Dodaj do ulubionych

jaki kolor yezza?

07.03.14, 13:54
mam do wyboru czerwony (Red Signal) i szary (Grey Road) - no niby blizej mi do szarego - ale czy on nie bedzie takim smutasem? Nie bede w nim montowac zadnych wkladek - bo w tym wozku to troche bez sensu, wiec jedyne co bedzie mi go rozweselac to moja przecudowna pociecha wink Za czerwonymi wozkami nie przepadam - tym bardziej ze ten red signal jest bardzo intensywny - ale moze na lato bedzie fajniejszy.. no nie wiem... ktory brac????
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 14:08
      Żaden, bierz fioletowy to potem odkupię smile poza tym jak się zrobi ładniej to musimy się spotkać, bo muszę go na żywo pooglądać.
      • monika_kas Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 14:38
        hehe też bym fioletowego wzięła dla chłopaka. ostatnio dyskutowałam z moim mężem nad zakupem yezza (jest on konieczny wink ) i on powiedział, że ten fiolet bardzo fajny nawet dla chłopaka smile

ale jeśli masz tylko te 2 kolory do wyboru to wzięłabym jednak szary. czerwonych wózków nie znoszę.
      • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 14:54
        nooo tez z checia bym brala fioletowego - ale on akurat nie jest przeceniony...
        i powiem szczerze, ze w yezz'ach podobaja mi sie te zywe kolory (normalnie nigdy bym sie na taki kolor - np. blue loopa nie zdecydowala - ale w tym wypadku wyglda fajnie) a tak wogole to mi sie ten zolciak bardzo podoba...
        no dobra - ale tak czy inaczej musze wybrac - szary albo ten czerwony...
        • martuska1982 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 15:46
          A jaką cenę znalazłaś?
          Ja jak jeszcze niedawno przeglądałam to trafiłam gdzieś (dzięki podpowiedzi Moniki_kas) na starą kolekcję, był żółty, chyba jako jedyny sklep wtedy miał żółty, ale ceny nie pamiętam.
          Z tych dwóch chyba jednak ten szary bym wzięła.Może i smutny, ale ta czerwień mi się wydaje intensywna, oceniam po zdjęciach real z google.
          • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 16:17
            napisalam na gazetowego
            • monika_kas Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 16:19
              Linka a mi napiszesz? smile
    • jasiek4 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 14:37
      No Red Signal to faktycznie żarówa ale chyba i tak lepszy niż ten szary. Gdyby to był duży wózek to bym głosowała za szarym ale nietoperzyk chyba lepszy czerwony.
      Ja kupię sobie Blue Loop choć zastanawiałam się też nad Red Rumour ale jak wózek jak szmatka i na lato to poszaleję z kolorem tym bardziej, że tak jak piszesz żadne wkładki nie wchodzą w grę.
      • evra_only Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 16:31
        Mialam GreyRoad dla dziewczynki i wcale bardzo smutny nie byl. To taki ciemny niebieski, ale w swietle dnia wyglada fajnie. Bez problemu go odsprzedalam.

<a href="http:.//www.wateractive.pl" target="_blank">www.wateractive.pl</a>
        • eve_81 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 16:52
          Jak bym miala wybór szary a czerwony to wybieram szary big_grin
    • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:18
      Ach dziewczyny alez ja sie ciesze - udalo sie jednak znalezc fioletowego - kupilam smile
      Teraz chyba jajo zniose w oczekiwaniu na dostawe......
      • martuska1982 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:32
        W tej samej cenie? Jesłi tak to super i plis, znajdź mi za tyle żółtego. tongue_out
        • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:34
          10 zl taniej i to juz z przesylkasmile ale zoltych niestety nie bylo
        • jasiek4 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:53
          Żółtego widziałam w Euroagd wink ale droższy ...
      • jasiek4 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:35
        To jak już kupiłaś to pochwal się za ile ?
        Jaka to super cena ?
        • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:46
          529 z przesylka
          • jasiek4 Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:48
            O to faktycznie super a możesz podesłać linka na gazetowy, ładnie proszę smile
          • monika_kas Re: jaki kolor yezza? 07.03.14, 21:49
            ekstra cena smile
            • silke85 Re: jaki kolor yezza? 08.03.14, 19:08
              ja tez poprosze link na silke85@o2.pl smile
    • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 08.03.14, 20:12
      No wiedzialam ze nie bedzie tak rozowo - nie ma purple rush jest tylko purple pace - a ten kolor na moim tablecie jest taki chabrowy - no ale wzielam - zobaczymy
      • jasiek4 Re: jaki kolor yezza? 08.03.14, 21:15
        Dzięki, chyba "przez Ciebie" kupię wózek szybciej niż zamierzałam, muszę tylko w poniedziałek sprawdzić czy mają mój kolor wink
      • zona.102 Re: jaki kolor yezza? 09.03.14, 01:22
        Czy ja tez moge prosic o link do sklepu na gazetowy? Musze kupic cos co sie sklada do mini mini rozmiarow. Dla mnie kolor szary czy czerwony to bez roznicy smile
        • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 09.03.14, 09:21
          Spoko wysle, choc wydaje mi się ze njabardziej mini po zlozeniu bedzie yoyo i MB Nano - ten drugi już zaraz bedzie w sprzedazy - no ale obydwa sa drozsze od yezza.
    • monika_kas Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 14:07
      suspicious suspicious suspicious
      • linkap_wawa Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 14:32
        no czekam jeszcze powinien byc na dniach....moze jutrosmile
      • jasiek4 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 14:34
        Nie wiem jak Linka ale ja zamawiałam w tym samym sklepie wczoraj i już mam swojego Blue Loop - obsługa świetna. Kolorek to taki średnio jasny turkusik fajny na lato. Młodemu 100 cm wzrostu wygodnie. Próbowałam tylko w domu ale podbija się lekko (15 kg).
        Głębokość siedziska 22 cm szerokość od 25 do 34 ale to taki ala hamaczek więc wygodnie.
        Wysokość oparcia do mocowania budy 60 cm, buda składa się na płasko i oparcie razem z nią ma jakieś 63 cm, małemu nie przeszkadza, że ma materiał na oparciu a w GT się wkurzał.
        Przy rozłożonej budzie jeszcze sporo miejsca nad główką.
        Fajnie manewruje się jedną ręka no i jest leciutki. Na razie nam się podoba zobaczymy jak w użytkowaniu wink
        • martuska1982 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 14:44
          O, to twoje dziecko jest niemal identyczne jak moje, mój ma 14,8 kg i 98cm wzrostu. A jak w tym yezzie ze spaniem?Da się jakoś odchylić główkę? W volo się da, bo oparcie jest luźną szmatką, ale już np. w zappie zwykłym nie dało się, bo tam w okolicach głowy materiał jest sztywno rozpięty i się nie ugina pod ciężarem głowy.
          • jasiek4 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 14:52
            Tu jest dosyć podobnie do zappa pod tym względem, trochę się materiał poddaje ale spania nie widzę. To jest typowa podwieźdupka i jako taka bardzo fajna no ale brak kosza, oparcie się nie rozkłada i buda dość mała.
            • martuska1982 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:30
              Czyli chyba zostane przy volo. uncertain
              Ty się podbija całkiem ok, kosz nawet fajny, buda nie najgorsza (chyba ze się jedzie centralnie na wprost słońca, no ale to wiadomo) i można odchylić głowę jednak do kimnięcia.
              No a na te dłuższe spacery jednak póki co micralite jest nieodzowny u nas wobec tego.
        • linkap_wawa Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:08
          no cos ty - juz masz! o nieeeee... ja mam tylko info z wczoraj ze dostali kaske i realizuja zamowienie - moze dzis wieczorem kurier przyjedzie???
          • jasiek4 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:12
            Dostałam osobno potwierdzenie otrzymania wpłaty i osobno potwierdzenie wysyłki.
            Ja prosiłam o szybką wysyłkę bo potem mnie nie będzie to się sprężyli smile
            • monika_kas Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:31
              Fotki fotki tego blue Loop smile chciałam też go ale bałam się że ten niebieski to taki majtkowy.... Pojawiła się inna okazja i........

Jutro też będę miała swojego własnego yezza big_grin

To się forum w yezzy obkupiło big_grin
              • martuska1982 Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:51
                No nie, i czemu nic się nie chwaliłaś na priv? ;>
                • monika_kas Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 20:43
                  nie napisałam bo to jeszcze świeża sprawa z dzisiaj smile pytanie, odpowiedź, zapłata i kurier w drodze smile

będę miała kensona fragments big_grin suspicious smile

martuska1982 napisała:

> No nie, i czemu nic się nie chwaliłaś na priv? ;>
              • linkap_wawa Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 15:52
                oooo..monika a ty jaki kolor wybralas?
                ja to z tym wyborem mialam ogromny klopot - bo najlepiej jak jest jeden i juz a tak to czlowiek sie meczy i kombinuje a potem jeszcze nie daj boze zaluje, ze mozna bylo jednak wziac inny - ten purple pace, ktory wzielam jest dla mnie totalna zagadka, bo na kazdym monitorze ma inna barwe -normalnie dreszczyk emcji...
                • monika_kas Re: Linka masz już swojego Yezza? 11.03.14, 20:48
                  będę miała kensona fragments big_grin

ja też miałąm dylemat jak patrzyłam na te zdjęcia na necie. najpierw podobał mi się ten blue loop, ale bałam się że będzie majtkowy zamiast turkus, a pozatym toura mam turkusowego... mój M mówił że fioletowy fajny smile no ale pojawiła się opcja na kenson, a on taki wyjątkowy i stwierdziłam, że raz się żyje smile najwyżej będę go czyściła po każdym spacerze tongue_out
            • jasiek4 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 09:47
              Ten kolor jest trudny do sfotografowania ale to raczej turkus niż niebieski (na pewno nie majtkowy błękitek) średnio ciemny. W realu bardziej wpada w turkus niż na zdjęciach. Mi się dla chłopaka na lato podoba ale właśnie na takim świrniętym wózku ja Yezz wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/li/fd/w3if/eVEinit3ja20YiuHmX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/li/fd/w3if/xKJqrDIK2libt568bX.jpg
              • silke85 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 10:52
                piękny jest big_grin też miałam ochotę na tego blue loopa dla córy ale nie mam skąd kasy zorganizowac uncertain
                • eve_81 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 13:10
                  Ładny kolorek smile

A to kenson - dziś juz moniki big_grin
                  mamawozibardziej.blogspot.com/2014/03/ale-yezz-czyli-may-wielki-wozek.html
                  • monika_kas Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 18:16
                    JAK ON LEKKO JEŹDZI! Nie do wiary.... Dosłownie dmuchnę, chuchnę a on jedzie...szok. jak lekko, jak łatwo się podbija... Genialny jest. A ten wzór kenson fragnents piękny.

Mój młody jest nim zachwycony. Ogląda każdy listek, mewy... I nie chce z niego wysiadać.. big_grin
                    • linkap_wawa Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 19:26
                      A ja tez juz mam - tylko kurcze musze z rozpakowaniem poczekac do wieczora na odpowiednia chwile, bo jakby mi chlop zobaczyl ze nowke z kartonu wyjmuje to zaraz by bylo gadanie.....wiec lepiej niech mysli, ze nie jest juz nowy i mamy od jakiegos czasu, tylko nie uzywalamsmile
                    • gabilu Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 19:44
                      Mnie ta mewa powaliła na kolana i gdybym kiedyś rozważała zakup takiego wózka to byłby to ten kolor. Boskismile
                      • magda79pn Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 20:15
                        Moniki najladniejszy wink

czekam na opinie po spacerze, bo jakos caly czas ten wozek do mnie nie przemawia, ma za duzo minusow wink
                        • monika_kas Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 20:33
                          nie omieszkam opisać go po spacerze smile bo to jak on mi w domu lekko jeździł i podbijał to aż nie do wiary.... muszę to w terenie wypróbować smile
                          • martuska1982 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 20:58
                            No i juz zazdroszaczę tongue_out
                            • eve_81 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 21:20
                              Filmik nagrałam jak na spacerze sie zachowuje, dla mnie on nie ma minusów
                              • monika_kas Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 21:29
                                Siedzę i patrzę na niego i jest taki śliczny że... Gdyby mój syn w dzień nie spał to bym chciała ciągle nim jeździć... No ale to oparcie jest bardzo pionowe i nie ma możliwości spać....
                                • jasiek4 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 21:39
                                  Monika a jaki jest ten materiał w Twoim? Kiedyś mogłam obejrzeć z bliska Zappa w tym kolorze i wyglądał ślicznie ale materiał był taki dosyć cienki i budka z nadrukiem tylko z jednej strony tu też tak jest?
                                  • monika_kas Re: Blue Loop real foto 13.03.14, 08:22
                                    Cienki raczej nie jest.. buda cudna w te mewy smile one są od spodu, wierzch jest jednolicie biały.

jasiek4 napisała:

> Monika a jaki jest ten materiał w Twoim? Kiedyś mogłam obejrzeć z bliska Zappa
                                    > w tym kolorze i wyglądał ślicznie ale materiał był taki dosyć cienki i budka z
                                    > nadrukiem tylko z jednej strony tu też tak jest?
                                • martuska1982 Re: Blue Loop real foto 12.03.14, 21:41
                                  U nas dziś znów długi spacer z volo i coraz bardziej ten wózek lubię.Adam wreszcie szczęśliwy, bo może spać na siedząco. wink
                                  Dotychczas matka na siłę oparcia mu opuszczała, jak on na siedząco chciał spac. wink
                                  Jeszcze dojdzie do tego, że volo będzie naszym wózkiem do spania a kupię yezza jako podwieźdupkę "niespaniową" wink
                              • pomilak1 Re: Blue Loop real foto 15.03.14, 19:44
                                eve_81 napisała:

> Filmik nagrałam jak na spacerze sie zachowuje, dla mnie on nie ma minusów

To czemu go sprzedałaś? big_grin wink
                                I nie zgodzę się, że kółka jadą cicho. Nawet na Twoim filmiku słychać ten stukot big_grin
                                Kółka właśnie jadą wg mnie głośno i osobiście dlatego ten wózek sprzedałam tak samo jak zappa i pliko mini smile
                    • linkap_wawa Re: Blue Loop real foto 13.03.14, 09:19
                      kenson to nie moja bajka, a jeszcze jak pomysle o bialych fragmentach tapicerki to juz wogole odpada - chyba bym na zawal odpadla, przy kazdym zaswinieniu... ale tak czy inaczej robi wrazenie smile a te mewy na budce to juz wogole odlot - niby mala rzecz a cieszysmile ...
                      Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
    • liveveb Re: jaki kolor yezza? 12.03.14, 21:25
      A ja taki maly OT- widzialyscie wersje 4 kolowa?- jest na amazon.com
    • monika_kas realna waga yezza 13.03.14, 08:18
      U mnie na wadze łazienkowej z założonymi Citygripsami yezz waży równe 5,5kg... Nie wiem może ktoś już pisał o tym... Ale powtórzyć nie zaszkodzi. Może komuś rozwieje to wątpliwości....
    • linkap_wawa Re: jaki kolor yezza? 13.03.14, 09:47
      no i nikuta nie moge zrobic zdjecia tego purple pace - za kazdym razem wychodzi jakis mega niebieski chaber - a ten kolor jest zupelnie inny - mi pasujesmile wlasnie balam sie tej intensywnej niebieskosci, bo nie przepadam za takimi odcieniami... a okazuje sie ze to taki ciemny wrzosowo lawendowy fiolet. cos jak ten klebek welny na samej gorzesmile
      4.bp.blogspot.com/-uOVVnmijx_o/UCqr1DFFtFI/AAAAAAAAB_A/VNkx9xjHVHU/s640/P1280005.jpg
      chociaz musze mu sie jeszcze przyjrzec w swietle dziennym - tylko pewnie nie wczesniej niz w sobote mi sie to udasad
      • monika_kas Re: jaki kolor yezza? 13.03.14, 11:17
        Piękny musi być. To był mój typ numer jeden, no ale stało się tak że mam inny i nie żałuję... Koniecznie zrób zdjęcia swojego. Ja się obawiam o te białe fragmenty tapicerki bardzo no ale cóż, najwyżej będę go czyścić po każdym spacerze smile
    • linkap_wawa purple pace 14.03.14, 22:13
      udalo mi sie w koncu pobawic aparatem na spokojnie i mniej wiecej uchwycic kolor tego purple pace - wyglada mniej wiecej tak:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/K8aJt6GR4aZC6Y38SX.jpg
      niestety nie dalo rady uchwycic tej barwy przy calym rozlozonym wozku

tutaj rozlozony - ale sa lekkie przeklamania i jasniejsze cienie na budzie - jakby byla wyplowiala - oczywiscie nie jest wink
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/W2aVW4zl6iNN33abiB.jpg

no a tu w trybie auto z fleshem - jest roznica co?
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/KYiy5OSqaaUvCcUvaX.jpg
      tak dla orientacji - mloda ma ok. 90 cm wzrostu - niestety nie bylo bata zeby zozyc budke bo od razu ja sobie rozkladala... no a tak wogole jak wyciagnelam woz to az zapiala i od razu sie do niego wladowala i kazala sie wozic po mieszkaniu.. wozek rzeczywiscie prowadzi sie i manewruje wspaniale - przynajmniej w domu - moge jednym paluszkiem skrecac.. jutro jade z mloda do lekarza, wiec specjalnie wybiore dluzsza trase..wink
      • magda79pn była któraś na spacerze? 15.03.14, 12:31
        bo milczycie jak zaklęte big_grin
        • linkap_wawa Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 13:53
          Nie no ja jestem mega wkurzona bo u nas od rana pada i wieje tak ze leb urywa więc yezz musial zostac w domu
          • justka_live Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 14:27
            ja poszłam nim wczoraj do sklepu, powiesiłam na rączce torbę Skip Hop i jestem mega zachwycona! dosłownie jedzie sam, nie ma żadnej różnicy w pchaniu czy siedzi w nim 2,5 latek czy 5 latka smile w sklepiku super zwrotny, trzeba nacisnąć hamulec, żeby nie odjechał gdy zostawiamy go na chwilkę...oczywiście trochę dudni jak jedziemy po kostce ale nie gorzej niż zapp, kwestia przyzwyczajenia myślę. Super lekki, a jak złożę go i postawię w przedpokoju to zajmuje bardzo mało miejsca, jednym słowem takiego wózka potrzebowałam na koniec. Mam blue loopa, wynegocjowalam fajną cenę w Askocie 499 zł!
            • martuska1982 Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 14:42
              a nie mają żółtego? Za 500plnów bym przygarnęła i nowego, bo używane za tyle w sumie chodzą.
              • justka_live Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 14:49
                niestety nie, został jeden ciemny Grey Road. Myślę że dlatego zeszli z ceny bo już długo stoją w tym sklepie...nie dostałam nawet kartonu ani żadnej karty gwarancyjnej tylko paragon.
        • monika_kas Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 17:35
          ja byłam na dłuuugim spacerze yezzem w czwartek. On sam jedzie. Naprawdę, muszę sobie załatwić taką tasiemkę na rękę, bo on sam odjeżdża z miejsca smile i z dzieckiem i bez. jest stabilny. lekki. łatwo się składa, zarzuca na ramię. przy moim biegaczu ekstra sprawa.

na dużych nierównościach, typu nierówny chodnik, kamienie itp przednie koło staje dęba. trzeba podbić. wg mnie nie są o wiele bardziej głośne te koła niż w typowej parasolce. Magda pytaj, co chcesz jeszcze wiedzieć?

aha. oparcie pionowo. nie bardzo do spania. budka mała ale mi nie przeszkadza i tak większość czasu ze złożoną jeździmy.
          • eve_81 Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 18:20
            Justka - w Askocie daja własnie paragon, to jest podstawa do reklamacji u nich.

No to fakt trzeba uważać bo wózek odjeżdża, trzeba hamulec zaciagać big_grin
            • pomilak1 Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 19:49
              Eve a gdzie kupowałaś ten piękny kolor? Cudne są te ptakismilesmilesmile super!
              fakt, on płynie smile
              • magda79pn Re: była któraś na spacerze? 15.03.14, 23:48
                ja tak sobie z ciekawości pytam smile

na tą chwilę nie potrzebujemy trzeciego nierozkładanego wózka wink

właśnie od kilku dni mój mały zaczął mi zasypiać na spacerach, śpi po 30 minut, ale zawsze, nie wyobrażam sobie, żeby miał te 30min siedzieć ze spuszczoną głową uncertain
                volo nie używamy teraz wcale, podobnie jak jane, którego znowu wyczyściłam i schowałam.
                • martuska1982 Kurde, czemu nie ma nigdzie żółtego? 18.03.14, 21:24
                  Akurat jak się najarałam i w sumie zdecydowałam na yezza to żółtego zaden sklep nie ma.
                  Tak tak, wiem, mają niby.Ale tylko na stornie, niektóre nawet z bezczelnym oznaczeniem "dostępny", a jak pytam to się okazuje, ze nie ma i nie będzie bo dystrybutor juz nie ma tego koloru.Więc jak wiedzą, ze juz nawet nie będzie to czemu ze strony nie zdejmą? Albo nie dadzą chociaż adnotacji "brak koloru". Ehh...
                  A z moim synem to się dogadać nie da.Godzinę temu upierał się na red signal, a teraz nagle chce blue loop i nie przekona się do czerwonego.
                  • martuska1982 do Jasiek4 18.03.14, 21:33
                    Pisałam, ze niebieski wygląda bardziej jak turkus i trudno na zdjeciu złapać ten odcień.
                    Luknij na tej stornie, na dole są małe wprawdzie ale są zdjecia złożonego yezza, poglądowe.Taki kolor turkusowy się wydaje.Czy zbliżony do blue loop w realu?
                    www.malpka-sklep.pl/product.php?id_product=753688

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka