gismol77 15.04.16, 18:01 Czy ktoś użytkował lub użytkuje ten wózek? Głownie pytam o gondole. Podoba mi sie jej wysokość, wielkość, zdecydowanie nie podoba cena. Czy wg Was ta cena ma uzasadnienie we właściwościach wszelakich tego wózka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gismol77 Re: Stokke trailz 18.04.16, 15:47 Żadna wozkomaniaczka się nie wypowie? Gdzie zatem szukać pomocy? Dodam jeszcze, że rozważam Emmalujunge, jednak mąż usilnie namawia na tego stokke. Odpowiedz Link
gochalodz Re: Stokke trailz 18.04.16, 17:57 Gondola jest ta sama co w wózku Stokke Crusi, a siedzisko spacerowe Xplory. Wg mnie cena nie ma tutaj uzasadnienia i na norweskim rynku wtórnym te wózki pojawiają się bardzo szybko na sprzedaż. Nie wiem gdzie mieszkasz i będziesz użytkować wózek, ale ja dla noworodka szukałabym wózka z lepszą amortyzacją, nawet bugaboo cameleon ma lepszą. Odpowiedz Link
sylver80 Re: Stokke trailz 10.01.17, 10:33 To największa bzdura, jaką słyszałam... Pojechałam z mężem do sklepu oglądam nowe Cameleony i Buffalo, a jak mąż dotknął Trailz a to nic innego już mu się nie podobało - właśnie ze względu na amortyzację. Emocje trochę mu opadły, gdy zerknął na cenę Póki co to nasz nr 1 na ten moment, ale mamy jeszcze kilka miesięcy Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Stokke trailz 10.01.17, 18:15 Jeździłam xplory tylko i choć wózek jest swietny to absolutnie nie wart tej ceny. Odpowiedz Link
sylver80 Re: Stokke trailz 12.01.17, 00:27 Ja też jeździłam xplory, ale 8 lat temu i tylko spacerówką Teraz zależy mi na dobrej amortyzacji i pompowania kołach. Nie bez znaczenia też jest wysoko umieszczone siedzisko. Trailz prowadził się bajecznie, a przy córce też trochę tych wózków przetestowałam (fakt, dawno). Lubię kubełkowe siedziska. Na razie Trailz ma dwie wady - cena (mam jeszcze pół roku, będę polować na używki) i waga, choć Emma jeszcze ciesza (a takową chciałam zanim nie poprowadziłam Stokke). Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Stokke trailz 12.01.17, 16:06 sylver80 napisała: > Ja też jeździłam xplory, ale 8 lat temu i tylko spacerówką Teraz zależy mi n > a dobrej amortyzacji i pompowania kołach. Nie bez znaczenia też jest wysoko um > ieszczone siedzisko. Trailz prowadził się bajecznie, a przy córce też trochę ty > ch wózków przetestowałam (fakt, dawno). Lubię kubełkowe siedziska. Na razie Tra > ilz ma dwie wady - cena (mam jeszcze pół roku, będę polować na używki) i waga, > choć Emma jeszcze ciesza (a takową chciałam zanim nie poprowadziłam Stokke). > Dla mnie xplory to super wózek, ale nie wart swojej ceny. Trailz mysle ze mocno od tego nie odbiega - zapewne jest super, ale tez zapewne nie aż na tyle super. Odpowiedz Link
gismol77 Re: Stokke trailz 12.01.17, 17:49 Używam trailza od sierpnia. Jestem bardzo zadowolona. Rozważałam oprócz Stokke jeszcze bugaboo i emme. Gondola bardzo obszerna, córka moja ma prawie 5,5 mca i jest całkiem słusznych gabarytów a spokojnie mieści sie i jeszcze jest sporo miejsca mimo kombinezonu i grubego śpiwora. Dla mnie obok wielkości gondoli ważna była wysokość jej umiejscowienia, jak zobaczyłam na żywo te bugaboo na wysokości kolan i wąskie okrutnie to od razu odpuściłam mimo poYtywnych opinii. Stokke nieprawdopodobnie lekko sie rozkłada tu wygrał absolutnie z emma z ktora naszarpalam sie okrutnie a rozkładam wózek w zasadzie codzinnie, wiec to bardzo ważne było dla mnie. Amortyzacja jest jak najbardziej, nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale jest owa amortyzacja ukryta w stelażu i bardzo elegancko buja. Koła wspaniele dają radę po leśnych ściezkach i teraz po śniegu i błocie pośniegowym również, po plazy tez bez problemu jeździliśmy. Robię dziennie z wózkiem od 7 do 15 km. Miałam przez tydzień stelaż od crusi ale w porównaniu z trailzem to była mordęga. Cena faktycznie jest z kosmosu, choc mi udało sie cos tam utargować. Ale bugaboo chyba są przecież w podobnej cenie, emmy tylko ciut tańsze. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Stokke trailz 12.01.17, 19:41 Bugaboo sa jednak trochę tansze. Są tez troche lepszej jakosci moim zdaniem. Odpowiedz Link
sylver80 Re: Stokke trailz 12.01.17, 22:28 Martuska, też w to nie wierzyłam, ale nie można w żaden sposób porównać prowadzenia xplory do trailza. Ten drugi idzie jak czołg, a ma przy tym skrętne koła. Ci do ceny absolutnie się zgadzam, zaporowa, ale w 4Kids w Krakowie Cameleon ten cieniowany taki z turkusem niecałe 500 zł takiej (chyba 5049 czy coś podobnego). Odpowiedz Link
m.paku Re: Stokke trailz 14.01.17, 12:39 Mialam Stokke Trailz przez jakies 2 miesiace, tylko gondole I odsprzedalam dalej. Na plus duzy kosz I gondola. Na minus waga wozka I zwrotnosc. Po domu czy w sklepie jedzie super ale na ulicy w normalnych warunkach, po wertepach I przy pchaniu pod gore masakra. Skladanie I jego.ciezar przy chowaniu do samochodu tez kiepsko. Zdecydowanie wole Bugaboo. Odpowiedz Link