Dodaj do ulubionych

Żenujące pytanie laika

27.04.16, 22:25
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie smile
Po co po bokach na wysokości pasa są w rogach plastikowe kółeczka.
goo.gl/photos/McrArgFQsqNqVceq7
Domyślam, ze może jak dziecko przestaje używać pasów ramiennych, to żeby je jakoś tam podczepić, ale szczerze mówiąc nie wiem jak uncertain
Obserwuj wątek
    • acora Re: Żenujące pytanie laika 27.04.16, 23:18
      A one nie sa do zaczepienia szelek?
    • martuska1982 Re: Żenujące pytanie laika 27.04.16, 23:19
      Do tego przywiazac mozna troczki spiworkow, kocykow, oslonek, wkladek. Nie wiem po co jeszcze to moze byc. tongue_out
    • kejka85 Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 06:19
      Kupiłaś vue lite smile i jak się spisuje? Ja tez się po niego wybieram po weekendzie majowym wink te blaszki tez mi się wydaje ze do spiworka lub wkładki. Mam takie same blaszki w gt
      • domimisia Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 10:14
        Jeszcze nie testowałam na dworze, ale po rozpakowaniu i złożeniu, mnie zachwycił smile Jest lekki, ale solidny, wszystko dopracowane, budka super no i system przekładania siedziska dla mnie bomba.
        W domu jeździłam z trzylatką na pokładzie, bo jak go zobaczyła to stwierdziła, że będzie jej smile i jechało się fajnie. wcale to przednie siedzisko nie jest tak płytkie jak myślałam.
        Dzisiaj pierwszy spacer z najmłodszą, to po powrocie podzielę się wrażeniami.
        A no i kupiłam w sklepie 3kropki w poniedziałek o 22 - ej a w środę przed południem był u mnie. Czerwony mają za 489 zł + 11 zł koszty przesyłki.
        • kejka85 Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 10:24
          Dzieki smile czekam na relacje ze spaceru smile i zwróć uwagę prosze czy kółka bardzo hałasują na dworze wink bo ja tylko w sklepie testowałam wink
        • baba_za_kolkiem Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 10:39
          Ile ma twoja trzylatka?
          Mam zajechanego na amen questa i szukam czegos zastępczego jako podwiezdupke do p-kola. Nada się dla dziecka 17 kg i 100 cm?
          • domimisia Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 11:26
            Trudno mi powiedzieć, ale siedzenie wydaje mi się większe niż w volo. Moja jest przecinek i waży trochę ponad 13 kg i ma 93 cm. W specyfikacji jest, że ten jest do 15 kg, a zwykłe vue do 25, ale ten zwykły już prawie 150 zł droższy i 1,5 kg cięższy.
            • kejka85 Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 11:36
              Ale na filmiku baby jogger obydwa maja 65 ibs wiec do ok.25 kg
              • domimisia Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 11:46
                To na polskich stronach widocznie są bardziej restrykcyjni smile
                Ale jeżeli chodzi o wielkość siedziska to moim zdaniem powinno być ok. Później mogę zrobić zdjęcie z Julią i pokazać.
                • domimisia Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 16:04
                  Spostrzeżenia po pierwszym spacerze z dzieciem o wadze 7 kg na pokładzie, przodem do mamy.
                  Jedzie super płynnie, leciutko, bez problemu podjeżdża na każde krawężniki. Buda wielka, jak jest rozłożona dziecka nie widać, ale ono chyba coś widzi, bo się Lena nie wściekała podczas jazdy. Moje dziecko z tych bardzo wrażliwych na słońce więc buda musiał być na maksa zasłonięta cały czas. Turkotanie, jak to w parasolce jest, ale nie jest uciążliwe i dobrze usypia. Kawałek jechałam po trawie i też dawał radę.
                  To w sumie moja pierwsza parasolka od 9 lat i jestem z niej naprawdę zadowolona.
                  W sumie miałam przez tydzień chcico lite way, ale tego nie liczę bo po pierwszym spacerze go sprzedałam.
                  Jak na parasolkę to po równym od biedy można go prowadzić jedną ręką.
                  A i koszyk chociaż mały, to dzięki sprytnemu otwieraniu na rzepa sporo pomieścił.
                  • domimisia Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 17:54
                    Obiecane zdjęcia starszej w wózku
                    goo.gl/photos/McrArgFQsqNqVceq7
                    • baba_za_kolkiem Re: Żenujące pytanie laika 29.04.16, 08:34
                      Oj kurcze to jednak bedzie dla nas za mały. Twoja córcia ma 13 kg, mój synek ma 17 kg. Szukam wózka do przedszkola i na okazyjne jazdy, i jak widzę że twoja gabarytowo jednak mniejsza córka ten wózek tak wypełnia, to u nas to już chyba by było jak sardynka w puszce.
                      Nie wiem już sama czy isć w parasolki, czy szukać dalej GT.
                      • ela.dzi Re: Żenujące pytanie laika 02.05.16, 14:49
                        Dla bardzo dużej trzylatki sąsiadka zakupiła Inglesinę Trip i raczej wygląda ok.
                        • baba_za_kolkiem Re: Żenujące pytanie laika 02.05.16, 20:12
                          No właśnie widziałam niejedno spore dziecko w tej inglesinie i też o niej myślałam. Ciekawa jestem jak się podbija, ale to już chyba nie na ten wątek, poszukam sobie po archiwach. Z urody nawet mi się podoba.
                  • kejka85 Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 21:46
                    No to super. Juz nie moge się doczekać kiedy ja ją zdobędę wink
          • ichi51e Re: Żenujące pytanie laika 28.04.16, 17:16
            Nie bo przodem do ciebie bedziecie sie kopali. Do tego ciezka sie pcha z wiekszym dzieckiem a siedzonko przodem do swiata strasznie plaskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka