Dodaj do ulubionych

Folia na trójkołowca

22.02.17, 12:16
Ciężko o dobrą i niedrogą folię przeciwdeszczową do trojkolowca. Oryginalne są drogie.
Jakie macie doświadczenia? Co warto kupić?
Mi chodzi o folie na tfk joggster lite twist, oryginalna u dystrybutora kosztuje 150zł
Czy folia od GT będzie pasować? Na olx są po 139zł to miałabym na dwa wózki.
Na allegro jeden sprzedawca ma folię niby pasującą do GT za 47zł.
Nie wiem co kupić a nie wyobrażam sobie dłuższego spaceru bez folii w zanadrzu.
Doradzcie proszę smile
Obserwuj wątek
    • thektoska Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 13:23
      Ja do terenowych wozow zawsze originalna folie kupuje.
      Takimi wozami to my naprawdę dużo jeździmy , wychodzimy na dwór bez względu na pogodę i mieszkamy w deszczowej krainie.
      Pytanie czy i tak jest u Ciebie? Pozatym czy dziecię zgodzi się pod folia jeździć. U mnie młodszy tak, a starszy to w podwójnym wózku jeździ z odsłonięta połowa folii w palerynie przeciwdeszczowej... nie znam tfk, ale Mb robi naprawdę fajne folie i uważam , ze warte swojej ceny.
      Niemniej jeśli nie lubisz wychodzić z domu w czasie deszczu i będziesz sporadycznie wychodzić do sklepu lub lekarza może lepiej oszczędzić kasę i podjechać mniejszym wózkiem który ma już folie?
    • koala0405 Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 14:08
      wiesz, że miałam sporo trójkołowców i na każdy pasuje ortalionowa osłona Elodie Details- to jest najlepszy wybór. Folie do gt też miałam i do twista jogstera oryginalną ale wszystkie zajmują dużo miejsca.... Ta od joggstera jest tak sztywna że ciężko na mrozie ją założyć na wózek i często pęka /ja dostałam nową ze sklepu już pękniętą/.
      • sztucznamrowka Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 17:32
        Czy to jest ta osłona, którą można kupić np. w sklepie Tosia?
        • sztucznamrowka Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 17:36
          Tam są takie w różne wzory np. Różowa, czarna, wzór zebra
          Czy to o taką chodzi? Ona się rozciąga?
          • freudina Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 17:52
            Tak w Tosi są elodie do kupienia. Mi na summicie i elicie ta folia nie do końca zakrywa budę.
          • koala0405 Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 18:02
            nie rozciąga się ale jest dość spora:
            pokazywarka.pl/e6y0ov/
            • freudina Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 21:38
              To jest folia Elodie?Bo ja miałam szarą w takie kwadraciki i całkiem inne było mocowanie przy budzie.miała tam gumkę która mi zjeżdżała z budy i jej całej nie obejmowała.Możesz pokazać to mocowanie folii koło rączki.
              • koala0405 Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 22:09
                tak to folia elodie , ma na przodzie logo firmowe
                fotki na MB Urban:
                pokazywarka.pl/3o5hh6/
                • freudina Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 22:36
                  Kurcze to ta moja była inna. Nie miała otworów na rączkę,tam są rzepy? Czy tylko mi się wydaje że jest otwór? Już zgłupiałam. Napaliłam się na elodie,kupiłam i się rozczarowałam bo musiałam.ją naciągać na summita zeby budę przykrywało a i tak nie starczyło na cała.
                  • koala0405 Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 22:40
                    oczywiście że ma dziurę na rączkę ale czy tam są rzepy to nie pamiętam, jutro sprawdzę. Wiem że folia jest spora i nawet można rozłożyć oparcie i dziecko nie zmoknie tzn materiał z tyłu siedziska
                    • freudina Re: Folia na trójkołowca 22.02.17, 23:51
                      No to teraz klops, są chyba różne modele tych folii/ osłon. Bo tą co ja miałam nie miała otworów na rączkę a już w ogóle nie było mowy o zasłonięciu tyłu wózka. Idę poprzeglądać net.Dziękismile
                      • sztucznamrowka Re: Folia na trójkołowca 23.02.17, 00:21
                        A te co są w Tosi to który rodzaj folii elodie? Warto brać?
      • martuska1982 Re: Folia na trójkołowca 23.02.17, 23:38
        koala0405 napisała:

> wiesz, że miałam sporo trójkołowców i na każdy pasuje ortalionowa osłona Elodie
        > Details- to jest najlepszy wybór. Folie do gt też miałam i do twista jogstera
        > oryginalną ale wszystkie zajmują dużo miejsca.... Ta od joggstera jest tak szty
        > wna że ciężko na mrozie ją założyć na wózek i często pęka /ja dostałam nową ze
        > sklepu już pękniętą/.

Potwierdzam. Elodie jest najlepsza i pasuje mi dosłownie na każdy wózek.
        Woziłam ją na urbanie (fakt, troche naciągnąc trzeba z tyłu, dosyc napięta jest, na bee jeździła i teraz na triumphie ją woze i tez pasuje.
        Moja ma otwór na rączke i rzepy.

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/14580333_1197355440330354_394082408_n_zps67whrizk.jpg
        https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/14585503_1197355426997022_1454879682_n_zpswcnzsd6n.jpg
      • thektoska Re: Folia na trójkołowca 25.02.17, 11:20
        Bardzo podoba mi sie zebra, długo się nad jej zakupem zastanawiałam. Ostatecznie nie zdecydowałam się gdyż wydaje mi się ze moim dzieciom będzie zbyt ciemno w środku.Starszak ma ogromna potrzebę otwartej przestrzeni, a ta folia ma tylko niewielkie okienko z przodu.
        • martuska1982 Re: Folia na trójkołowca 25.02.17, 15:53
          thektoska napisała:

> Bardzo podoba mi sie zebra, długo się nad jej zakupem zastanawiałam. Ostateczni
          > e nie zdecydowałam się gdyż wydaje mi się ze moim dzieciom będzie zbyt ciemno w
          > środku.Starszak ma ogromna potrzebę otwartej przestrzeni, a ta folia ma tylko
          > niewielkie okienko z przodu.

Ja poza apple miałam tez czarna elodie i własnie też miałam takie wrażenie, ze w srodku bardzo ciemno. pomocne gdy dziecko spalo, ale gdy nie spało nie wydawało mi sie to komfortowe.
    • koala0405 Re: Folia na trójkołowca 23.02.17, 19:38
      pokazywarka.pl/yr72h6/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka