koala0405 30.01.14, 09:03 ekowozki.pl/manufacturer/baby-jogger/Baby-Jogger-Vue.html Myślicie, że niedługo będzie? Ktoś coś słyszał o nim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 09:11 już doczytałam w październiku o nim było Ciekawe jaka cena w PL Odpowiedz Link
flower_v Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 09:34 jak lubie baby joggery to akurat ten mi sie podoba. Ale ciekawa jestem ceny i walorow uzytkowania... hmmm bee tez mi sie kiedys nie podobal Odpowiedz Link
basia752 Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 10:42 Do biegania, jak to joggery to on chyba nie bardzo Odpowiedz Link
olenka1237 Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 10:04 dla zaintersowanych na stronie xporter.pl można kupić wózki Baby Jogger w niższych cenach jednak trzeba wpisać w kodzie rabatowym hasło facebook i wtedy cena jest niższa. Kupiłam City mini GT za 1340 zł z pobraniem gratis. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 10:24 1340? Co to za promocja? Ja gt taniej kupiłam rok temu. Odpowiedz Link
olenka1237 Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 10:33 Nie wiem jak było rok temu ale ceny teraz są o wiele wyższe. Normalna cena to 1426 zł. Odpowiedz Link
wiedzma000 xporter.pl 19.03.14, 11:37 Ja w xporterze kupowałam fotelik w lipcu z odbiorem osobistym. Cena z tym kodem wyszła naprawdę promocyjna, właścicielka bardzo sympatyczna, przygotowana do sprzedaży fotelika (wiedziała jak go zamontować itd.) poczęstowała herbatką, starszy dostał fajny breloczek do zabawy, resztę wydała co do grosza (!) i biegła za nami jak zobaczyła że zapomniała nam dać gratis w postaci lusterka do obserwacji dziecka. Ogólne wrażenie z zakupów bardzo dobre. Także jak coś w tym sklepie znajdziecie dla siebie to można kupować raczej bez obaw. Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 12:32 Ja ogólnie nie przepadam za parasolkami z racji sposobu w jaki się je składa ale ciekawa jestem - może wymyślili coś całkiem nowego ? może to parasolka składana na pół czy coś ciekawe jak to siedzenie się przekłada jest w sieci jakiś filmik o tym wózku ? Odpowiedz Link
monika_kas Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 12:41 są są filmiki www.youtube.com/watch?v=HfBGE3VmEzk Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: Baby Jogger Vue 30.01.14, 13:07 Rewelacyjny pomysł z tym siedziskiem, jestem pod wrażeniem. Takie rozwiązanie daje niesamowite możliwości Wyobrażcie sobie wózek taki jak zwykły BJCM z takim siedziskiem albo szereg innych wózków Dla mnie to zwiastuje koniec wózków z osobnym siedziskiem Aż zaczęłam się zastanawiać w jakich wózkach będą jeżdżić nasze wnuki hehe Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 10:46 ale ten Vue to zadna nowa mysl techniczna -BJ go kupil od Petie Star - u nich ten wozek mial nazwe NJoy Bubble i mieli go chyba od roku.... co nie zmienia faktu, ze to ciekawe rozwiazanie i na pewno sa osoby ktore chetnie taki wozek kupia Odpowiedz Link
hanna79 Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 11:07 Fajny Ciekawe kiedy będzie u nas i za ile? Odpowiedz Link
yoku Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 11:46 Nie wiem ile będzie kosztował ale ma być w PL najwcześniej w okolicach czerwca. W USA kosztuje niecałe 200$ więc mam nadzieję, że w PL nie przekroczy ceny 700 zł. Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: Baby Jogger Vue 19.03.14, 11:51 z moich rachunków wynika że będzie kosztował 1000 - 1200zł Zobaczymy czy się sprawdzi Odpowiedz Link
basiunia900 Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 18:09 Hej jestem ciekawa czy ktos moze sie orientuje czy sa juz w polsce dostepne ww wozki? Vue strasznie mnie intryguje, ale nie moge znalezc zadnego info. A moze jest tu ktos kto go uzytkuje, badz gdzies widzial, macal i moze cos wiecej napisac niz producent Pozdrawiam. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 20:02 ekowózki będą go miały za około 2 tyg zresztą na stronie sklepu jest już cena Odpowiedz Link
herenna Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 21:23 no nie powiedziałabym, ze to siedzisko jest takie ekstra... Wszystko fajnie wygląda.... bez dziecka... przecież, żeby odwrócić siedzisko, musisz tutaj wyjąć/ wypiąć dziecko z wózka, dziecko wziąć pod pachę, przełożyć to siedzisko jakoś jedną ręką, jednocześnie trzymajac wierzgającego malca, potem wrzucić go z powrotem do wózka, niewykonalne przy śpiącym dziecku. Ja tego nie kupuje, bo już wolę wypiąć całe siedzisko razem z dzieckiem w środku i odwrócić, choćby i na śpiąco... I jeszcze ta terkocząca rozkładana budka, aż mnie wzdrygnęło jak to usłyszałam brrr Odpowiedz Link
basiunia900 Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 21:37 Mi bardziej zalezalo na wozku lekkim ktorym bede mogla wozic mlodego przodem do siebie bo niestety nie lubi byc odwrocony, a ze za duzo kasy na wozek wydac nie moge szukam jakiejs opcji, a u nas lekki wozek z przekladanym siedziskiem to rzadkosc. Mam jeszcze do wyboru uzywanego przez jedno dziecko peg perego pliko switch z 2011 roku, ale tutaj z waga gorzej, ale przynajmniej caly komplet. Sama juz nie wiem. Odpowiedz Link
herenna Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 22:09 basiunia, ale w jakim wieku jest Twoje bejbi? Bo dzieci przodem do mamy to w sumie chyba krótko lubią, tak pomiędzy 7 a 9 miesiącem? A potem wolą patrzeć na świat. A w takim wieku to ja bym dziecka i tak nie wkładała do czegoś z małymi kółkami bez amortyzacji, ale ja w ogóle nie lubię wózków z małymi kółkami, może jak mój dzieć będzie wiekszy to może się przekonam, ale usiłowałam 13 miesięczne dziecko przewieźć w zachwalanym na forum cybexie callisto i po 5 metrach zawróciłam, dla mnie toto po prostu nie jeździ a podbicie w celu pokonania krawężnika graniczy z cudem:] Odpowiedz Link
basiunia900 Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 22:22 Moj dziec ma 10miesiecy a dalej nie lubi jazdy tylem do mnie drze sie jakby go obdzierali ze skory. Juz jeden wozek spacerowy kupilismy i sprzedalismy bo nie chcial w nim jezdzic. Ja potrzebuje takiego wozka na zakupy i tak na szybko zeby wyskoczyc gdzies zalatwoc sprawe. Na dlugie spacery mamy spacerowke z kompletu 3w1 i predko z niej nie zrezygnujemy Odpowiedz Link
herenna Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 22:31 a no to może faktycznie ten będzie ok. Ja to tak bardziej odpisywałam wiedźmie, która pisała, że to siedzisko jest genialne i wyprze to normalne, a chciałam tylko pokazać, że jak dziecko w środku jest to już nie jest tak łatwo z tym. Natomiast jeślibyś używała jej praktycznie na stałe przodem do siebie, to faktycznie może być dobry pomysł Ale i tak obstawiam, że za miesiąc dziecku się odmieni Odpowiedz Link
basiunia900 Re: Baby Jogger Vue 04.06.14, 22:35 Jeszcze sie zastanawiam nad tym peg perego ale sama nie wiem, 500zl plus koszt wysylki ale caly komplet z oslonka na nozki, uchwytem na kubek i folia przeciwdeszczowa. Vue jest praktycznie goly bo nawet nie ma palaka a moj lubi na nim wisiec jedyne co ma to uchwyt na kubek/butelke. Odpowiedz Link
wiedzma000 Re: Baby Jogger Vue 05.06.14, 11:20 herenna napisała: > przecież, żeby odwrócić siedzisko, musisz tutaj wyjąć/ > wypiąć dziecko z wózka, dziecko wziąć pod pachę, przełożyć to siedzisko jakoś j > edną ręką, jednocześnie trzymajac wierzgającego malca, potem wrzucić go z powro > tem do wózka, niewykonalne przy śpiącym dziecku. hehe widze że jesteś mamą x1 poczekaj, wszystkiego się nauczysz przy drugim dziecku Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Baby Jogger Vue 05.06.14, 12:00 herenna - po pierwsze jak dziecko spi - to nie trzeba go przekaldac, bo i po co? a po drugie jak spi to tez raczej nie wierzga a jak wierzga to nie spi wiec moze sobie wierzgac do woli - spokojnie dasz rade przytrzymac pod pacha a druga reka myk, myk siedzisko taaaaa wielofunkcyjnosc matki wzrasta wraz z iloscia dzieci , Odpowiedz Link
hanna79 Re: Baby Jogger Vue 05.06.14, 13:17 a po trzecie... nie wiem, jak Wasze odczucia, ale dla mnie przekładanie siedziska z dzieckiem w środku (miałam Joolza) nie należało do bezpiecznych czynności Wiem, wiem Matka Polka silną kobietą jest, czy być powinna (ja nie), ale przekładałam tak siedzisko raz i nigdy więcej, co najwyżej razem z mężem. Tak samo ratowałam raz kumpelkę, która przekładała siedzisko z dzieckiem w Zapp Xtra, no nie chciałabym być na jej miejscu, jak by była sama... Odpowiedz Link
peranema Re: Baby Jogger Vue 25.10.14, 14:17 Skusiłam sie i Vue jest juz u nas Jestem zaskoczona jak dobrze się prowadzi, spodziewałam sie czegoś duzo bardziej klekoczacego (parasolki jeszcze nie mieliśmy, na stanie Teutonia i BI). Z minusów, które widzę na razie to na pewno krótki podnóżek i mikroskopijny, symboliczny wręcz kosz na zakupy Odpowiedz Link
domusiek Re: Baby Jogger Vue 27.10.14, 19:39 Nio ja miałam czarnego Vue do zeszłego tygodnia. Kupiony w wakacje. Jak na parasolki (za którymi średnio przepadam), to wózek spoko. Kosz może nie gigantyczny, ale dużo parasolek takie ma lub nie ma wcale ten ma suwaczki, by się lepiej do niego wkładało to i owo. Materiał przyjemny, buda ok. Tzw. "Amortyzacja" na każdym kole. Po naciśnięciu czuć, że jest i działa. Nieźle jeździ i po trawie i po chodnikach. Najgorzej po kamieniach nieregularnych, ale to nie Summit przecie za to naprawdę dobrze trzyma się nawierzchni. Pomysłowa opcja przekladanego oparcia dającego możliwość siedzenie dziecka przodem lub tylem do mamy. Trochę ten "system" trzeba poćwiczyć, ale dość łatwo sobie z tym poradzić (mi trochę zajmowało szukanie rzepów). Jazda przodem do rodzica raczej dla mniejszych dzieci. Tyłem do rodzica, to bez problemu jest podłożek i mój ponad 4 siedział bez problemu. Wiadomo tylko, że nogi musiał mieć już tylko na podnóżku. Składa się bezproblemowo, waga srednia krajowa parasolkowa, ale nie jest ciężki. Ma go teraz moja dobra znajoma i jest mega zadowolona. Na miasto to ciekawy wózial i chyba coś tam jeszcze można wpisać na stelaż (fotelik chyba), to jesli ktoś mieszka wysoko bez windy, to może być ważne info. B.dobrze wykonany, sprawia wrażenie, że przetrwa wiele (jak kazdy BJ). Odpowiedz Link