Dodaj do ulubionych

Proszę o opinię o Wanderer

15.02.14, 09:25
Do użytkowniczek tego wózka - proszę Was napiszcie coś na jego temat:
jak się prowadzi i podbija?
jaką ma amortyzację?
czy łatwo się składa i rozkłada?
jaka regulacja oparcia?
jak wagowo?
Będę wdzięczna za każdą opinię smile
Obserwuj wątek
    • stareczka2 Re: Proszę o opinię o Wanderer 15.02.14, 09:59
      Dołączam sie do pytania.
      Jak amortyzacja? Powierzchnia siedziska i powierzchnia do spania?
      Waham sie miedzy Wanderer a Fusionem oraz Easy Walkerem Qtro smile
    • sztucznamrowka Re: Proszę o opinię o Wanderer 16.02.14, 12:02
      Dziewczyny - czy nikt na Forum nie ma/miał tego wózka????
      Proszę o info smile
    • ichmama Re: Proszę o opinię o Wanderer 16.02.14, 22:39
      Cześć dziewczyny, ogarniam się powoli po porodzie i szpitalu. Wygląda na to, że jestem jedyna na forum z moim wandererkiem.
      Na razie jeszcze nie wychodziliśmy na dwór, mogę tylko pisać na podst. doświadczeń podomowych.
      I tak:
      amortyzacja - wyczuwalna przy pierwszym bujnięciu - nie to co twardziel fusion;
      zwrotność - spoko, tak jak we fusionie
      składanie - można składać z i bez spacerówki, dość łatwo, choć nie mam tego jeszcze przećwiczonego, wiadomo ciąża i pierwsze dni połogu nie sprzyjają;
      waga - wyczuwalnie cięższy niż fusion, samo siedzisko spacerówki cięższe, bo ma metalową ramę; na plus to to że można go zawsze rozparcelować, tzn. przy wkładaniu do bagażnika;
      oparcie - kąt odchylenia porównywalny do fusiona, raczej trudno będzie uzyskać kąt 90st., siedzisko duże, ale chyba już nie takie wielgachne jak we fusionie (myślę, że młodsze dziecko będzie miało wygodniej, bo moje duże bobasy w fusionie zjeżdzały czasami na boki); jakby co to trzylatek też się zmieści; regulacja na pasy, za oparciem kieszeń na różne przydasie.

Jeszcze na plus spacerówka - montuje się ją baardzo szybko tak jak gondolę lub fotelik, we dwie strony, mnie to bardzo cieszy, bo w fusionie denerwowało mnie to że nie mogę łatwo wrócic do opcji gondola lub fotelik.
      aha i podnóżek - do góry to on leci bardziej niż fusionowy (też bez wciskania guzikow) - składa się prawie na płasko na spacerówkę i wtedy łatwo ją schować do auta/szafy - nie zajmuje dużo miejsca. W dół trzeba nacisnąć oburącz guziki - no znowu jak we fusionie.
      Wanderer nie ma tylko tego dużego plastikowego podnóżka, dziecko może oprzeć nóżki na tym metalu na końcu podnóżka - może to być mniej wygodne dla naprawdę dużych starszych dzieci 3-4latków.

Chwilowo wiadomo będziemy jeździć w gondoli/foteliku - wyjdziemy na pierwszy spacer pewnie za jakiś tydzień, więc wtedy jeszcze jakby co napisze. Gondola proton pasuje, więc jane capazo też powinna.
      Jakby co to pytajcie, a za jakiś czas zapraszam warszawianki (i nie tylkowink do oględzin na żywo. Bo wygląda na to że w sklepach się tego cuda na razie nie uświadczy smile
      • sztucznamrowka Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 09:10
        ichmama - dzięki za odzew smile mam nadzieję, że po wyjeździe w teren też dasz znać jak się wózek sprawuje smile
        A jaką masz do niego gondolę i fotelik?
        • ichmama Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 09:25
          gondola ifotelik po starszych braciach - proton i ion.
    • stareczka2 Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 09:33
      Dzieki za opinie.
      Interesuje mnie tylko wersja spacerowa i waham sie miedzy Fusionem a Wanderer.
      Duza jest roznica w wielkosci siedzisko i powierzchni do spania??
      I martwi mnie ten podnozek - moja Młoda jest dluga - ma 7 miesiecy i ciuchy kupujemy na 86 i tak sie zastanawiam czy ten ponozek sie sprawdzi i czy za chwile nie bedzie jej przeszkadzal ten ogranicznik
      Nie wiecie czasmi czy mozna dokupic taka jakby poleczke na nozki dziecka . Zastanawiam sie jak to "ulepszyc" ten podnozek smile
      • ichmama Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 10:22
        ale spokojnie w wandererze samo siedzisko - to miejce pod pupą jest już duże tj. 25cm, podnóżek drugie 25. oparcie 48cm. Razem jakieś 98 cm pow. leżącej. Nie wiem jak się mają te wymiary do fusiona i w ogóle do przeciętnego wózka, ale wydaje mi się że to sporo.
        • sztucznamrowka Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 10:24
          Jak dla mnie to są super wymiary siedziska smile dzięki za ich podanie big_grin
        • ichmama Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 10:40
          Stareczka nie powiem Ci który wybrać fusion czy wanderer - musisz zastanowić się na czym najbardziej Ci zależy - jeśli amortyzacja i/lub odwracane siedzisko to wanderer. Jeśli jak największa powierzchnia do spania i super-zakrywająca budka to fusion. Ja na razie jestem pod wrażeniem W., ale wiadomo, że jego funkcjonalność sprawdzi się w praktyce.

Co prawda przeczytałam początek Twojego wątku i jak dla mnie to idealnym wózkiem dla Ciebie byłby BJCElite.. Ja akurat poszłam w concorda, bo chciałam przyoszczędzić na gondoli i foteliku.
          • stareczka2 Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 11:21
            Ja tez jestem pod wrazeniem BJ ale moj maz nie - chodzi o 3-kola. Jest takich przeciwnikiem i tyle.Ja w sumie takze nie jestem do konca przekonana do 3-kołowcow. smile
            Zalezy mi na oparciu rozkladanym na płasko , regulowanym podnozku , mozliwie jak najwiekszej powierzchni do spania, w miare dobrej amortyzacji , duzej budzie - ma byc wygodnie dla dziecka , a przy okazji dla matki smile
            Jeszcze zastanawiam sie nad Easywalker Qtro - juz sama nie wiem . Jeszcze Nomad chodzi mi po głowie.....
            Dzieki dziewczyny za zrozumienie i pomoc
        • martuska1982 Re: Proszę o opinię o Wanderer 17.02.14, 13:34
          Wymiary podobne do starszego fusiona, który na tle wielu innych wózków nadal są bardzo duże. Ja kiedys mierzyłam powierzchnię spania w starym fusionie i mi 98cm wyszło.
    • ichmama Filmik 17.02.14, 11:19
      Znalazłam w końcu jakiś filmik! Może cokolwiek pomoże.
      vimeo.com/86707621
      • ichmama Wrażenia. CW vs CF 04.03.14, 12:02
        trochę już pospacerowaliśmy naszym Wandererkiem, więc piszę. Będę trochę porównywać do Fusiona.
        Na razie jeżdzimy w godoli. Prowadzenie wporzo, może lekko czuć że to cięższy wózek, ale płynie tak samo jak CF.
        Amortyzacja - lepsza niż w CF, nie stuka tak, choć na pewno to nie Emmaljunga. Myślę że jeszcze lepiej będzie w wersji spacerowej z cięższym dzieciem - ale muszę to jeszcze sprawdzić.

Kosz niby duży, ale mógłby być ciutwiększy i dostęp lepszy. Niestety nad koszem, pod gondolą kilka cm jest taki metal, służy chyba do składania i trzyma konstrukcję stelaża, ale jednocześnie trochę przeszkadza np. nie bardzo mogłam wcisnąć do kosza dwoch plecaków moich dzieci.

Ktoś w innym wątku pytał który porządniejszy Fusion czy Wanderer - moim zdaniem chyba jednak CW. w Fusionie odpadały czasem zaślepki, kołpaczki - tutaj (wanderer) nie ma co odpadać. Rama wydaję się mocna i stabilna, choć ciężka..

Składanie - łatwe, gabaryty podobne do Fusiona po złożeniu, może trochę cieńszy. Niestety rama nie mieści nam się za tylnym siedzeniem Zafiry (takim dodatkowym), ale tam tylko bjcm wlazło.
        • eve_81 Re: Wrażenia. CW vs CF 05.03.14, 11:28
          ichmama - dzieki za opinię smile Mi sie przyda big_grin
        • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 05.03.14, 21:11
          a czy mogłabyś napisać jak jest z głębokością spacerówki? CW wydaje się znacznie płytszy
        • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 05.03.14, 21:13
          i jeszcze jedno pytanie! przednie kółka - w fusionie wydają się być większe, a jak w realu?
          • ichmama Re: Wrażenia. CW vs CF 06.03.14, 08:07
            nie pamiętam jaka głebokość w fusionie, może ktoś wpisze bo nie mam go teraz - oddałam przyjaciółce.
            nieee przednie kółka tej samej wielkośći.
            mam pomysła wink umówię się z przyjaciółką na spacer fusion + wanderer, porobimy foty, to sobie porównacie.ale to nie wiem czy jeszcze w tym tygodniu się uda.
            • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 06.03.14, 09:24
              a tak na oko, to jak z ta glebokoscia siedziska? juz po zdjeciach wydaje sie nieco plytszy...
              • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 06.03.14, 20:09
                i czy dobrze zauwazylam, ze w CF oparcie sie nie kladzie? chyba jednak wezme wanderera, tym bardziej, ze mam okazje cenowa. i tak za niedlugo planujemy kolejne dziecko, to starszak bedzie pomykal na dostawce wink albo kupimy podwojny...
                • grudniowa.mama Re: Wrażenia. CW vs CF 06.03.14, 20:38
                  A zdradzisz gdzie masz okazje cenowa?(ja najtaniej znalazłam Wanderera na amazonkę)
                • martuska1982 Re: Wrażenia. CW vs CF 06.03.14, 21:13
                  w jakim sensie w fusionie oparcie się nie kładzie?
                  • ichmama Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 08:52
                    great growling pisałam wyżej:głębokość siedziska 25cm, podnóżek 25, wys.oparcia 48.
                    Kup wanderera to nie będę jedyna na forum, bo już mi głupio że tak ciągle ja się wypowiadam, może nieobiektywna jestem..wink Mąż mówił żebym napisała do concorda że im reklamę darmową robię i zażądała gratisów. smile

Co do oparcia, to faktycznie pozycja leżąca w Cf nie do końca leżąca, w CW już leży całkiem chyba.
                  • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 11:09
                    nie kladzie sie oparcie do lezenia. obejrzalam kilka filmikow i tez znalazlam inne opinie o fusionie, tam tylko mozna do pollezacej rozlozyc oparcie. w prawdzie nie wiem, czy mi sie ta opcja przyda, ale co tam. jeszcze nad murą się zastanawiałam, ale nowy wanderer albo uzywana mura w mojej okolicy, to ta sama cena wink
                    • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 11:34
                      dobra, zamowilam. teraz czekam na kuriera na poczatku tygodnia smile to nasz pierwszy pozadny wozek, mam niezlego stresa. teraz jezdzimy stara spacerowka Marita, z gondoli nie korzystalismy (dwa razy bylismy na spacerze w emmaljundze i byla o niebo lepsza niz marita, ale niestety sama gondola i to pozyczona. niestety, dzieć byl niewozkowy)
                      • eve_81 Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 12:16
                        Jakis polski sklep ma dobre ceny na warendera?
                        • grudniowa.mama Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 13:17
                          Przekopalam polskie sklepy i nie znalazlam zadnego w przyzwoitej cenie tym bardziej ze ja potrzebuje tylko spacerowke a wszedzie sa pelne zestawy.
                    • martuska1982 Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 15:50
                      No co ty opowiadasz. o.O
                      Mój concord fusion - i ten starszy i ten nowszy z czarną budką - kładły się prawie na płasko.
                      Na półleżąco to w speedi jest ok, ale w fusionie się kładzie.Całkiem 180st to oczywisćie nie ma, ale 180st to zaden wózek nie ma.
                      • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 16:27
                        no to nie wiem. juz trudno, nie mieszaj mi, bo i tak mam watpliwosci wink tak czy siak, we wtorek wozek ma byc u mnie to zobacze jak sie sprawuje. troche sie denerwuje kolkami skretnymi, dzisiaj z bliska obejrzalam jedo fyn, tam sa takie porzadne, oby w tym concordzie tez byly dobre. lubie czasem pojezdzic po wertepach, zeby tylko mi nie odpaly na spacerze!

aby rozwiac watpliwosci: wozek mnie kosztowal 1200zł, ale chyba był ostatnim egzemplarzem w tej cenie smile
                        • great.growling.gryzak Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 16:31
                          i tez kupilam sama spacerowke, jak pisalam, z gondoli nie korzystalismy.
                          • eve_81 Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 16:49
                            ..... uncertain
                            • eve_81 Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 17:04
                              grudniowa.mama, chcialam napisać, ze się raczej nie dowiemy, to jakaś tajemnica jest big_grin
                              • grudniowa.mama Re: Wrażenia. CW vs CF 07.03.14, 20:56
                                Top secret big_grin To chyba nie powinna Ci pisać ze najtaniej teraz znalazłam na amazonie.UK (ale tylko czarne i czerwone są w dobrej cenie) bo mi jeszcze wykupisz surprised
                                • eve_81 Re: Wrażenia. CW vs CF 09.03.14, 20:28
                                  Kasa poszła na Urbana, także narazie nie dam rady ci wykupić big_grin
                                  • grudniowa.mama Re: Wrażenia. CW vs CF 09.03.14, 21:44
                                    Uffffff.....no naprawdę mi ulżyło tongue_out
    • stareczka2 Re: Proszę o opinię o Wanderer 07.03.14, 16:56
      Ja mam Fusiona 2013 i u mnie oparcie kladzie sie prawie na plasko - minimalnie brakuje aby bylo plaskie
      • martuska1982 Re: Proszę o opinię o Wanderer 07.03.14, 17:16
        u mnie w fusionie z 2010 też tak było, jakby ktoś chciał to zdjecie rozłożonego fusiona mogę wstawić.
        • ichmama Re: Proszę o opinię o Wanderer 07.03.14, 17:40
          ojej no bo to oparcie w fusionie rozkłada się do leżenia, chodziło mi o to że nie do końca równolegle do ziemi. Wystarczająco żeby dziecko miało wygodnie.
          napisałam że po prostu wanderer ma jeszcze bardziej płasko.

Dodam tylko że ogarnęłam już ten koszyk, jednak dwa plecaki wchodzą smile

Ale to dobrze że zamówiłaś, jaki kolor?

Dla mnie cena w PL była zdecydowanie za wysoka, dlatego ściągaliśmy z uk i wyszło jakieś 1200/1300 z dostawą. W Bobowózkach np. z 2 tys. zejść nie chcieli, już nie wspomnę o sklepie z allegro, gdzie się obrażali że chcę tylko spacerówkę.
          • great.growling.gryzak Re: Proszę o opinię o Wanderer 07.03.14, 18:22
            zamowilam czarny, tylko on byl taki tani. prawde mowiac, kolor nie byl dla mnie wazny, byle nie taki zarowiasto rozowy jak u Pinik wink
            i jeszcze Wam napisze, ze wizualnie to jednak CF wg mnie jest ladniejszy - ta polokragla budka i wiekszy stelaz. bilam sie z myslami, bo Wanderer jakis taki kwadratowo-kosmiczny jest jak dla mnie z designu, ale juz mam dosc tego wahania. po nocach spac nie moglam, ze nie moge sie zdecydowac na wozek, taki idiotyczny powod a ja sie denerwuje.
    • grudniowa.mama pozycja oparcia 07.03.14, 20:57
      A czy da się oparcie ustawic tak żeby było prawie pionowo?
      • ichmama Re: pozycja oparcia 10.03.14, 09:21
        Piszę szybko i chaotycznie, ale na prawdę jestem pod wrazeniem wczorajszego spaceru.

Byliśmy wczoraj cała rodziną na spacerze w lesie. Udało się stelaż i spacerówę upchnąć za tylne siedzenia Opla Zafiry - tam jest naprawdę mało miejsca.
        Gondola proton wiadomo by nie weszła.
        Wieźliśmy naszego noworoda w spacerówce, w takim nosidle, które mamy ze starego deltima.

Okazuje się że dopiero w spacerówce wychodzi amortyzacja, która faktycznie jest bardzo wyczuwalna. Jakbym nie miała do niego gondoli, to nie miałabym oporów wozić w nim noworoda/małego niemowlaka. Nawet mąż (który pluł sobie w brodę, że co go podkusiło, żeby nowy wózek kupowaćwink podzielał mój zachwyt.

Na razie z tym oparciem nie udało mi się uzyskać innej pozycji niż taka odchylona jak w Fusionie. Za to rozkłada się całkiem na płasko, tworzy taki namiot i bobasowi wydaje się być naprawdę wygodnie.
        • great.growling.gryzak Re: pozycja oparcia 11.03.14, 18:53
          dzisiaj do mnie przylecial wozek. ale z niego dlugasna kareta! az sie boje pomyslec, jak sie pcha wozki jeden za drugim, dla blizniakow, ten mi sie wydaje taaaki dlugi!

u mnie tez oparcie nie stawia sie do pionu, ale najgorsze, ze chyba cos mam nie tak z blokada rpzednich kol. Ichmama, jak to dziala? nie moge ich ani wcisnac, ani przesunac w dol, nawet mąż próbowal i nie daje rady. jakas dodatkowa blokada blokady jest, czy jak?

jutro idziemy na dwor z nim, nawet moge go zniesc zlozonego z tego mojego czwartego pietra, bo nie jest przesadnie ciezki (znaczy jest ciezki, ale da rade zniesc i wniesc)
          • ichmama Re: pozycja oparcia 12.03.14, 08:46
            Też mieszkam na czwartym smile Na szczęście nie muszę ciągle nosić wózka.

Może już obczaiłaś tę blokadę, ale piszę. Przy przednich kólkach jest taka srebrna blokada, guziczek, musisz nacisnąć żeby odblokować.
            • great.growling.gryzak Re: pozycja oparcia 12.03.14, 09:14
              blokade jako taką obczaiłam, ale nie mogę jej ruszyć. wczoraj trochę siłowo próbowaliśmy ją przesunąć w dół no i kawałek ruszyła, ale niewystarczająco, żeby zablokować kółka. wcisnac sie nie da, ale skoro mówisz, zeby probowac, to bedziemy probowac smile
              • ichmama Re: pozycja oparcia 12.03.14, 09:51
                no nie wiem nie wiem. ja tam tej blokady nie używam, a wózek stoi na dole. Napisz koniecznie jak wrażenia ze spaceru.
                • great.growling.gryzak Re: pozycja oparcia 12.03.14, 16:10
                  bylismy dzisiaj na dworze z wozkiem. o rety rety, nie wiem, moze ja mam szok pomaritowy, albo się nie znam, ale ten wózek nie jedzie, tylko płynie smile !! nawet nie trzeba go pchać, ot lekko trącnąć i już! o skręcaniu chyba nie muszę wspominać, kółka obrotowe to genialność, mam jeszcze trochę problem, żeby się nauczyć manewrować tym wózkiem, ale z każdą chwilą było coraz lepiej. Nawet mojemu niewózkowemu dziecku się podobało i chociaż standardowo w połowie spaceru zaczął jęczeć (nie wiem co mu się ostatnio stało, jęczy i w wózku i w chuście, i w nosidle i chyba ogólnie przestał lubić spacery, ale to już OT), to jednak zaczął jęczeć całe 10 minut później niż zwykle wink
                  jedyne co, to trochę chyba budka jest przymała, bo słońce młodemu świeciło, muszę przymontować parasolkę. mamy tę szmatkę z zestawu, ale póki co nie chcę jej montować, dopóki młody się do jeżdżenia nie przyzwyczai.
                  co ciekawe, tak jak dotąd nikogo z concordem nie widziałam, to dzisiaj minęłam się z babką z fusionem, zauważyłam tylko takie samo nieproste oparcie.

no i chociaż wózek się składa bardzo łatwo, to jednak mnie to wnerwia, że nie mam windy. trochę się uszarpałam, żeby go nie pobrudzić na dworzu, ale to chyba kwestia wprawy. ale nie będę ryzykować zostawiania go na parterze, na 100% po kwadransie nie byłoby po nim śladu sad
      • grudniowa.mama buda 13.03.14, 21:02
        Czy ten suwak na budzie oznacza ze jest ona rozsuwana?Mozna naciagnac bude do palaka?
        • great.growling.gryzak Re: buda 13.03.14, 21:03
          nie, nie nasuwa sie do palaka. pod suwakiem jest okienko z moskitiery.
          • ichmama Re: buda 14.03.14, 08:36
            ale ta buda wcale taka mała nie jest. poza tym samo siedzisko spacerówki jest takie zasłaniające. inaczej niż w np. w jane muum.

ja sobie wymyśliłam, że jak będzie mi za mało daszka, to doszyję sobie taki dodatkowy mniejszy.
            Na razie spacerówą byliśmy raz z naszym malcem i był dobrze osłonięty w pozycji leżącej.
            • grudniowa.mama Re: buda 16.03.14, 18:49
              Ok,dzieki wielkie smile a mam jeszcze pytania:
              Czy przy siedzisku rozłożonym do pozycji leżącej jest jakieś okienko wentylacyjne?(poza moskitiera w budzie) Czy można ewentualnie odpiac budę od siedziska i zrobić przewiew?(przegladalam milion zdjęć i nie mogę dojrzeć)
              Czy materiał z którego jest wykonane siedzisko i buda jest dobrej jakości?Jest gruby czy raczej cienki?Będzie się dobrze czyscil?

Ichmama,czy możesz podać maila do siebie?
              • grudniowa.mama Re: buda 16.03.14, 18:55
                Aha,i czy ta buda jest wielkością porównywalna do fusiona?czy tez mniejsza wieksza?bardziej (dalej) się naciaga niż w fusionie?
                • catherine28 Re: do posiadaczki juz CW :) 31.03.14, 18:57
                  smile ale masz pytan teraz, faktycznie maz ma racje, ze Concord powinien Ci zaczac placic za reklamesmile Ja spodziewam sie drugiego bobasa w sierpniu. Jeszcze przed ciaza zainteresowal mnie ten concord. Wizulanie ladny i przede wszystkim NIE-kubelkowe siedzisko gdzie przy moim pierwszy Synku mialam takie i zdecydowanie wole normalne. Ja mam tylko jedno pytanie :
                  Amortyzacja. ? Naprawde super?Kola? Mi sie podobaja bugaboo camaleony, nawet mimo ze wieksze buffaloo fajnie sie je prowadzi niestety kubelki...niestety z tym Concodem W jest problem zeby je gdzies zobaczyc na zywo w mojej okolicy i co moge to tylko zamowic online..

• ichmama Re: do posiadaczki juz CW :) 01.04.14, 17:33
                    amortyzacja w porządku moim zdaniem, w wersji spacerowej nawet lepiej wyczuwalna. wózek tak się ugina. Pinik pisała kiedyś że amortyzacja lepsza niż bboo.
                    siedzisko spacerówki duże, rozkłada się na płasko, ale nie do max pionu.

Pozwolę sobie wkleić jeszcze fragment mojego maila do grudniowej.mamy bo nie chce mi się na nowo pisać smile :
                    "Okienka w budzie poza moskiterą nie ma, ale budę można odczepić jakby co, jest przyczepiana na rzep. Nie wiem co prawda, jak się będzie ten rzep zachowywał w przypadku ciągłego odpinania.

Materiał jest dobrej jakości. To taki czarny (w naszym przypadku) ortalion, nie wygląda mi na taki co by miał płowieć. W Fusionie ten materiał miał tendencje do płowienia, zwłaszcza na pałąku, ale tam była bardziej taka gruba tkanina, tu jest taka tkaniana techniczna, kurtkowa.Bardziej wytrzymała (okaże się za parę miesięcy ofkors). Można będzie spokojnie gąbką przecierać.

Buda w Fusionach tych po 2009 r. były z pianki jak dla nurków, Wanderer ma ją z takiego samego materiału jak reszta wózka. Do pałąka się nie naciągnie. Ale to, że można dziecko wieźć przodem do siebie moim zdaniem to rekompensuje. Zresztą pisałam gdzieś, że boki siedziska są bardziej osłonięte. Ja bym go nie skreślała akurat z tego powodu."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka