boryskowa 23.11.14, 22:48 Dziewczyny, proszę doradźcie mi który z tych dwóch wózków bedzie lepszy dla marcowego malucha. Różnica w cenie jest ogromna... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martuska1982 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 09:14 W jakosci pewnie te Ja bym jednak wolała cameleona Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 16:25 Ja też się napaliłam na cameleona. Mam dla starszaka bee plus i jestem z niego bardzo zadowolona. Jane nigdy nie miałam i nie wiem jak z ich jakością.... Natomiast na plus dla Jane jest regulowany podnóżek ( mieliśmy Joolza i synkowi jednak czasami przeszkadzały wiszące nóżki), spacerówka składa się do małych rozmiarów i to w całości. Gondola micro też wygląda całkiem ok i składa się na płasko. Producent podaje wagę poniżej 9 kg.... No i cena 1895 zł ( spacerówka + gondola). Natomiast nowy Cameleon ma świetną budkę, duży koszyk i dobre opinie. Sama już nie wiem co mam wybrać.... Odpowiedz Link
monika_kas Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 17:40 jane podaje zwykle mocno zaniżoną wagę. nie wierz że on waży poniżej 9kg. oni podają zazwyczaj wagę samego stelaża. ja obstawiam, że ten epic waży przynajmniej 11kg. wolałabym cameleona. Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 19:56 Joolza mieliśmy dla starszaka. Bardzo fajny, ale trochę ciężki, dlatego teraz tak zwracam uwagę na wagę. Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 19:54 Hmmm to ciekawa jestem ile faktycznie waży Cameleon.... Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:30 No nie wiem, często jednak Joolz wygrywa przy bezpośrednim starciu z Camem, obyś się nie zawiodła. Co do wagi to kurcze chyba to zapisywałam, ale nie wiem gdzie jest / Chyba jakiś wielkich różnic nie było. Na pewno dla mnie gondola Joolz niby sztywna, ale strasznie nie osłonięta, ta w Camie znowu miękka, ale za to głęboka i obszerna. Oczywiście kosz na plus dla Cama, wydaje sie niewygodny, ale jest mega pojemny. Natomiast składanie dla mnie dramat i siedzisko oddzielnie, to chyba ważniejsze niż kilka gram różnicy w wadze. Byłabym ostrożna z zakupem cam3, szczególnie, że jednak cena ma jakieś znaczenie dla Ciebie, jak będziesz rozczarowana to spora strata Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:42 Wg producentów Joolz wazy: stelaż 9,5 kg, gondola 4,8 kg, siedzisko 3,5 kg, a Bugaboo stelaż 6 kg, gondola 3 kg, siedzisko 3 kg. Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:45 Afro jeśli sie nie mylę to właśnie mojrgo Joolza przywozilam do Ciebie, a następnie trafił do innej forumki Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:55 A może, może wydawało mi się, ze wszystko pamiętam, ale teraz już wszystkie nicki mi się plączą... Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:13 A wiedzialam ze znam Ten nik. Tak To byl joolz dla mnie. Jeszcze raz Dziekuje Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:24 Mamadawidka-masz tego iphona możemy popisać? co u Ciebie? Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:47 Iphona Mam od zawsze Jasne Znasz moj Numer przeciez Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 23:10 ale ostatnio te wiadomości nie szły na niebiesko czyli nie jako imessage bezpłatne, a wtedy to nie wiem jakie są ceny normalnych smsów zagranicznych,żebyśmy potem nie zbankrutowały przez plotki (bo na wózki zabraknie ) Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 25.11.14, 13:57 mam nadzieje, ze sie dobrze spisywał Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 16:56 A moze jeszcze tak chwalony brio go? Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 17:05 Fajny, ale cięższy niż te dwa i spacerówka nie jest kubelkowa Odpowiedz Link
lamciad Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:31 Zdecydowanie cam3!!!Cena nie jest wyzsza bez powodu,to naprawde porzadnie zrobiony wozek z wieloma funkcjonalnymi rozwiazaniami.Szczerze mowiac to dziwie sie,ze forumki daja jako alternatywe joolza,toż jemu równiez do bugaboo daleko W camie tez gondola sklada sie na płasko. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:59 Ty to jednak fanka BBO jesteś A dzieci rosną... będą kolejne wózki Odpowiedz Link
feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 27.11.14, 19:24 Hej, miałam w ręku dzisiaj te 2 wózki. Cam3 jeżdzi dużo płynniej. Gondola w Jane Epic to totalna porażka. Najmniejsza jaką widziałam na oczy. Tam wejdzie max. 3 miesięczne dziecko. Epic jest twardszym wózkiem , a do tego te przednie kółka jakoś tak dziwnie się blokują, że trzeba wycofać lekko wózek, żeby znowu zaczęły się kręcić Zainteresowałem się tym wózkiem, ze względu na dobre komentarze w internecie. Natomiast już tyle wózków macałam w sklepach, ze ten oceniam jako jeden z gorszych. Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 27.11.14, 21:01 Wielkie dzięki za opinie gdzie oglądałaś oba wózki? Odpowiedz Link
feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 29.11.14, 08:44 W świecie dziecka Wawa .Tylko gondolę Epica mieli materiałową, nie plastikową. Odpowiedz Link
feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 01.12.14, 13:04 Byłam dzisiaj znowu popatrzeć na wózki ( taka choroba, ostatnimi czasy) i zrobiłam Dla Ciebie specjalnie zdjęcie gondoli Epica. Ten wózek ma jeszcze jedną wadę,płytki mikroskopinych rozmiarów kosz. Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 14:47 Dzięki za zdjęcia W którym Świecie Dziecka udało Ci się dorwać Bugaboo i Jane ? Odpowiedz Link
feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 19:01 Na Targówku w Wawie stoją dwa bugaboo cam 2 i 3 oraz bee. Stoi Epic ,Mima i Stokke gdyby ktoś chciał sobie porównać , te wszystkie modele. Odpowiedz Link
ka-puha Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 20:03 Zważyłam mojego cama... Bez dodatkowych gadżetów ( typu uchwyt na kubek, kocyki, wkładki itd...) Waga niepełne 9 kg( 8747 g) w wersji spacerowej Ważony na wadze dla czworonogów Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 05.12.14, 10:26 Super, dziękuję baaardzo za zważenie wózka Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 10.12.14, 22:10 W końcu podjęłam decyzje i zamówiłam Cameleona. Caly czas nie wiem czy to była dobra decyzja, ale trudno, pieniążki już przelałam. Oglądałam Jane w świecie dziecka i Smyku. To całkiem fajny wózek, ale materiały i plastiki z jakich jest wykonany wydają się być słabej jakości ( np w wózku w Smyku blokada przedniego kółka już odpadła, napisy na hamulcu ręcznym pościerane). Gondola nie powala wielkością ( ok 72 cm). Natomiast jest leciutki, fajnie się składa i całkiem dobrze radzi sobie na nierównościach. Plusem jest rownież regulowany podnóżek. No nic ja już czekam na Cama, mam nadzieje ze mnie nie rozczaruje. Odpowiedz Link
betty1234 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:05 Boryskowa a jakiego zamówiłaś? Odpowiedz Link
boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:15 Srebrny stelaż, czarna baza, ice blue Odpowiedz Link
betty1234 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:33 Ice blue śliczny Mam nadzieję, że zadowolona będziesz bo my z naszego jesteśmy. Tylko faktycznie klęłam na dostęp do kosza przy używaniu gondoli ale idzie to jakoś przeżyć Odpowiedz Link
ka-puha Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 11:09 Tak. To jedyna wada cama Ale przecież gondolką jeździ się tylko chwilkę Odpowiedz Link