Dodaj do ulubionych

Proszę o pomocc

09.07.14, 17:24
Witam. To mój pierwszy wątek więc z góry przepraszam jeśli zrobiłam coś źle. Jestem obecnie w 33tygodniu ciąży i do tej pory nie potrafię się uporać z wyborem wózka..spędza mi to już sen z powiek. Przeczytałam mnóstwo opinii o wózkach i dalej jestem w kropce, wiem że nie ma wózka idealnego ale mam nadzieję że jednak znajdzie sie jakiś wózek który sprosta moim wymaganiom dlatego piszę tutaj z ogromną prośbą do was..może wy mi pomożecie? może jest jakiś wózek idealny dla mnie a ja go jeszcze nie odkryłam?
Na razie myślałam o wózku x lander xa lub nowości x lander x-move.. byłabym zdecydowana na ten drugi model ale nie dają mi spokoju jego piankowe kołe sad zamierzam jeździć z dzieckiem w mieście po chodnikach choć te bywają różne ale będzie się też zdarzać że będziemy pokonywać leśne bądź polne drogi.. z kolei model xa ma jak dla mnie masywną spacerówke co niestety do mnie nie pasuje ponieważ jestem bardzo drobną i niską osobą.
Podsumowując zależy mi na wózku z pompowanymi skrętnymi kołami, amortyzacji( wiem że jeśli skrętne koła to nie powalajaca amortyzacja jednak zależy mi żeby jakakolwiek chociaż była), łamaną rączką oraz taki aby nie był większy ode mnie smile cena jaką jestem w stanie przeznaczyć to do ok.2500..max 3000tys. Ma ktoś jakis pomysł na wózek dla mnie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 17:43
      Akurat skrętne koła nie mają nic wspólnego z amortyzacja.
      X-landery w ogóle jej nie posiadają.
      Ja proponuję brio go, Joolz Day, Bugaboo cameleon. Przy nich nie bedziesz wyglądać śmiesznie wink
      • sunshine502 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 17:50
        niestety zarówno bugaboo cameleon jak i joolz day mają z przodu piankowe koła no i cena ich też jest bardzo wysoka sad
        • ftbsun Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 17:55
          Cameleon-a mozna kupic uzywanego naprzyklad 2 generacji polecam! Dobra cena - super wozek!!!!
        • dominiczka87w Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 17:58
          Te piankowe koła są milion razy lepsze niż wszystkie 4 razem wzięte w XA...
          A w podanej kwocie spokojnie kupisz wypasiona uzywke wink
          Aha brio też ma piankowe koła.
          Proszę sobie poczytać wątki o tych wozeczkach.
          • dominiczka87w Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 18:01
            A jak bardzo chcesz wszystkie pompowane to mountain buggy Urban jungle, bumbleride Indie, Easy Walker Sky lub qtro
    • koala0405 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 18:54
      Kobieto! Tyle kasy masz a chcesz kupić jakiś badziew.
      Ja bym kupiła Mountain Buggy Urbana z gondolką /fajne ceny i do negocjacji ma sklep podwójne szczęście/ albo Brio Go ale na razie nie jest dostępny albo bugaboo cameleona ale nie wiem czy odpowiada Ci kubełkowe siedzenie w spacerówce, albo Bumbleride Indie /leciutki i zgrabny wózeczek/ albo Easywalkera Qtro /na ebay.pl za 1600 zł z gratisową gondolą i duży wybór kolorów/
      • sunshine502 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 19:14
        Dziękuję bardzo za odpowiedzi smile Za chwilę biorę się za lekturę podanych przez was wózeczków i może w końcu coś wybiorę smile
        • afroddytta Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:06
          XA jest masywny, ale X-move porzy nim to dopiero krowa, jest duży, ma pełno pianek, nakładek pozakładanych (raczej zbędnych, a już na pewno uroku nie dodających), poza tym waży chyba 16 kg. Jak jesteś drobna to możesz go nie utrzymać wink

A na poważnie, dziewczyny Ci dobrze radzą, kup coś wypasionego i miej frajdę ze spacerów smile
      • isadora82 Re: Proszę o pomocc 11.07.14, 11:35
        Cześć dziewczyny, podłączę się pod pytanie.
        Czekam na październikowego bobasa smile Od jakiegoś czasu oglądam wózki i teraz jestem na etapie, że żaden mi się nie podoba i widzę same ich wady.
        Z polecanych przez Was modeli żaden nie wydaje się dobrze chronić dziecko przed wiatrem czy śniegiem - patrzę na budki gondoli w Cameleonie czy Bumbleride i wydają mi się one bardzo "otwarte" - porównuję je np. z budką w BabyDesing Lupo czy Riko Nano, które są mocno rozbudowane.
        Czy dla "zimowego" dziecka poleciłybyście coś innego?
        • martuska1982 Re: Proszę o pomocc 12.07.14, 02:43
          Nic nie pobije budek baby joggerów. Na pewno żaden baby design czy lupo, czy jak im tam. wink
    • sztucznamrowka Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 19:42
      Ja jestem teraz w 26 TC i będę miała tzw. "składaka" - tak go określiła moja kumpela wink big_grin
      Zestaw zawiera:
      gondola Jane Capazo
      stelaż+spacerówka Concord Wanderer
      fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix+adaptery
      oczywiście wszystko to nówki smile
      za wszystko dam o wiele mniej niż zestawy 3w1 Concorda proponowane w sklepach
      gondola i fotelik już są a wózek będzie w piątek big_grin

Jak byłam w bobowózkach to też mi "wciskano" X-landery ale ja od razu skwitowałam, że są twarde i odpadają...
      Masz dość spory budżet na wózek smile
      • sztucznamrowka Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 19:44
        Na Twoim miejscu kupiłabym proponowane wyżej Brio Go - on miękki jest (było o tym na Forum) lub EW Qtro
        • mamuskala Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 21:39
          Również polecam Brio Go - fajny wózeczek, świetne opinie. Lub Joolz Day - jestem jego szczęśliwą posiadaczką. Prowadzi się bajkowo, jest bardzo skrętny, łatwo się nim manewruje i podbija. Przy nim mój poprzedni wózek (Teutonia Cosmo) to czołg wink
          Daj znać, co wybrałaś smile powodzenia, wiem, że wybór wózka spędza sen z powiek wink
    • ela.dzi Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 21:38
      Zobacz Mamas & Papas Sola 2 zwykła lub MTX.
      • sunshine502 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 21:56
        Czytałam opinie o tych wózkach i faktycznie mają pozytywne opinie. Niestety nie mogę przekonać męża do używanego wózka..nie trafiają do niego moje argumenty sad Jedyny wózek to własnie easywolker na ebayu ale raczej cięzko będzie nam sie zdecydować na wózek którego nie widzieliśmy na żywo.
        ela.dzi właśnie jakiś czas temu też szukałam tego modelu na all..mam pytanie ta rączka jest pewnie teleskopowa? mi zależy własnie na łamanej
        • sunshine502 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 21:57
          aha no i zapomniałam niestety dodać na samym początku że wolałabym wózek czterokołowy..3 kołowce nie podobają się mi jak i mężowi uncertain
          • koala0405 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:08
            ja 5 lat temu nie pomyślałam nawet o 3 kołowcu. Żadne argumenty nie przemawiały do mnie. 1,5 roku temu kupiłam pierwszego trzykołowca i się zaczęło... Uwielbiam takie wozy
          • afroddytta Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:10
            Nie jestem pewna o który wóżek pytasz, jeśli o Easywalker Quatro to rączka jest łamana.

A co do męża, to przecież wytłumacz mu, że jakiegoś starego grata nie kupujesz, poza tym moze znajdziesz coś na gwarancji wiec wtedy to już zupełnie bez stresu. Nie wiem jakim samochodem jeżdzicie, ale może spróbuj to mężowi wytłumaczyć, że może też by wolał używanego mercedesa czy nowego Daewoo wink
        • monika_kas Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:08
          Matko.... Przecież przednie koła piankowe wcale nie oznaczają braku amortyzacji! Dziewczyny zaproponowały bardzo fajne wózki. Rozumiem że nie chcesz kupić używanego, też nie chciałam... Ale 3 tys to bardzo duża suma. Szukaj, sprawdzaj ceny. Pytaj w sklepach o możliwość negocjacji. Ja tak zawsze robię i naprawdę najczęściej można sporo zaoszczędzić. Większość sklepów bez gadania schodzi z ceny.

Moje typy to joolz, Bugaboo Cameleon, mountain buggy urban jungle, brio go,... Jest jeszcze wiele wiele innych.... Ale nie x lander. One mają znikomą amortyzację, a ten x-move wcale nowy nie jest. Ma już ponad dwa lata, tyle tylko że wizualnie go trochę zmienili i chyba technicznie bo te pierwsze były awaryjne mocno.
        • dominiczka87w Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:16
          Wytłumacz meżowi, że kupując używany jak będziesz chciała go sprzedać, stracisz mniej albo i wcale smile taki argument zazwyczaj działa na mężczyzn.
          Poza tym zawsze mozna szukać czegoś w swojej okolicy, podjechać obejrzeć...
          • kar-ula Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:25
            A może jakiś Hartan albo Gesslein F6? To bardzo dobre wózki, dobrze amortyzowane, wygodne dla dziecka i dla matki.
            No i oczywiście Emmaljunga Nitro City - może nie jest tak miękka jak inne Emmaljungi, ale jak najbardziej amortyzację ma i pomimo piankowych kół radzi sobie świetnie - ja miałam dla noworodka zimą i było w miarę ok (choć ja wolę wózki bardzo miękkie). przede wszystkim zwrotna, lekka (z gondolą 11kg), cudownie się podbijajaca.
            Teraz brałabym Brio Go. Jakiś czas temu stacjonarnie w Bobowózkach w Gdańsku był zestaw 2w1 za 2 tys.
            • sunshine502 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:54
              afroddytta- bardzo dobry argument z tym samochodem hehe myśle że akurat to może coś na niego zadziałać smile
              monika- gapa ze mnie i oczywiście sie pomyliłam..nie chodziło mi o x landera x move tylko x-cite on jest bodajże z tego roku
              Mieszkam w małej mieścinie i nawet jak w sklepie zapytałam o x landera to sprzedawca spojrzał na mnie jak na kosmitke hehe niestety tu gdzie mieszkam ludzie nie kupują wózków z średniej półki cenowej i dlatego ich nie sprowadzają do sklepu bo najzwyczajniej by sie nie sprzedały. Byłam też w wiekszym mieście w poszukiwaniu wózka ale wróciłam z niczym.
              • koala0405 Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 22:56
                ja też mieszkam na zadupiu ale wozy mam przyzwoite
                • dominiczka87w Re: Proszę o pomocc 09.07.14, 23:49
                  A u mnie nawet sklepu z wózkami nie ma tongue_out
        • ela.dzi Re: Proszę o pomocc 10.07.14, 15:06
          Jest łamana, patrz 7 zdjęcie :

www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/723/sola2_kol_blue_sea
          • kkitka Re: Proszę o pomocc 10.07.14, 15:15
            Sola to akurat kompletnie nie pasuje, ani pompowanych kół, ani amortyzacji wink
            • ela.dzi Re: Proszę o pomocc 10.07.14, 15:18
              Jest wersja z amortyzacją i pompowanymi kołami - Sola 2 MTX.
    • edek.z.krainykredek Re: Proszę o pomocc 10.07.14, 04:08
      nie myślałaś o jedo fyn? bardzo przyzwoity wozek za rozsądna kasę

ew sama gondola- baratina / roan marita potem dokup se spacerówkę. tylko że one nie mają skrętnych kół
      • ela.dzi Re: Proszę o pomocc 10.07.14, 15:17
        Ja mam Jedo Fyn i mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z wersji gondolowej. Spacerówka nie nadaje się dla niesiedzącego dziecka i musiałam kupić nowy. Zależy czy chcesz kupić 1 wózek na wszystkie lata czy wielofunkcyjny i potem spacerówkę. Ja zamierzałam kupić lekką spacerówkę po wielofunkcyjnym, ale nie sądziłam, że będę do tego wręcz zmuszona. Na pewno wrócę do niego na zimę, bo obecny się nie nada. Polecę ten wózek i nie polecę smile

A na pewno gdybym miała taki budżet jak Ty, to wybrałabym Solę 2 MTX. O wiele łatwiej przewozić, spacerówka składa się wraz z siedziskiem, a oparcie rozkłada się całkiem na płasko. Więc jak nie ma miejsca na gondolę, to zawsze masz wygodną spacerówkę zamiast fotelika w stelażu. A dżinsowa tapicerka wygląda super i jest bardzo przyjemna w dotyku w przeciwieństwie do tej z Jedo.
    • martuska1982 Re: Proszę o pomocc 21.11.14, 15:22
      eee.77 przestań spamować po całym forum.Jak masz coś na sprzedaż wrzuc ogłoszenie w odpowiednim wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka