Dodaj do ulubionych

Ania Przybylska

05.10.14, 23:29
Osierocila trojke dzieci 12,8 i 3.
Zal mi serce sciska.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Ania Przybylska 05.10.14, 23:35
      [*]
      To jest niewyobrazalna tragedia sad

Dzieci prawie w wieku moich...
      • jelsaa Re: Ania Przybylska 06.10.14, 00:48
        [*]
        Nie wiedziałam o jej chorobie, przeczytałam na pasku i już nie mogłam zasnąć.
        • jotka_k Re: Ania Przybylska 06.10.14, 08:13
          Od wczoraj nie mogę przestać o Niej mysleć sad
          • walker85 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 08:39
            Bardzo bliska mi osoba umarła na tą samą chorobę w czerwcu zeszłego roku. Wiem, co czują jej bliscy i co musieli przeżyć.
            Bardzo współczuje rodzinie.
          • norah Re: Ania Przybylska 06.10.14, 08:39
            I ja bardzo to przeżywam - taka młoda, śliczna, mąż dzieci... Strasznie mi żal tych dzieci. Nie wyobrażam sobie, że trzylatek może stracić mamę... moja trzylatka teskni za mną nawet jak idę gdzieś na krótko. Bardzo mi ich żal. A Anie zawsze lubilam i podziwiałam, a teraz jeszcze bardziej za klasę z jaką znosiła chorobę, właściwie nikt nic nie wiedział...
            • djanuska Re: Ania Przybylska 06.10.14, 09:33
              [*]
              Dowiedział się dziś rano w pracy. Tez to bardzo przeżywam, łzy z oczu mi popłynęły.
              Życie jest niesprawiedliwe.
    • grudniowa.mama Re: Ania Przybylska 06.10.14, 09:54
      Mnie tez to strasznie ruszyło i od wczoraj nie moge sobie znaleźć miejsca sad
    • dominiczka87w Re: Ania Przybylska 06.10.14, 10:18
      Miałam ogromny szacunek do niej, nigdy nie pchala się do mediów, chronila prywatność, była taka ciepła, śliczna, utalentowana.... tragedia która poruszyła chyba kazda matkę..
      Bo to nie chodzi nawet o to ze była aktorka bo była przede wszystkim człowiekiem jakich mało, matka z prawdziwego zdarzenia.
      Wiedziała o swojej chorobie a mimo to nie robiła w okol tego zbędnego szumu, poświęciła ten czas dla dzieci, męża, rodziny.
      Strasznie współczuję rodzinie.
      Pokój jej duszy [*]
      • basia752 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 11:08
        Niezwykła osoba, taka pełna życia i energii, najbardziej szkoda mi jej dzieci, wielka tragedia zwłaszcza dla nich [*]
        • matyldamoja Re: Ania Przybylska 06.10.14, 11:28
          i jakiś taki żal że nie zobaczy jak dzieci dorastają , kim się stają ............. Bardzo bardzo mi smutno że odeszła, Wielka Kobieta bo taka zwyczajna, śliczna , szalona... (*)
    • monika_kas Re: Ania Przybylska 06.10.14, 12:29
      Strasznie to jest niesprawiedliwe.

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie tragedii jej rodziny, jej dzieci..... Niewyobrażalna strata.

Taka dobra, ciepła... Była i już jej nie ma... A przecież to młoda kobieta....

[*]
      • martuska1982 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 13:39
        monika_kas napisała:

> Strasznie to jest niesprawiedliwe.
        >
        > Nie jestem w stanie wyobrazić sobie tragedii jej rodziny, jej dzieci..... Niewy
        > obrażalna strata.
        >
        > Taka dobra, ciepła... Była i już jej nie ma... A przecież to młoda kobieta....
        >
        > [*]

I to jest najbardziej przerażające. O raku dowiedziała się w 2013 podobno. Z tego co czytałam to rak trzustki, do tego jak u Ani złośliwy, to praktycznie wyrok. Z tego się nie wychodzi i sądzę, ze ona i jej rodzina mieli tego swiadomość.
        A mnie paraliżuje swiadomość, że to młoda dziewczyna jeszcze była, wiec każda z nas może.... Ehh....
        Tragiczne to jest.
        • gniesia007 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 14:15
          [*] światelko dla Anny
          Ja również bardzo ją cenilam i za to jaką była aktorką i za to, że tak dzielnie walczyła o swoją rodzinnę z paparazzi. Kto wie czy tak silny stres i ciągła pogoń nie uaktywniły tego okropnego rakasad
          Miesiąc temu koleżanka mowila mi że z Anią jest bardzo źle i ze juz na wozku jeździ, nie mogłam uwierzyć bo w tych cholernych gazetach pisali ze Ania super się czuje, gówno prawda nie dosc ze ciaglę ich śledzą to jeszcze nie prawdę piszą. A wczoraj taka szokująca wiadomość...
          Mój kolega tak samo w wieku 35 lat odszedl zostawiając dwojkę małych dzieci i zonę, jak byl przed 30 wykryli u niego raka węzlów chłonnych, wtedy się udało jakoś wyhamować ale 5 lat później nawrót i po kilku miesiącach juz go nie byłosad straszne jest to, ze tylu młodych ludzi sie nie bada a później juz po nassad
          • magda79pn Re: Ania Przybylska 06.10.14, 14:32
            ludzie się nie badają, bo nie mają na to czasu, ta cholerna pogoń za pieniędzmi nam na to nie pozwala, do tego dochodzą problemy ze służba zdrowia, nigdzie nie ma miejsc, w kolejce do specjalisty czeka się po kilka miesięcy

sama potrzebowałam wybrać się do kardiologa, był chyba marzec, a w przychodni powiedziano mi, że najbliższy termin na październik sad była też jedna przychodnia, gdzie na ten rok już terminów nie było sad

też mam teraz w rodzinie kogoś bardzo bliskiego z "wyrokiem", lekarze powiedzieli w lipcu br "3-6 miesięcy, a jak się podda chemioterapii to może 9..." na tą chwilę jest dobrze, ale z rakiem to nigdy nic nie wiadomo, cały czas mamy nadzieję, że lekarze się choć trochę pomylili...
            w maju nasz syn idzie do komunii, aż mi się nie chce myśleć co to do maja będzie, ale złe myśli same się nasuwają, jesteśmy dorośli, każdy do 9 liczyć umie... sad
            • jprzeczek Re: Ania Przybylska 06.10.14, 19:03
              Rak trzustki jest niestety wyrokiem. Daje o sobie znać za późno by można było z nim wygrać. Miałam w rodzinie taki przypadek. Dał znać o sobie wiosną, a w sierpniu tego samego wygrał starcie z silną osobą. Gdy lekarze mówili, że nie będzie ratunku, to nie dowierzałam i myślałam, że z każdym rakiem można jeszcze trochę pożyć. Ten rodzaj raka jest błędnie przypisywany osobom nadużywającym alkoholu. Po przeczytaniu trochę na jego temat wiem, że palenie papierosów jest głównym czynnikiem ryzyka. To tak odbiegając trochę od osoby Anny Przybylskiej. Jest mi również przykro z jej powodu, była młoda, a szczególnie dlatego, że zostawiła dzieci, dla których mama jest najważniejsza na świecie. Teraz są małe i jej potrzebują, a później będą dorosłe i będzie im jej brakowało jeszcze bardziej.
    • sztucznamrowka Re: Ania Przybylska 06.10.14, 15:40
      Taka młoda kobieta.....Bardzo szkoda dzieci.....sad Ja dzisiaj się poryczałam jak się dowiedziałam.... sad jakoś przed porodem nerwowa jestem.....a do tego sama mam mamę ciężko chorą - też na raka.....więc mam dzisiaj smutny dzień ogólnie.....sad
      • necia27 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 17:32
        Od wczoraj o niej myślę, o jej dzieciach, rodzinie...
    • inka.1982 Re: Ania Przybylska 06.10.14, 21:10
      We mnie ta wiadomość też tak uderzyła, jakby obuchem...
      Może dlatego, że Ania była osobą w naszym wieku, z małymi dziećmi.....To tak jakby odszedł któryś z naszych przyjaciół....

W piątek miałam nieprzyjemną sytuację w pracy i głupia płakałam przez to w weekend. Zwłaszcza, że wróciłam dwa tygodnie temu po macierzyńskim. A wczoraj wieczorem po usłyszeniu tej wiadomości dotarło do mnie, jaka ze mnie szczęściara. I powinnam doceniać każdą chwilę z moją rodziną.

Dużo siły dla jej bliskich.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka