28
        a ja się podpisze pod tymsmile
        • martuska1982 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 13:31
          dołaczam do niespełnionego marzenia i również obstawiam daya.
    • calineczka793 Joolz Day 20.01.14, 13:55
      Uwielbiałam go i żałuję, że tak późno go kupiłam - wiem nieobiektywne to moje glosowanie, ale cóż zrobićwink
      • pomilak1 Re: Joolz Day 20.01.14, 17:16
        Ja też nieobiektywna bo miałam tylko joolzawink
        Ale może bym zaryzykowała tego britax'a wink
        • malinowa666 Re: Joolz Day 20.01.14, 17:49
          Mam joolza i wiem ze lepszego wyboru nie mogla dokonac.troche balam sie zimy, w koncu nastala i rozczarowania nie ma.
    • mama1dawidka Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 18:58
      Jak dla mnie. To joolz jest Nr.1
      • inka.1982 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 22:15
        Widzę, że na forum działa cichy fanklub Joolzawink Wybór jest jasnysmile
        • kar-ula Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 22:32
          Zdecydowanie smile
    • headvig Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 23:12
      Joolz. a jeśli chodzi o okazje, to polecam e-bay UK. tam sprzedają za 1/3 ceny, bo to na wyspach popularny wózek, można niezłe zestawy upolować, wiele osób chętnie wyśle do Polski.
      Myśmy tak właśnie załatwiali smile
      • inka.1982 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 23:46
        To chyba jesteś jakimś magikiemwink

Sprawdzałam i e-buy uk i gumtree.co.uk - napisałam nawet kilka maili (a angielski mam na przyzwoitym poziomie z racji zawodu) i kompletnie zero odpowiedzi;-((((((

Angielskie aukcje sprawdzałam od razu, bo wcześniej generalnie co roku jeździłam do uk na małe shoppingiwink

Może masz jakiś patent na ruszenie serc Anglikówwink?
        • headvig Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 23.01.14, 23:34
          inka.1982 napisał(a):

> Może masz jakiś patent na ruszenie serc Anglikówwink?

w mailach pisałam, że zrobię przelew z góry i że załatwię transport, bus przyjedzie pod dom odebrać wózek.

jedna angielka się nie zgodziła, druga od razu z entuzjazmem na tak. czekaliśmy na zakończenie aukcji (licytacja) aż na naszym all pojawiła się aukcja z UK z takim zestawem, wystawiona przez polkę, która chyba poczuła lukę, bo miała też wystawioną używkę bugaboo i orbit...
          nie zastanawialiśmy się, bo zestaw był dużo bogatszy i bez załatwiania transportu - ona się wszystkim zajęła. aha - na niemieckim ebayu też wystawiają joolze.
          • mama1dawidka Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 24.01.14, 10:22
            Ale na niemieckim ebayu taniego joolza nie kupisz uncertain
            • inka.1982 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 24.01.14, 10:35
              Dokładnie;-(

Jednak pod względem cen brytyjski ebay wymiata.

Za namową Headvig wysłałam już kilka pytań na ebay i są pozytywne odpowiedzi. Joolzów generalnie nie ma tak dużo i bardzo trzymają cenę, za to Bugaboo Cam jest po prostu zatrzęsienie. Chyba cały UK jeździ tymi wózkamiwink

Dzięki serdeczne za info, firmy kurierskie z UK też już przejrzane-dzięki temu forum oczywiściesmile
              • zurekgirl Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 24.01.14, 12:46
                Ja Joolza kupilam na gumtree UK. Na ebayu niektore sie cenia i nie schodza, a czasem mozna za 50 funtow kupic. Nie sa to wielce popularne wozki, trzeba czekac na okazje.
    • zurekgirl Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 23:16
      Mam obecnie na stanie oba te wozki i jestem na etapie przesadzania dziecka do spacerowki. I napisze tak: joolz jest wiekszy, wyzszy, lepszy dla wyzszych rodzicow, ma wieksza gondole i siedzisko wyzsze nieco, prowadzi sie odrobinke lepiej, ale naprawde odrobinke, generalnie wydaje sie byc ciezszy i szerszy. Joolz jest bardziej rozbujany, lata mi troche raczka, troche gondola, Affinity jest sztywniejszy, ale jak ustawie amortyzacje na miekko, to ja czuje dosc wyraznie, nawet z maluszkiem. Lepiej mi sie czysci kolka w Affinity, sa gladkie, nieiwele sie do nich przyczepia, z to kolka w Joolzie mam wiecznie usyfione. Kosz w Affinity fajny, spory, choc tak dziwnie uszyty, ze w sumie w Joolza jestem w stanie prawie tyle samo wpakowac, szczegolnie jesli kosza nie zamkne. Mam do Joolza torbe XL, ale boje sie w nia wladowac duze zakupy, zeby raczki nie zlamac (w Buzzie mialam ten problem i nie chce ryzykowac, a w Joolzie konstrukcja podobna). Bardziej lubie skladanie Affinity, bo to pac pac i po sprawie, w Joolzie jakos mniej intuicyjnie. Uwielbiam kolor czerwony w Affinity, jest cudny. Joolza mam srebrnego, tyz ladny, ale nie piekny.
      • zurekgirl Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 23:24
        I do rzeczy: jesli nie zalezy ci na duzej gondoli (ta w Affinity jest mala, ma fajny daszek i raczke do noszenia, ale pokrowiec kiepski), nie masz dwoch metrow wzrostu, wolisz wozek mniejszy i krotszy i mniej "luzny" to polecam britaxa. Moj chilli na czarnej ramie jest boski i ma fajna folie przeciwdeszczowa nawet, choc jeszcze przyznam, ze ladny spiworek jest dosc niski, nie podchodzi pod sama szyje, a to szkoda.
        Jesli wolisz wozek wiekszy, szerszy, wyzszy, z wszystkim nieco wiekszym, to bierz Joolza. Ja sie ciesze, ze mam oba, do autobusu zabieram britaxa, na spacery w szpilkach, badz po parku joolza. Nie mam oryginalnego spiworka do Joolza, mam w nim P&T i pasuje calkiem niezle.
        Chetnie odpowiem na pytania wink
        • inka.1982 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 20.01.14, 23:42
          Zurekgirl dzięki za tak obszerną odpowiedź i porównanie.

Więc ja do gigantów nie należę: 164 cmsmile Mąż 182 cm, ale regulowana rączka rozwiązuje problem.

Joolza miałam teraz oglądać, ale od ponad tygodnia leżę przykuta do łóżka jakąś wyjątkowo złośliwą infekcją a za ok. tygodnia poródwink I nie wiem czy się wyrobię z oglądaniem w sklepie, zwłaszcza jak taki mróz za oknem.

Britaxa widziałam na żywo i byłam wręcz zdziwiona jego małymi rozmiarami. Składa się faktycznie prosto i lekko. Zaniepokoiły mnie właśnie dwie rzeczy (pisałam o tym we wcześniejszych postach).
          1) gondola- długa, ale bardzo wąska. Porównywałam z innymi wózkami, które stały obok. Już szybko będę wiedziała, to jakiego kalibru będzie należeć moje dziecko, bo wiadomo, że usg nie określi rozmiarów zbyt celniewink Obawiam się po prostu, że jak dodam śpiworek, kombinezon, etc. to dziecku będzie niewygodnie...
          2) spacerówka- siedzisko wydało mi się płytkie, zwłaszcza na wysokości pałąka, po prostu małe- a może też nie mam wyczucia do kubełków.

I jeszcze jedna kwestia- po postach i aukcjach na tablicy/allegro widzę, że z późniejszą sprzedażą joolza nie powinno być problemów a britax nie jest zbyt popularny i tylko nówka wchodzi w grę.

Będę wdzięczna za wszelkie Twoje sugestie.

A może poczekać do urodzenia dziecka (fotelik mam) i oswoić się z maluchem i wózkiem......

• zurekgirl Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 21.01.14, 00:08
            Hmmm, jesli nie jestes wysoka (ja mam 10 cm wiecej niz ty), to mozesz byc zaskoczona wysokoscia Joolza. Co do gondoli w Britaxie, to jeszcze w swieta wozilam czteromiesieczniaka ubranego w kombinezon, opatulonego w kocyk, a to wszystko wlozone w Britaxowy spiwor, wiec nie jest w sumie az tak malenka. Noworodka wcisniesz ubranego nawet w kozuch, im dziecko wieksze, tym bardziej bedziesz rozbierac na wiosne. W Joolze doskwieral mi brak powiekszanego daszka i brak mozliwosci przenoszenia gondoli jedna reka. Jednak wielkosc gondoli i lepiej oslaniajacy "fartuch" sa duzym plusem. Moze najlepiej tak, kup sobie Joolza, zobaczysz jak to jest i czy jest sie czym zachwycac. Jak ci sie nie spodoba, zawsze mozesz wymienic na Britaxa, bo moim zdaniem jest fajny i warto sobie pojezdzic. Aha, jezdzilam Affinity po lasach, mialam go w samolocie, wszedzie mi sie fajnie sprawdzil.
            • katrinka82 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 09.01.15, 18:19
              Który wózek wybrałaś? bo ja też mam dylemat..
              Zastanawiam się cały czas, czy ta gondolka nie jest za nisko osadzona. Mam info, że na wysokości 60 cm ale na żywo nie widziałam wózka. Co do wielkości gondoli, to nie muszę mieć wielkiej, bo wiosenne dziecko będzie, także w jesień i tak spacerówka.
              Ja mam 168 cm wzrostu, mąż 186 ale głównie ja będę nim jeździć. Podoba nam się joolz, tego można zobaczyć na żywo ale cena zdecydowanie za wysoka. Czy gondolka w britaxie jest dużo niżej od joolza?
              • ilo9 Re: Joolz day kontra Britax Affinity - głosowanie 09.01.15, 20:13
                Ja używałam gondoli Affinity do 6 miesiąca,a dziecko mam naprawdę giganta-smile My byliśmy zadowoleni,ale porównania do Joolza nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka