Dodaj do ulubionych

spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka

14.02.14, 12:22
Hej specjalistki smile
jestem mamą 5-miesięcznej dziewczynki. Na stanie mam Emmę po starszej córce (9-letnią, stan idealny smile) oraz Quinny Zapp Xtra jako stelaż pod fotelik i może potem do krótkich spacerów. Potrzebuję na wiosnę spacerówki na wypady do parku, chodzi mi o regularne spacery, ze spaniem włącznie
Wózek powinien mieć:
regulowane oparcie, podnóżek i rączkę
dużą budkę
w miarę lekki
łatwe składanie
cena ok. 1000 zł (lepiej mniej niż więcej wink)
no i oczywiście żeby bosko się prowadził

patrzyłam na polecany BJ Citi Mini GT, ale to raczej dla starszego dziecka
Istnieje w ogóle taki wózek, czy trzeba iść na kompromis?
Obserwuj wątek
    • kangurzyca85 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 13:44
      no do wszystkich Twoich wymagań to mi pasuje tylko graco evo smile spokojnie za 8 stóek wyrwiesz nówkę smile mój bracki ma dla córeczki i super się prowadzi na spacerkach, powierdzam bo byłam z bratanicą smile poczytaj co nieco o tym wózeczku a najlepiej idz go gdzieś "pomacać" smile ostatnio w smyku widziałam, że są!
      • mmu Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 15:05
        dzięki, bardzo mi się podoba z wyglądu ten wózek, muszę podjechać do sklepu i obejrzeć. Do tego ma jeszcze jeden plus - przekładane siedzonko
    • jasiek4 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 13:56
      Jak po Emmie kupisz Graco to będziesz na pewno niezadowolona to całkiem inna liga.
      Ja bym jednak rozważyła to BJ CMGT z wkładką na początek reszta już trochę droższa chyba że używka wchodzi w grę. Wszystkie warunki poza ceną spełnia Bumbleride Indie.
      • magda79pn Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 14:25
        a j abym kupiła maclarena techno, za tyś zł spokojnie nowego kupisz

w Tosi jest teraz promocja na szampana, 859zł
        • mmu Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 15:08
          ale to w zasadzie jest parasolka, wolałabym coś bardziej zabudowanego. A on się nadaje dla takiego malucha?
          • martuska1982 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 16:28
            nadaje się, ale w terenie to raczej nie pojeździsz, to taki wózek miejski, taka troche lepsza parasolka, bo ma dobra amortyzację, swietna bude i na płasko sie rozkłada, dla maluszka pod głowę ma wkładkę stabilizujacą, taką jak w fotelikach są.
      • mmu Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 15:06
        Bumbleride Indie - nawet nie miałam pojęcia, że jest taki wózek smile cena niestety nie do zaakceptowania, tym bardziej, że mam już 2 wózki...ale sam wózek wydaje się b. fajny
    • mad_milk Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 16:39
      A peg perego ogladalas?
      • mmu Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 15.02.14, 17:48
        w zasadzie nie brałam pod uwagę, muszę obejrzeć w sklepie. Myślisz o Pliko?
    • anmaszy Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 17:37
      Ja wybierałam pomiędzy elite a bumbleride, mam BI i jestem bardzo zadowolona. No ale on kosztuje więcej niż tysiaka, chyba że zaczekasz do wiosny i będziesz miała szczęście, kilka forumek kupowało go jesienią tylko z myślą o zimiewink
    • fifka02 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 14.02.14, 18:08
      Ja mam BJCM GT dla dwulatki, jeździ nim grubo ponad rok. Po wertepach również. Powoli z niego wyrasta. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało. Wcale dla półroczniaka nie jest zły. Powinnaś być zadowolona.
    • mmu a taki? 15.02.14, 17:52
      byłam dziś w sklepie i powiem Wam, że najbardziej spodobał mi się taki:
      allegro.pl/romer-britax-wozek-spacerowka-b-agile-4-24h-i3963835395.html
      moim subiektywnym zdaniem jest dużo ładniejszy niż BJ Citi Mini, jednak wózki trójkołowe nie są dla mnie
      ale też nie ma regulowanego podnóżka, co o nim myślicie?
      Graco Evo mi się nadal podoba, ale opinie na forum ma złe
      • monika_kas Re: a taki? 15.02.14, 18:05
        Podnóżek w b-agile wypycha się i jest sztywny. Nie jest to idealny wózek, ale jak wszystkie wiemy, ideału nie ma... więc jak Ci się podoba to może nie jest to zły pomysł. Chociaż ja bym wzięła zamiast niego maclarena techno xt, ale to już Twoja decyzja. Graco evo sobie daruj. Naprawdę. Szczerze z ręką na sercu Ci mówię.
        • monika_kas Re: a taki? 15.02.14, 18:07
          No chyba że przekonasz się do BJCM GT. Woziłam w nim synka 7 mies. wzwyż.... Włożysz sobie wkładkę Jette i będzie super.
          • mmu Re: a taki? 15.02.14, 19:49
            graco daruję sobie, bo czytałam co pisałyście, ale nadal twierdzę, że ładny z wyglądu, choć ładniejszy w necie niż w realu
            BJ strasznie wielki jest, normalnie kolosalny, chyba 2 razy taki jak Zapp Xtra, z którego w zasadzie jestem zadowolona i w końcu skończy się na tym, że będę go do tego parku zabierać big_grin
    • nununu23 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 15.02.14, 18:21
      a nie zastanawialas sie nad Maxi Cosi? mura np? ma bardzo fajne siedzisko akurat dla takiego polroczniaka... i spacerowka dobrze zabudowana, w teren sie super nadaje...ale nie wiem czy do tysia kupisz nowa... tyle ze po jednym dziecku to i pozniej bys za nia dobra cene dostala...
      • mmu Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 15.02.14, 19:50
        ale on jest chyba wielkości Emmy? ja bym chciała jakąś mniejszą spacerowkę
        • nununu23 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 16.02.14, 12:51
          to mniejsza jest elea tez z Maxi Cosi, i lzejsza a tez ma kubełkowe siedzisko... kolezanka ma to bardzo chwalila...
          • annulka79 Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 16.02.14, 13:41
            nununu23 napisał(a):

> to mniejsza jest elea tez z Maxi Cosi, i lzejsza a tez ma kubełkowe siedzisko..
            > . kolezanka ma to bardzo chwalila..

Elea NIE MA kubelkowego siedziska, mura tez nie, koleżanka chyba powinna wiedzieć co ma i chwali...

Zobacz może Peg Perego Si, to taka bardziej komfortowa i zabudowana parasolka
            albo nowość, M&P Armadillo, niestety znam go tylko ze zdjęć
            BJCM Gt bylby fajny, może BJCM 4
            no i fajny wózek do parku, spania to Jane Nomad
        • paulina.mlynarczyk Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 17.02.14, 13:24
          jak masz quinny i jesteś zadowolona, to przejrzyj ich ofertę, ja uważam, ze mają bardzo dobre spacerówki, od parasolek po głębsze, kubełkowe i coś dobierzesz, wiadomo, ze są bardzo dobrej jakości przecież
          • mad_milk Re: spacerówka dla 6-miesięcznego dziecka 17.02.14, 15:11
            Tylko budki mają fatalne a dla mnie to było ważne zeby była duża buda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka