Dodaj do ulubionych

Graco Stadium Duo

16.10.16, 11:42
Czy do tego wozka zmieści sie dziecko około 100 cm i ważące około 16 kg?
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Graco Stadium Duo 16.10.16, 16:14
      Nie. Ten wózek ma mikroskopijne, wąskie i płytkie siedziska z bardzo niskimi oparciami (jakieś trzydzieści kilka cm, na pewno poniżej 40)
      • biankao Re: Graco Stadium Duo 16.10.16, 18:12
        No właśnie tak myslalam, ale kobitka która sprzedaje twierdzi, ze jej syn ma taka sama budowę i sie mieści....
        • annulka79 Re: Graco Stadium Duo 16.10.16, 20:28
          Jak go dobrze wciśnie to się zmieści wink Oczywiście nie w kurtce i głowa w całości wystaje ponad oparcie. Szersze i wyższe (ale też bez szału) ma np. Jane Twin Two (oparcie jakiś 45 ale nie pamiętam dokładnie), całkiem dobrze prowadził się też Jane Power Twin, lepiej niż Twin Pro.
          • annulka79 Re: Graco Stadium Duo 16.10.16, 20:30
            Jane Power Twin, lepiej niż Twin Two, miało być
            • biankao Re: Graco Stadium Duo 17.10.16, 11:19
              Niestety wozki o których piszesz nie sa dostępne na Allegro i old. Szukam czegoś używanego tylko na jesień i zimę. Tak sobie myśle, ze w sumie wysokość oparcia nie musi byc taka duża jesli budka jest wysoko. Ja mam Bugaboo i niby oparcie ma 52 cm, ale kształt budki sprawia, ze syn sie ledwo mieści a jak budka jest rozłożona to nic prawie nie widzi. Tak wiec wiele zależy chyba od wysokości i kształtu budki.
              • afroddytta Re: Graco Stadium Duo 20.10.16, 17:22
                Przesiadka z BBO na Graco i to duo moze być bardzo bolesna uncertain
                Ten wózek to masakra i sam w sobie (kupa plastiku) a z 2 dzieci to będzie kosmos.
                Może zobacz używanego P&T one są sensowne, tzn. samo rozwiązanie mniej wygodne, ale ten wózek chociaż jedzie przyzwoicie. Jak kupisz używany to po zimie sprzedasz pewnie w tej samej cenie. A ile ma młodsze dziecko, to noworodek?
                • biankao Re: Graco Stadium Duo 21.10.16, 19:27
                  Młodsze-córka ma 6 miesiecy, problem w tym, ze nie siedzi jeszcze i nie za bardzo lubi jeździć w wózku (ryk w pozycji leżącej). Raz zabrałam ja do przychodni w pozycji polsiedzacej i było lepiej, bo zajęła sie oglądaniem otoczenia. Myslslam o P&T, ale cos mi sie wydaje, ze jak ja włożę do tylu to bedzie płacz, bo tam chyba niewiele widac. Myslalam jeszcze o wózku Fisher Price z takim siedziskiem za spacerówka....ale do niego dziecko musi byc siedząceuncertain sama juz nie wiem...wozka bede potrzebować tylko 3 razy w tygodniu po godzinie dziennie...
                  • afroddytta Re: Graco Stadium Duo 21.10.16, 21:20
                    Te wynalazki Fisher Price to ten sam poziom co Graco, kupa plastiku uncertain

Moim zdaniem w P&T to najgorzej właśnie jak jest noworodek bo wtedy go trzeba na płasko i starszaka nad niego na górę. Jak Twój maluch ma 6 mies. to już sporo, myśle, że powinnaś coś rozważać w typie P&T, bo jednak drugie dziecko jest spore, na typowe podwójne z małymi siedzonkami chyba za duży może być. U mnie P&T (miałam podstawowy model) fajnie się sprawdzał przy dwójce już siedzącej, a najlepiej lubiłam używać dla dzieci 2 i 4 lata smile Ogólnie P&T był moim samochodowym wózkiem podwójnym (na co dzień używałam typowych podwójnych, bo to jednak zupełnie inny komfort, szczególnie jak dwójka sypiająca w dzień), więc myślę, że na takie ograniczone użytkowanie jak u Ciebie powinien być ok. Możesz zaryzykować z używką, najwyżej sprzedasz dalej jak nie będzie ok.
                    • biankao Re: Graco Stadium Duo 22.10.16, 11:51
                      No niby tak z tym FP, ale syn byłby zadowolony, ze ma mnie dla siebie a córka widzialaby świat i moze mniej płakałauncertain tyle, ze aby syn mógł siedzieć oparcie malucha musi byc w pozycji siedZacej a ona jesCze nie siedziuncertain i nie wiem kiedy zacznie a pasy sa tulko 3 punktowe. Za to cena kusi 250zl w dobrym stanie...
                    • biankao Re: Graco Stadium Duo 22.10.16, 11:53
                      A czy dziecko siedzące z tylu w P&T widzi cos poza tyłem przedniego siedziska?
                      • afroddytta Re: Graco Stadium Duo 23.10.16, 20:05
                        Tego nie wiem, ale moi zawsze się bili o siedzenie na dole wink
                        Generalnie to każą sadzać na tym dolnym dodatkowym siedzisku młodsze dziecko, ale u mnie było odwrotnie, bo starszak wysiadał, wsiadał itd. więc młodsza siedziała na głównym, a starszy na dolnym i nikt nie narzekał. Ja miałam to dolne nierozkładane, w starej wersji.

Z tym Graco możesz kupić, ryzyko finansowe niewielkie, wiec jak nie dasz rady to sprzedasz dalej, chyba chętni nadal są, choć moze nie tak jak kilka lat temu, kiedy były to jedyne wózki podwójne w PL.
    • ela.dzi Re: Graco Stadium Duo 21.10.16, 21:31
      Biankao, a może wystarczy Ci dostawka Buggyboard Maxi i ewentualnie siedzisko Buggyboard Saddle ?
      • ela.dzi Re: Graco Stadium Duo 21.10.16, 21:35
        Albo taka dostawka, pasuje idealnie do Cameleona : www.buggypod.pl/mobile.php?2,buggypod-perle-nowosc-2015
        • biankao Re: Graco Stadium Duo 22.10.16, 11:48
          Hmm, sama nie wiem... Syn dostawki nie lubi a tym bardziej jak siostra płacze w wózku, wiec myslalam, ze osobne siedzenie odseparowane od siostry bedzie najlepszym rozwiązaniem. Boje sie, ze wydam na to kasę a on nie bedzie chciał usiąść... Nie ma chyba wozka idealnegouncertain albo "ucierpi" starszak albo córka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka