Dodaj do ulubionych

Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3

23.11.14, 22:48
Dziewczyny, proszę doradźcie mi który z tych dwóch wózków bedzie lepszy dla marcowego malucha. Różnica w cenie jest ogromna...
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 08:19
      Cam3 suspicious
    • martuska1982 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 09:14
      W jakosci pewnie te wink

Ja bym jednak wolała cameleona
      • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 16:25
        Ja też się napaliłam na cameleona. Mam dla starszaka bee plus i jestem z niego bardzo zadowolona. Jane nigdy nie miałam i nie wiem jak z ich jakością.... Natomiast na plus dla Jane jest regulowany podnóżek ( mieliśmy Joolza i synkowi jednak czasami przeszkadzały wiszące nóżki), spacerówka składa się do małych rozmiarów i to w całości. Gondola micro też wygląda całkiem ok i składa się na płasko. Producent podaje wagę poniżej 9 kg.... No i cena 1895 zł ( spacerówka + gondola). Natomiast nowy Cameleon ma świetną budkę, duży koszyk i dobre opinie. Sama już nie wiem co mam wybrać....
        • monika_kas Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 17:40
          jane podaje zwykle mocno zaniżoną wagę. nie wierz że on waży poniżej 9kg. oni podają zazwyczaj wagę samego stelaża. ja obstawiam, że ten epic waży przynajmniej 11kg.

wolałabym cameleona.
          • monika_kas Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 17:41
            albo Joolz Day big_grin
            • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 19:56
              Joolza mieliśmy dla starszaka. Bardzo fajny, ale trochę ciężki, dlatego teraz tak zwracam uwagę na wagę.
          • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 19:54
            Hmmm to ciekawa jestem ile faktycznie waży Cameleon....
            • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:30
              No nie wiem, często jednak Joolz wygrywa przy bezpośrednim starciu z Camem, obyś się nie zawiodła. Co do wagi to kurcze chyba to zapisywałam, ale nie wiem gdzie jest / Chyba jakiś wielkich różnic nie było. Na pewno dla mnie gondola Joolz niby sztywna, ale strasznie nie osłonięta, ta w Camie znowu miękka, ale za to głęboka i obszerna. Oczywiście kosz na plus dla Cama, wydaje sie niewygodny, ale jest mega pojemny. Natomiast składanie dla mnie dramat i siedzisko oddzielnie, to chyba ważniejsze niż kilka gram różnicy w wadze. Byłabym ostrożna z zakupem cam3, szczególnie, że jednak cena ma jakieś znaczenie dla Ciebie, jak będziesz rozczarowana to spora strata sad
              • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:42
                Wg producentów Joolz wazy: stelaż 9,5 kg, gondola 4,8 kg, siedzisko 3,5 kg, a Bugaboo stelaż 6 kg, gondola 3 kg, siedzisko 3 kg.
              • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:45
                Afro jeśli sie nie mylę to właśnie mojrgo Joolza przywozilam do Ciebie, a następnie trafił do innej forumki smile
                • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:55
                  A może, może smile wydawało mi się, ze wszystko pamiętam, ale teraz już wszystkie nicki mi się plączą...
                • mama1dawidka Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:13
                  A wiedzialam ze znam Ten nik. smile
                  Tak To byl joolz big_grin dla mnie.
                  Jeszcze raz Dziekuje
                  • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:24
                    Mamadawidka-masz tego iphona możemy popisać? co u Ciebie?
                    • mama1dawidka Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 22:47
                      Iphona Mam od zawsze big_grin
                      Jasne Znasz moj Numer przeciez smile
                      • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 23:10
                        ale ostatnio te wiadomości nie szły na niebiesko czyli nie jako imessage bezpłatne, a wtedy to nie wiem jakie są ceny normalnych smsów zagranicznych,żebyśmy potem nie zbankrutowały przez plotki (bo na wózki zabraknie big_grin)
                  • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 25.11.14, 13:57
                    smile mam nadzieje, ze sie dobrze spisywał smile
    • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 16:56
      A moze jeszcze tak chwalony brio go?
      • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 17:05
        Fajny, ale cięższy niż te dwa i spacerówka nie jest kubelkowa sad
        • lamciad Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:31
          Zdecydowanie cam3!!!Cena nie jest wyzsza bez powodu,to naprawde porzadnie zrobiony wozek z wieloma funkcjonalnymi rozwiazaniami.Szczerze mowiac to dziwie sie,ze forumki daja jako alternatywe joolza,toż jemu równiez do bugaboo dalekowink

W camie tez gondola sklada sie na płasko.
          • afroddytta Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 24.11.14, 21:59
            Ty to jednak fanka BBO jesteś smile
            A dzieci rosną... będą kolejne wózki suspicious
            • feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 27.11.14, 19:24
              Hej, miałam w ręku dzisiaj te 2 wózki.
              Cam3 jeżdzi dużo płynniej. Gondola w Jane Epic to totalna porażka. Najmniejsza jaką widziałam na oczy. Tam wejdzie max. 3 miesięczne dziecko. Epic jest twardszym wózkiem , a do tego te przednie kółka jakoś tak dziwnie się blokują, że trzeba wycofać lekko wózek, żeby znowu zaczęły się kręcić
              Zainteresowałem się tym wózkiem, ze względu na dobre komentarze w internecie. Natomiast już tyle wózków macałam w sklepach, ze ten oceniam jako jeden z gorszych.
              • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 27.11.14, 21:01
                Wielkie dzięki za opinie smile gdzie oglądałaś oba wózki?
                • feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 29.11.14, 08:44
                  W świecie dziecka Wawa .Tylko gondolę Epica mieli materiałową, nie plastikową.
                  • feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 01.12.14, 13:04
                    Byłam dzisiaj znowu popatrzeć na wózki ( taka choroba, ostatnimi czasywink) i zrobiłam Dla Ciebie specjalnie zdjęcie gondoli Epica.
                    Ten wózek ma jeszcze jedną wadę,płytki mikroskopinych rozmiarów kosz.
                    http://i58.tinypic.com/20u6437.jpg
                    http://i62.tinypic.com/2rom0jr.jpg

• boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 14:47
                      Dzięki za zdjęcia smile W którym Świecie Dziecka udało Ci się dorwać Bugaboo i Jane ?
                      • feromona Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 19:01
                        Na Targówku w Wawie stoją dwa bugaboo cam 2 i 3 oraz bee. Stoi Epic ,Mima i Stokke gdyby ktoś chciał sobie porównać , te wszystkie modele.
    • ka-puha Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 04.12.14, 20:03
      Zważyłam mojego cama... Bez dodatkowych gadżetów ( typu uchwyt na kubek, kocyki, wkładki itd...) Waga niepełne 9 kg( 8747 g) w wersji spacerowej smile Ważony na wadze dla czworonogów big_grin
      • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 05.12.14, 10:26
        Super, dziękuję baaardzo za zważenie wózka smile
        • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 10.12.14, 22:10
          W końcu podjęłam decyzje i zamówiłam Cameleona. Caly czas nie wiem czy to była dobra decyzja, ale trudno, pieniążki już przelałam. Oglądałam Jane w świecie dziecka i Smyku. To całkiem fajny wózek, ale materiały i plastiki z jakich jest wykonany wydają się być słabej jakości ( np w wózku w Smyku blokada przedniego kółka już odpadła, napisy na hamulcu ręcznym pościerane). Gondola nie powala wielkością ( ok 72 cm). Natomiast jest leciutki, fajnie się składa i całkiem dobrze radzi sobie na nierównościach. Plusem jest rownież regulowany podnóżek. No nic ja już czekam na Cama, mam nadzieje ze mnie nie rozczaruje.
          • betty1234 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:05
            Boryskowa a jakiego zamówiłaś? wink
            • boryskowa Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:15
              Srebrny stelaż, czarna baza, ice blue smile
              • betty1234 Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 09:33
                Ice blue śliczny wink
                Mam nadzieję, że zadowolona będziesz bo my z naszego jesteśmy. Tylko faktycznie klęłam na dostęp do kosza przy używaniu gondoli ale idzie to jakoś przeżyć wink
                • ka-puha Re: Jane Epic czy Bugaboo Cameleon 3 11.12.14, 11:09
                  Tak. To jedyna wada cama smile Ale przecież gondolką jeździ się tylko chwilkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka