Dodaj do ulubionych

peg perego pliko mini - kilka pytań

06.02.15, 13:26
Zastanawiam się nad jego zakupem dla drobnej 2,5 latki. Na co dzień, używany w mieście. Patrzyłam na używane i takie w bardzo dobrym stanie oscylują ok. 500 zł, chyba nie warto jak za 600 można mieć nowy?
Zastanawiam się czy warto jest do niego dokupić też jakieś akcesoria - folia, pałąk, okrycie na nogi(te oryginalne do mini)? Moja córka choć już duża to nadal woli jeździć z pałąkiem. Tylko myślę, że jak na tym pałąku się uwiesi to będzie problem z podbiciem...
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 13:56
      kupiłabym nowy. w pink or blue teraz jest kupon na -25zł więc wyjdzie poniżej 600zł nowe pliko.

co do akcesoriów to nie pomogę, byliśmy narazie z pliko na 1 spacerze, bez folii i bez pałąka z Magdowym śpiworkiem. na pokładzie jechał jak król 2,5 latek 96cm i 14kg smile
      • izi-76 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 14:04
        Dokładnie ja za swój a pink or blue dałam 575zł więc używki za 500 bym nie kupiła wink
        Co do dodatków to są drogie nie warto . Na allegro kupiłam folie używaną Inglesi za uwaga 1.50 smile -pasuje idealnie zapięta na orginalne napy te od maclarena też pasuję. Pałąk przy 2,5latce też sobie daruj.
      • maja1406 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 15:10
        a skąd ten kupon można wziąć? Jak się wchodzi na stronę to są za 610
    • lenka16xx Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 14:44
      A jamam pytanie jak bedzie sie prowadziło mini osobom o wzroście 170 i 180?
      • monika_kas Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 14:52
        ja mam 173cm i prowadzi mi się ok na wyciągniętych rączkach.. no ale nie obraziłabym się jakby były rączki jeszcze wyżej wink
      • magnolia.83 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 20:48
        Wysokim osobom - bardzo niewygodnie. 180 to chyba rączki na wysokości kolan wink
    • mamusia.13 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 16:46
      te oryginalne okrycie na nogi jest zbyt krótkie dla starszego dziecka /wg mnie do max 2 lat/
      kod kuponu rabatowego: PLNL7771
      • basia752 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 19:52
        Ja niedawno kupiłam właśnie dla drobnej 2,5 latki, bardzo fajna parasolka, ,mała lubi w niej jeździć, pałąka nie mam i nie będę miała, młodej brak nie przeszkadza, oparcie jest fajne, dość pionowo i chyba jej to pasuje. A folię od X landera kupiłam na promocji w 4kids za niecałe 30zł. Jedynym minusem jest cienka tapicerka, ale planujemy z siostrą uszyć miękką wkładkę, zwłaszcza pod kątem spania na wakacjach
    • kar-ula Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 22:13
      Bez przesady z tymi rączkami - ja mam 175 cm, mąż 183 i obojgu nam z Pliko jest bardzo wygodnie. Rączki w Mini sa ustawione pod dużym kątem, nie spotkałam się w żadnym wózku z takim ustawieniem, dzięki czemu nie jest aż tak ważne, na jakiej są wysokości, bo wygodnie się na nich trzyma dłonie i naprawdę dobrze się wózek podbija. Nie mam pewnosci, czy gdyby były wyżej i dalej pod takim kątem, to czy byłoby to wygodne i czy by nie utrudniało podbijania.
      Ja uważam PP Mini za wózek genialny. 500 zł za używkę bym nie dała - moze dlatego ze swój w stanie idealnym kupiłam znacznie taniej. I miałam go wystawionego na all i nikt sie nie skusił - na wiosnę zszedłby jak ciepła bułeczka, ale teraz to już go nie oddam smile
      • monika_kas Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 22:19
        kar-ula napisała:

> Bez przesady z tymi rączkami - ja mam 175 cm, mąż 183 i obojgu nam z Pliko jest
        > bardzo wygodnie. Rączki w Mini sa ustawione pod dużym kątem, nie spotkałam się
        > w żadnym wózku z takim ustawieniem, dzięki czemu nie jest aż tak ważne, na jak
        > iej są wysokości, bo wygodnie się na nich trzyma dłonie i naprawdę dobrze się w
        > ózek podbija. Nie mam pewnosci, czy gdyby były wyżej i dalej pod takim kątem, t
        > o czy byłoby to wygodne i czy by nie utrudniało podbijania.
        > Ja uważam PP Mini za wózek genialny. 500 zł za używkę bym nie dała - moze dlate
        > go ze swój w stanie idealnym kupiłam znacznie taniej. I miałam go wystawionego
        > na all i nikt sie nie skusił - na wiosnę zszedłby jak ciepła bułeczka, ale tera
        > z to już go nie oddam smile

😞 o niee... Twój pliko to ideał! i jak cichutko jedzie... ehh... farciara! 😉
        • kar-ula Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 22:26
          Monia, spacer z Micrą jeszcze przede mną, więc możliwe że to w Micrze sie zakocham bardziej (choć na razie się nie zapowiada na to, dziwoląg jeden big_grin)
          • lenka16xx Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 22:40
            No bez kitu, to ja juz nie wiem co z tym raczkami?? zastanawiam sie co zrobić , cZy kupic to pliko, czy tez maclarena ..mam zaklepanego tymczasowo xlr , biore tez pod uwagę xt. Ale pliko mini jest takie zgrabne...gdyby nie te watpliwości co do wysokości rączek bym sie nie zastanawiala??
            • kar-ula Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 06.02.15, 22:50
              lenka16xx napisała:

> No bez kitu, to ja juz nie wiem co z tym raczkami?? zastanawiam sie co zrobić ,
              > cZy kupic to pliko, czy tez maclarena ..mam zaklepanego tymczasowo xlr , biore
              > tez pod uwagę xt. Ale pliko mini jest takie zgrabne...gdyby nie te watpliwości
              > co do wysokości rączek bym sie nie zastanawiala??

A jesteś wymagająca w kwestii rączek? Bo ja nie jakoś bardzo. Na idealnej wysokości jest dla mnie rączka w BOBie, w BI była odrobinkę za nisko, ale też bez tragedii. Ale już w GT musiałam ustawiać równolegle do podłoża, zeby ten wóz w ogóle podbić, a to było zdecydowanie za nisko.
              W XT rączki miałam ustawione wysoko, ale tam one są bardziej na prosto. XT jest świetny, ale długi po złożeniu. No i siedzisko ma mniejsze.
              • lenka16xx Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 20:30
                Kar-Ula to masz porównanie raczek w BI i pliko mini, to powiedz mi czy rączki w pliko sa porównywalne do BI? Dla mnie ustawione rownolegle do podłoża rączki w BI sa troszke za nisko, jak one sie maja do siebie BI i pliko?
                • basia752 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 22:10
                  Ja mam teraz BI i Pliko Mini, przy wysuniętych rączkach Mini, oba wózki mają prawie na jednym poziomie rączki, z tym, że w Pliko inaczej się trzyma, dla mnie wygodniej, minimalnie wyżej niż w BI na środkowym poziomie (bez obniżania). Mąż 181 wzrostu nie narzeka, powiem, że ucieszył go pojemniczek na butelkę w Mini , na wiadomo jaki napój tongue_out
                  • basia752 Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 22:13
                    No i folia z x landera pasuje na BI i idealnie na Pliko Mini tongue_out
                  • lenka16xx Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 22:25
                    Super??to mam juz jasnosc??a ktoś mi powie jeszcze jaka wkładka bedzie pasować do pliko mini, dla rocznego dziecka, czyli mięciutka i pasująca a nie np wystająca 20 cm??
                    • kar-ula Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 22:34
                      Szyta na miarę przez Panią Helenkę albo Pinkie, albo Jette. Idealna rozmiarem jest ta cienka Maclaren i nam wystarcza, jakoś moja mała nie narzeka na twardość oparcia.
                    • pinik Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 23:36
                      Jette jest super chyba do kazdego wozka. My w Mini mamy wyjatkowo wlasnie wkladke maclarena, bo mi sie wzorem i kolorem ladnie wpasowala. Nie jest super miekko moze, ale uwazam, ze dla starszego dziecka absolutnie ok. Dla mlodszego radzilabym jette (przyda sie pozniej do kazdego innego wozka).
    • pinik Re: peg perego pliko mini - kilka pytań 07.02.15, 16:05
      Jakbym miala kupowac XLR to bym 1000 razy wolala pliko mini smile

XLR to ogrom po zlozeniu! Juz XT jest dlugi i nieporeczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka