Dodaj do ulubionych

Przednie kółka w EW-problem...

16.02.15, 00:14
Witajcie,jestem posiadaczką wózka Easywalker model qtro. W całokształcie jestem z wózka super zadowolona, lekki,wygodny itd. Aktualnie użytkowany jest przez drugie moją 3 miesięczną córeczkę. Generalnie miałam plan,żeby nie kupować innego wózka i drugie dziecko też wychować na EW. Ale 2 tygodnie temu podczas spaceru odpadło mi lewe przednie kółko, na szczęście mąż dokręcił imbusem i ok. Dziś spadło mi prawe kółko. Procedura jw i też w sumie w porządku. Tyle,że jak przyjrzałam się dobrze, to widać,że lewe kółko jest bardziej wyrobione,rozklekotane niż prawe. Kurczę zła jestem, bo teraz nie wiem, co z tym fantem zrobić. Miałyście może taki przypadek u siebie ? Nie chodzi mi tylko o użytkowniczki EW, ale o wszystkie Wózkomaniaczki smile
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Przednie kółka w EW-problem... 16.02.15, 10:48
      Straszne uncertain choć trochę trudno mi uwierzyć że to tak się po prostu rozpadło uncertain
      Co dokładnie się stało, bo chyba kółko się nie odłamało, tylko rozumiem rozkręciło? może żle było przykręcone?
      Nie wiem jakie są dokładnie kółka w Qtro, ja mam EW duo i nie wiem czy są identyczne. A możesz jakąś fotke wrzucić z tą odpadniętą częścią, jakoś pokazać miejsce gdzie i co dokładnie odpadło?
      Mój EW jest z 2009 chyba więc też nie nówka, jeżdziłam też starszymi wózkami i nie wyobrażam sobie, że całe koło mogłoby odpaść, szczególnie przednie (bo tylne z zasady są zdejmowane więc tam blokada faktycznie może się uszkodzić).
      • jesienna1978 Re: Przednie kółka w EW-problem... 16.02.15, 16:13
        To kółko odpadło, bo tak jak pisałaś jakby się rozkręciło. Tak jakby w środku coś się wyrobiło. Mój małżonek rozkręcił cały mechanizm, podokręcał i wydaje się,że jest w porządku. Szokiem było, jak przy spacerze po kilku dniach odpadło kolejne. Tu też pomogła ta sama procedura. Martwi mnie tylko to,że to lewe kółko mimo porządnego dokręcenia jest takie jakby luźne, delikatnie klekoczące. Słyszę to podczas spaceru i jak ruszam tym kółkiem.
        Wydaje mi się,że Ty w duo masz te same kółka,co ja. Wózek mam z 2010, więc ciut młodszy smile Wprawdzie był sporo użytkowany przy poprzednim dziecku, ale przecież bez problemu powinnam z niego pokorzystać jeszcze przy drugim. Zastanawiam się po prostu,czy ktoś miał też taki przypadek niekoniecznie z EW. Czy takie wyrobione kółka są naprawialne ?
        PS. Boję się rozkręcić to kółko, żeby Ci pokazać, a nie mam teraz przez dwa dni męża w domu, więc nawet nie wiem,jak się za to zabrać wink
        • hanna79 Re: Przednie kółka w EW-problem... 16.02.15, 16:55
          A może trzeba wymienić łożyska w kołach?? Nie mam EW tylko MBUJ, ale jak zaczęło mi w kołach lekko grzechotać i pokazały się luzy, zmieniałam łożyska na nowe i jak ręką odjął smile
          • jesienna1978 Re: Przednie kółka w EW-problem... 16.02.15, 21:06
            To brzmi bardzo sensownie smile U mnie też jest tak luźno w tym kole.Tylko gdzie robiłaś taką wymianę i jaki jest koszt takiej wymiany ?
            • hanna79 Re: Przednie kółka w EW-problem... 17.02.15, 18:03
              Taką wymianę łożysk robił mi mąż, a łożyska do MBUJ kupowałam oryginalne do Mountain Buggy u polskiego dystrybutora. Nie wiem jakie są w EW, może dałoby się dokupić w jakimś "sklepie żelaznym" wink może użytkowniczki EW coś jeszcze odpowiedzą...
              • jesienna1978 Re: Przednie kółka w EW-problem... 17.02.15, 22:37
                Dzięki, podpytam jutro u dystrybutora EW. W najgorszym razie zostanie mi jakiś "żelaźniak" smile
    • afroddytta Re: Przednie kółka w EW-problem... 17.02.15, 18:21
      Nie załamujcie się tymi odpadającymi kołami w wózkach, pocieszę Was smile
      Dziś jadę samochodem, najpierw tradycyjnie po autostradzie, jakieś duże skrzyżowania i wjeżdzam na taką mniejszą drogę i straszny łomot. Zatrzymuję się, wychodzę za samochód a tam koło! Patrzę wszystkie mam, ale skąd to koło, nie leżało na ulicy... Okazało się, że wypadło mi koło zapasowe spod samochodu! Słabo uncertain
      • jesienna1978 Re: Przednie kółka w EW-problem... 17.02.15, 22:38
        Faktycznie słabo...Moje kółka to pikuś wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka