Dodaj do ulubionych

Britax B-motion 3 - wrazenia

29.01.15, 22:16
Wczoraj przyszedl do mnie Britax B-motion 3 kupiony od Walker (jak sie ciesze, ze mi sie trafil Twoj egzemplarz, Walker, bo ta siatka w budzie by mnie inaczej denerwowala, a tak mam juz fachowo zrobiona smile

Wozek odrazu zlozylam i ruszylam nim autobusem do miasta.

Ogolne wrazenie fajne. Fajny, kompaktowy joggerek za przystepna cene (teraz fajna oferta na allegro - nie wiem, po ile zwykle sa w PL w sklepach).

Zauwazylam, ze o wiele chetniej testuje wozki na pompowanych kolach niz na piankowych.
Wozek przyjemnie, cicho jedzie. Chociaz... Pierwsze, co zauwazylam to to, ze kolo przednie stuka tak jak czesto to jest w BJ. Ale wycielam taka jakby obraczke z filcu cienkiego i nalozylam na ten szpikulec od przedniego kola (po jego wyjeciu). Dzwiek zniknal, a wozek dalej dobrze skreca.

Najbardziej balam sie podbijania w nim. Nie jest jakies cudowne, ale zadna tragedia! RAczka jest za tym przegubem dosc krotka (moim zdaniem moglaby byc dluzsza, co by podbijanie bardzo ulatwilo). Na poczatku weszlam dwa razy na te elementy obok kolek, gdzie jest hamulec, ale z czasem sie przestawilam i bylo juz dobrze.

Hamulec mi sie srednio podoba, ze zeby go "wylaczyc" trzeba go butem od dolu nacisnac (nic fajnego dla butow, a chyba jeszcze gorzej latem w klapkach/sandalach).

Siedzonko fajne, duze, przestronne.

Przy zlozonej budzie material nie przeszkadza tak nad glowka.

Mojej coreczce chyba dobrze bylo, bo bardzo szybko zasnela i spala wyjatkowo dlugo. A pozniej raz wyszla z wozka, a po krotkim czasie sama do niego spowrotem weszla. W GT chyba bylo gorzej cos z siedzonkiem, bo w nim czasem tak dziwnie siedziala.

KOszyk w GT troche fajniejszy (porownuje czesto do GT, bo to takie troche podobne kompaktowe Joggery), bo wiekszy i ma ta elastyczna gumke dookola. Ale i do britaxa zaladowalam mnostwo rzeczy (takze ciezkawych, jak proszki do prania w plynie).

Fajnie, ze jest okienko w budce, szkoda, ze nie podgumowane. Po bokach budy tez widze male przewiewy czasem, wiec na wiatr to tak srednio (choc bez tragedii).

Skladanie bardzo fajne. FAjne wymiary po zlozeniu i cudowne, ze sam stoi.

Raczka, dla tych, co krytykuja gume w GT, przyjemniejsza, bo z gabki (nieszczegolnie jakos miekkiej). Co mnie troche denerwuje, to ta mala plastikowa czesc na jej srodku (po co???).

Palaka nie wyprobowalam, bo nie uzywamy.

Pasy fajne, bo latwo je rozczepic, zeby wlozyc/wyjac wkladke/spiworek. I co mnie bardzo ucieszylo: duza regulacja dlugosci pasa miedzy nozkami. Nie znosze, jak on jest krotki i mam poczucie, ze dziecko na nim wisi. Tu go mocno wydluzylam i jest bardzo wygodnie.

Amortyzacja: tu spodziewalam sie wiecej. Widzac te sprezynki przy kolach i czytajac, ze jest odczuwalna oraz rozpuszczona amortyzacja BOB'a, tej w Britaxie prawie nie czulam (dziecko: 12,3 kg). Ale moze tez nie jechalam po odpowiednim terenie, zeby ja dobrze poczuc.

Rozstaw kol miedzy tylnimi, a przednim jest dosc duzy jak na takiego mini-joggerka. W GT te kola sa znacznie blizej. W wersji czterokolowej britaxa tez. I mnie sie wydaje, ze to moze byc przyczyna gorszego manewrowania w modelu czterokolowym.

Jeszcze zeby stelaz byl czarny... Czemu tylko brazowe na czarnym robia??? Jesli wozek pokocham, to pomysle nad zakupem brazowego i kombinacji z tapicerkami smile

Budka fajnie sie naciaga, tylko normalnie pojawia sie wtedy spory element z siatki, ktory mi sie zima malo widzi (wiatr, deszcz) i latem rowniez, bo na dziecko slonce swieci (sama nie znosze byc na sloncu latem).

Ogolnie wozeczek mnie cieszy. FAjnie, ze go wyprobowalam. Dzieki Walker!!!!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 22:20
      P.S. Wozek raczej dla nizszych/srednich rodzicow. Ja mam 165 cm i uwielbiam miec raczke zlamana tak, zeby ta lamana czesc byla rownolegle do podlogi. W takiej pozycji raczki wozek zawsze najlepiej sie podbija i tez prowadzacy najmniej ma szanse wejsc na kola. I tu taka pozycja jest dla mnie jeszcze w miare wygodna (choc kilka razy podnioslam sobie o pozycje wyzej). Gdybym byla wyzsza byloby gorzej. Obcasow nigdy nie nosze.
    • magda79pn Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 22:26
      to ja Cię poproszę o coś czego nienawidzisz smile tylko trzy plisss smile
      -wysokość oparcia (muszę wiedzieć czy tak jak w wersji "4"
      -odległość od siedziska do budki (rozłożonej, lub złożonej do tego pałąka co jest na brzegu)
      -rozstaw tylnych kół

no i jakbyś mogła jeszcze wysokość rączki zmierzyć wink
      • pinik Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 23:13

> to ja Cię poproszę o coś czego nienawidzisz smile tylko trzy plisss smile

Magda, zabije Cie! Juz mi niedobrze na sama mysl o mierzeniu! smile

> -wysokość oparcia (muszę wiedzieć czy tak jak w wersji "4"

47-48 cm

> -odległość od siedziska do budki (rozłożonej, lub złożonej do tego pałąka co je
        > st na brzegu)

58 cm (budka zlozona mierzac od tego zgiecia miedzy siedzonkiem, a oparciem.

> -rozstaw tylnych kół

58 cm (to sie najfajniej mierzylo! smile Czy mi sie zdaje, czy GT mial ponad 60 cm?

> no i jakbyś mogła jeszcze wysokość rączki zmierzyć wink

RAczka w wersji wyprostowana (bez zgiecia): 100 cm (do dolnej jej krawedzi). Sa jeszcze trzy wyzsze pozycje, ale z kazda pchajacy jest blizej wozka i gorzej sie go podbija.

Dobre odpowiedzi????? smile
        • magda79pn Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 23:33
          super smile

wielkie dzięki smile

więc on ma wszystko tak jak tamten
          • magda79pn Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 23:46
            a rączka wyprostowana, to masz na myśli tak jak Ty lubisz jeździć (żeby ta łamana część była równolegle do podłogi) czy chodzi ci o coś takiego jak ma fabrycznie BJCM zwykły ?
            • pinik Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 29.01.15, 23:47
              Wyprostowana, czyli tak jak zwykly CM ma fabrycznie (jakby nie miala przegubu).
              • magda79pn Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 30.01.15, 00:16
                no to mój booklet, w którym tak mam raczkę też ma taką wysokość, na samym środku gdzie jest najwyżej to ma około 100cm do dolnej krawędzi, do górnej około 103, a po bokach czyli tam gdzie zazwyczaj trzymam ma około 2cm mniej

chyba nie warto mi się bawic w tego motiona... chyba wolę znowu kupić maca xlr 2011 tongue_out coś on za mną chodzi ostatnio wink i zostawić sobie bookleta smile
                pozostanie mi jeszcze wybierać między volo a triumphem, i będzie to ciężki wybór, ale dwa prawie takie same wózki to bezsens wink

==================================================================
                1% dla Ingi ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=olcia82poz&photoId=952200

==================================================================
        • mamusia.13 Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 30.01.15, 07:34
          Gt ma rozstaw kół 60 cm
    • ela.dzi Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 30.01.15, 09:03
      A porównując do BJCM GT ?
    • walker85 Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 30.01.15, 10:47
      Cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona z naszej transakcji smile
      I szczerze powiem, że byłam pozytywnie zaskoczona, że paczka DPD do Ciebie szła tylko dwa dni!

A jeżeli chodzi o spostrzeżenia na temat Motiona 3 to zgadzam się z Tobą w 99 procentach. Ja mam około 170 cm ale nigdy nie kopnęłam w stelaż, bardzo fajnie mi się prowadziło go właśnie. Siedzisko jest szersze od BJ więc dziecko może się wygodnie do snu ułożyć.
      Mnie obecnie bardzo brakuje takiego wózka właśnie do spania (młoda śpi w domu w SI), bo nie chce mi się po spacerze myć Urbana. A w BJ śpi się jej średnio i to pewnie przez ten podnóżek i materiał szeleszczący.

Fajnie, że jesteś z niego zadowolona.

Moim zdaniem ten wózek po obszyciu budy jest na równi z GT jeżeli chodzi o użytkowanie. Ma nawet plusy jak milsza tapicerka, lepsza rączka i większe kółka. Jego koszt na allegro to 1000 zł więc jest prawie 400 zł tańszy od GT także moim zdaniem, warto.

• jprzeczek Z innej beczki.. 30.01.15, 11:10
      Mieszkasz w DE, to może widziałaś tfk joggster twist lite? Podobał mi się ten wózek w wersji zwykłej, a w tej podoba mi się jeszcze bardziej. Jak będziesz miała okazję zobaczyć, to napisz coś o nim proszę.
      • carole87 Re: Z innej beczki.. 30.01.15, 13:46
        A czy ten wózek nie ma sztywno osadzonego koła (tylko jazda na wprost)? Budkę ma jak tfk dot - w moim docie puściły szwy i wyszedł drut usztywniający budkę, więc nie jest to element najlepszej jakości.
        • jprzeczek Re: Z innej beczki.. 30.01.15, 14:06
          Ze sztywnym kołem jest zwykły joggster, a twist ma przednie koło mniejsze od tylnych i jest ono skrętne.
          • carole87 Re: Z innej beczki.. 30.01.15, 17:21
            Przepraszam, rzeczywiście wink otworzyłam tę stronę www.buggy.de/index.php?id=6&L=2 i tam jest tylko joggster lite bez "twist" (co swoją drogą jest dziwne, że nie pokazują wszystkich dostępnych modeli).

Tylko wagę podają 11,9 kg bez akcesoriów (przy docie podają 6,9 kg, w rzeczywistości waży 7,5 kg), co wg mnie wcale nie jest "lite".
    • nadinskoraparzyszek Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 07.05.15, 14:09
      Czy któraś z was widziała może ten wózek w tej limitowanej edycji? Bo zastanawiam się czy brac go czy zwykły czarny w calosci?
      • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 10:37
        Dzis kupiłam motion 4 wersja hidden ,moze w poniedziałek będzie.Zrobie foty .
        • magda79pn Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 10:41
          ja widziałam, u nas w Akpolu stoi smile bardzo ładny jest, ale one są w wersji czterokołowej, trójkołówki takiej nie widziałam
          • maminka_janka Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 11:29
            Potwierdzam, że wersja Hidden Treasure jest prześliczna, to ją właśnie testowałam (4 kółka). Postaram się dziś wrzucić real fotki, jeśli chcesz.
            • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 13:27
              Super czekam na niego dziś zamówiłam ,wiec pewnie poniedziałek bede smigała już z nim , mam nadzieję.
              • nadinskoraparzyszek Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 13:29
                Ja jadę do kupić dzisiaj, czeka odłożony. A macie już pomysly na jakieś dodatki, w sensie wkładka np?
            • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 13:29
              chcę fotki smile
    • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 13:35
      kupie jasno błękitną wkładke mam metkowiec na pałąk .
      • nadinskoraparzyszek Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 14:45
        ale to jakaś wkładka gotowiec, czy na zamówienie szyta? Nie mam z tym doświadczenia, dlatego pytam
        • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 17:33
          Na allegro ich pełno smile
    • nadinskoraparzyszek Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 21:20
      Bardzo mnie ciekawi jak został zrobiony daszzek na tą częśc z siatki. Proszę napisz mi koniecznie na nadinskora@gmail.com
      • olkaaaa Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 08.05.15, 22:43
        Ja go jeszcze nie mam smile w poniedziałek pewnie kurier przywiezie tongue_out ..
    • mania_27 Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 26.05.15, 13:27
      Czy britax bedzie dobry dla 11 miesiecznego dziecka i starczy do konca wozkowania?
      • gleana Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 26.05.15, 21:46
        Moim zdaniem spokojnie się nada i może być jako ten jedyny smile
      • rozka26 Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 27.05.15, 13:42
        Spokojnie starczy do końca wózkowania smile Mam obecnie britax b-agile, córa ma 19 m-cy i ma dużo miejsca w nim.
        • mania_27 Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 27.05.15, 16:30
          Dziekuje za odpowiedzi. A czy ktoras z Was probowala doczepic do niego podstawke buggy board?
    • aniaa.pil Re: Britax B-motion 3 - wrazenia 14.11.15, 11:02
      Hej, czy możesz mi zdradzić sekret w jaki sposób masz zabudowaną tę siatkę w budzie? Wkurza mnie niemiłosiernie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka