Dodaj do ulubionych

EW sky, BI, czy Britax B-motion?

07.05.14, 22:05
Britax'a można upolować szybciej niż dwa pozostałe. Będę potrzebowała wózek na zimę dla dziecka, które teraz ma 18 miesięcy, 12,5kg i nosi ciuchy w rozmiarze 86/92. Wybaczcie literówki, ale piszę z klikadelka, które bardzo mnie denerwuje, a na dodatek dziecko trzymam na ręku.
W jakich cenach pojawiają się EW na limango?
Szukam czegoś do 10kg na nierówny teren i zimową breję.
A może ktoś ma jakąś inną propozycję?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:14
      Ew uwielbiam, b-motionem jedzie sie gorzej a jest tylko 1kg lzejszy

ostatnio na limango byly ew sky za 1700, a to normalna cena w sklepie hipkids.pl

BI nie mialam
      • jprzeczek Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:17
        Przegapiłam na allegro EW za 900zł, eh... Britax jest tańszy i dostępny od ręki, a BI też ciężko upolować.
    • afroddytta Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:15
      EW zdarzają się na allegro używane w przyzwoitych cenach, jakaś szansa jest wink
      A może być Quatro czy tylko Sky?
      • afroddytta Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:17
        Bo Quatro ma podnoszony podnóżek a Sky nie.
      • jprzeczek Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:35
        Sky, bo zależy mi na jak najlżejszym wózku. Wnoszę wózek na 2-gie piętro, a do wagi ciężkiej nie należę. Widziałam Quatro właśnie na allegro, Sky też w zakończonych.
        • mama.ryjka Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 07.05.14, 22:54
          ja mam synka 18mcy, na dniach zmieniliśmy wózek z jedo fyna na Britaxa B-motion
          porównując ciężej się podbija i nie ma aż takiej amortyzacji, może się dopiero wyrobi nie wiem. Ogólnie jestem zadowolona, jest to nasz jedyny wózek. Wózka nie muszę nosić, mam wózkownie. Cenowo też ok dałam 999 z pałąkiem i darmową przesyłką. o pozostałych się nie wypowiem bo nie widziałam, nie użytkowałam.
          • magda79pn Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 07:16
            porównując sky'a do b-motion, to sky płynie, po prostu sam jedzie, a britaxem się gorzej manewruje, może nie ma tragedii (miałam obydwa razem) ale chyba ew mnie rozpieścił, dlatego britaxem ciężko mi się jeździło, poza tym ew ważyłam i wyszło mi 12,5kg, a britax 11,5 więc bez sensu było trzymać dwa takie same wózki, zostawiłam moim zdaniem lepszego wink
            • jprzeczek Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 07:55
              Sky waży 12,5kg? Hm, a w katalogach podają 10kg. A motiona 3-kołowego miałaś, czy 4, bo 4-kołowy ma niby 10,5kg. Chyba tylko nippery ważą tyle, ile podaje producent. Tak mi ten nipper siedzi w głowie, ale pojeździłabym nim pewnie kilka miesiecy. Miałam zakupić nowy na ebayu, ale rozsądek mnie wyhamował.
              • monika_kas Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 08:03
                To żadna nowość że producenci podają zaniżone wagi wózków. Nie wiem skąd oni je biorą. Także niestety trzeba o realną wagę na forum dopytywać wink
    • linkap_wawa Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 10:12
      no BI bylby pewnie najlepszy i najlzejszy
      a moze BJ gt? cenowo i wagowo to dobra opcja
      • magda79pn Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 10:17
        może najnowszy sky wazy 10kg (choć to chyba mało realne) ja kupiłam nowego, ale rok 2011

b-motiona miałam 4 kołowego
        • jprzeczek Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 10:41
          Czyli okazuje się, że żaden z typowanych przeze mnie nie waży 10kg. Wydaje mi się, że moje dziecko BJGT nie polubi z uwagi na siedzisko, które jest pochylone. Miałam joolza i też nienawidziło w nim jeździć. Teraz mam śmieszną spacerówkę BRUIN za 40zł kupioną na chwilę w mojej miejscowości i ją uwielbia. Samo na nią wchodzi, pcha, jedzie grzecznie. Ale potrzebne mi będzie coś na zimę i koniecznie lekkiego. Z tego co widzę, to GT warto kupić, bo nie traci się dużo przy sprzedaży. Hm....
    • gosia_mrufka Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 10:34
      Nie miałam EW i B-motion, ale B-motion ostatnio oglądałam i na pewno podbija się najgorzej. Wagę ma taką samą jak BI, ale BI ma podnóżek i super się prowadzi. Tylko z używanym może być kłopot.
      • flower_v Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 21:54
        BI z wkładka maclarena na mojej wadze łazienkowej 9,4kg smile
        • jprzeczek Re: EW sky, BI, czy Britax B-motion? 08.05.14, 22:52
          Taka waga mi się podoba smile Tylko gdzie teraz używkę upolować. To chyba nierealne, choć może w UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka