Dodaj do ulubionych

Wózek głęboki na zimę

08.08.14, 00:30
Szukam wózka głębokiego na czas zimowy, bo Dziecię me ma się urodzić w listopadzie.
Po starszaczce mam Jedo Fyna. Wózek głęboki jest ok i w sumie świetnie radzi sobie na śniegu, ale chyba chciałabym coś innego... Plan jest taki, że chcę sprzedać Jedo i kupić inny głęboki wózek używany, tylko jaki?
Chciałabym, żeby:
- dobrze radził sobie na śniegu w sytuacji gdy chodnik niekoniecznie zostanie odśnieżony
- dziecko zmieściło się w nim do końca zimy przy założeniu, że dzieć w kombinezonie i w śpiworze
- miał regulowaną wysokość rączki, żeby mąż mi nie marudził, że się schylać musi.

Podpowiecie coś? Budżet niewielki. Nie wiem za ile poszedłby ten Jedo... więc cena tyle ile z Jedo + lekka górka wink no i jeszcze raz zaznaczam, że szukam używanego woza wink
Obserwuj wątek
    • grudniowa.mama Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 06:46
      Skoro masz Fyna to bym nie kombinowala z kupnem innej gondoli.Bedziesz jej uzywala raptem kilka miesiecy. Lepiej moim zdaniem przejezdzic zime i wiosna sprzedac jedo i kupic fajna spacerowke.Gondola Fyna ma dobre opinie, gorzej ze spacerowka.
    • polinqa Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 09:19
      Fyn ma dobre opinie wink chyba tylko na emme mozesz zamienić, ale ta górka może być większa smile
    • annulka79 Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 09:59
      Masz Fyna, duża gondola, dobrze amortyzowany, zwrotny. Na początek jest naprawdę dobry. Jasne możesz zmieniać, Emmaliunga będzie lepsza ale ta bez skrętnych kół i ta zmiana nie każdemu na dobre wychodzi wink poza tym droższa niż Jedo+lekka górka.

Pytanie tylko czy jest sens? Moim zdaniem nie ma. Gondoli używa się krótko, ta co masz jest bardzo ok. Ma wszystko czego potrzebujesz, a "górkę" którą masz zamiar dołożyć do głębokiego zostaw na spacerówkę. Kiedy sprzedasz zestaw Jedo i dołożysz co nieco kupisz na wiosnę fajną spacerówkę, która posłuży Ci dłużej niż głęboki.
      • with_diamonds Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 10:44
        Ok, macie rację... i jednocześnie potwierdziłyście to co przypuszczałam: że lepiej tego fyna na razie zostawić.

Ale z czym w takim razie szykować się na wiosnę? Na stanie mam Maclarena Techno XT i kocham ten wózek miłością wielką, jednak nie wiem czy będzie on wystarczająco wygodny dla dziecka 4-5 miesięcy... Córkę przesadziłam do Maclarena około 7-8 miesiąca. Jaka spacerówka była by odpowiednia dla takiego małego dziecka i jednoczesnie nie zajmowała nie wiadomo ile miejsca w bagażniku samochodowym? Jakiś Baby Jogger?
        • annulka79 Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 10:53
          Baby Joggery są fajne, nawet bardzo smile
          Z małych najlepszy w prowadzeniu jest Baby Jogger City Mini Gt, Możesz też przyjrzeć się BJ Versa, ma kubełkowe ale dość spore siedzisko odwracane przodem do mamy co na początku może być przydatne. Składa się razem z siedziskiem jedną ręką.
          Jedna forumka zakupiła właśnie Peg Perego Booklet (są zdjęcia i opis w innym wątku) i to też fajny wózek ("wymyśliłyśmy" zakup tego wózka z koleżanką ale że nie można było go zobaczyć na żywo, koleżanka kupiła Gt). Jest sporo ciekawych wózków, poczytaj wątki na forum a na pewno coś wpadnie w oko wink

W każdym razie masz sporo czasu na wybór spacerówki smile
          • with_diamonds Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 11:44
            Anulka, bardzo Ci dziękuję smile

Wiem, że mam jeszcze dużo czasu do zakupu spacerówki, ale ostatnio tak strasznie intensywnie myślę o pozbyciu się tego Jedo, że normalnie muszę muszę muszę (bo się uduszę) mieć coś fajowskiego w perspektywie wink
            • annulka79 Re: Wózek głęboki na zimę 08.08.14, 12:53
              No to wytrzymaj z Jedo przez zimę, dziecku będzie wygodnie, Tobie też a myśl o wiośnie (ptaszki śpiewają, słoneczko świeci a Ty z super spacerówką pomykasz chodniczkiem wink
              To zdecydowanie dobry kierunek, a że masz parasolkę którą lubisz pomyśl o czymś "na początek" nadającym się bardziej dla maluszka. Może przekładane siedzisko, a może większe koła? Na tym forum jest dużo opinii, zdjęć. Forumki często sprzedają swoje wózki bo zwyczajnie marzy im się inny (jest osobny wątek).
    • marcik844 Re: Wózek głęboki na zimę 28.12.16, 18:55
      No ba!
      A ta jakże subtelna reklama na pewno przyda sie autorce posta, wszak tylko 2,5 roku temu pytala o radę!
      I dlatego Anex zawsze pozostanie na tym forum kiepskim badziewiem z jeszcze bardziej kiepską reklamą!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka