Dodaj do ulubionych

dwulatek i wózek

13.07.14, 11:31
Moja córka w maju skończyła dwa lata i od jakiegoś miesiąca, dwóch unika wózka jak ognia. Ciężko ją zmusić do siadania w wózku, ostatnio w ogóle nie chce mi się zabierać wózka jak wychodzimy, bo jak go biorę to i tak pcham pusty. Potrafi bez zmęczenia pokonywać dość długie dystanse. Do tego jest bardzo energicznym dzieckiem i nawet jak uda mi się ją chwilę posadzić to i tak zaraz z niego ucieka - sama się wyplątuje z pasów nawet jak je mocno dopasuję.
Czyżby koniec wózkowania? Czy jeszcze jej się odwidzi? Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: dwulatek i wózek 13.07.14, 11:45
      mój w czerwcu skończył 2 latka i też nie chce siedzieć we wózku, większośc czasu idzie obok wózka, ale ja wózek zabieram, bo daleko chodzimy i ostatnio po przejściu około 1,5km chciał na ręce, więc dobrze że miałam wózek, poza tym mieszkam przy ruchliwej ulicy i już go nauczyłam że siada do wózka pod domem, a jak tylko mogę (są odpowiednie warunki) to go wyciągam i idzie obok

nie ma co ukrywać, że juz bliżej niż dalej końca wózkowania wink

u mnie w domu jakiś wózek będzie na pewno do lat trzech, może nawet 3,5, bo doświadczyłam juz niesienia na rękach do lekarza dziecka z wysoką temperaturą
      • maja1406 Re: dwulatek i wózek 13.07.14, 12:11
        moja robi 2 i 3 km i nadal się nie męczy, taki typsmile
        Ostatnio zamarzył mi się powrót do BJGT, ale córka nawet nie chce na niego patrzeć. Jak chciałam ją posadzić w sklepie to był bunt, jedynie do parasolek chętnie wsiada ale tam też długo nie wysiedzi.
    • polinqa Re: dwulatek i wózek 13.07.14, 20:51
      U nas niespełna dwulatek i tez sporo chodzi, że 2-3 km da rade, ale potem lubi odpocząć wink myślę, że jeszcze może Ci się przydać na wyjazdach a poza tym dzieci miewają też fazy i zaraz może znowu na chwilę chcieć tylko w wózku wink
      • coco.roco Re: dwulatek i wózek 13.07.14, 21:14
        u nas też mały miał fazę na latanie i bieganie smile wolał na "opa" niż do wózka, ale po jakimś czasie zrozumiał, że wózek to przydatna sprawa i teraz chętnie w nim siada ;]
    • atwar1 Re: dwulatek i wózek 13.07.14, 21:56
      Moja córa 2 lata i 7 mieś wózek bardzo lubi. Oczywiście lubi tez ganiać sama ale w wózku nadal chętnie jeździ- na szczęście wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka