Dodaj do ulubionych

Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini

07.08.14, 20:04
Opis później, w każdym razie BJCM opuszcza nasz dom wink

w realu wózek jest bardziej zielony niż niebieski, taki zielony turkus wink najbardziej realna fotka to nr.4

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/JL0a4EIUtQZxbuNVFB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/NSkQi5H1EMQ7fNbphB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/LwPBvUc24w2OhYUqtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/MCjno06NT2Uh8FWDfB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/PAB8IeZqJSkA0NxQ8B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Uh55s5rh7ETFnkunHB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ackGh2Cfj9ZPhKq2EB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/i2N87te04tldaG9KTB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/zuabCrPTtSH2aIEU2B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/QvamPf2acpdGw30bbB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/DFEvebJtzEe0eyaWVB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/DR0VBJDBIiIw63bPyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FUEOEUCFz9lDtWz2bB.jpg

.
Obserwuj wątek
    • magdinka32 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 20:19
      Dzięki za te zdjęcia, ja jak już pisałam w poprzednim poście powoli nakręcam się na nową spacerówkę. Na stanie mam citi mini i booka plus. Ten wydaje się dość podobny do booka plus (odrobinę mniejszy). Nie wiesz czy jest podobnie amortyzowany? Jaki jest rozstaw przednich kół? W booku za wadę uważam to, że brakuje 1-2cm w rozstawie przednich kół żeby bezproblemowo mieściły się na większości podjazdów.
    • the_isabelle Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 20:26
      Wariatka wink
      Od początku podobal mi sie ten wózek, w przeciwieństwie do BJCM tongue_out

Mialam torbę Jalusii w tym kolorze i mam metr fajnego grubego polaru w tym kolorze. Moze jestes zainteresowana? Odsprzedam tanio, a na chętniej oddam w rozliczeniu zamawiając cos u Ciebie.
      Polar jest taki mięsisty o fakturze aksamitu (nie taki z włosiem), a mi juz do niczego za bardzo nie będzie pasowal. Nadaje się bardziej na,śpiwór,niż kocyk.
      Jakbys byla zainteresowana daj znac.
      • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 21:00
        Isabelle - raczej wezmę, zmierz ile tego jest, ale to dopiero jak wrócę (za 2tyg)

wysokość oparcia 51cm, głębokość siedziska około 27-28cm, z podnóżkiem 41cm, szerokość w miejscu gdzie dziecko ma kolanka 35,5cm, a między rurkami 38cm

spokojnie ten wózek może zastępować parasolkę smile ma mały rozstaw tylnych kół, wielki kosz na zakupy oraz duże siedzisko

z budki można zrobić coś w rodzaju daszka i nim regulować cień

koła blokuje się z boku stelaża za pomocą pokrętła

rączka ma boki z pianki, a środek plastikowy, ale wygodnie wyprofilowany do dłoni

kosz na zakupy ma odblaski i można go od tyłu opuszczać w dół (ten drążek) łatwiej wtedy coś włożyć/wyjąć, dzisiaj byłam na b.dużych zakupach i wózek nadal super jechał

oparcie ma z tyłu siateczkę przyszytą na stałe, a materiał z tyłu budki jest dopinany do oparcia na rzep, i można go zwinąć do budki

mnie się podobija dobrze (bez rewelacji, ale o niebo lepiej niż bjcm), mam około 175-7cm wzrostu i używam takiej rączki jak jest na pierwszym zdjęciu, jak ktoś niższy sobie ją obniży, to podbijanie będzie jeszcze lepsze

oparcie jest na pasku

tapicerkę w 99% można bezproblemowo zdjąć
        • the_isabelle Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 21:10
          Spoko, a ja sie zastanowię co bym chciala smile

Naprawde fajny wózek, a ile wazy? Powiedz ze duuuuzo, to moze nie będzie kusić mnie aby wymienic arie. Juz od jakiegoś czasu kusi mnie nosi na jej wymiane, ale odpowiada mi cholera i nie mam w sumie potrzeby jej zmieniać (dziekuje raz jeszcze wink )
          • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 21:22
            mi wyszło 8,8kg, więc więcej od arii smile
            • the_isabelle Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 21:52
              Uff.. Od razu mi lepiej wink dzięki big_grin
              2 kg różnicy robi różnicę wink
        • atwar1 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 21:25
          Kurcze fajny on jest, ale mi zupełnie niepotrzebny- (a który z ostatnich nabytków był? wink )
          Jak sprzedam gessleina to pomyślę.

W opisie w tosi chyba, czytałam że budkę można powiększyć za pomoca suwaka- ale patrząc na zdjecia to chyba coś im się pomyliło?
          Magda- na zimę ta budka osłoni dobrze?
          • kar-ula Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 22:26
            A mnie on wizualnie przypomina Gessleina. Siedzisko ma dłuższe no i Gessio podbija się rewelacyjnie i super amortyzuje. jak z amortyzacją w Booklecie?
            • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 22:30
              amortyzacja na tylne koła, w porównaniu do BJCM to każdy amortyzuje big_grin
          • dominiczka87w Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 23:40
            Nie wiem jak w booklecie ale w book'u jest buda powiekszana za pomocą suwaka. W tym powiększeniu jest wbudowana siatka.
            zdjęcia
            • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.08.14, 23:46
              booklet nie ma żadnego zamka w budce

a booka nie znam, nawet go dobrze na oczy nie widziałam...
              • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 08:59
                Magda napisz coś więcej, jak jedzie, jak się podbija?
                • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 09:36
                  o podbijaniu juz pisalam: "mnie się podobija dobrze (bez rewelacji, ale o niebo lepiej niż bjcm), mam około 175-7cm wzrostu i używam takiej rączki jak jest na pierwszym zdjęciu, jak ktoś niższy sobie ją obniży, to podbijanie będzie jeszcze lepsze "

a manewruje się lepiej niż CM, PP jest bardziej zwrotny i nawet z załadowanym koszek dobrze się jedzie

a kosz ma ogromny smile wymiary około 60x31x15cm
                  • basia752 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 09:47
                    Fajny ten Booklet, wygląda na o wiele lepszy od BJCM, podoba mi się smile
                  • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 09:52
                    A jak byś to podbijanie porównała do B-Agile albo XT? To chyba dwa wózki, które miałyśmy obydwie.
                    I jeszcze czy jedzie cicho, czy słychać jego koła?
                    • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 10:00
                      tylne koła klekoczą trochę, ale nie bardziej niż xt smile
                      podbijanie lepsze niż w b-agile, a do techno to albo takie samo, albo ciut gorsze, ale na prawdę tylko trochę
                      • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 10:08
                        Wszystko więc na plus, tylko po co mi ten Booklet???
                        • koala0405 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 10:12
                          "Wszystko więc na plus, tylko po co mi ten Booklet???"
                          Jak to po co? bo go nie miałaś
                          • monika_kas Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 11:43
                            big_grin otóż to!
                            • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 11:59
                              jak to po co? np na czwartek big_grin masz już wózek na czwartki ? big_grin

mój M jak słyszy "peg perego" to juz jest na tak wink więc miałam łatwiej wink

powiedziałam mu, że to ten peg perego co na niego czekałam, co miał być w maju i nie było, i teraz jest dostępny i to u nas w sklepie i pojechałam kupić tongue_out
                              • monika_kas Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 12:06
                                Twój mąż Magda to chyba święty człowiek smile
                              • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 12:17
                                Faktycznie! Na czwartek jeszcze nie mam!
                                Poniedziałek - Recaro Easylife
                                Wtorek - EW Mini
                                Środa - Bee+
                                Czwartek - ?
                                Piątek - Graco UL
                                Sobota - MB Swift
                                Niedziela - EW qtro
                                Jest luka jak nic, trzeba ją wypełnić. Tylko muszę się dobrze zastanowić, bo to już ostatnie wolne miejsce. big_grin I wszystkim Wam dziękuję za głosy zdrowego rozsądku tongue_out
                                • monika_kas Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 12:21
                                  Na nas zawsze można liczyć tongue_out

Magda też liczyła na mój głos na nie w sprawie pega ale się zawiodła i teraz dzięki temu ma fajny wóz big_grin
                                  • zoja1977 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 13:05
                                    Magda a porownujac bookleta do xlr rocznik 2011 to ktory lepszy ? Ja akurat wozki peg perego b.lubie kiedys mialam atlantico i przy starszych dzieciach mialam dwie gondole PP.
                                    • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 14:28
                                      miałam atlantico 2x i to dzięki nim mój M polubił PP big_grin

xlr jest bardziej miękki, ale peg ma głębsze/wygodniejsze siedzisko, wyższe oparcie (51cm, a xlr 47cm) no i pełną raczkę i mega kosz na zakupy, waga podobna, rozstaw kół niewiele większy bo 55cm

ten peg spokojnie może zastępować dużą i porzadną parasolkę, bo taki xt waży ponad 8kg, xlr z 9kg, a booklet 8,8 (ważyłam osobiście)

zauważyłam jeszcze jedną rzecz... ON SAM JEDZIE ! serio, trzeba uważać, bo jak się go puści, to sam odjeżdża, i co fajne nie trzeba go "rozpędzać" jak np britaxa b-motion, niby jechał fajnie, ale najpierw trzeba było go wprawić w ruch tongue_out ten od pierwszego dotknięcia jedzie lekko
                                      • zoja1977 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 14:34
                                        Super. To moze zamiast uzywanego xlr nowy booklet. Tylko, ze ja jednak lubię miękkie wózki. Podjadę może do tosi go obejrzeć. No i w razie czego znalazlam dobrą cene na niego przy płatności gotowka i odbiorze osobistym za 829 zł (tylko, ze dostępny we wrzesniu...dopiero).
                                        • monika_kas do zoja1977 01.09.14, 16:16
                                          Mogłabyś mi wysłać info na gazetowy gdzie znalazłaś bookleta W takiej cenie? smile
                                          • zoja1977 Re: do zoja1977 01.09.14, 23:01
                                            wysłałam na maila
                                          • asbi Re: do zoja1977 02.09.14, 01:35
                                            ja tez bym poprosila o info, interesuje mnie ten wozeczek
                                            gibsio2@interia.pl
                                            • kin_ga83 Re: do zoja1977 03.09.14, 17:58
                                              Mnie tez bardzo interesujesmile prosze o informacje jesli to nie problem iza_765@tlen.pl
                                              • zoja1977 Podaję oficjalnie... 03.09.14, 18:08
                                                mam nadzieję, że nie łamię regulaminu. Najtaniej znalazłam w sklepie Małe Dziecko na Jagiellońskiej 2 w Wwie. Ale to jest cena przy płatności gotówką i odbiorze osobistym w sklepie stacjonarnym. Dostawa miała być w połowie września.
                                      • gosia_mrufka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 15:28
                                        Wydaje mi się, że to dzięki łożyskowanym kołom. Miałam tak z Avio - ten wózek sam jechał, nic się nie czuło ciężaru i nie trzeba było pchać.
                                        • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 15:49
                                          ja najtaniej znalazłam wysyłkowo za 922 z przesyłką free

a kupiłam w bobowózkach za 940, o dziwo taniej niż na stronie !
                                          • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 08.08.14, 15:53
                                            tyle miejsca ma na szerokość mój 2,2 latek

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Tjw3IfBgTqVivaaHeB.jpg

a tak sobie od dzisiaj chodzi grzecznie koło wózka big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/uEBnEexZ07C0uRGdzB.jpg

.
                                            • sztucznamrowka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 09.08.14, 14:22
                                              A synek naprawdę grzecznie idzie koło wózka smile, mój to chciał wózek zawsze pchać razem ze mną co mnie doprowadzało do białej gorączki....
                                              też kupiłam ten uchwyt skip hop wink
    • sztucznamrowka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 09.08.14, 14:20
      Mnie się ten wózek bardzo podoba smile i biorę go pod uwagę na przyszły rok, może w nowej kolekcji będą jakieś fajne kolorki...chociaż ten aqamarine w realu lepiej wygląda niż na fotkach firmowych.
      Tez mi się skojarzył z Gessleinem - ale marka PP w PL jednak lepiej znana i sprzedać w razie czego szybciej można i z tego co widziałam składanie w Booklet o wiele lepsze.
      • sztucznamrowka Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 09.08.14, 14:24
        Magda - czy on jest "rozklekotany" jak ogólnie Pegi?
        Czy uchwyt na kubek od PP Si będzie do niego pasował?
        • betinak1 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.09.14, 08:58
          Ja po moich perypetiach też go zakupiesmile chodź M&P nie wychodzi mi głowy, tylko te koła...pytanie jak z budką w booklecie? rozkładana, powiększana? na wiatr, deszcz? siatką? czy materiał?? dzieki
          • kina82 Re: Peg Perego Booklet vs Baby Jogger City Mini 07.09.14, 13:16
            Budka jest dość duża z wysowanym daszkiem, widać to dobrze na dwóch pierwszych zdjęciach w tym wątku.
      • annulka79 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 20.09.14, 11:33
        A ja mam pytanie do użytkowniczek Bookleta i BJCM Gt (wiem że Magda miała).

Jakiś czas temu doradziłam koleżance Gt i pozostał ich jedynym wózkiem, uwielbianym przez wszystkich. Jest co prawda troche przyciężki ale ich zdaniem jedyna wada i to do przejścia to podnóżek. Teraz młodsze przesiada się do spacerówki i pytanie czy zostawić Gt który im odpowiada w sumie czy wymienić na Bookleta?

Kosz w Booklecie łatwiej pomieści zestaw spacerowy dla dwojga, jest lżejszy, ma podnoszony podnóżek. Boję się o to czy nie jest za duży po złożeniu i jaka jest amortyzacja (Booklet na wyboje i trawę?). Proszę bardzo o porównanie Bookleta z Gt.
        Gt znam a Bookleta tylko ze zdjęć i opisów i nie wiem czy dobrze rzuciłam temat wymiany spacerówki w stylu "dobre na lepsze".
        • dominiczka87w Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 20.09.14, 13:36
          Generalnie blokowy na wyboistej trawie zachowuje się tak jak Gt.
          Dla mnie booklet (mam go po GT jako samochód do auta, ale spokojnie mógłby być 1 wózkiem) wygrywa pozycja pionowa, możliwością rozpiecia pasow, niewiszaca buda, no i waga. Podnoz k w booklecie nam się przydaje bo młody nie dostaje jeszcze do tego plastikowego.
          Po złożeniu faktycznie jest trochę mniej płaski ale za to wezszy w kołach wink i poreczniej się go wkłada do auta smile
          • annulka79 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 20.09.14, 19:20
            Bardzo dziękuję smile
            Koleżance bardzo się mój pomysł spodobał (teraz myśli nad kolorem) a jej mąż marudzi ze za wielki i że musi na żywo zobaczyć i że 4 koła a on lubił poprzednie 3 ... ech panowie wink
            • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 20.09.14, 20:41
              Mialam wszystkie i zostal booklet, ja wole bookleta smile
        • lillek Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 08:48
          Ja właśnie wciąż się zastanawiam między tymi dwoma wózkami - Bookletem i Gt i nadal nie jestem przekonana. Bardziej podoba mi się Gt, ale wszystkie Wasze opinie wskazują jednak na Bookleta. Przy pierwszym dziecku miałam Atlantico i dlatego z sentymentu zaczęłam w ogóle rozważać Bookleta (będąc przekonana do Gt), a teraz okazuje się, że on może być lepszy od mojego faworyta. No i jestem w kropce, w tym tygodniu ma być w końcu dostawa czarnych Gt, na które czekam i nie wiem czy go kupować. A czy znacie sklep stacjonarny w Warszawie, gdzie byłyby oba te modele, żeby je porównać na żywo?
          • dominiczka87w Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 09:13
            Widze, ze dzidzia ma 6m? Nie wiem czy w gt nie zginie...z kolei jesli ma to byc 1 wozek to na zime bylby bardziej osloniety...
            Gt bedziesz miec w swiecie dziecka, a bookleta mozna zobaczyc w wozki-foteliki na al.solidarnosci 78.
            • lillek Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 09:44
              Dzięki smile. No właśnie ten Gt wydaje mi się bardziej zabudowany, na zimę super. Będzie to nasz jedyny wózek, mam jeszcze stelaż od Mutsy, który będzie służył jako podstawka do fotelika, ale nie chcę jeździć ze spacerówką Mutsy, bo mam już dość tego ciężkiego stelaża po pół roku gondoli. Na Solidarności są oba wózki, ale po dwóch stronach ulicy, a marzy mi się zobaczenie ich w jednym miejscu obok siebie smile. W Gt razi mnie też to, że on składa się na zewnątrz - przy brzydkiej pogodzie siedzisko staje się zapewne natychmiast mokre / brudne? No ale i tak coś mnie do niego ciągnie bardziej niż do Bookleta...
              • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 11:35
                one są tak samo zabudowane, tylko gt ma budkę głębszą o pół panela
                • dominiczka87w Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 19:48
                  Mi sie wydaje ze gt ma minimalnie glebsze siedzisko, a kwestia wiekszej zabudowy po bokach wynika z teo odchylonego oparcia.
              • aszyk71 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 12:46
                Kupiłam GT jak córka miała 7 miesięcy. Byłam na jednym spacerze i dałam sobie spokój. Podobał mi się na tyle, że go nie sprzedałam tylko schowałam pod łóżkiem i przeleżał aż córka skończyła 14 miesięcy. GT to wózek zdecydowanie dla starszych dzieci. Zresztą dziewczyny nie raz o tym pisały. Maluszek ginie w tym wózku. Moja córka siedziała dziwnie powykręcana i ciągle się zsuwała.
                • lillek Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 20:45
                  Ale czy booklet będzie ok dla takiego malucha?
              • bunny-funny Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 14:52
                Też to 2 opcje, które rozważam-choć mój maluch o rok starszy niż Twój. Jednak tak sobie myślę, że skoro gt ma przewagę jedynie w kwestii budy i ew wyglądu (kwestia gustu), to pozostałe atuty bookleta+ 30% niższa cena u mnie przeważają na ten moment wink
                • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 21.09.14, 23:11
                  GT to fajny wózek (miałam dwa) ale w porównaniu z bookletem wychodzi tak:
                  -jest cięższy
                  -nie ma ŻADNEJ amortyzacji
                  -ma szerszy zostaw tylnych kół
                  -ma lekko odchylone oparcie, i nie można go ustawić w pionie (fabrycznie, nie licząc samoróbek wink )
                  -nie ma podnóżka (fabrycznie, nie licząc mojego wink )
                  -złożona budka wisi dziecku nad głową

moim zdaniem jedynym jego plusem jest głębsza budka smile
                  • lillek Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 22.09.14, 06:53
                    No ok, ja już chyba jestem przekonana, gorzej z moim mężem, który wciąż zachwyca się Gt. A czy kółka Bookleta nie terkocą bardziej niż Gt? To był też jeden z większych atutów, które widziałam w Gt, wielkość wielkością, ale wydawało mi się, że te wiecznie pompowane koła to jednak lepszy patent niż zwykłe plastiki? Dla mojego męża z kolei problemem jest większy rozmiar bookleta po złożeniu, ale to chyba nie jest jakaś ogromna różnica. Ale te kółka bardzo mnie zastanawiają...
                  • atwar1 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 22.09.14, 07:26
                    Chyba dzis zamowie tego bookleta. Przez Was nie daje mi spokoju wink
                    Wezme rozowy- niech cora tez ma radosc z nowego pojazdu
                    Tylko jeszcze zostawie sobie gt i porownam je w praktyce bo jakby mi znowu sie za nim zatesknilo to kupowac trzeci raz taki sam wozek bez sensu wink- przynajmniej w oczach "normalnych" ludzi
                    • magda79pn Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 22.09.14, 08:52
                      koła na pewno jadą inaczej niż te w GT, ale też nie terkoczą jak w parasolce

one nie są plastikowe !!! są piankowe

booklet jest po złożeniu grubszy smile

Atwar, masz rację, kup i porównaj a potem najwyżej sprzedasz gt

ja teraz kupiłam questa 2011, ostatniego bez wygiętego stależa i miałam sprzedać moje piękne czarne volo, ale jakoś nie mogę się z nim rozstać wink pomyślałam, że na wiosnę jak sprzedam Boba, to odkupię sobie nówkę volo, ale teraz sprawdziłam, nowe kosztują około 540zł i kolorystyką nie zachwycają, a mój jest jak nowy, jeść nie woła, więc nie zostanie tongue_out muszę go tylko schować przed M big_grin

no chyba że quest faktycznie przypadnie mi do gustu, to wtedy volo wyjedzie smile
                      • zoja1977 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 22.09.14, 09:01
                        a możesz mi zmierzyć questa ? wysokość oparcia i szerokość siedziska. Ja wszystko sprzedaję i tez chyba kupię questa lub nawet volo. Przez ostatni tydz moja córka raz jechała w xt a tak to wózek służy mi do wożenia zakupów smile Ma 22 mies. i wszędzie chce na nogach a że nasze wyjścia to głównie spacery (nie mam potrzeby wożenia jej ze sobą przy załatwianiu różnych spraw) więc ona faktycznie nie używa już wózka.
                  • annulka79 Re: Peg Perego Booklet vs BJCM Gt 22.09.14, 09:23
                    Magda, dzięki! skopiowałam Twój wpis koleżance i o to chodziło! Tylko mąż niedowiarek (Tomasz zresztą big_grin twierdzi że nie kupi póki nie zobaczy na zywo. Jestem jednak pewną ze jak zobaczy to kupi.
                    • yvonn16 do magda 79 22.09.14, 09:31
                      Magda a jak wypada pp booklet w porównaiu do britaxa b motion?
                      • magda79pn Re: do magda 79 22.09.14, 11:22
                        1000 razy lepiej tongue_out

britam to fajny wózek, ale manewrowanie nim wymagało siły, jakos tak topornie skręcał, i był bardzo ciężki, nie wiem czy nie jeszcze cięższy od GT, siedzisko miał porównywalne do bookleta (zawsze pisałam, że britax ma wygodniejsze siedzisko niż GT i zwykły city mini) budka fajniejsza w booklecie i można ją przechylić do przodu i zrobić z niej daszek (bardzo lubię tą opcję)

ja mam go od początku sierpnia, jeżdżę codziennie oprócz weekendów (wtedy raczej bobem jeżdżę) nic mi w nim nie trzeszczy, nie piszczy itp

Zoja - jak przyślą mi tego questa to go wymierzę, jak znajdę chwilkę to mogę zrobić fotki z volo
                        • magda79pn Re: do magda 79 22.09.14, 11:23
                          aha, britax miał oparcie 47-48cm, a booklet ma 50cm, a z lamówką na górnym brzegu oparcia 51cm tongue_out
                          • betinak1 Re: do magda 79 23.09.14, 16:25
                            Dziewczyny jade jutro pokazać mężowi bookleta, mam tylko pytanie co na nóżki na zbliżającą sie pogode? jaki śpiworek bedzie ok?
                            • dominiczka87w Re: do magda 79 23.09.14, 23:46
                              Spiworem od Magdy wink
                        • zoja1977 Magda masz już tego questa ? 24.09.14, 13:52
                          mogłabyś zmierzyć w wolnej chwili ?
    • atwar1 PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 19:44
      Ponieważ mam aktualnie oba wózki, nad którymi się kilka forumek zastanawia/ło zrobiłam małe porównanie fotograficzne (słabe zdjecia bo z telefonu)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/N5WObNhzhhlc9wf8mX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/OkNySxhhUp4RqjjbCX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/YEyB8I9SOQhbU1z8XX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/gb3QGGzvUDCvMj9d0X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/ifF2ZifmuksMXvfmjX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/hCyY2BSmkSbOM4xBqX.jpg

Bookleta ma dopiero od wczoraj, byliśmy na jednym spacerze. Na razie oceniam że to bardzo fajny wózek. Jest delikatniejszy od gt, bardziej miejski. GT w teren lepiej się nada ale na moje spacerowe okolice booklet jest wystarczający.
      Ogólnie obydwa wózki mogą pełnić podobne funkcje. Mężowi się booklet zdecydowanie bardziej podoba- mi chyba bardziej gt.
      W prowadzeniu booklet wygrywa ale tylko nieznacznie. Podbijanie też na plus dla pp.
      Buda w bj bezkonkurencyjna. W booklecie może być, chociaż ten daszek przeciwsłoneczny to taki cieniutki. Okienko małe i o ile zamknąć je łatwo to trzymac otwarte nie bardzo- nie ma o co zaczepić tej płachty- chyba że ja mam jakiś wybrakowany model.
      Składanie- o dziwo mimo super patentu bj mi łatwiej się składa i rozkłada bookleta- tylko rozmiar po złożeniu większy trochę ale nadal akceptowalny- no i sam stoi po złożeniu.
      Na 90% zostawię sobie bookleta ale ostateczną decyzję podejmę za kilka dni jak dłużej pojeździmy.
      Uwielbiam tez blokade kół w pp- tylko mam nadzieję, że mi się nie zepsuje jak innej forumce.
      No i kosz na zakupy- największy jaki miałam- fajny patent z opuszczanym tyłem.
      Brak mi tylko jakiejś kieszonki żeby schowac folię itp.

Kar-ula- byłaś ciekawa jak booklet wypada w stosunku do gessleina. Te wózki są do siebie naprawdę bardzo podobne. Gesslein ma dużo lepsza amortyzację i łatwiej się podbija.
      Natomiast booklet super składanie i lepszy dostęp do kosza.
      Buda podobna- w gessleinie trochę większa ale mi się czasem składała.
      Siedzisko dla mojej córki (2 lata i 9 mies) w obydwu wygodne. w gessleinie chyba trochę lepszy podnóżek- można go wyżej podnieść i nóżki lepiej się układają.
      Gesslein wydaje mi się solidniejszy ale to może być wrażenie takiej delikatności pp.
      • gniesia007 Re: PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 20:09
        A nie masz tam na budce takiej gumeczki do zaczepienia tego plastra, bo widze ze u magdy i u Agi sa takie dwie gumeczki na budzie jedna calkiem z tylu do tej plachty za oparciem a drucha chyba do okienkasmile
        • atwar1 Re: PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 21:04
          Gumeczki są ale kołeczek jest tylko z tyłu. Z przodu trzeba kombinowac (jak okienko jest otwarte) żeby te gumeczki ze soba sczepić. Mam wrażenie że ta gumka z przodu to bardziej do zaczepienia zabawki niż okienka ale nie wiem. Jeszcze będę sprawdzać na spacerze- dziś mało czasu miałam na wnikliwe analizowanie wink
          • kar-ula Re: PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 21:29
            Dzięki, Atwar, opisałaś Bookleta właściwie tak jak się spodziewałam w relacji do Gessleina. Tobie zależało na składaniu i staniu, więc jesteś zadowolona, dla mnie jednak najważniejsze są podbijanie i amortyzacja, a te w Gessleinie zdaje się są bezkonkurencyjne. No i jakoś dużo bardziej wizualnie mi się podoba Gesslein.Ten turkusowy Booklet bardzo mi Gessa przypominał (zwłaszcza Twojego smile), ale już ten różowy nie.
            • betinak1 Re: PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 21:37
              Bardzo przydatne infosmile ja dalej decyzji nie podjełam, czekamy na dostawę i oględzinywink
          • dominiczka87w Re: PP Booklet vs BJCM GT 27.09.14, 22:14
            Gumka z przodu jest do zaczepienia zabawki smile
      • jelsaa Re: PP Booklet vs BJCM GT 28.09.14, 10:37
        Atwar a jak wyprofilowane jest siedzisko w booklecie? W gessiu bylo na prosto i mój młody zjezdżał.
      • groniek1977 PP Booklet vs gesslein - wymiary? 29.09.14, 20:16
        atwar1, piszesz,że podnóżek w gessleinie trochę lepszy,ale czy wymiary siedzisko+podnóżek podobne? Miałaś nowszy model gessleina? bo w tym nowym podobno siedzisko płytsze. Pegi uwielbiam,ale nie lubię opadających podnóżków i wystających z nich nóżek, hihi smile
        • atwar1 Re: PP Booklet vs gesslein - wymiary? 29.09.14, 20:37
          Tak, mialam nowego gessleina. Pomiarow dokladnych nie robilam. Moge zmierzyc bookleta a wymiary gessleina gdzies na forum są.(bookleta moze tez)
          W gessleinie podnozek ma 3 poziomy- jak sie ustawi ten najwyzszy to nozki nie leca w dol.
          W booklecie brak mi tej wyzszej pozycji. Ale noja corka juz w zasadzie nie sypia w dzien wiec mi to nie przeszkadza.
          • mrozonka82 Re: PP Booklet vs gesslein - wymiary? 29.09.14, 20:53
            Kochane, napiszcie prosze czy Waszym zdaniem Booklet nada sie dla niespełna 7miesieczniaka? Syn ma ok 80cm i wazy ok.9kg...nie bedzie sie w nim topił? B.podoba mi sie CMGT ale chyba bedzie mi sie dziec zsuwał?
          • groniek1977 booklet/gesslein/GT - podbijanie i prowadzenie? 22.10.14, 12:29
            Mam już (chyba) ostatnie pytanie: który z tych trzech wózków najłatwiej się prowadzi, tzn. jest najbardziej zwrotny i ma najłatwiejsze podbijanie? Czy te różnice są znaczne?
            Gdzieś wyczytałam atwar,że przy GT bolały Cię nadgarstki,a przy booklecie nie.
            Mam bardzo krzywe chodniki w okolicy i trochę polnych dróżek, wrocławskie chodniki też pozostawiają do życzenia. Mała ma 1,5 roku i zostałam bez wózka! help
            • atwar1 Re: booklet/gesslein/GT - podbijanie i prowadzeni 22.10.14, 13:29
              Podbija się najłatwiej gesslein.
              Zwrotnośc podobna we wszystkich ale faktycznie w gt rączka jak dla mnie najgorzej wyprofilowana i bolały nadgarstki.
              Każdy z tych wózków jest fajny i kazdy ma swoje wady. W tej chwili zostawiłam bookleta.
              A musisz wózek często składać, nosic,, pakowac itp? Jeśli tak to geeslein wypada w tym najgorzej.
              W terenie najlepiej radzi sobie gt, potem gesslein, ale bookletem tez ostatnio po "bezdrożach" jechałam i dał radę- dzieckiem wytrzęsło jednak.
              • groniek1977 Re: booklet/gesslein/GT - podbijanie i prowadzeni 22.10.14, 13:45
                Dzięki, więc jednak GT. Przestraszyłam się,jak czytałam,że ma zero amortyzacji i gorsze podbijanie. To jedyny, do którego mogłam przymierzyc małą i było nieźle. ( we wrocku ostatnio kiepsko z nowinkami!) Pega si mam w domu i nawet myślę o jego sprzedaży na rzecz GT jako jedynego, więc to składanie itp. będzie częste.
                p.s.
                trochę żałuję,że się spóźniłam na tego Twojego GT,ale dopiero dzisiaj pójdzie moja teutonia sad
                dam znać jak kupięsmile
                • asbi Re: booklet/gesslein/GT - podbijanie i prowadzeni 22.10.14, 14:00
                  ja sie tam nie znam, ale nie przeszkadza ci brak podnozka w gt? Ja swojego bjcm sprzedalam wlasnie z tego powodu
                  • atwar1 Re: booklet/gesslein/GT - podbijanie i prowadzeni 22.10.14, 14:58
                    Ja w żadnym ze swoich dwóch gt podnóżka nie używalam. Wiele razy moja corka w nim spala i bylo ok- te nogi sa pod katem- calkiem nie wisza. A jak dla kogos jest niezbedny to zawsze mozna dokupic magdowy smile
                    • alicja_2014 Booklet vs Gesslein ? (podbijam temat) 30.09.15, 19:54
                      No więc ktory lepszy?? smile tak szczerze i bez ogródek, do końca wózkowania który wystarczy ? I którego z przyjemnością będę prowadzić jeszcze ze 2 lata ? smile
                      • kkitka Re: Booklet vs Gesslein ? (podbijam temat) 30.09.15, 20:51
                        Kup gt, bo tak myślę zawsze będziesz o nim marzyć smile bjcm mają piękną linię, cieszą oko i w dodatku są funkcjonalne, przynajmniej gt wink i zawsze łatwiej sprzedać niż booklet.
                        • gleana Re: Booklet vs Gesslein ? (podbijam temat) 30.09.15, 21:29
                          Było już kilka wątków i odnośnie Gesslein vs Booklet i konkluzja jest jedna - połączenie ich obu dałoby wózek idealny big_grin
                          • alicja_2014 Re: Booklet vs Gesslein ? (podbijam temat) 30.09.15, 21:48
                            Kkitka czytasz w moich myślach?? wink marze o nim ale nie stać mnie na niego. Zresztą moj M jak mu powiedziałam ile kosztuje nowy (1360) to powiedzial ze może od razu kupimy corce cinquecento? big_grin więc odpada, a za 800 używki nie kupie w dobrym stanie sad juz sie pogodziłam ze zawsze będzie tylko moim marzeniem big_grin
                            Mysle o gessleinie bo tak go zachwalacie smile zresztą dwu latka w kombinezonie tez do niego wsadzę ?? Chyba wink
                            • gleana Re: Booklet vs Gesslein ? (podbijam temat) 30.09.15, 21:58
                              Ja w Gessleinie wożę prawie dwulatkę i ma dużo miejsca, w zimie na pewno bez problemu zmieści się z kombinezonem i śpiworkiem.
                              • alicja_2014 zdecydowałam się na bookleta :) 06.10.15, 17:27
                                Hej Dziewczyny smile po nieudanym zakupie joie jako jedyny wózek w domu zdecydowałam się na bookleta, nie mogę mieć wózka bardzo ciężkiego (4 piętro), ale,wszystkie lekkie są dla mnie albo płytkie albo mają niskie oparcie. Joie super, ale ja lubię obszerne wózki smile mam,nadzieje ze dobrze zrobiłam smile myślałam też o b Motion ale pisałyście ze lepiej podbija się booklet smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka