Dodaj do ulubionych

Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać////

19.03.14, 09:22
Chcę kupić wózek nowy lub używany dla 9 miesięcznego dziecka który by się składał do dość małych rozmiarów, nie był ciężki i miał regulowaną rączkę ja 165 cm mąż 186 cm, obszerną budę żeby i latem i zimą dawała radę najchętniej taki do końca okresu wózkowego żeby sprawdził się latem na mokrym piachu, błocie czy śniegu w ziemie. Mam abc design mambę i do tej pory sprawdzał się super jak na nasze potrzeby ale oczywiście nie jest bez wad - ma małą budę (jak żagiel - mówię o spacerówce, ciężko go podbijać jak coś jest w koszu, trzęsie i błotko przykleja się do kół).
Byłam zdecydowana na bj elite ale obawiam się, że ja nie będę nic za niego widzieć a mąż będzie się kopać jak oparcie będzie opuszczone. Myślałam o bi ale piszecie że kipsko z podnoszeniem oparcia, mb jakoś mnie nie przekonują (może nie słusznie), myślałam jeszcze nad bj versa gt bo nie wiem czy mały będzie chciał już jeździć przodem do świata (obecnie wykazuje "mamocentryzm"). poradźcie proszę może jest jeszcze jakiś wózek o którym nie wiem....
Obserwuj wątek
    • emakowka Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 09:30
      A może Baby Jogger CM GT?
      • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 09:36
        emakowka napisała:

> A może Baby Jogger CM GT?
        >
        właśnie też o nim myślałam ale z tego co wyczytałam to większość mam uważa, że on raczej dla większego dziecka jest...
    • koala0405 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 09:36
      ja bym jednak wybrała Mountain Buggy
      Mój prawie 8 miesięczny synek jeździ Britaxem affinity, Baby joggerem city mini gt sporadycznie i ostatnio coraz częściej w Mountain buggy Urban. Dlaczego? bo na długie spacery 5-7 km dziennie tylko urban daje radę. Chodzi mi o wygodę dziecka i moją bo prowadząc go nie zmęczę się tak bardzo /prowadzi się bardzo lekko/.
      • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 09:41
        koala0405 napisała:

> ja bym jednak wybrała Mountain Buggy
        > Mój prawie 8 miesięczny synek jeździ Britaxem affinity, Baby joggerem city mini
        > gt sporadycznie i ostatnio coraz częściej w Mountain buggy Urban. Dlaczego? bo
        > na długie spacery 5-7 km dziennie tylko urban daje radę. Chodzi mi o wygodę dz
        > iecka i moją bo prowadząc go nie zmęczę się tak bardzo /prowadzi się bardzo lek
        > ko/.
        a czy on zajmuje dużo miejsca w bagażniku ?
        • koala0405 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 09:45
          niestety zajmuje
          zobacz fotki na moim profilu:
          ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120533,10762701.html?u=koala0405&page=3
          • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:02
            rzeczywiście mały to on nie jest a nipper v2 ? widział taki na szprychowanych kółkach za 450 zł w mojej okolicy może jest to jakiś pomysł?
            • silke85 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:06
              ja bym brała gt albo BI, dla 9msc szkraba gt na pewno nie jest już za duży smile
            • szangala_23 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:09
              ja dla dziecka w Twoim wieku BI bym poleciła. Mam dla 7 miesięcznej córki. Jest idealny. A co do regulacji oparcia, tez myślałam że będzie jakaś upierdliwa jak poczytałam na forum. Ale jak córka obudzi się to i tak zatrzymuję wózek by poprawić czapeczkę jak się przekrzywiła smile, gadamy trochę, staję za wózkiem i jedną ręką pionizuję oparcie a drugą ciągnę taśmę. nie jest to jakieś czasochłonne albo trudne. w ogóle kto zaczął gadać na forum że to upierdliwe powinien dostać bana na forum bo taki extra wóz a niektórzy przez te opinie właśnie wycofują się z decyzji zakupu big_grin
              MB, GT dobre ale dla starszego trochę bobo.
              • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:16
                właśnie BI strasznie mi się podoba....
                • marcowa_aprilla Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 11:04
                  Bi będzie super, naprawde ta regulacja oparcia to drobiazg na tle zalet tego wózka
                  fakt, jedną ręką nie da się podnieść do pionu jak dla mnie, ale nie ma tragedii

ja kupiłam jak synek miał 8 mcy i jestem ogromnie zadowolona
              • silke85 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:16
                ja kupilam bjcm jak córa miała 7msc, wtedy jeszcze była za mała, ale jak skończyła 9 to było już ok
            • gabilu Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 10:20
              Jeżeli chodzi Ci o tego Nippera z tablicy to nie jest v2. Ma nieregulowaną rączkę i nieskrętne przednie koło.
              Ogólnie Nippera polecam jak najbardziej. Lekki, płynie,a nie jedzie,płaski po złożeniu, zwłaszcza jak się zdejmie koła aczkolwiek składanie troszkę upierdliwe. Ja swojego na nic nie zamienię dopóki Młody się w nim mieści.
              • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 11:04
                a jak BI mieście się w bagażniku? czy testowałyście bj versę gt na śniegu lub błotcie?
                • anmaszy Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 12:00
                  BI składa się na pół i z miejscem jest ok (mamy audi a4) regulacja, już pisałam gdzieś trzeba odkręcić lekko śrubkę przy tym stoperze i działa bez problemu.
                  Kar-ula zmieniła BI na rzecz GT i nie jest zadowolona bo GT to twardy wózek.. ja BI kupowałam właśnie jak synek miał 7mcy, jesteśmy zadowoleni smile
                  • szangala_23 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 12:05
                    Do forda fiesty VII się mieści. a bagaznik tak jest micro. Składa się jak kanapka. ja mam a6 w combi więc problemu nie mam żadnego,po podwójnym selecie odzyskałam dużooo miejsca smile
                    • wiedzma000 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 12:25
                      Mój 9 mcy siedzi właśnie w Bi w domu (lubie na niego patrzeć ;D , na Bi) i jest super. On z tych drobnych 74cm i 8,5kg
                      Bi po złożeniu jest taki sam jak elite
                      • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 12:43
                        Tylko bi niestety nawet używane sporo kosztujea
                        • afroddytta Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 12:51
                          Ja mam 160 cm i Elite ewidentnie dla mnie za wysoki, natomiast UJ to ideał, choć nie składam go częściej niż kilka razy w roku wink
                        • wiedzma000 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 13:07
                          100-200 zl więcej niż używany elite
                          Wg mnie łatwiej jest zaoszczędzić na czymś tą kwotę niż znaleźć osobę która chce sprzedać BI lub elite
                          • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 13:25
                            A który wozek wzięły byście nad baltyk w maju przy założeniu ze będziecie chodzić po lasach plaży a maluch nie chodzi
                            • thea19 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 13:33
                              po piachu zaden nie pojedzie. wozek trzeba ciagnac. wieksze kola latwiej ale cudow nie ma.
                              • eve_81 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 16:17
                                Nad Bałtykiem miałam Jane ridera, xt i emmę city jet. Każdy mi sie sprawdził, po mokrym piachu nawet mac pojechał. Na dowód mam fotki na blogu tongue_out
                            • thea19 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać 19.03.14, 13:34
                              po piachu zaden nie pojedzie. wozek trzeba ciagnac. wieksze kola latwiej ale cudow nie ma.
                              • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać 19.03.14, 13:58
                                nie oczekuję ze wózek pojedzie po sypkim piasku czy kopnym śniegu ale takim ubitym mokrym już tak i że nie zablokują mu się koła
                            • wiedzma000 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 13:42
                              jak ich nie lubie tak wzięłabym chustę
                              • organicgirl Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 14:00
                                wiedzma000 napisała:

> jak ich nie lubie tak wzięłabym chustę
                                wezmę chustę lub nosidło wezmę ale wózek
                                też
                      • szangala_23 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 14:50
                        wiedzma Ty jędzo nie wyłapałam że BI kupiłaś big_grin
                        czyżby forumowy czarny jet? mam tego samego big_grin a co z podwójnym Vibe masz, sprzedałaś, sprzedajesz big_grin
                        • wiedzma000 Re: Zupełnie nie wiem który wózwk wybrać//// 19.03.14, 15:21
                          hehe tak, jet od gosi_mrufki big_grin
                          vibe poszedł w świat,
                          • basia752 BI na plaży 19.03.14, 18:08
                            A czasem flower nie pisała, że BI dał radę na piasku? Trzeba by było poszperać na wątkach BI. Po lesie daje radę bez problemu, ja dalej jestem zakochana w nim
                            • kar-ula Re: BI na plaży 19.03.14, 21:42
                              Ja też uważam, ze BI da radę na plaży - dawał radę w lesie w głebokim nieubitym śniegu - tylko troszkę ciężej niż zwykle się go pchało.
                              W dalszym ciągu uważam, ze BI to wózek doskonały, nie posiada wad, które przeważałyby nad jego zaletami. Oparcie w GT wcale nie reguluje się dużo lżej i jest to naprawdę drobnostka przy walorach tego wózka.
                              Ale Wam zazdroszczę,ze go macie sad
                              • organicgirl Re: BI na plaży 20.03.14, 09:00
                                a czy jest taki wózek który byłby terenowy ale miał siedzisko kubełkowe? chodzi mi po głowie tylko bj versa gt...
                                • hanna79 Re: BI na plaży 20.03.14, 09:25
                                  Joolz z przednimi kołami w wersji terenowej?? wink
                                • wiedzma000 Re: BI na plaży 20.03.14, 09:52
                                  organicgirl trochę tak jak ja czasem, tworzysz sobie teraz niepotrzebne rozkminy.
                                  Bądźmy szczerzy 9 mies dziecku trzęsienie w wózku już tak strasznie nie przeszkadza, jest tak zainteresowane tym co się dzieje wokół a później tak zmęczone że trzęsienie traci na znaczeniu. Zwłaszcza że w niektórych miejscowościach chodniki są tak wyboiste że i samochód terenowy trzęsie (mój mały ma 10mcy,mieszkam w Toruniu gdzie władze miasta darzą jakimś szczególnym umiłowaniem kostkę brukową, (sic!) )
                                  Wybierz wózek który będzie przede wszystkim wygodny w użytkowaniu.

Uważam że priorytet to buda, kosz na zakupy, waga i wielkość po złożeniu. Oczywiście nie wspominam tu o oczywyistościach takich jak siedzisko w którym zmiesci się mały właściciel. Piszesz że jesteś niska, hmm może w porównaniu do twojego męża. Ostatni wózek kupiłam od Pana o wzroście ok 155cm i Pani ok 145cm. Oni to są niscy.

Niestety sama też szukam ideału przodem do mamy, terenowy, lekki i mały po złożeniu i zaczynam się obawiać że nie ma wózka łączącego te cechy w zadowalających mnie proporcjach. Z czegoś trzeba zrezygnować. U mnie padło na 'terenowy'

Z tym piaskiem, to mieszkasz przy plaży czy tylko jedziesz na wczasy? na jak długo? 2-3 tyg ? i będziesz chodzić z tym wózkiem w tą i z powrotem po plaży czy się opalać i bawić z dzieckiem?
                                  • organicgirl Re: BI na plaży 20.03.14, 10:10
                                    zgadzam się ideału spełniającego moje wszystkie wymagania pewnie nie ma, najważniejsza rzeczywiście jest waga, wielkość po złożeniu i to by się składał z siedziskiem, buda, kosz na zakupy, regulacja rączki, ale koła bardziej terenowe też bo ja dużo chodzę po wertepach, jeżdżę do teściów (mieszkają w lesie) i do szału doprowadzają mnie blokujące sie błotem koła
                                    • szangala_23 Re: BI na plaży 20.03.14, 12:05
                                      organic napisałam Ci wiadomość na gazetowego wink
                                • koala0405 Re: BI na plaży 20.03.14, 11:48
                                  dzisiaj u nas wiosna więc wzięłam młodego /prawie 8 m-cy/ na spacer w Baby jogger city mini gt
                                  i jak dotąd wszystko było ok gdy często i długo spał
                                  dzisiaj się kilka razy rozpłakał bo mnie nie widział a słyszał
                                  jak mnie zobaczył to wyciągał rączki
                                  no i cholera pomimo wkładki zjeżdżał na boki
                                  Nie pozostaje mi nic innego jak ponownie wyciągnąć Britaxa affinity
                                  • kjp83 Re: BI na plaży 20.03.14, 15:00
                                    Ostatnio ogladalam hartana vip i jestem nim zachwycona. Swietna amortyzacja, duze siedzisko i buda i stosunkowo niewielki po zlozeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka