Dodaj do ulubionych

TFK Dot Rewelacja!

01.02.14, 23:06
Kochane Panie!
Po osmiu wypröbowanych markach dla dzieci powyzej roku polecam Tfk Dot!
Nowe super hamulce, fantastyczne podbijanie, az sam podskakuje smile super dluga budka na przod, mieciutki dla dziecka, do zasniecia kolysze sie jak te stare wözki na pasach z lat dziewiecdziesiatych (az sie wierzyc nie chce) no i waga - marzenie. niecale 6 kg!

Jak go zlozycie to bedziecie go szukaly e bagazniku smile taki malutki a jednak na prawde stabilny.
Kola nie turkotaja i zdal egtamin w lesie i na kostce brukowej.
Kochamy go smile!
Jest do niego tez gondola i adaptery do maxicosi.

Kasia i Jasio (16 m-cy; 13 kg)
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 07:49
      NA jakiej wysokosci od ziemi sa raczki? Mozesz zmirzyc siedzisko: wysokosc, szerokosc oparcia, glebokosc siedziska
      • monika_kas Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 08:58
        Tak ja też proszę o wymiary.
    • pomilak1 Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 09:10
      Super, że wypróbowałaśsmile
      Fotki jakieś poproszęsmile
      No i standardowe wymiary czyli wys.oparcia, szerokość i głębokość siedziska, wysokość rączeksmile
      • liveveb Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 09:12
        Przylaczam sie do prosby Pomilak. Napisz jeszcze jakie duze masz dzieciatko i koniecznie zrob fotke z pasazerem smile
        • magda79pn Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 09:33
          ale macie wymagania... wink
          • monika_kas Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 09:49
            Bo nawet fajny ten dot. Już dawno o nim myślałam ale brak opinii mnie zniechęcał. Na stronie dystrybutora wymiary są podane i są fajnie. No może poza rączkami, bo niby pisze że 96cm od ziemi. Ciekawe tylko czy do dolnego brzegu czy do górnego...

No i ciekawa jestem o co chodzi z tym nowym hamulcem. Poprzedni się psuł czy co?
            • magda79pn Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 11:06
              też o nim myślałam, jednak ta wysokość rączek mnie odstraszyła
              jak już wymyślili coś a'la zapp, to mogli też wysokość zmienić wink

Ty sobie Monika kup techno xt, zobaczysz, że będziesz zadowolona, ja sama zastanawiam się nad nowym szampanem wink a dlatego się zastanawiam, bo wolałabym czarnego big_grin a te są droższe sad
              • monika_kas Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 11:37
                Mówisz że będę zadowolona? No właśnie tak jakoś ciągle się wacham... Do tej pory żadna parasolka nie podbiła mojego serca. Topaz był fajny, ale... No właśnie zawsze jest jakieś ale...
                • agusia041 Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 11:48
                  XT fajniejszy od topaza, lżejszy, zgrabniejszy i prowadzi się jednak lepiej. Swojego champagne bardzo miło wspominam, kupiłam nówkę, jeździliśmy ok.2 m-cy i sprzedałam z niewielką stratą smile A co do parasolek, cóż nie można od nich zbyt wiele wymagać, bo nigdy się nie polubicie wink
                  • magda79pn Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 17:04
                    ja kiedyś techno rok 2006 nienawidziłam smile a rocznik 2012 bardzo przypadł mi do gustu wink
                • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 15.02.14, 10:01
                  Monika, a co w Topazie bylo nie tak? Bo znajoma ma i bardzo zachwycona...
                  • monika_kas Re: TFK Dot Rewelacja! 15.02.14, 13:43
                    chęć próbowania czego innego smile

tak naprawdę Topaz to fajny wózek, ale gdzieś nie do końca mi przypasował. Teraz mam M&P Tour i zarówno ja jak i mój synek go uwielbiamy. To na ten moment nasza ukochana parasolka.
              • liveveb Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 12:37
                Nowa zia ma regulowaną wysokość rączek smile
                www.petitestar.com/zia-x-pushchair/
    • pinik Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 13:38
      No wlasnie mnie ten wozek tez sie zawsze podobal i kiedys (w okresie, kiedy sama wozkow nie uzywalam) polecilam dwom kolezankom, ktore wtedy szukaly malych spacerowek. Sa ze wszystkiego zadowolone, oprocz wlasnie hamulca. Obie mialy problemy. W nipperze tez niby byly, ale po naprawie nikt nie narzeka, a w Docie tak. I na amazonie jak sie opinie poczyta, to tez wlasnie ludzi narzekaja, ze po wymianie zle bylo, albo ze nowszy wozek, ktory mial byc ulepszony, tez mial te problemy itd. Wiec ja sie tego dalej obawiam troche. A co tam sie niby w tym hamulcu zmienilo?
      • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 17:56
        Wysokpsc raczek: To sa takie rogi, dolny kant 96 cm, görny koniec 109 cm wiec trzemam reke na sredniej wysokosci ok. 105 cm.
        Ja jestem 174 cm wysoka i na boso siega mi raczka do wysokosci okolo pepka smile

Siedzisko jest na wys. pupy dzidzi wezsze i do göry coraz szersze szerokosc wewnetrzna od brzegu do brzegu palaka 40 cm! Wysokosc siedziska 50 cm i luz pod budka.

Z tymi hamulcami to bylo tak, ze mechanizm hamowania byl nieco otwarty i jak sie tam nazbieral brud do hamulce szwankowaly.

Zadzwonilam do sklepu firmowegi Tfk i popytalamo co to chodzilo i dowiedzialam sie ze hamulce zostaly ulepszone i teraz brud tam nie dochodzi. Nowy Dot jest dostepny tylko z nowymi hamulcami.

Tu jest sklep z czesciami zamiennymi (nawet hamulce mozna kupic za okolo 80 zlotych) i wszystko sobie samemu wymienic.

shop.tfk-babyoutdoor.de/tfk-ersatzteile/dot.html

Najlepiej jak pojdziecie do sklepu z Waszymi maluszkami na jatde pröbna i przekonacie sie same smile
        • liveveb Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 19:36
          Godschild- to napisz jeszcze plisss jakie te 8 wozkow wczesniej mialas- zeby konkretnie wiedziec czego unikac. Napisz jakie modele i jakie mialy wedlug Ciebie wady w porownaniu do wozka, ktory polecasz.
          A wrzucisz fotki z dzieciaczkiem? Napiszesz ile ma wzrostu?
          • basia752 Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 21:02
            Wygląda fajnie, szkoda, że nie ma wersji z pełną rączką
          • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 02.02.14, 21:16
            Te wözki ktöre mialam nie byly wcale takie zle. To zalezy gdzie sie mieszka, jak wysoko, z winda czy bez, jak duze jest dzieckio, czy ma sie auto czy nie, jak tak to jak duzy bagaznik, waga wözka itd.
            To co mi nie odpowiada, inni uwazaja za plus i odwrotnie. za ciasny, za waski i za krötki dla sporych dzieci od 12-go miesiaca a zwlaszcza w zimie (gruba kurtka, spiwör) bedzie ABC Design Turbo ( krötki podnözek i oparcie 45 cm).
            Kompletnie nie zdal egzaminu Peg Perego Switch Easy Drive. (przy podbijaniu mozna go prawie polamac i ma jeszcze kupe innych wad). Nadaje sie jedynie dla dzieci do max. roczku.

Uwielbialam Bugaboo Cameleon. Kochalam go, ale möj synek nie znosil spaceröwki.

Bardzo fajny i dla duzych dzieci jest TFk Joggster X. Jednak po rozlozeniu do spania wygladal jak neseser na köklach. Nie mial zadnych wad, prowadzil sie swietnie alepo prostu mi sie nie podobal. acha, w pozycji lezacej dostanie sie do kosza prawie niemozliwe.

Maclaren ma krötkie oparcie i jest bardzo waski. No i zbyt sztywny.

Po domu mam jeszcze coneco solar, ale jak pchalam w nim Jaska po dworze to bolaly mnie od niego nadgarstki. Hamulce wysiadly po jednym pobycie nad morzem. Mimo to, trzymam go jeszcze w domu.

Mialam tez przed Cameleonem Bugaboo Frog. Jasiu byl malutki i wozilam go w gondoli, bylam tak zachwycona ze kupilam nowego Cameleona... do momentu przejscia na spacerowy.

Ja po prostu lubie eksperymentowac i zmieniac bryczki. Pierwsza Jaska bryka to nostalgiczny Babyactiv Ballerina Style. Nie ma nic lepszego dla noworodka w zimie! (Byl na prawde super i sprzedalam go po 6-ciu miesiacach za super cene)
            Momentami mialam trzy, cztery wözki w domu smile

Zdjecia Dota zrobie jutro, to zajrzyj pod wieczör smile

• sztucznamrowka Re: TFK Dot Rewelacja! 03.02.14, 08:51
      Ja kiedyś myślałam o tym wózku.
      Poproszę o real fotki - najlepiej z dzieckiem w środku oraz wymiary siedziska, wysokość rączki i rozstaw kół.
      Ja szukam wózka dla szczupłego 3-latka - taki na zakończenie wózkowania wink
      • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 04.02.14, 13:56
        Dziewczyny, na moim profilu znajdziecie zdjecia Dota ze spiworkiem i pasazerem smile

Jasio ma 17 miesiecy, 13 kg i nosi rozmiar 86.
        Spiworek jest caloroczny, mozna odpiac wkladke polarowa ze srodka.

Zobaczcie same smile
        Wysokosc raczek dota 96 cm od ziemi do dolnego brzegu, i 109 do görnego, czyli srednia trzymania okolo 105 cm.
        • monika_kas Re: TFK Dot Rewelacja! 04.02.14, 14:17
          Super smile fajny synuś. W wieku mojego Karola.
          • magda79pn Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:14
            podaj proszę wysokość oparcia i odległość od siedziska do budki
            • anmaszy Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:27
              wyżej jest podane że wysokosc siedziska 50 cm i luz pod budka.
    • sztucznamrowka Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:17
      Fajne zdjęcia i śliczny synuś smile
      Narobiłaś mi apetytu na ten wózek tym wątkiem wink big_grin
      • sztucznamrowka Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:19
        Ty z jakiego rocznika go masz? Kiedy kupowałaś i gdzie?
        Od kiedy wprowadzili te nowe hamulce, na które tak narzekano? A czy on cicho jeździ czy turkoce tak jak Zapp??
        • sztucznamrowka Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:23
          mnie się podoba żółty, niebieski i brązowy smile
          • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 06.02.14, 11:39
            Hej smile
            Dzieki dzieki, synek po tatusiu poszedl, dlatego ladny (hahaha)

najpierw wypröbowalam go w sklepie z moim Jaskiem, ale nie mieli czarnego wiec zamöwilam go ze sklepu internetowego Babywaltz. Jest nowy z konca listopada 2013.
            Automatycznie zamöwilam za 19 Euro zapasowe hamulce, ale okazalo sie ze möj Dot mial juz te nowe hamulce, wiec te zapasowe dalej sprzedalam.

Zdecydowalam sie na czarny bo najbardziej przypadl mi do gustu, ale inne kolory tez sa fajne.

No i dokupilam tez spiworek, jest naprawde fantastycznej jakosci.

Na chodniku jezdzi cicho, jedynie na kostce brukowej troszke go slychac, ale nie jest to jakies przeszkadzajace. Kölka ma z takiej twardej gumy czy pianki wiec nie halasuje tak jak plastikowe kola.

No i ta waga, w poröwnaniu z moim ostatnim Peg perego to dot nie wazy nic smile
    • pinik do godschild 27.02.14, 13:56
      Hej,

czy ty masz juz model 2014? Bo mnie sie ten wozek zawsze dosc fajny wydawal, ale przez te jego bardzo wadliwe hamulce nigdy go nie kupilam. Teraz widze, ze wersja 2014 ma niby zupelnie zmieniony ten system hamulcowy i jeszcze wyszedl kolor, ktory mi sie podoba.

Masz moze fotke tego wozka na ktorej widac koszyk? Czy on ma jedna komore, czy tam jakos po srodku idzie rurka i ma dwie? Nie wiem czemu, cos takiego mi sie pamieta, ale chyba mial rurke i mimo to jedna komore. Latwo tam cos wlozyc?

Jaki masz kolor? Nie sledzilam az tak tego watku wczesniej. Moze juz to pisalas. Zaraz wszystko nadrobie smile
      • godschild Re: do godschild 27.02.14, 18:37
        Dota kupilam w listopadzie 2013 z nowymi ulepszonymi hamulcami. Opisalam to juz pare razy wyzej smile
        Koszyk ma dwie komory i jest dosc pojemny, na prawde!
        W moim profilu mam zdjecia dota, mam czarny.

Pozdrawiam!
        • pinik Re: do godschild 27.02.14, 18:45
          Dzieki! Tak! Przeczytalam pozniej caly watek i widzialam fotki. Kilka odpowiedzi na moje pytania juz tam znalazlam smile

Ale wlasnie z Twoich zdjec wywnioskowalam, ze koszyk nie jest dwukomorowy... Szkoda, ze jednak jest...

Moze sie skusze na ten granatowy. Fajna jest opcja tej srebrnej siatki UV na lato i uwielbiam folie na deszcz TFK smile
          • godschild Re: do godschild 03.03.14, 16:47
            Noooo... folie to maja na prawde porzadne smile
    • pagaa Re: TFK Dot Rewelacja! 28.02.14, 11:35
      cześć, a słuchaj, czy jak się rozłoży tył do spania, to jest jakaś siateczka, okienko, albo odczepiana ta buda, żeby dziecko przewiew miało? chodzi mi o upaływink
      • godschild Re: TFK Dot Rewelacja! 28.02.14, 21:51
        Tak. Tyl budy sie odpina i mozna podwinac ja do göry, najlepiej jednak sciagnac ja calkowicie i zalozyc po prostu parasolke smile
    • hanna79 prośba... 03.03.14, 11:27
      Dziewczyny, czy można na podstawie zdjęcia stwierdzić czy to już dot z ulepszonymi hamulcami?
      Np, taki... mogłybyście zerknąć (wiem, niezbyt dobre to zdjęcie):

https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/21/yp4g.jpg
      • pinik Re: prośba... 03.03.14, 12:47
        Nie znam sie na tych hamulcach, wiec ci nie odpowiem. Z tego co wiem, to mozna samemu sobie te hamulce nowe kupic i wymienic. Mysle, ze na rynku wtornym wiekszosc zdecydowana ma stare hamulce, chyba, ze ktos wlasnie niedawno wymienial.

A ja dzis wlasnie zamowilam dot'a 2014. Oby te hamulce faktycznie lepsze byly!
        • hanna79 Re: prośba... 03.03.14, 15:27
          Fajnie sobie masz wink troszkę zazdraszaczam, że też nie mogę sobie pozwolić na nówkę sad
          Ten wózek ze zdjęcia ma jeszcze gwarancję do grudnia 2014, więc stary bardzo nie może być, a sprzedająca nie zna się na tych hamulcach uncertain
          Może jeszcze któraś zerknie? godschild? Please... smile
          • godschild Re: prośba... 03.03.14, 16:45
            powiekszylam to zdjecie maksymalnie ale niestety niczego nie moglam dojzec.
            popros sprzedajacego o zdjecie hamulca i mi je wyslij to zaraz Ci powiem czy stary czy nowy. Na tym zdjeciu nic nie widac.

nowe hamulce kosztuja 19,90 euro.
            • hanna79 Re: prośba... 03.03.14, 17:55
              Dzięki, tak zrobię smile

• hanna79 Re: prośba... 04.03.14, 16:31
              godschild, wysłałam do Ciebie zdjęcia na gazetowy. Z góry dziękuję smile
              • godschild Re: prośba... 04.03.14, 21:22
                wiesz co, zadam takie glupie pytanie: gdzie ja te zdjecia moge zobaczyc? wszedzie szukalam, i nie znalazlam. co masz na mysli möwiac "gazetowy"?
                • hanna79 Re: prośba... 04.03.14, 21:26
                  wysłałam na mail gazetowy, tzn godschild@gazeta.pl
                  ale nie wiem go używasz?

To może wstawię tu te zdjęcia... może jeszcze komuś się przydadzą smile

zdjęcie1
                  zdjęcie2
                  zdjęcie3
                  zdjęcie4
                  • godschild Re: prośba... 04.03.14, 21:30
                    Juz to pierwsze mi wystarczylo. Kochana, hamulce sa nowe. smile
                    • hanna79 Re: prośba... 04.03.14, 21:33
                      Dzięki baaaaaaaaaaaaardzo kiss
                      • godschild Re: prośba... 04.03.14, 21:34
                        alez prosze smile
                    • godschild Re: prośba... 04.03.14, 21:33
                      te stare co sie psuly byly wewnatrz prowadnicy puste i nie bylo tej plastikowej otoczki i zbieral soe tam bröd i piach i dlatego sie psuly. te nowe ulepszone sa cale "pozamykane" czy wypelnione tworzywem sztucznym i bröd juz do wewnatrz hamulca n ie dochodzi.
            • hanna79 Re: prośba... 05.03.14, 10:06
              jeszcze coś...
              Czy ta rurka która przebiega przez koszyk, nie haczy o krawężniki, w trakcie podjeżdżania pod nie??
              Mam okazję kupić czerwonego Dota, tego już z nowymi hamulcami za 500zł, czy to dobra okazja?
              • jasiek4 Re: prośba... 05.03.14, 11:08
                Nowy możesz mieć za 797 więc sama oceń czy to okazja czy nie ?
                Koła wyglądają na dosyć zniszczone ale jeśli masz możliwość obejrzenia wózka to może warto popatrzyć.
              • godschild Re: prośba... 05.03.14, 21:28
                Nic mi tam nie haczylo. W Niemczech chodza uzywane Doty tak okolo 80-120 Euro, zalezy od stanu w jakim znajduje sie wözek.
                Zawsze mozesz spröbowac troche potargowac. Za tego czerwonwgo nie dala bym wiecej niz 350 moze göra 400 zlotych.

Ja mojego sprzedalam po trzech miesiacach za 140 euro, byl jak nowy! (Jasiu oczekuje rodzensta i kupilam inny wözek TFK) wiec wydaje mi sie ze 500 zl. to troche za duzo za juz jednak wyjezdzony wözek.
                • godschild Re: prośba... 05.03.14, 21:32
                  To nasza nowa bryka

https://TFK_buddyMX_rear01-h570-Windows Fotogalerie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka