Dodaj do ulubionych

no to teraz mi doradźcie :)

29.08.14, 20:53
miałam jakieś tam plany wózkowe na najbliższe miesiące, ale zmieniły mi się priorytety wink no i szukam czegoś.......

potrzebuję spacerówki:
- lekkiej (im mniej tym lepiej)
- takiej która pomieści 2-latka
- jako tako da radę zimą (koła)
- będzie się dobrze podbijać!!! i dobrze manewrować
- będzie się składać szybko i do względnych rozmiarów
- będzie mieć sporą budę
- będzie się nadawać jako jedyny na codzienne spacery (nie chcę się umęczyć)

na stanie mam boba, joie i yezza

dwa ostatnie idą na sprzedaż, wzamian chcę kupić coś o powyższych parametrach.

budżet maks 1000zł

bob zostanie więc typową mega terenówkę będę miała (będzie to też wózek na spacery po lesie, bezdrożach itp., po dużym śniegu zimą), ale ze względu na pewne okoliczności wink muszę na codzień mieć coś lżejszego i poręczniejszego po złożeniu. tyle że nie chciałabym rezygnować z komfortu dla mnie i syna.... hmm.. jakie macie typy?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 20:58
      nadal uważam, że booklet jest fajny, i nawet niczego nie planuję kupić w najbliższym czasie !!!
      ale najlepiej byłoby, gdybyś mogła się do niego przymierzyć smile

mam Boba, Bookleta i volo smile

podoba mi się tekst "ze względu na pewne okoliczności"... big_grin
      • monika_kas Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 21:00
        Narazie za wcześnie żeby powiedzieć wprost wink
        • magda79pn Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 21:02
          spoko, poczekamy... wink
      • atwar1 Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 22:15
        magda79pn napisała:

> nadal uważam, że booklet jest fajny, i nawet niczego nie planuję kupić w najbli
        > ższym czasie !!!
        >
        Kusisz Magda tym bookletem smile

Monika- wcześnie czy nie i tak trzymam kciuki za powodzenie "okoliczności" wink
    • koala0405 Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 21:22
      trudno Ci coś doradzić
      Ja mam obecnie:
      - w teren BOB-a
      - na codzienne zakupy i spacery /bez auta/ BRIO Go
      - do auta Bugaboo bee na lato a na zimę baby jogger city lite
      Najlżejszy z tych wszystkich jest city lite /równo 8 kg/ choć bugaboo bee jest też fajny ale trochę cięższy
      • kar-ula Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 22:22
        Atwar, kup Bookleta i porównaj z Gessleinem, bo mnie się zdaje, ze on wizualnie i gabarytowo bardzo podobny, tyle że amortyzacji nie ma takiej fajnej no i nie podbija się pewnie tak super.
        • atwar1 Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 22:46
          kar-ula napisała:

> Atwar, kup Bookleta i porównaj z Gessleinem, bo mnie się zdaje, ze on wizualnie
          > i gabarytowo bardzo podobny, tyle że amortyzacji nie ma takiej fajnej no i nie
          > podbija się pewnie tak super.

Mi tez troche gessleina przypomina ale jednak troche brzydszy jest. Musze jeszcze to przemyslec. Różowy booklet by sie mojej corce spodobal ale na zime to chyba jednak sobie gt zostawic.
          • zoja1977 Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 23:14
            a ja oglądałam na żywo bookleta w tosi, w sklepie woziłam córkę i muszę przyznać, że dużo gorzej się podbijało i manewrowało bookletem niż moim nowym turkusowym nabytkiem S4. I amortyzację też miał duuużo słabszą. Atwar jakbyś chciała bookleta to w Malym Dziecku na Jagiellonskiej 2 przy płatności gotówką pani mi proponowała cenę 820 zł.
            • atwar1 Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 19:55
              zoja1977 napisała:

> a ja oglądałam na żywo bookleta w tosi, w sklepie woziłam córkę i muszę przyzna
              > ć, że dużo gorzej się podbijało i manewrowało bookletem niż moim nowym turkusow
              > ym nabytkiem S4. I amortyzację też miał duuużo słabszą. Atwar jakbyś chciała bo
              > okleta to w Malym Dziecku na Jagiellonskiej 2 przy płatności gotówką pani mi pr
              > oponowała cenę 820 zł.

Cena całkiem atrakcyjna ale chyba jednak zostaję z gt. To miałby by być główny wózek do odbierania z przedszkola i codziennych spacerów więc chyba sobie daruję wymianę.
    • ela.dzi Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 22:26
      Gdyby nie ta zima, to pewnie zaproponowałabym Armadillo. Ale pewnie wszystkie atuty Armabdillo miał Joie.
    • afroddytta Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 23:23
      Monika a jakiego masz tego yezza i kiedy sprzedajesz? Daj mi znać na afroddytta0@tlen.pl
    • linkap_wawa Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 23:23
      Oj monika ty to umiesz wprowadzic napiecie wink
      A ten lite to by się nie nadal?
      • magda79pn Re: no to teraz mi doradźcie :) 29.08.14, 23:43
        może faktycznie troche do gessleina podobny, ale mi się PP bardziej podoba, jakiś taki zgrabniejszy się wydaje wink amortyzację ma średnią, ale jest smile a kosz na zakupy 3x większy niż bob wink

ja mam go zamiast parasolki i u mnie tą rolę spełnia super smile

odkąd go mam to bob jest używany tylko w weekendy, a volo stoi nieużywane, pewnie teraz się z nim przeproszę jak się szkoła zacznie wink na szybkie wypady volo jest niezastąpiony smile teraz w wakacje booklet był naszym wózkiem "codziennym" smile
      • monika_kas Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 06:12
        Czemu napięcie? big_grin nie ma się co napinać, wybór nowego wózka to same przyjemne rzeczy są big_grin tongue_out
        • flower_v Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 11:47
          monika trzymam kciuki za te "pewne okoliczności" wink a z wózków moze City Lite?
        • agusia041 Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 13:45
          Monika przecież tylko wózka szuka, a Wy już jakieś domysły snujecie wink Ale oczywiście ja też trzymam kciuki smile

Lite spełnia prawie wszystkie wymagania, ale jakoś szczególnie lekko się nie podbija. Pojechałam wczoraj do sklepu, akurat trafiłam na dystrybutora BJ i szczęśliwie miał jeden egzemplarz w bagażniku. Akurat byłam bez dziecka, ale potestowałam wózek z obciążeniem 15kg i podbijanie takie sobie. Za to prowadzi się lekko, wg mnie lżej niż zwykły mini i amortyzację ma dużo fajniejszą.
          Zamówiłam go, nic bardziej sensownego nie znalazłam. Akurat będzie w sam raz pomiędzy terrainem a pliko mini smile
          • koala0405 Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 14:42
            Lite jest fajny ale jako dodatkowy wózek bo na co dzień zbyt się umęczysz podbijaniem niestety no chyba, że masz mało krawężników.
            Wczoraj byłam na spacerze i kiepsko się podbija choć amortyzacja dość fajna , dziecko ma wygodnie, lekki i w końcu mam jakiś wózek do auta.
            Nie mam porównania do bjcm ale miałam gt i wydaje mi się że lite ma lepszą amortyzację niż gt. Bardzo fajna jest tacka dla dziecka. W końcu mój maluch spokojnie dosięga, nie ma jej na wysokości czoła jak w niektórych wózkach.
    • polinqa Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 14:34
      Monika ależ zaczęłaś big_grin no to i ja trzymam kciuki hehe
      ale wyjątkowo chyba nie wiem co Ci doradzić, bo wiem, że tęsknisz za micralitem, ale on ma małą budę. Wszystkie inne, które mi przychodzą do głowy to Ty swoim BOBem zastąpisz, który jest czaderski smile
      yoyo jeździłaś to sama wiesz, dał radę u Ciebie po lesie hehe smile w sumie prawie spełnia parametry jako drugi wózek poza budą, która no widzialaś jaka jest.
      Fajny jest Gesslein, ale wcale nie taki mały, to samo GT.
      hmmm...
      ten Twój Bob wszystko psuje big_grin
      • koala0405 Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 14:43
        Monika! a może BOB CE? jest lżejszy
    • gabilu Re: no to teraz mi doradźcie :) 30.08.14, 23:01
      Jak przeczytałam wymagania to wypisz, wymaluj Superlite. Poza tą budą oczywiście. Wykrzyknik masz przy podbijaniu, a miałaś go, więc wiesz, że on się podija siłą woliwink
      Kupię go! Niech Młodemu nóżki urosną.
      ps. Pozdrawiam"pewne okoliczności".smile
    • monika_kas nowa koncepcja :D 05.09.14, 12:06
      NISKA WAGA i żeby dało radę WCIĄGAĆ GO PO SCHODACH smile aha no i cena maks 600zł

do głowy mi przychodzi pliko mini, ale nie macałam go... czy da radę go łatwo wrzucić pod pachę i przenieść...? ewentualnie po schodach wciągać??

macie coś jeszcze takiego...??
      • coco.roco Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 12:32
        Pliko Mini naprawdę waży niewiele, jest leciutki i da radę zjechać po schodach w przeciwieństwie do Questa, który jest dużo cięższy i po schodach już go nie "wciągniesz" (przeszkadzają hamulce nad tymi jego malutkimi kółeczkami tongue_out) Mini jest trochę "rozchwiany" ale jak dla mnie to jego jedyna wada wink no ma jeszcze jedną - ciężko się podbija tongue_out (jednak lepiej niż nowy Quest wink)
        • monika_kas Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 12:33
          cholera... ciężko się podbija... tzn... jak ciężko? trzeba nogą? tego bym nie zniosła....
          • agusia041 Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 13:12
            Mnie się PP mini podbija dobrze i nigdy nie potrzebowałam do tego pomocy nóg, mały waży 16 kg. To jedna z moich ulubionych parasolek, jedyne co mnie w niej denerwuje to koła, niestety słychać je głównie na kostce, po gładkim jadą nawet cicho. Budka też mogłaby być trochę głębsza, np. taka jak w XT. Poza tym mini bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, a przymierzałam się do niego dłuższy czas. Po PP Si jakoś uprzedziłam się do marki a okazało się zupełnie niesłusznie smile
            • agusia041 Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 13:15
              Jak ciężko może się podbijać wózek przekonałam się we wtorek, BJ Lite z moim 2,7 latkiem nie udało mi się w ogóle podbić uncertain
              • monika_kas Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 13:19
                no to masakra.

dla mnie taraz waga plus podbijanie plus kompaktowe rozmiary są najważniejsze...

GDYBY YEZZ miał choć trochę ODCHYLANE OPARCIE to nie byłoby problemu.......
                • gleana Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 14:04
                  A może starszy Quest? Ja mam tego z obniżanym oparciem za pomocą dwóch dźwigni (nie całkiem na płasko) i bez wygiętego stelaża i jest bardzo lekki. Znosiłam go z trzeciego piętra z dzieckiem na ręku, rozkładałam i składałam jedną ręką. Podbijał się też bez problemów z trzylatkiem.
                  • coco.roco Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 14:38
                    Pliko Mini i tak wygrywa wagowo nawet nad starszym Questem, jest naprawdę leciutki jak na swoje obszerne siedzisko i niemałe kółka smile amortyzację w miarę wyczuwalną ma, ja kółek Mini nie słyszałam - naprawdę jechał cichutko (ciszej niż XT!) z dzieckiem w wózku. Bez dziecka już hałasuje turkocząc sobie na kostce smile
                    nie, nie aż tak nie przesadzajmy tongue_out nogą nie musiałam sobie pomagać przy podbijaniu - woziłam w nim 3latka (16kg) pewnie z mniejszym i lżejszym dzieckiem też będzie się lżej i lepiej podbijał
                    dla mnie nowy Quest jest absolutnie nie do podbicia przy takim wagowo dziecku i tu muszę sobie nogą już pomagać smile w Mini absolutnie tak nie było
                    co użytkowniczka to opinia smile najlepiej podjechać do sklepu i zobaczyć smile
                    • monika_kas Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 14:41
                      Pliko mini napewno ma przewagę nad Questem także z tych dwóch to napewno ten pierwszy. Gdybym miała brać pod uwagę Questa to juz wolałabym m&p tour.
                      • gabilu Re: nowa koncepcja :D 05.09.14, 17:41
                        Mam teraz pliko i miło mnie zaskoczył ten wózek. Wprawdzie moje ucho słyszy ten turkot, ale poza tym nie mam większych zastrzeżeń. Jest zgrabniutki, a mimo to siedzisko spore, składa się bosko - prawie pociągnij i złóż, stoi sam po złożeniu, budka mogłaby być większa, w porównaniu do xt taka licha się wydaje. Muszę przyznać, ale żeby docenić zalety pliko mini potrzebowałam odrobinę czasu. W pierwszej chwili nie zrobił na mnie wrażenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka